Managerul spitalului Adjud: Comisarii ANPC au intrat în bucătărie fără să prezinte documente de control

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) ar fi intrat în bucătăria Spitalului din Adjud fără să prezinte documente de control și fără triaj epidemiologic, a declarat, marți, managerul unității medicale, Hamid Mirzaei Seresht, care susține că ar fi fost nevoit să sune la 112 după ce comisarii ar fi refuzat să șteargă fotografiile realizate în bucătăria spitalului și să părăsească incinta.
'Am aflat telefonic, de la șefa Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea că urmează să fie controale la unitatea noastră sanitară și, din informațiile lor de la Ministerul Sănătății, controalele sunt total ilegale și nu trebuie să permitem ANPC să facă controale în bucătăria spitalului. Eu, fiind la momentul controlului în sala de operații, cei doi presupuși comisari au intrat în spital, inițial au mers la secretariat, nu m-au așteptat pe mine și nicio persoană din conducerea spitalului, și au cerut, fără a prezenta vreun document, vreo hârtie de la instituția lor, fără să se efectueze triajul epidemiologic, pentru că noi suntem acum în pre-epidemie, au intrat cu hainele civile în bucătăria spitalului. Acolo, câteva minute s-au apucat să controleze, după care am ieșit și eu din sala de operație, am întrebat la secretariat dacă au prezentat vreun document pentru control, au spus că nu au prezentat. Am ajuns la ei și i-am întrebat dacă au un document pentru deplasare și control la Spitalul Adjud și mi-am spus că n-au, că au pe WhatsApp, pe telefoane. Le-am transmis că, din ce știu de la DSP, de la minister, controalele astea nu prea sunt în regulă, dar am spus că mie îmi trebuie un document și i-am rugat să părăsească spitalul dacă nu au documente. Între timp aflu că au făcut și niște poze, spuneau ei, și i-am rugat, dacă ați făcut poze în incintă, fără documente, ar trebui să le ștergeți. Au zis că sunt pe telefonul de serviciu și le-am spus că chem poliția', a declarat Hamid Mirzaei Seresht.
În ceea ce privește acuzațiile conform cărora echipa ANPC ar fi fost împiedicată să părăsească spitalul, managerul neagă vehement acest lucru și susține că ușa spitalului este cu acces liber, prin apăsare pe un buton, conform normelor impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, lăsând să se înțeleagă că reprezentanții ANPC nu ar fi știut să apese pe buton.
'Între timp, și-au luat hainele civile din bucătărie, unde s-au dezbrăcat, exact ce nu trebuie să facă un comisar de Protecția Consumatorului și au ieșit spre ușa spitalului. Unul dintre ei a ieșit afară și a fumat, celălalt, o doamna a cerut domnului inginer un pahar cu apă și a spus că nu are aer. Erau foarte bine îmbrăcați, la noi era cald. Ușile spitalului, conform legii, sunt uși care nu se pot încuia. Avem uși cu cartele de acces cartelă și pentru intrare și pentru ieșire, pentru că așa prevede legea, și uși care sunt numai cu buton pentru sistemul de urgență ISU. Întâmplător, s-au dus la o ușă care se deschide cu buton, deci liber pentru orice persoană care dorește să iasă. Ceea ce vehiculează în media despre sechestrare e total neadevărat. Avem camere de supraveghere pe care se poate observa cum unul dintre angajații ANPC, exact în fața ușii spitalului, s-a apucat de fumat, lucru de altfel total interzis. După care au luat calea spre ieșirea din spital, au venit organele de poliție, i-au legitimat, au cerut documente și nu au avut documente să prezinte polițiștilor, și au părăsit spitalul. Asta e tot ce s-a întâmplat ieri', a precizat medicul.
Managerul spune că el a fost cel care a chemat poliția, sunând la 112, și că nu are cunoștință dacă ar mai fi sunat la 112 și altcineva.
'Eu am sunat la 112, la ora 13,00, este înregistrare pe 112. De față cu mine, nu a mai sunat nimeni la 112. Că o fi sunat altcineva, din altă parte, eu nu am de unde să știu. Poliția Adjud a venit la sesizarea mea. Au și întrebat cei de la poliție dacă avem în incinta spitalului agent comercial, vreau chioșc sau butic. Noi nu avem de ani de zile așa ceva, iar noi nu comercializăm alimente', a precizat managerul.
Potrivit acestuia, în unitatea medicală nu există produse alimentare expirate, toate alimentele fiind achiziționate conform legii și depozitate corespunzător.
'Alimentele la noi sunt corespunzător păstrate, toate sunt păstrate în congelatoare sau frigidere, avem locuri separat pentru zarzavaturi, legumele se păstrează pe rafturi. Nu cunosc acele poze, nu am cunoștință. Toate alimentele noastre sunt cumpărate de la supermarketuri, deci au dată de expirare. În bucătărie nu se țin alimente cu dată expirată. Toate sunt etichetate, mai puțin alimentele care se folosesc în ziua respectivă . dacă deschizi un pachet de carne de porc, primul lucru, rupi ambalajul, pachetul, care se deteriorează. Sau sunt alimente, precum bulionul, uleiul, care rămân pe raftul de la bucătărie pentru că se folosesc în ziua respectivă. (...) Noi nu avem produse expirate în spital', a concluzionat managerul.
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a deschis, luni, un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după un control al unei echipe ANPC la Spitalul Municipal Adjud.
Reprezentanții IPJ Vrancea au confirmat pentru AGERPRES că a existat un singur apel la 112 legat de această speță, din partea unui bărbat, dar în același timp, a mai fost înregistrat un apel la Poliția Municipiului Adjud, din partea unui comisar ANPC. AGERPRES / (A, AS - redactor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Suceava: Analize pentru diagnosticul precoce al insuficienței cardiace asimptomatice la pacienții cu diabet zaharat, în premieră la SCJU
Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) 'Sf. Ioan ce Nou' din Suceava va efectua, în această săptămână, în premieră, o analiză care permite diagnosticul precoce al insuficienței cardiace (IC) asimptomatice la pacienții cu diabet zaharat, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de unitatea medicală. Potrivi
Colegiul Medicilor: Sănătatea și vaccinarea nu trebuie să fie subiect al controverselor fără fundament
Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis, duminică, un mesaj în care subliniază că sănătatea nu trebuie să devină un subiect al controverselor fără fundament, iar vaccinarea este una dintre cele mai sigure și eficiente metode de a ne proteja sănătate, iar sfatul medicului, al specialistului, este esențial să fie ascultat.
Academicianul Ioanel Sinescu: Sistemul medical românesc are părți bune, dar și mai puțin bune
Sistemul medical românesc are părți bune, dar și unele mai puțin bune, însă dotarea uneori insuficient de performantă e suplinită de faptul că chirurgii, medicii români în general, sunt foarte bine pregătiți și dedicați meseriei, susține academicianul prof. dr. Ioanel Sinescu, președintele Asociației Române de Urologie (ARU).
MS recomandă verificarea informațiilor referitoare la vaccinuri și reacții adverse care sunt disponibile pe site-urile oficiale de sănătate
Ministerul Sănătății recomandă verificarea tuturor informațiilor referitoare la vaccinuri și la reacții adverse care sunt disponibile pe site-urile oficiale ale instituțiilor publice din domeniul medical - MS, INSP, direcții de sănătate publică, ANMDMR. Precizările Ministerului Sănătății vin în urma unor informații medicale 'false' apărute î
Ordinul Asistenților Medicali: Vaccinarea - una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție a sănătății publice
Vaccinarea este una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție a sănătății publice, afirmă reprezentanții Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, aceștia susținând că imunizarea a salvat milioane de vieți și continuă să fie un pilon esențial în prevenirea bolilor transmisibile.
INSP: 352 de cazuri de tuse convulsivă au fost înregistrate în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie
Un număr de 352 de cazuri de tuse convulsivă au fost înregistrate în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie, informează Institutul Națională de Sănătate Publică (INSP). În aceeași perioadă au fost raportate două decese din această cauză. Potrivit sursei citate, în luna aprilie s-au înregistrat 64 de cazur
Iași: Consultații și terapie nutrițională personalizată - gratuit pentru pacienții IRO
Pacienții aflați în evidența Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași pot beneficia gratuit, din această lună, și de servicii de consultanță și terapie nutrițională personalizată. Managerul IRO Iași, Mirela Grosu, a declarat că în fiecare zi de miercuri, între orele 08:30 - 12:00, în cadrul Ambulatoriului Extern de
Buzău: Se caută specialiști pentru un angiograf de 500.000 de euro căruia 'să-i dea viață'
La 10 ani din momentul în care Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău a fost dotat cu un angiograf în valoare de peste 500.000 de euro, unitatea spitalicească are nevoie de personal care 'să-i dea viață', în situația în care, momentan, doar un singur specialist efectuează în mod programat investigații pentru pacienții cu afecți
INSP: 42.568 de cazuri de infecții respiratorii, în perioada 28 aprilie - 4 mai
Un număr de 42.568 de cazuri de infecții respiratorii - gripă clinică, IACRS și pneumonii - au fost raportate în săptămâna 28 aprilie- 4 mai, a informat, joi, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). În această perioadă, nu a fost comunicat niciun deces din cauza gripei. Numărul persoanelor care au murit din cauza grip
Galați: Invitați din țară și străinătate la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală 'Galatia 2025'
Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală 'Galatia 2025', aflată la cea de-a IX-a ediție, care se desfășoară la Galați în perioada 7-11 mai, reunește medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, farmaciști, psihologi, filosofi, sociologi, asistenți medicali și alți specialiști implicați în îngrijirea sănătății mi
Harghita: Realitatea Virtuală folosită în secția de terapie intensivă a SJU Miercurea-Ciuc, în premieră națională
Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea-Ciuc a anunțat, joi, începerea folosirii Realității Virtuale în secția de terapie intensivă, în premieră națională. 'Am atins o piatră de hotar istorică în îngrijirea pacienților de terapie intensivă: am lansat programul de terapie de Realitate Virtuală (VR) &ic
Timiș: Injecții intravitreene - tratament oftalmologic de înaltă precizie, gratuit, la Spitalul Feroviar
Un tratament revoluționar pentru afecțiuni oftalmologice, prin care substanțele medicamentoase injectabile se administrează în cavitatea vitreană a ochiului, direct în corpul vitros dintre cristalin și retină, se practică la Spitalul Feroviar Universitar (CF) din Timișoara. Intervenția aduce beneficii semnificative în combate
Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii/Camelia Șucu: Noi alegem umanitatea; mereu
Într-o lume care se confruntă cu polarizare, crize și incertitudine, Mișcarea Internațională a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii rămâne un punct de echilibru și de încredere - o rețea globală ancorată în acțiunea locală, afirmă Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române. 'Astăzi este despre cei care, &icir
Alba: Sediu nou pentru Serviciul de ambulanță al Crucii Roșii, finanțat de o firmă privată
O companie din industria automotive va asigura întreaga investiție privind construirea unui nou sediu modern pentru serviciul de ambulanță al Crucii Roșii Române Filiala Alba, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES. 'Cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roșii, Crucea Roșie Română Filiala Alba anunță lansarea celui m
Dr.Viorel Jinga (UMF 'Carol Davila'): Platformă online cu informații despre studiile clinice în derulare în România
Membrii fondatori și partenerii Hubului de Inovație în Sănătate dezvoltă o platformă în limba română pe care pacienții, aparținătorii și comunitatea medicală vor găsi informațiile despre studiile clinice în derulare în România, a anunțat, miercuri, la Târgu Mureș, rectorul UMF 'Carol Davila', dr. Viorel Jinga.