Bucharest Tech Week 2025: O săptămână de inovație și tehnologie în Capitală, între 14 – 20 iunie

Ediția actuală propune o expoziție tech de anvergură, summit-uri de business cu lideri globali, soluții revoluționare și oportunități de networking exclusiviste
Între 14 și 20 iunie 2025, Capitala redevine un reper al inovației tehnologice, odată cu desfășurarea celei de-a noua ediții a Bucharest Tech Week. Anul acesta, cca. 30.000 de pasionați de tehnologie sunt așteptați să descopere cele mai noi inovații tech, propuse de cei aproximativ 70 de expozanți, în cadrul celei mai mari expoziții de profil, dedicată publicului larg. Totodată, peste 60 de speakeri, experți locali și internaționali, vor urca pe scenele celor 5 summit-uri pentru a împărtăși cu peste 1.500 de profesioniști de business insight-uri valoroase despre tendințele momentului.
„Bucharest Tech Week 2025 readuce tehnologia și inovația în centrul atenției, timp de o săptămână, prin intermediul acelorași două concepte consacrate în rândul pasionaților de tehnologie – Tech Expo și Business Summits. Spre deosebire de anii precedenți, festivalul tehnologiei de anul acesta își deschide porțile cu cea mai mare expoziție de inovații, desfășurată pe parcursul unui weekend, iar în următoarele cinci zile vom reuni, ca de fiecare dată, experți globali și pionieri ai industriei, care vor dezbate cele mai mari provocări și oportunități din zona tech”, a declarat Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.
Anul acesta, Tech Expo, expoziția cu acces gratuit dedicată publicului larg, va avea loc pe 14 și 15 iunie (sâmbătă și duminică), la Romexpo, Pavilion B1. Bucharest Tech Week continuă cu cele cinci Summit-uri de Business, o serie de conferințe tematice, desfășurate între 16 și 20 iunie (luni-vineri), la NORD Events Center by Globalworth.
Tech Expo se desfășoară pe o suprafață de 6000 de metri pătrați, unde vizitatorii vor avea ocazia să descopere cele mai noi inovații, propuse de cei cca. 70 de expozanți pregătiți să prezinte ultimele noutăți tehnologice din domenii precum smart home, automotive, e-mobility. e-health, device-uri și gadgeturi, dispozitive wearables sau roboți Evenimentul integrează o zonă dedicată exclusiv industriei de gaming, unde vor fi prezenți streameri cunoscuți din România, care vor testa cele mai populare jocuri ale momentului alături de fani și, totodată, două zone de testing - pentru cei interesați de mobilitate auto sau transport alternativ. Pentru pasionații de transport alternativ, expozanții propun o selecție largă de biciclete și trotinete electrice, iar amatorii automobilelor pot testa cele mai recente modele de mașini electrice și hibrid. Anul acesta, Tech Expo găzduiește și The Smart Home Summit - ediția de primăvară, dedicată consumatorului final. Vizitatorii vor putea interacționa cu cele mai noi produse pentru automatizarea locuințelor și vor descoperi cele mai recente inovații în domeniul caselor inteligente.
Cele 5 Summit-uri de Business, care vor avea loc de luni până vineri la NORD Events Center, își propun să reunească peste 60 de speakeri și mai bine de 1.500 de profesioniști din mediul de business. În cele cinci zile dedicate, participanții vor avea oportunitatea să beneficieze de peste 25 de ore de conținut exclusiv, oferit de experți globali în inovație, tehnologie și business.
O premieră a acestei ediții constă în introducerea unei noi conferințe sub umbrela Business Summits, respectiv AI Coding Summit, un summit dedicat exclusiv programatorilor care vor să învețe cum pot programa o inteligență artificială și ulterior cum o pot folosi în software. Între temele abordate aici se regăsesc LLMs, limbajul Python pentru programarea AI sau crearea și monitorizarea inteligenței artificiale.
Innovation Summit deschide seria celor cinci conferințe, oferind publicului ocazia să descopere cum inovația reprezintă motorul oricărei strategii de creștere și cum își pot pune în aplicare ideile într-o lume digitală ce evoluează constant. Future AI Summit propune o explorare completă a modurilor în care inteligența artificială poate fi aplicată în business și cum poate fi AI-ul utilizat pentru a obține rezultate concrete. În cadrul HR Masters Summit, experții în HR se reunesc pentru a împărtăși trenduri și strategii esențiale navigării în peisajul tot mai complex al resurselor umane. Cea de-a patra zi introduce noul AI Coding Summit, unde developerii vor învăța despre cum să codeze, să antreneze și să optimizeze modele AI, având ocazia să ia parte și la sesiuni hands-on de Python, ghidate de experți în domeniu, iar săptămâna se încheie cu Software Architecture Summit, ce reunește specialiști care vor dezvălui programatorilor cum să își îmbunătățească abilitățile de codare și experiența de lucru în cadrul proiectelor pe care le desfășoară.
Participarea la oricare dintre cele 5 Business Summits (16 – 20 iunie) se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits. Până pe 3 aprilie 2025, acesta are un preț special de 269 EUR. Pachetele VIP au prețul de 449 EUR.
Participarea la Tech Expo (14-15 iunie) este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.
Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo.
Partenerii evenimentului sunt:
HR Masters Summit Partner : Undelucram.ro
AI Coding Summit Partner: AD/01
Software Architecture Summit: EPAM Romania
Sponsori: PPC Blue, DKV Mobility Romania, Endava Romania, certSIGN, IT Smart Systems, Trenkwalder, Schwarz IT, Concentrix, FOTC
Communication Partner: SMSO
Internet Partner: VIVA Telecom
Refresh Partner: AQUA Carpatica
###
Despre Universum
UNIVERSUM este cel mai mare organizator privat de evenimente din România, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de evenimente organizate, cu o experiență de peste 15 ai în domeniu. Organizația acoperă întregul spectru de soluții pentru evenimente prin divizii specializate. Expertiza companiei variază de la producția de evenimente și livrarea de teambuildinguri, până la dezvoltarea de software pentru industria evenimentelor și administrarea propriilor locații pentru evenimente.
Portofoliul UNIVERSUM include evenimente de mare amploare din domeniul tehnologiei (GoTech World, Bucharest Tech Week), evenimente din sectorul imobiliar (Imobiliarium) și evenimente sportive (Legendary - The Sports Community Festival), alături de peste 200 de evenimente corporate personalizate în fiecare an.
UNIVERSUM este una dintre cele doar șase companii românești clasate în „FT 1000 – Europe’s Fastest Growing Companies 2020” de către Financial Times.
Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații.
GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.
The Smart Home Summit este evenimentul dedicat tehnologiilor de automatizare a locuințelor, care prezintă cele mai recente soluții pentru case inteligente. Conceptul explorează inovații avansate în securitate, controlul energiei și confort, oferind participanților o viziune clară asupra viitorului locuințelor conectate. Sub sloganul „Europe’s leading home automation event”, The Smart Home Summit ofera o platforma unica (scena si spatiu expo) si aduce in prim plan digitalizarea cladirilor office dar si rezidentiale, cat si importanta tehnologiei in viitorul home & building automation.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.
Business OTS
Vocea ta, vizibilitatea ta: articolele tale, în lumina reflectoarelor!
Expoziția de grup Boarding Pass
25 aprilie – 7 mai 2025 Sala de expoziții UAUIM – Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București, Str.Academiei nr.18-20 Comunicat de presă Boarding Pass – prima expoziție din seria Wanderlust a grupului de artiști I Generation
ANUNT PUBLICARE PROCEDURA ACHIZITIE
ANUNT PUBLICARE PROCEDURA ACHIZITIE “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Digitalizarea societatii HEAVY LOAD EXPEDITION SRL prin achizitia de active specifice
Comunicat de presa
Comunicat de presa “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Anunț privind începerea proiectului cu titlul
Compania elvețiană SGS anunță vânzări record în trimestrul 1, de 1681 milioane de franci elvețieni (CHF), în creștere cu 6.6%
Geneva, 24 Aprilie 2025 Creștere solidă a vânzărilor organice¹ de 5,6% Accelerarea creșterii în domeniile Sustenabilitate și Încredere Digitală 8 achiziții suplimentare de la începutul anului și un portofoliu solid de oportunități Dividend în acțiuni cu o rată de subscriere de 63,3%
Îngrijirea dinților după 60 de ani: Cum să păstrezi un zâmbet sănătos și strălucitor
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, sănătatea orală devine din ce în ce mai importantă. După vârsta de 60 de ani, menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor nu este doar o chestiune de estetică, ci și o componentă vitală a sănătății generale. Dinții și gingiile sănătoase joacă un rol crucial în capacitatea de a mânca corect, de a vorbi clar. De asemenea, sănătatea orală poate avea un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate. Studiile au arătat că există o legătură între bolile parodontale și alte afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare și diabetul. Prin urmare, îngrijirea dinților după 60 de ani este esențială nu doar pentru un zâmbet frumos, ci și pentru menținerea une stări bune de sănătate generală. Probleme dentare frecvente la persoanele de peste 60 de ani Pe măsură ce înaintăm în vâ
Insecticidele potrivite pentru combaterea gândacilor: ce trebuie să știi
Când vine vorba de dăunători enervanți, gândacii de bucătărie câștigă detașat – apar când te aștepți mai puțin. Odată ce s-au instalat, se înmulțesc rapid, se ascund în cele mai greu accesibile locuri și devin tot mai greu de eliminat. Vestea bună este că există soluții eficiente și la îndemâna oricui pentru a scăpa de gândaci, iar insecticidele sunt una dintre cele mai eficiente metode de combatere. Înainte de toate: de ce este important să acționezi rapid? Prezența gândacilor nu este doar deranjantă. Aceștia pot transmite bacterii, alerge
Compania Concordia aşteaptă publicul cu teatru şi muzică
Comunicat de presă La finalul lunii aprilie, Compania de Teatru Concordia şi ART MUSIC A.T. invită publicul nu doar la spectacole de teatru, ci şi la un concert unicat, marca Aurelian Temişan. După ce a realizat şi alte concerte dedicate unor nume mari din muzica românească - Aurelian Andreescu (în decembrie 2018 şi martie 2019) şi Marius Ţeicu (în noiembrie 2024) -, artistul Aurelian Temişan revine cu concertul „Nu spun adio” - un omagiu pentru Gabriel Cotabiţă -, care va avea loc în
Analiză Romanian Economic Monitor - UBB FSEGA: De la aderarea României la UE, salariile medii s-au triplat, dar această creștere nu este resimțită de toți românii din cauza inegalităților economice
De la momentul aderării României la Uniunea Europeană, dar în special în ultimii 7-8 ani, salariile din România au înregistrat o evoluție spectaculoasă, în termeni nominali, salariul mediu net lunar crescând de peste trei ori, de la 312 euro, în 2007, la 1045 de euro, în 2024. Chiar și luând în considerare inflația, care erodează puterea de cumpărare, creșterea rămâne una semnificativă, cu o majorare de peste 122% a salariului mediu net, România depășind astfel mai multe țări din această zonă a Europei, consideră analiștii Romanian Economic Monitor (RoEM)-UBB FSEGA, proiect de cercetare al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Univer
Comunicat de presă
25/04/2025 Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
6 criterii pentru care este bine să apelați la un profesionist atunci când doriți să faceți Instalare Windows
Să faci Instalare Windows este o sarcină aparent simplă, însă complexitatea acestui proces este adesea subestimată. Într-o eră în care tehnologia joacă un rol central în viața noastră de zi cu zi, atât acasă, cât și la locul de muncă, instalarea corectă a unui sistem de operare devine esențială. A apela la un specialist în domeniu pentru instalare Windows este o decizie înțeleaptă, având în vedere numeroasele riscuri și provocări care pot apărea în acest proces.
Asociația Educație în Securitate Cibernetică se implică activ în prevenirea violenței în mediul digital
Asociația Educație în Securitate Cibernetică se implică activ în prevenirea violenței în mediul digital Platforma CyberSkill.ro este integrată ca instrument complementar în cadrul proiectului PROTECT – Program de prevenire a violenței în mediul digital, derulat în județele Ilfov și Covasna de Asociația Educație în Securitate Cibernetică. Proiectul face parte din programul național SAVE –
Speakeri de top din companii globale precum The Coca-Cola Company, Microsoft sau Meta urcă pe scenele Bucharest Tech Week pentru a împărtăși bune practici în business, inovație și tehnologie
Parte din festivalul Bucharest Tech Week, seria celor cinci Business Summits va avea loc în perioada 16 – 20 iunie 2025 la NORD Events Center by Globalworth și va reuni peste 60 de speakeri locali și internaționali. Experți cu reputație globală vor urca pe scenă pentru a împărtăși, în fața unei audiențe formate din peste 1500 de profesioniști din mediul de business, perspective actuale și bune practici din domenii precum inovație, inteligență artificială, arhitectură software, resurse umane și codare AI. Sesiunile vor avea un format interactiv, oferind participanților oportunitatea de a învăța direct de la unii dintre cei mai influenți specialiști din industrie. Business Summit-urile debutează luni, 16 iunie, cu Innovation Summit,
Tchibo Brands România își mută biroul în Business Garden Bucharest
Vastint România, parte a Grupului VASTINT, o companie internațională cu peste 35 de ani de experiență în domeniul imobiliar, a încheiat un nou contract de închiriere cu Tchibo Brands România, care își relochează sediul în Business Garden Bucharest, Cladirea A, etajul 4, ocupând un spațiu de 1.130 mp. Tchibo a intrat pe piața din România în 1997, an în care au fost r
Siguranţă şi transparenţă pe piaţa auto - De ce verificarea VIN-ului este esenţială
Achiziționarea unei mașini este adesea o investiție semnificativă, fie că este vorba despre prima ta mașină sau un upgrade, iar este esențial să iei o decizie informată. Această decizie trebuie să fie bazată pe soluții concrete și verificabile. Un pas crucial pe care orice șofer ar trebui să-l facă este să verifice istoricul auto al vehiculului pentru a evita eventualele probleme. Acest lucru se poate face rapid și eficient prin seria VIN mașina, un cod unic care oferă acces la informații esențiale despre trecutul automobilului — de la kilometraj și accidente până la istoricul de service. Ce reprezintă istoricul unei mașini?
InvestWin a înregistrat aproape 17.000 de vizitatori unici în doar două luni și confirmă nevoia de informații financiare clare și adaptate
Comunicat de presă București, 24 aprilie 2025 — Lansat pe 7 februarie, InvestWin.ro a reușit să atragă aproximativ 17.000 de vizitatori unici, demonstrând că interesul românilor pentru informații financiare este real și în creștere. Proiectul aduce o abordare modernă, independentă și accesibilă pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine cum să-și gestioneze banii și să investească în mod responsabil.
5 situații în care te poate ajuta să discuți cu un psihoterapeut
La suprafață s-ar putea să îți spui că există soluții rapide pentru fiecare criză emoțională, așa că poate îți încerci norocul cu câteva citate motivaționale sau te bazezi pe un grup de prieteni care îți oferă susținere. Cu toate acestea, există momente când ai nevoie de mai mult decât atât, iar într-un mediu profesional vei găsi o conexiune profundă, în care ești ascultat cu adevărat, fără judecată și ai șansa de a explora în siguranță ce te apasă. Discuția cu un psihoterapeut poate fi exact sprijinul de care ai nevoie ca să găsești claritate în haos, sens în confuzie și resurse neștiute în tine însuți. Citește mai departe pentru a vedea câteva situații în care îți va fi de folos să discuți cu un psihoterapeut și apoi programeaza-te la cabinetul Alexandrei Gherghe.
Viitorul construcțiilor se scrie la INNOCONSTRUCT 2025
8-9 mai 2025 | Nord Events Center by Globalworth | București Digitalizarea și sustenabilitatea nu mai sunt opțiuni. Sunt direcții. Iar INNOCONSTRUCT 2025 este busola care arată drumul. Într-o lume a provocărilor fără precedent și a ritmurilor tehnologice accelerate, România devine, pentru două zile, scena principală a celor mai avansate idei, soluții și oameni care transformă industria construcțiilor. „Industria construcțiilor are nevoie de un nou limbaj &nda
România a intrat în spirala de deficit bugetar. De la 2,3% în primul trimestru la o țintă imposibilă sub 9%
În primele trei luni ale anului 2025, România a înregistrat un deficit bugetar de aproximativ 2,3% din PIB, echivalentul a circa 44 de miliarde de lei, depășind ușor nivelul de 2,06% consemnat în același interval din 2024. Deficitul bugetar înseamnă că guvernul cheltuie mai mult decât încasează, iar diferența trebuie acoperită prin împrumuturi. Comparativ, deficitul cash pentru întregul an 2024 a atins 8,65% din PIB, iar conform metodologiei ESA, s-a situat la un record de 9,3%, poziționând România pe primul loc în Uniunea Europeană în clasamentul dezechilibrelor fiscale.
5 avantaje ale utilizării lemnului rindeluit în proiectele de construcții
Într-o lume a construcțiilor unde materialele tradiționale și moderne se întrepătrund, lemnul rindeluit a câștigat teren datorită avantajelor sale incontestabile. Fie că ești în mijlocul unui proiect ambițios sau doar te gândești la îmbunătățiri aduse locuinței tale, alegerea materialelor potrivite este esențială pentru durabilitate și estetică. Lemnul rindeluit nu doar că adaugă un plus de valoare vizuală proiectului tău, dar oferă și numeroase alte beneficii pragmatice, de la versatilitate la eficiență energetică. Descoperă în continuare cele cinci avantaje principale și motivele pentru care lemnul rindeluit ar trebui să fie în topul opțiunilor tale pentru orice proiect de construcție!
Top 6 sfaturi pentru a maximiza spațiul disponibil în combina ta frigorifică
Folosirea inteligentă a spațiului din combină poate face diferența dintre un frigider ordonat și unul în care nu mai găsești nimic. Dacă te lovești mereu de rafturi aglomerate sau pierzi timp căutând ingredientele, e clar că ai nevoie de un plan mai bun de organizare. În acest articol, vei afla cum să profiți la maximum de spațiul disponibil și să ai un frigider care arată bine și funcționează perfect. Găsești 6 sfaturi simple și rapide care te vor ajuta să păstrezi ordinea și să-ți menții alimentele proaspete mai mult timp. Cuprins Configurația optimă pentru alimentele ușor perisabile Aranj