logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Iaşi: Elevii de 10 de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au primit coroniţe şi premii din partea Primăriei şi a ISJ

Imagine din galeria Agerpres

Cei 17 elevi din judeţul Iaşi care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au fost premiaţi, joi, în cadrul unei festivităţi organizate de municipalitate în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, organizată în Sala Mare a Primăriei.

Astfel, în urma afişării rezultatelor definitive la Evaluarea Naţională, şapte elevi de 10, trei dintre ei provenind de la Colegiul Naţional din Iaşi, alţi trei de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" şi unul de la Şcoala Generală 'Ion Creangă" din Târgu Frumos. De asemenea, dintre cei zece elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat, trei sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional din Iaşi, doi de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi", alţi doi de la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", câte un elev de la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi, de la Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" şi Liceul Teoretic "Miron Costin" din municipiul Paşcani.

 



Potrivit inspectorului general al ISJ Iaşi, Luciana Antoci, "contextul pandemic nu a făcut ca demersul didactic foarte serios şi foarte bine ancorat în tot ceea ce înseamnă activitate de performanţă să fie afectat, drept pentru care iată că astăzi vorbim despre şapte medii absolute la Evaluarea Naţională, şi zece medii de 10 după rezultatele finale de la Bacalaureat".

"Rezultatele reflectă, în primul rând, munca susţinută a elevilor, dar să nu uităm că în spatele acestor rezultate există un demers susţinut, un demers de lungă durată pe care l-au gestionat cu prioritate profesorii. Este vorba despre cadre didactice cu o competenţă deosebită în ceea ce priveşte componenta ştiinţifică a disciplinei pe care au predat-o, dar şi din perspectivă pedagogică. Nu uităm, de asemenea, că într-o astfel de maşină de succes şi părinţii au un rol special pentru că implicarea lor, atenţia cu care au gestionat această perioadă, suportul afectiv şi emoţional al elevilor, şi, evident, exigenţa modelatoare au contribuit în egală măsură la aceste rezultate. E o zi specială, e o zi de celebrare, este o zi în care Iaşiul confirmă faptul că şi-a păstrat un loc important pe podiumul naţional prin aceste rezultate şi practic actul didactic s-a desfăşurat în consonanţă cu ceea ce ne-am obişnuit să găsim la Iaşi, respectiv, rigoare ştiinţifică, rigoare educaţională, şi o componentă culturală foarte bine reprezentată şi la nivelul judeţului Iaşi", a declarat Luciana Antoci.

 



Pe lângă diplome, coroniţe cu flori, elevii de 10 de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au primit şi premii în bani din partea municipalităţii.

"Conform unei decizii a Consiliului Local Municipal, fiecare elev va primi suma de 1.000 de lei, profesorii şi cei implicaţi în actul educaţional vor primi câte o tabletă, cărţi, plachetă, coroniţa de flori pe care o merită din plin Este un moment emoţionant care exprimă necesitatea de a răspunde cu onoare şi cu datorie faţă de aceşti copii care fac cinste oraşului nostru şi judeţului nostru, pentru că în sală s-au adunat toţi cei 17 elevi de nota 10 din întreg judeţul Iaşi de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Sunt premii care credem că nu atât de mult cât merită, dar plini de recunoştinţă pentru a demonstra că nu i-am uitat, şi în bani şi în obiecte, şi pentru elevi şi pentru profesorii care le-au coordonat activitatea, şi pentru diriginţii de clasă, şi pentru directorii liceelor de unde provin. Este un moment care declanşează şi vacanţa de vară pentru cei care au trecut şi examenele de Bacalaureat, şi un start pentru o nouă viaţă pentru cei care vor ajunge la facultate", a spus primarul Mihai Chirica.

 



Unul dintre elevii de 10 la Bacalaureat premiaţi în cursul zilei de joi este şi Răzvan Iulian Mogâldea, absolvent al Liceului "Dimitrie Cantemir". El este din localitatea Cuza Vodă, comuna Ipatele. A venit să înveţe la liceu în Iaşi la scurt timp după ce a rămas orfan de tată. Acum vrea să dea admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", iar ulterior să devină procuror.

"Cred că mi s-au deschis mai multe oportunităţi, căi noi, mai multe oportunităţi pentru viitor. Cred că este ceva wow. Ca să ajung la o astfel de performanţă m-am pregătit cât mai mult, am acordat o atenţie mai mare examenului de Bacalaureat, nu am dorit să las învăţatul pe ultima sută de metri. Am învăţat mult, cam câte 4-5 ore în fiecare zi. Dacă azi învăţam la istorie, mâine învăţam la română. Am învăţat şi să nu mă axez doar pe învăţat, aşa că mai ieşeam seara cu prietenii, mai jucam fotbal. Încercam să nu îmi ţin doar mintea ocupată, ci şi corpul. Examenul de Bacalaureat trebuie văzut ca pe un examen al maturităţii, pentru că este, este un examen care nu trebuie privit cu emoţii. Trebuie perceput ca un examen care te dezvoltă pentru viitor şi îţi deschide căi noi. Eu m-am dus la Bac ca la un test", a declarat, pentru AGERPRES, Răzvan Iulian Mogâldea.

 



Chiar dacă a rămas singură cu doi copii în întreţinere, iar lipsurile erau multe, mama acestuia, Maria Mogâldea, şi-a dorit din tot sufletul să îi trimită pe amândoi să înveţe la liceu pentru a avea o viaţă mai bună.

"Sunt foarte, foarte mândră. Pentru mine să îmi ţin copii la şcoală înseamnă foarte multe sacrificii. De când avea 13 ani a rămas fără tată. Am rămas singură cu doi copii. Am făcut foarte multe sacrificii, dar în schimb a meritat. El îmi spunea uneori 'vreau'. Mi se strângea inima pentru că ştiam că nu am atât de multe posibilităţi materiale, dar mereu l-am sprijinit şi spuneam că o să mergem înainte şi o să fie bine. Mereu puneam primii bani deoparte pentru copii. Restul, cum puteam. A dat Dumnezu şi a fost bine", a declarat, pentru AGERPRES, Maria Mogâldea.

 



Tot la Facultatea de Drept vrea să studieze şi Ana Maria Beşliu, absolventă a Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi care a reuşit să obţină media 10 la examenele Bacalaureatului.

"Am ales să rămân în ţară. Am trimis fişa de înscriere la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi. Cred că voi fi admisă. Bacul de 10 este o încununare a celor patru ani de liceu în care am studiat constant şi într-o manieră care s-a potrivit pentru mine. Nu pot să spun că am învăţat foarte, foarte mult, dar a fost un efort care a fost împărţit pe parcursul celor patru ani de liceu. De asemenea, a fost o încununare a muncii profesorilor care m-au ghidat foarte mult în cei patru ani. Am avut noroc de profesori foarte dedicaţi şi cu vocaţie, care ne-au ajutat constant oricând am avut nevoie. Fără dumnealor nu cred că aş fi reuşit această performanţă, aşa că le spunem 'Mulţumesc foarte mult', a declarat Ana Maria Beşliu. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)

 

Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

Afisari: 7

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Educatie - Stiinta 21-01-2025 16:37

Rectorul Universității din București: Finalizarea renovării tronsonului Facultății de Istorie este planificată vara aceasta

Finalizarea renovării primului tronson al clădirii Universității din București (UB), cel al Facultății de Istorie, este planificată vara aceasta, a declarat, marți, rectorul acestei instituții de învățământ superior, Marian Preda. 'Conform planificării, în această vară ar trebui să avem gata primul tronson, pe cel central

Educatie - Stiinta 21-01-2025 16:29

Dâmbovița: 'SMART - Studenți motivați să ajungă antreprenori de succes', proiect cu fonduri europene derulat de Universitatea Valahia

Universitatea Valahia din Târgoviște anunță, marți, derularea unui proiect cu fonduri europene pentru formarea și dezvoltarea de competențe profesionale cerute pe piața muncii, studenții putând participa la programe de învățare la locul de muncă prin stagii de practică. Proiectul, intitulat 'SMART - Studenți motivați să a

Educatie - Stiinta 21-01-2025 15:01

Cluj: UBB a lansat un volum omagial dedicat academicianului Ioan-Aurel Pop, la împlinirea a 70 de ani

Universitatea 'Babeș-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca i-a dedicat un volum omagial academicianului Ioan-Aurel Pop, la împlinirea vârstei de 70 de ani. 'Lansarea volumului 'Episoade și reverberații ale Evului Mediu', dedicat academicianului Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și fost rector al UBB, l

Educatie - Stiinta 21-01-2025 13:35

Cluj: Universitatea de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu', partener strategic într-un proiect de 85 de milioane de euro

Universitatea de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu' (UMF) din Cluj-Napoca este partener strategic în proiectul ROGEN, o inițiativă națională pentru dezvoltarea cercetării genomice, în valoare de 85 de milioane de euro. 'Universitatea de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu' din Cluj-Napoca are plăcerea să a

Educatie - Stiinta 21-01-2025 12:16

Arad: De 13 ani, un hotel construit de Ministerul Educației stă abandonat pentru că nu s-au finalizat interioarele

Un hotel construit de Ministerul Educației în orașul Arad, care urma să fie folosit de sportivi, a rămas abandonat din 2012, după ce au fost investiți peste opt milioane de lei, finanțarea fiind oprită în momentul în care se începuseră amenajările interioare. Hotelul era prevăzut cu 100 de locuri de cazare și o cantină cu o capacitate d

Educatie - Stiinta 20-01-2025 13:58

Harghita: 265 de elevi din Miercurea-Ciuc și Gheorgheni vor fi selectați într-un proiect european câștigat de ISJ

Un număr de 265 de elevi, de la două licee din Miercurea-Ciuc și Gheorgheni, vor fi selectați într-un proiect european câștigat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Harghita, în parteneriat cu cele două unități de învățământ, care pune accent pe organizarea de stagii de practică la agenți economici, îndrumarea în carieră, d

Educatie - Stiinta 19-01-2025 14:04

David despre olimpiadele la clasele I - IV: În ciclul primar trebuie construite elementele de bază ale competențelor-cheie

Ministerul Educației și Cercetării nu va organiza olimpiade școlare pentru clasele I - IV în acest an având în vedere că în ciclul primar trebuie construite ''elementele de bază ale competențelor-cheie'', iar acest nivel elementar trebuie dezvoltat în ritmul fiecărui copil, a afirmat, duminică, ministrul Daniel David, &ic

Educatie - Stiinta 19-01-2025 11:39

Dolj: UMF Craiova a obținut distincția de excelență în resurse umane în cercetare acordată de Comisia Europeană

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a anunțat că a primit distincția ''HR Excellence in Research Award - HRS4R'' acordată de Comisia Europeană. Potrivit unui comunicat al UMF Craiova remis duminică AGERPRES, această recunoaștere certifică angajamentul instituției de a promova excelența în cercetare, respecta

Educatie - Stiinta 19-01-2025 11:18

IGPR: Controale în 162 de școli pentru verificarea modului de asigurare a pazei

Poliția Română a efectuat, în perioada 8 - 16 ianuarie, 162 de controale în unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare a pazei, fiind adresate 26 de informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specifice privind siguranța în școli. ''&I

Educatie - Stiinta 17-01-2025 11:34

Bihor: Atelier de educație muzeală despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire, pentru copii, în premieră

Copiii orădeni din ciclul primar și gimnazial au ocazia să participe la un atelier de educație muzeală intitulat ''Povestiri despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire'', dedicat zilei de 24 ianuarie și organizat în premieră de Muzeul Țării Crișurilor Oradea. Acesta va fi susținut zilnic, în perioada 21 - 26 ianuarie,

Educatie - Stiinta 16-01-2025 15:35

Bihor: Laborator de electronică cu echipamente de ultimă generație, inaugurat la Universitatea din Oradea

Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI) a Universității din Oradea are, începând de joi, un laborator de electronică modernizat și dotat cu echipamente de ultimă generație, printr-un proiect de implicare comunitară în valoare de 70.000 de euro, finanțat de o companie privată. Potrivit unui comunicat

Educatie - Stiinta 16-01-2025 14:29

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista competițiilor internaționale, naționale și regionale

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista competițiilor de nivel internațional, național și regional, organizate în România în anul școlar 2024 - 2025, respectiv lista proiectelor de educație extrașcolare internaționale, naționale, regionale și interjudețene. 'În vederea organizării și desfășurării tuturor

Educatie - Stiinta 16-01-2025 13:16

Mureș: Lucrări referitoare la amenințările și războaiele hibride, prezentate la UMFST de peste 70 de cercetători din 11 țări

Peste 70 de cercetători din unsprezece țări participă, începând de joi, timp de două zile, la conferința internațională 'Resilient Multicultural Societies in the Face of Hybrid Threats', organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) 'George Emil Palade' din Târgu Mureș, în cadrul căreia specia

Educatie - Stiinta 16-01-2025 12:23

Pricopie: Legea pentru alegerea președintelui României ar trebui modificată

Legea pentru alegerea președintelui României ar trebui modificată 'pe mai multe direcții' înainte de adoptarea, prin Hotărâre de Guvern, a calendarului alegerilor prezidențiale din 2025, a declarat rectorul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative, Remus Pricopie. 'Pe lângă elementele de război

Educatie - Stiinta 15-01-2025 16:35

Ziua Culturii Naționale/Harghita: Zeci de elevi de la școlile cu predare în maghiară, la tradiționalul concurs de recitare din Eminescu

Zeci de elevi de la școlile și liceele cu predare în limba maghiară din Harghita au participat la tradiționalul concurs de recitare din versurile lui Eminescu, evenimentul fiind organizat în contextul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Concursul 'Mihai Eminescu', ajuns la ediția a XIX-a, s-a desfășurat pentru al patrulea an c