Festivalul Brazilor de Crăciun - pe 9 decembrie; Alexandrescu: Anul trecut, festivalul a dus la şcoală 36.400 de copii

Organizaţia Salvaţi Copiii România a prezentat, luni, în Sufrageria Regală a Muzeului Naţional de Artă al României, creaţiile unor designeri şi personalităţi, care vor fi licitate la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun.
Licitaţia celor 22 de brazi, creaţii unicat, va avea loc pe 9 decembrie, la Muzeul Naţional de Artă al României, în cadrul unui eveniment denumit de organizatori "Luminează drumul educaţiei".
Fondurile colectate la Festivalul Brazilor de Crăciun vor constitui un sprijin direct pentru accesul la educaţie al copiilor aflaţi în situaţii socio-economice vulnerabile. Un program special de integrare socio-educaţională a copiilor refugiaţi din Ucraina a fost inclus pe agenda festivalului.
Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO
"Anul acesta, pe lângă copiii care au nevoie de noi în România, s-au adăugat şi cei din Ucraina, care şi-au căutat refugiu în România - dintre cei care au venit în ţara noastră, mai mult de 45% sunt copii", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Salvaţi Copiii România.
Ea a precizat că în cele 21 de ediţii anterioare au fost ajutaţi să meargă la şcoală peste 144.600 de copii.
"Doar anul trecut, festivalul a dus la şcoală 36.400 de copii în 24 de judeţe şi Bucureşti. Copiii pe care noi i-am inclus în program provin din familii cu un background socio-economic dificil, aproape 95% dintre acestea nu-şi permit să asigure copiilor alimentaţie corespunzătoare, medicamente, asistenţă medicală, lucruri de bază, obişnuite pentru orice persoană. Desigur, în ultimul an sunt mulţi care sunt nevoiţi să renunţe la cheltuieli legate de îmbrăcăminte, încălţăminte, să facă reduceri la curent electric, alimente. Este o situaţie destul de grea", a mai spus preşedintele Salvaţi Copiii.
Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO
Călin Stegerean, directorul general al Muzeului Naţional de Artă al României, a afirmat că expoziţia este una deosebită "prin caracterul ei caritabil" şi este, totodată, "un exemplu de creativitate artistică".
"Expoziţia care se deschide astăzi este una deosebită în primul rând prin caracterul ei caritabil dar, înainte de orice, este un exemplu de creativitate artistică, de inteligenţă şi de lucru cu materiale şi mijloace care reprezintă, de cele mai multe ori, o noutate, atât sub aspect artistic, cât şi sub aspect ideatic. Multe dintre aceste lucrări au îndrumări, multe dintre ele ne trimit la universul copilăriei pe care cu toţii îl cunoaştem şi vrem să-l transmitem copiilor şi nepoţilor noştri. Este o expoziţie foarte proaspătă şi o expoziţie care merită vizitată, ale cărei lucrări trebuie să ajungă în colecţiile multora dintre cei care sunt alături de această organizaţie şi care pot să devină prieteni şi susţinători ai acestei asociaţii", a adăugat Călin Stegerean.
Arhitectul Omid Ghannadi a afirmat că bradul său conţine, la fel ca în ultimii ani, o poveste ascunsă care va fi dezvăluită în seara licitaţiei.
Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO
"Bradul meu, ca de fiecare dată, reprezintă în primul rând o poveste puternică şi cred că, dacă o luăm emoţional, cel puţin pentru mine dar şi pentru cei care vor auzi povestea, este cea mai încărcată şi cea mai mare poveste pe care am putut eu să o aduc până în momentul de faţă aici la Festivalul Brazilor de Crăciun. Asta cred că ar trebui să facă, de fapt, brazii: dincolo de frumuseţe, să transmită un mesaj, pentru că despre asta e vorba, din punctul meu de vedere, în gala aceasta", a declarat Ghannadi pentru AGERPRES.
El a spus că îşi doreşte ca toţi acei copii care vor beneficia de programele Salvaţi Copiii să ajungă să-i răsplătească pe cei care le sunt alături cu reuşita lor în viaţă.
"Îmi doresc ca ei să ştie şi să simtă că sunt mulţi oameni cu suflet mare şi generoşi care sunt alături de ei, ba mai mult decât atât, investesc în ei şi aşteaptă ca ei să răsplătească încrederea asta cu reuşita lor în viaţă", a mai spus Omid Ghannadi.
Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO
Pentru actuala ediţie a festivalului, brazii au fost creaţi de Ştefan Câlţia & Mihaela Glăvan, Doina Levintza, Miruna Bălaşa & Endorphin Lab, Arina Bican & Galeria Kulterra, Nicu Bocancea & Florăria Iris, Irina Dragomir, Gheorghe Fikl & artMoves, Lemon Interior Design & Summer Well, Omid Ghannadi & Victor Firan, Simona & Gabriel Gherasim - Gallantique Boutique, Laura Hîncu, Ana Mohonea & Maria Mohonea - Architectural Christmas, Dhaniel Nora & Sephora, Adela Pârvu, cu sprijinul Dypety.ro & Eglo România, Mihai Popescu &Twins Studio, Studium on Space, cu sprijinul Lisa & Co, Iulia Totoianu & Libris.ro, Răzvan Luca & UNTOLD, Măriuca Istrătescu şi elevii Liceului 'George Coşbuc' & Dhaniel Nora. Acestora li s-a alăturat Salvaţi Copiii, cu sprijinul Ştefaniei Mircea.
De-a lungul celor 21 de ediţii, prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun au fost colectate fonduri în valoare de peste şapte milioane de euro, iar 144.627 de copii din medii sociale precare au primit ajutor pentru integrarea socio-educaţională.
Comitetul de organizare a Festivalului Brazilor de Crăciun din acest an este format din Florentina Costea, Andreea Nicoleta Deliu-Pasol, Omid Ghannadi, Cristian Hordilă, Amalia Năstase, Dhaniel Nora, Andreea Raicu, Gabriela Alexandrescu. AGERPRES/(A, AS - autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)
Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Harghita: Pompierii intervin și pe timpul nopții la Salina Praid, unde s-au produs infiltrații în urma ploilor
Pompierii harghiteni continuă și pe timpul nopții intervenția la Salina Praid, unde s-au produs infiltrații în urma ploilor abundente, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita. 'Pompierii Detașamentului Gheorgheni vor acționa și pe parcursul nopții pentru evacuarea apei, cu ajutorul moto
Vâlcea: Mocănița de pe valea Bistriței, propusă pentru un circuit turistic prin Oltenia de sub munte
Mocănița care aducea calcar de la Costești până pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea ar putea circula din nou, la inițiativa Asociației Kogayon, care vrea să o salveze și să o introducă într-un circuit turistic prin zona geoparcului aspirant UNESCO Oltenia de sub munte printr-un parteneriat pe care-l propune autorităților județului și celor
Timiș: Activitatea unei pensiuni/motel, oprită de Protecția Consumatorului, după nereguli depistate la control
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a oprit temporar activitatea unei pensiuni/motel din localitatea Moșnița Nouă, limitrofă municipiului Timișoara, pentru neregulile depistate în urma unui control efectuat marți. Totodată, comisarii CJPC Timiș au dat o amendă contravențională de 5.000 lei, au oprit definitiv de
Sector 3: Primăria deschide, pe 12 mai, platforma online pentru înscrieri la școli și grădinițe de vară
Primăria Sectorului 3 deschide, pe 12 mai, pe www.primarie3.ro, platforma online pentru înscrieri la școlile și grădinițele participante la programele educaționale de vară, ce se vor derula, în perioada iulie-august, a căror finanțare este asigurată de autoritatea locală pentru aproximativ 7.000 de copii.
MApN: Deplasări de tehnică și trupe pe teritoriul României, în cadrul exercițiului multinațional Dacian Spring 2025
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis marți că până pe 23 mai au loc deplasări de tehnică și trupe pe teritoriul României, în cadrul exercițiului multinațional Dacian Spring 2025 (DASP 25). Astfel, arată sursa citată, în zilele de 16 și 17 mai sunt planificate mișcări ale unităților din cadrul Grupului de Luptă Înaintat
Seară dedicată Academiei Europaea și Academiei Române și concerte regale - printre evenimentele prilejuite de 10 Mai
O seară a Palatului Elisabeta dedicată Academiei Europaea și Academiei Române și două concerte regale se numără printre evenimentele care se regăsesc în programul sărbătorii naționale de 10 Mai, Ziua Coroanei Române și Ziua Independenței Naționale. Potrivit
IGPR: Concurs de fotografie cu tema 'Școală în siguranță' pentru elevii de gimnaziu, în perioada aprilie-mai
Direcția Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) organizează, în perioada aprilie-mai, concursul de fotografie cu tema 'Școală în siguranță', prin care elevii din învățământul gimnazial sunt invitați să își exprime opiniile cu privire la importanța unui mediu școlar sigur, prin intermediul fot
Colonel Marian Bârsan: SEESOF 2025 va consolida și coagula structurile FOS din regiunea Mării Negre
Șeful de Stat Major la Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, colonel Marian Bârsan, a declarat, marți, în cadrul conferinței de promovare a proiectului Southeast Europe Special Operations Forces Forum 2025 (SEESOF 2025), care va avea loc la Târgu Mureș, în 4-5 iunie, că această manifestare va consolida și coagula structurile FOS din regiune
Prahova: Operatorul regional de apă, amendat de Protecția Consumatorilor în cazul infestării apei de la Breaza
Operatorul regional de apă Hidro Prahova a fost amendat, cu 20.000 de lei, de către comisarii de la Protecția Consumatorilor în urma depistării bacteriei clostridium perfringens în apa livrată în oraș
Cluj: Crește frecvența zborurilor directe spre Istanbul de pe Aeroportul Internațional 'Avram Iancu'
Aeroportul Internațional 'Avram Iancu' din Cluj-Napoca anunță creșterea frecvenței de la 7 la 9 a zborurilor directe săptămânale spre Istanbul. 'Aeroportul Internațional 'Avram Iancu' Cluj, Consiliul Județean Cluj și compania aeriană Turkish Airlines anunță creșterea frecvenței zborurilor directe spre Istanbul începând din
Covasna: Festivalul SepsiRUN, precedat de conferințe motivaționale; campionul Virag Andras, printre invitați
Organizatorii SepsiRUN, cea mai mare competiție de alergare din municipiul Sfântu Gheorghe, vor susține mai multe conferințe motivaționale înaintea acestui eveniment programat în luna iunie, menite să ofere inspirație și sprijin mental participanților, iar publicului larg posibilitatea de a cunoaște sportivi cu performanțe deosebite. Printre
Timiș: Municipalitatea a alocat 25 milioane de lei către compania de termoficare Colterm, pentru pierderi tehnologice
Aleșii Consiliului Local Timișoara (CLT) au votat, în ședința de marți, alocarea a 25 de milioane de lei de la bugetul local companiei locale de termoficare Colterm, pentru acoperirea pierderilor tehnologice induse în anul 2023, apărute în transportul, distribuția și furnizarea energiei termice, în rețeaua sistemului centralizat de încălzire.
Sibiu: Transfăgărășanul se va deschide în următoarele două săptămâni
Drumul Național 7C - Transfăgărășan se va deschide în următoarele două săptămâni, cu aproape o lună și jumătate mai devreme față de termenul obișnuit care era 1 iulie, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Bâlea Cascadă) a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov pe pagina de Facebook. 'Datorită stratului
INHGA: Cod galben de inundații pe râuri din 24 de județe, până miercuri la prânz
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod galben de inundații, ce vizează râuri de pe raza a 24 de județe, până miercuri la prânz. Potrivit hidrologilor, în intervalul 6 mai, ora 13:00 - 7 mai, ora 12:00, se vor înregistra viituri, creșteri de debite și de n
IGSU: Voluntarii salvatori au participat la peste 53.700 de intervenții în sprijinul pompierilor, în anul 2024
Voluntarii salvatori din cadrul proiectului național ''Salvator din pasiune'', inițiat de Departamentul pentru Situații de Urgență, au participat, în 2024, la 53.700 de intervenții și la peste 6.000 de activități de informare și educare preventivă. ''Astăzi marcăm nouă ani de la lansarea proiectului național '