logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

MAI: Aproximativ 2.900 de locuri scoase la concurs în instituţiile de formare a agenţilor de poliţie şi subofiţerilor

Imagine din galeria Agerpres

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, miercuri, că aproximativ 2.900 de locuri au fost scoase la concurs în instituţiile de formare a agenţilor de poliţie şi subofiţerilor, cererile de înscriere putând fi transmise începând de joi.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis AGERPRES, pentru formarea agenţilor de poliţie au fost scoase la concurs 1.340 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" - Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan"- Cluj-Napoca, iar pentru pregătirea agenţilor de poliţie de frontieră 240 de locuri la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" - Oradea.

Subofiţerii jandarmi se vor forma în Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" - Drăgăşani şi în Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi "Petru Rareş" - Fălticeni, ambele având scoase la concurs câte 350 de locuri, iar la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" - Boldeşti sunt disponibile 300 de locuri (pentru calificările subofiţer de pompieri şi protecţie civilă/ maistru militar auto).

Cererile de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 20 aprilie - 5 mai, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, precizează Ministerul.

Pentru constituirea dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate până la data de 15 mai.

Concret, arată sursa citată, candidaţii depun cererile de înscriere la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare (unităţi de recrutare) aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii - politie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educaţională şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate. Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat sunt recrutaţi de structurile de resurse umane din unităţile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratul General al Poliţiei Române unde aceştia locuiesc, potrivit domiciliului/reşedinţei înscrise în cartea de identitate.

Conform comunicatului, probele de concurs pentru admiterea în unităţile de învăţământ constau în evaluarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea performanţei fizice şi sunt notate de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoştinţelor, şi de la 5 la 10, respectiv "Nepromovat", în cazul probei de evaluare a performanţei fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.

Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 19 - 24 mai, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie.

Centrele zonale de selecţie pentru susţinerea probei de evaluare a performanţei fizice sunt: Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" - pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea; Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina - pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea; Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca - pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea - pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş; Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani - pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea; Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni - pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui; Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti - pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală.

La proba de evaluare a performanţei fizice nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări, spune MAI.

Spre deosebire de anii trecuţi, Ministerul arată că proba de evaluare a cunoştinţelor nu se va susţine la sediul unităţilor de recrutare, ci la sediul şcolilor. Astfel, proba de evaluare a cunoştinţelor teoretice se susţine în data de 27 mai 2023, la unităţile de învăţământ pentru care au optat candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislaţie specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor sunt cele din sesiunea de admitere octombrie - decembrie 2022.

Examinarea medicală se realizează pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 31 mai - 29 iunie.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie.

Mai multe detalii privind organizarea şi desfăşurarea, în sesiunea aprilie - iunie, a concursurilor de admitere în unităţile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne pot fi obţinute accesând site-ul MAI, secţiunea Carieră/ Instituţii de învăţământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/). AGERPRES/(AS - autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Afisari: 7

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 11-02-2025 18:44

Suceava: Trei persoane au fost rănite, după coliziunea între două autoturisme la Cornu Luncii

Trei persoane au fost rănite, în urma unui accident rutier produs, marți, pe raza comunei Cornu Luncii, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava. Potrivit acestora, în accident au fost implicate două autoturisme. 'Au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru

Administratie 11-02-2025 18:35

Vrancea: Investitori chinezi, interesați să valorifice deșeurile din județ și să le transforme în biogaz și energie electrică

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Nicușor Halici, a avut, marți, o întâlnire cu reprezentanți ai unor investitori chinezi, care au venit la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret pentru o primă analiză a potențialului de valorificare a deșeurilor din județ, acestea putând fi transformate în biogaz și energie elec

Social 11-02-2025 18:21

Bihor: 118 apeluri de urgență pe zi, primite în 2024 la dispeceratul integrat al ISU

Pompierii dispeceri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bihor și personalul SMURD și SAJ din cadrul dispeceratului comun ISU-SAJ Bihor au gestionat, anul trecut, 43.266 apeluri de urgență, cu o medie de 118 pe zi (în creștere cu circa 9% față de anul 2023), 15.496 dintre acestea, 35,8%, concretizându-se în intervenții. Potrivi

Administratie 11-02-2025 17:46

Petiție online pentru amenzi de o sută de ori mai mari, în cazul defrișărilor ilegale

O petiție online pentru majorarea amenzilor de la 50 la 5.000 de lei în cazul defrișărilor ilegale a fost lansată de către grupul civic 'Parcul IOR dispare'. Petiția publicată pe platforma petitieonline.com este adresată consilierilor generali ai Municipiului București. 'Pe

Administratie 11-02-2025 17:06

Tănase (BVB): O dată la 10 ani trebuie să actualizăm Codul de Guvernanță, ca emitenții să vadă inclusiv aspecte legate de sustenabilitate

Codul de Guvernanță Corporativă trebuie actualizat o dată la 10 ani, astfel încât emitenții să vadă care sunt trendurile în ceea ce privește guvernanța, inclusiv aspectele legate de sustenabilitate, a declarat, marți, la un eveniment de specialitate, directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Adrian Tănase. 'Sustenabilitatea

Administratie 11-02-2025 16:15

Ministrul Mediului: E doar o chestiune de timp până la un colaps din punct de vedere economic la Romsilva

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, marți, că va sta de vorbă cu sindicaliștii din Silvicultură despre sporurile 'nerușinate' de la Romsilva, dar și despre ceea ce se va întâmpla cu Regia Națională a Pădurilor pe termen lung. 'Bineînțeles că voi sta de vorbă cu reprezentanții structurilor sindicale

Social 11-02-2025 16:14

Studiu USV: Mierea de mană și cea polifloră montană de Suceava, mai bune decât mierea de manuka

Mierea de mană și mierea polifloră montană din județul Suceava au proprietăți similare sau mai bune decât celebra miere de manuka, produsă în Noua Zeelandă, relevă un studiu întocmit de cercetătorii Universității 'Ștefan cel Mare' din Suceava (USV). Cei patru cercetători din cadrul USV, respectiv biologul Liliana Luca și inginerii Dan

Social 11-02-2025 14:41

Sondaj al Salvați Copiii: Aproape 50% dintre minori au fost jigniți pe internet

Aproape 50% dintre minori au fost jigniți pe internet, potrivit unui sondaj al Salvați Copiii, a declarat președintele executiv al organizației, Gabriela Alexandrescu, marți, într-o conferință de presă. Potrivit acesteia, a crescut foarte mult procentul cazurilor de copii victime ale cyberbullying-ului față de acum doi ani, când era de 40%, potrivi

Administratie 11-02-2025 14:15

Speciile de toamnă și pomi-viticole se vor afla în stadiul de repaus vegetativ, din cauza temperaturilor scăzute (agrometeo)

Speciile de toamnă și pomi-viticole se vor afla în stadiul de repaus vegetativ, în aproape toată țara pe parcursul acestei săptămâni, iar pe suprafețele agricole fără strat protector de zăpadă, unde temperaturile minime din aer vor scădea sub pragurile biologice critice de rezistență ale plantelor, vor fi posibile vătămări ale aparatului foliar, potrivit pr

Social 11-02-2025 14:08

Hunedoara: O cățelușă pierdută de Crăciun, din cauza petardelor, găsită după ce a apărut pe pagina de Facebook a IPJ

O cățelușă care a fost pierdută în Ajunul Crăciunului, după ce s-a speriat de zgomotul petardelor și a fugit de acasă, din municipiul Hunedoara, a fost găsită de stăpânii ei la Deva, la peste 20 de kilometri distanță, după mai bine de o lună și jumătate, în urma mobilizării polițiștilor și a iubitorilor de animale, a informat marți Inspectoratul de Poliție

Social 11-02-2025 13:50

Mureș: Pompierii au intervenit timp de trei ore la un incendiu izbucnit la un uscător de cereale din Sânpaul

Pompierii din Târgu Mureș și pompierii voluntari din cadrul SVSU Iernut au intervenit, marți, timp de trei ore, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un uscător de cereale din localitatea Sânpaul, aparținând celei mai moderne baze de recepție a cerealelor din țară. ''Pompierii au intervenit pentru stingerea unui

Administratie 11-02-2025 13:26

Bihor: Primăria Oradea, prima din țară cu sistem GIS, hărți de zgomot și de spații verzi interactive

Primăria Oradea este prima din țară care dispune, din anul 2005, de un sistem de informații geografice (GIS), necesar atât pentru elaborarea diferitelor documentații pentru proiectele de urbanism, cât și pentru a oferi informații altor instituții sau companii sau chiar pentru informarea populației, a informat marți, în conferință de presă, arhitectu

Administratie 11-02-2025 12:27

Alba Iulia, în premieră în ultimii ani la un târg internațional de turism

Primăria municipiului Alba Iulia va participa, în premieră în ultimii șase ani, la un târg internațional de turism, acesta având loc săptămâna viitoare, în Ungaria, unde se estimează că vor fi prezenți peste 30.000 de vizitatori, a anunțat, marți, administrația locală. ''Între 20 și 23 februari

Social 11-02-2025 11:06

Bacău: O fetiță în vârstă de doi ani a suferit arsuri în urma unui incendiu, la Săucești

O fetiță în vârstă de doi ani, din localitatea Săucești, a suferit arsuri în urma unui incendiu care a izbucnit marți în locuință, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și un e

Social 11-02-2025 11:01

World Vision: 8 din 10 adolescenți care au TikTok îl accesează zilnic și au primit conținut politic în perioada alegerilor

Mai mult de 8 din 10 adolescenți care au TikTok accesează zilnic platforma și au primit conținut politic în perioada alegerilor, conform unui sondaj realizat de World Vision România. ''Peste 84% dintre adolescenții cu vârste între 14 și 19 ani care au cont de TikTok accesează platforma zilnic, iar peste jumătate