Cea mai mare despăgubire plătită de Omniasig în baza unei polițe RCA,aproape 3,2 milioane lei

Cea mai mare despăgubire plătită de Omniasig anul trecut în baza unei polițe RCA a fost de aproape 3,2 milioane lei, în urma unui accident în Italia, a anunțat joi compania.
'În topul aferent liniei RCA, cea mai mare despăgubire, în valoare de aproape 3,2 milioane lei, a fost plătită în urma unui accident în Italia, în care conducătorul unei autoutilitare a parcat neregulamentar pe partea stângă a străzii, blocând vizibilitatea unui pieton care încerca să traverseze, acesta fiind acroșat de un alt autoturism, rezultând decesul pietonului', se menționează în comunicatul asigurătorului.
Conform sursei citate, a doua despăgubire, de circa 1,4 milioane lei, a rezultat în urma unui deces și a unei vătămări corporale - un conducător auto, angajat într-o depășire periculoasă, a intrat pe sens opus și a acroșat doi pietoni, mamă și fiică, ce traversau regulamentar strada.
'A treia despăgubire ca valoare, de aproximativ 1,2 milioane lei, a fost acordată în condiții similare: șoferul unui ansamblu autoutilitară - semiremorcă a depășit un șir de autovehicule oprite la trecerea de pietoni, pătrunzând pe contrasens și accidentând mortal un pieton aflat în traversare regulamentară', se mai precizează în comunicat.
Pe linia Property, cea mai mare despăgubire a fost de peste 46,5 milioane lei, plătită în cazul unui incendiu la o hală de producție și la utilajele ce conțin liniile de fabricație. Pe locul doi se situează același tip de incendiu, în cazul căruia au fost plătite despăgubiri de peste 11,4 milioane lei.
Pe locul trei se situează o serie de avarii la o fabrică, produse de fenomene atmosferice, în urma cărora au fost plătite despăgubiri în valoare de aproximativ 4,3 milioane lei.
'Primele trei despăgubiri ca valoare de pe linia asigurărilor de locuințe au fost cauzate de incendii în diferite județe din țară. Cea mai mare daună produsă a fost în județul Harghita, unde un incendiu a distrus o locuință, despăgubirea fiind de aproximativ 700.000 lei. Următoarea despăgubire din top a fost de aproximativ 600.000 lei, plătită pentru o altă casă distrusă de incendiu, în județul Alba. În Bistrița-Năsăud, s-a plătit o despăgubire în valoare de circa 400.000 lei, tot în urma unui incendiu produs la o locuință', se mai precizează în document.
Pe linia Casco, cea mai mare despăgubire din 2024 a fost de peste 670.000 lei, plătită în urma unei viituri provocate de ploile torențiale care au afectat o automacara. Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 630.000 lei, achitată pentru o autocisternă incendiată ca urmare a unei explozii la o stație GPL. A treia despăgubire, de peste 600.000 lei, a fost plătită în urma unui accident în care conducătorul autoturismului nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat într-o curbă și s-a răsturnat în afara carosabilului.
Pe linia asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 210.000 lei pentru o fractură de șold care a necesitat o intervenție chirurgicală asiguratului, în SUA. A doua despăgubire din acest top este de circa 170.000 lei și a fost plătită pentru costurile medicale și de spitalizare pentru un asigurat care a suferit litiază renală, în SUA. Pe a treia poziție se află o despăgubire de aproximativ 120.000 lei, plătită pentru costurile aferente unei intervenții chirurgicale pentru un accident vascular în Turcia.
Pe linia asigurărilor de răspundere civilă, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 980.000 lei, achitată ca urmare a încălcării obligațiilor din contractul de proiectare a unui ansamblu de imobile rezidențiale.
'A doua despăgubire din acest top este de circa 280.000 lei și a fost plătită în urma unei incident unde marfa a fost avariată în timpul transportului. Pe a treia poziție se află o despăgubire de peste 250.000 lei, plătită în cazul trasării și instalării eronate a unor stâlpi de iluminat', se menționează în comunicat.
Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de 30 de ani pe piața asigurărilor din România. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național.
Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE) din care fac parte peste 50 de companii de asigurări și fonduri de pensii din 30 de țări. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 și la Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. AGERPRES/(AS - redactor: Nicoleta Bănciulea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Prejudiciu în valoare de 10,18 milioane lei cauzat bugetului de stat de trei societăți food-delivery din București
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au descoperit nereguli fiscale la trei societăți care activează în livrarea de produse prin platforme de food-delivery, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind în valoare de 10,18 milioane lei, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Aproape jumătate dintre români spun că ceea ce cumpără în prezent reprezintă strictul necesar (studiu)
În proporție de 46%, românii consideră că ceea ce cumpără în prezent este strictul necesar pentru a-și asigura supraviețuirea, relevă un studiu Reveal Marketing Research dat joi publicității. Potrivit cercetării, inflația ridicată i-a determinat pe români să prioritizeze cheltuielile pentru acoperirea nevoilor de bază.
Grindeanu: Nu cred că ne permitem un avion care să fie doar la dispoziția președintelui
România nu își permite un avion prezidențial, care să fie doar la dispoziția președintelui și în rest să stea, însă aș fi de acord cu un avion al statului român, a afirmat, joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă, prilejuită de semnarea contractului de proiectare și execuție a lotului
RECTIFICARE STB: Pentru a compensa reducerea temporară a numărului de vehicule, au fost reconfigurate graficele de circulație
În știrea cu titlul 'STB: Pentru a compensa reducerea temporară a numărului de vehicule, au fost reconfigurate graficele de circulație', în lead și în al doilea paragraf se va citi corect '23', în loc de '17', conform unei erate transmise de Societatea de Transport București (STB). Retransmite
Ministrul Muncii, de Ziua Internațională a Francofoniei: România este un stat-far al Francofoniei
Relațiile bilaterale dintre România și Franța sunt mai puternice ca oricând, iar cooperarea în domeniul muncii și securității sociale este o prioritate în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări, se menționează într-un comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale. 'La data de
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 5,91% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut joi la 5,91% pe an, de la 5,92% pe an în ședința precedentă, conform datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). La începutul anului trecut, indicele era de 6,21%. Indicele
Piața birourilor din București, la cel mai scăzut nivel de livrări din ultimele două decenii (consultanți)
Piața birourilor din București a înregistrat, anul trecut, cel mai scăzut nivel de livrări din ultimele două decenii, cu un singur proiect major finalizat, iar cererea totală de închiriere s-a diminuat cu 18% față de datele din 2023, relevă o analiză de specialitate, publicată joi. 'Cererea totală de leasing a scăzut anul trecu
Interesul consumatorilor pentru mașinile electrice, pe un trend de scădere în favoarea motoarelor clasice (studiu)
Mașinile cu combustie internă câștigă teren în preferințele consumatorilor de pe mai multe piețe globale, în defavoarea vehiculelor electrice, conform Deloitte 2025 Global Automotive Consumer Study. Cercetarea publicată joi arată că preferințele consumatorilor din Germania indică o creștere de la 49%, în 2024, la 53% în acest an,
O asociere româno-bosniacă va construi cel mai lung lot al Autostrăzii Unirii, Ditrău-Grințieș
O asociere româno-bosniacă va construi cel mai lung lot al Autostrăzii Unirii, Ditrău-Grințieș, de 37,9 kilometri, a anunțat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 'Am semnat astăzi contractul pentru construcția unui nou lot al al sectorului montan al A8 (Autostrada Unirii). Lotul Ditrău-Grințieș (37,9 km), cel mai lung al acestei autostrăzi
Afacerile din industrie au scăzut, în ianuarie, cu 7,1% față de decembrie și cu 0,4% comparativ cu ianuarie 2024
Cifra de afaceri din industrie, pe total piața internă și piața externă, a scăzut în luna ianuarie 2025, în termeni nominali, atât față de luna decembrie 2024 cu 7,1%, cât și față de luna ianuarie a anului trecut cu 0,4%, arată datele publicate, joi, de Institutul Național de Statistică (INS). Declinul cifrei de afaceri
ANPC a oprit temporar din circulație 23 de tramvaie în urma multiplelor deficiențe constatate
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar din circulație 23 de tramvaie, în urma multiplelor deficiențe constatate în timpul controalelor la mai multe depouri din București. Acțiunile de control au vizat depourile Dudești, Giurgiului, Alexandria, Militari, Colentina și Victoria, în timp ce
ANPC: Amenzi de 259.000 lei și oprirea temporară a activității la 7 operatori economici din Centrul Comercial Agora - Piața Floreasca
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 259.000 de lei și au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor la șapte operatori economici din Centrul Comercial Agora - Piața Floreasca. ''Comisarii ANPC, sub coordonarea Președintelui Cristian Popescu Piedone, au desfă
Daraban (CCIR): Continuăm eforturile pentru internaționalizarea business-ului românesc; oportunități de dezvoltare pe piața din Venezuela
Antreprenorii români pot avea oportunități de dezvoltare a afacerilor în Venezuela, a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, în cadrul unei discuții cu Jose de Jesus Sojo Reyes, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Bolivariene a Venezuelei în România.
Chiriță (Electrica): Un obiectiv strategic important ar trebui să fie investiția în oameni; suntem la o răscruce critică în sectorul energetic
Unul dintre obiectivele strategice importante ar trebui să fie investiția în oameni, în personalul competent, care să folosească tehnologia, să inoveze și să se adapteze la provocările viitorului, a afirmat, miercuri, directorul general al companiei Electrica, Alexandru Chiriță, la Palatul Parlamentului. ''Unul dintre obiec
Negrescu: Energia trebuie să reprezintă marfa noastră esențială de export în orizontul următorilor 15 ani
Energia trebuie să reprezintă marfa noastră esențială de export în orizontul următorilor 15 ani și cred că toate eforturile noastre, la nivel guvernamental, la nivelul mediului de afaceri, trebuie să conveargă către acest element absolut esențial pentru evoluția economică viitoare, a transmis, miercuri, analistul economic Adrian Negrescu, la Black Sea Forum.