Gala CONAF Women in Economy, sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European și, în premieră, al MAE

Gala CONAF 'Women in Economy' 2025, ediția a VII-a, va avea loc, miercuri, la Ateneul Român, pentru al doilea an consecutiv evenimentul desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Parlamentului European și, în premieră, sub Patronajul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Potrivit organizatorilor, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) și Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), manifestarea reprezintă o recunoaștere a impactului pe care CONAF îl are în dezvoltarea mediului economic și consolidarea poziției antreprenorilor români pe scena europeană.
Sub tema 'Empowered to Act, Inspired to Succeed', CONAF va recunoaște meritele femeilor care, prin determinare și viziune, au demonstrat că pot acționa și reuși în cele mai importante domenii pentru România: sănătate, tehnologie, energie, educație, antreprenoriat și multe altele. Vor fi acordate zece trofee și un premiu special femeilor care au avut un impact major în anul precedent, contribuind la dezvoltarea unei comunități puternice, reziliente și pregătite să construiască viitorul.
Cea mai longevivă și exclusivistă gală de acest gen din România va reuni oficialități guvernamentale, diplomați, lideri din mediul de afaceri, și personalități marcante din societatea românească.
'După șapte ani de creștere continuă, adaptare și viziune strategică, Gala Women in Economy a devenit un reper pentru România și un model de excelență recunoscut în Europa. Indiferent de provocările economice, sociale sau geopolitice, ne-am păstrat direcția, demonstrând că leadership-ul feminin nu este doar despre echitate, ci despre progres real, competitivitate și impact economic sustenabil. De la o inițiativă ambițioasă la o realitate incontestabilă, Women in Economy a reunit peste 5.000 de antreprenori, lideri și oficiali, consolidând o comunitate de oameni care îndrăznesc să viseze și să acționeze. 90 de premii acordate nu sunt simple distincții - sunt o validare a viziunii, perseverenței și capacității femeilor lider de a genera schimbare în economie', a declarat Cristina Chiriac, președinta CONAF, citată în comunicat.
Conform acesteia, performanța în business se măsoară în cifre, dar și în capacitatea de a deschide drumuri și de a construi oportunități pentru urmași. 'Un lider autentic nu crește singur, ci creează un ecosistem în care excelența devine accesibilă și replicabilă. Asta înseamnă leadership real', a mai spus Cristina Chiriac.
La rândul său, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, demonstrează exact acest lucru prin sprijinul constant acordat inițiativelor care accelerează excelența în leadership-ul feminin.
'Susținerea acordată de Parlamentul European Galei CONAF Women in Economy recunoaște rolul-cheie pe care organizația patronală îl joacă în promovarea rolului femeilor în leadership și economia românească. Aceasta se aliniază inițiativei mai ample a UE de a încuraja emanciparea femeilor și face parte din angajamentul nostru de a face Europa mai egalitară și mai prosperă. Vom continua să pledăm pentru legislația care promovează în mod real drepturile femeilor, precum dublarea eforturilor pentru eradicarea și prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor. Anul trecut, am adoptat o lege care incriminează mai multe forme de abuz offline și online la nivel european. Acum, această legislație trebuie să ajungă și mai departe. Sporirea protecției la nivel european și asigurarea urmăririi penale a celor care abuzează de aceste femei. Puteți conta pe întregul sprijin al Parlamentului European și pe faptul că realizarea egalității va constitui nucleul a tot ceea ce întreprindem', a afirmat Roberta Metsola.
Sprijinul oferit de ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, subliniază importanța extinderii dimensiunii internaționale a antreprenoriatului românesc și a creării de oportunități economice sustenabile. 'Încercăm să oferim mediului de afaceri un cadru cât mai bun de valorificare a oportunităților identificate pe diferite piețe, atât prin dialog intern, cât și prin asistența acordată firmelor românești de ambasadele și consulatele României,. Apreciem în mod deosebit cooperarea cu asociațiile patronale din România, printre care cea cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF, care s-a consolidat în ultimii ani, de ex. participarea CONAF la sesiunea economică de anul trecut a Reuniunii Anuale a Diplomației Române (RADR), care a prilejuit un dialog aprofundat pe tema aderării țării noastre la OCDE. O societate care nu folosește pe deplin resursa umană reprezentată de sectorul feminin se handicapează singură într-o lume aflată în proces de transformare. România cred că se află, și din această perspectivă, într-o situație favorabilă, angrenarea femeilor în toate domeniile vieții sociale și economice fiind la cote înalte', a menționat ministrul.
Trofeul Women in Economy, simbolul suprem al excelenței feminine în economie, este o distincție unică, forjată în metal aurit, care 'întruchipează o eleganță atemporală și o forță aproape tangibilă'. 'Conceput acum șapte ani special pentru CONAF de artista vizuală Misha Diaconu, trofeul este o operă de artă plină de simboluri. Liniile sale fluide și armonioase descriu un dans hipnotizant al grației și puterii feminine. Această distincție de lux se acordă exclusiv femeilor vizionare care modelează economia și comunitatea de afaceri prin rezultate excepționale. Trofeul Women in Economy nu se 'câștigă' pur și simplu - el se merită prin perseverență, leadership și impact semnificativ', arată organizatorii.
Agenția Națională de Presă AGERPRES se află printre partenerii media ia evenimentului. AGERPRES/(AS - redactor: Cristian Anghelache, editor: Mariana Nica, editor online: Andreea Preda)
Sursa foto: CONAF - Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin/Facebook
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Ajutor de stat pentru investiții în locuri de cazare pentru porcine în valoare de 1,4 miliarde de lei, în 2025 (proiect)
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va acorda, în 2025, un ajutor de stat pentru investiții în locuri de cazare pentru porcine, în valoare de 1,4 miliarde de lei, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru susținerea sectorului suin fiind publicat spre consultare publică pe
Mihai Barbu va fi de luni noul președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară
Mihai Barbu a fost numit în funcția de președinte al Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), potrivit unei decizii a premierului Marcel Ciolacu, publicată miercuri în Monitorul Oficial. ''Având în vedere propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii formulată prin Adresa nr. 13.661 din 29 aprilie
Burduja: România nu ajunge în beznă; fac un apel public către toți românii să se informeze din surse oficiale
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că nu există niciun risc de blackout în România în perioada primului tur al alegerilor pentru Președintele României, iar cei care răspândesc astfel de dezinformări pe rețele de socializare, ''prin care bagă spaima în populație'', trebuie să suporte consecințele.
Inspectorii antifraudă din Oradea au confiscat marfă nedeclarată în valoare de peste 4,88 milioane de lei
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției regionale antifraudă fiscală (DRAF) Oradea au confiscat, în luna aprilie, bunuri în valoare totală de peste 4,88 milioane de lei, de la un operator economic specializat în comerțul cu marochinărie și încălțăminte, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Administrare Fis
Primul tren produs de polonezi se estimează că va ajunge în România pe 31 mai
Prima ramă electrică regională (RE-R) produsă de polonezi se estimează că va sosi în România la sfârșitul lunii viitoare, urmând să fie certificată, omologată, autorizată și pusă în circulație de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Într-o
PIB-ul global ar putea crește cu încă 15 puncte procentuale până în 2035, datorită inteligenței artificiale (raport)
Inteligența artificială (AI) are potențialul de a crește economia globală cu până la 15 puncte procentuale în următorul deceniu, arată raportul ''Value in Motion'', realizat de PwC la nivel global. Această evoluție ar adăuga efectiv peste un punct procentual la rata anuală de creștere, la egalitate cu creșterea econ
ANAR: O nouă licitație pentru închirierea a 77 de suprafețe de plajă pe următorii zece ani
Un număr de 187 de oferte au fost depuse în cea de-a doua procedură de licitație publică pentru închirierea a 77 de suprafețe de plajă în sezoanele estivale 2025 - 2034, a anunțat Administrația Națională ''Apele Române'' (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES. Subsectoarele
TPBI prelungește programul mai multor linii, pentru transportul spectatorilor meciului FCSB - Dinamo
Liniile 10, 55, 86, 90, 104 și 311 vor avea un program de circulație prelungit în seara zilei de luni, 5 mai, pentru a asigura transportul spectatorilor ce vor asista la meciul de fotbal FCSB - Dinamo București, programat de la ora 20:30, pe ''Arena Națională'', iar parcul liniilor de noapte N1 și N10 va fi suplimentat în intervalul orar 2
Angajamentele pentru beneficiarii Pachetului 4 ''Culturi verzi'' - Intervenția DR-02, adaptate la PAC 2023-2027
Angajamentele de plată aflate în derulare din Campania 2024 pentru beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ''Culturi verzi'' se adaptează în anul 2025 la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027, informează miercuri Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în luna martie cu 0,9%
Activele nete ale celor 246 de fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna martie cu 0,9% până la nivelul de 49,5 miliarde lei (9,9 miliarde euro), iar intrările nete ale lunii au totalizat 452 milioane lei (90,8 milioane euro), conform unui comunicat al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF), transmis, miercuri, AGERPR
MIPE finanțează dotarea spitalelor care tratează AVC; un nou apel de proiecte în valoare de 58 de milioane de euro
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) deschide un nou apel de proiecte prin Programul Sănătate 2021-2027, în valoare de 58,496 milioane de euro, destinat unităților sanitare publice care tratează pacienți critici cu patologie vasculară cerebrală acută, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES. ''Acest ape
Prețurile la biletele de avion pentru minivacanța de 1 Mai, mai mici cu 20%; Londra, Paris și Roma, în topul preferințelor
Prețurile la biletele de avion pentru minivacanța de 1 Mai au fost cu 20% mai mici, raportat la 2024, românii optând în principal pentru orașele Londra, Paris sau Roma, relevă datele Vola.ro. ''Minivacanța de 1 Mai rămâne și în acest an un reper important î
Aproape 33.000 de locuri de muncă vacante în România; 267 de joburi disponibile în țările UE
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) are în evidențe 32.888 de locuri de muncă, iar în rețeaua EURES se află 267 de joburi în spațiul european, cele mai multe în Norvegia, Italia și Germania, informează miercuri instituția. Potrivit datelor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă va
PIB-ul nominal al României ar putea depăși 700 miliarde de euro în 2034 (raport)
PIB-ul nominal al României ar putea depăși 700 miliarde de euro în 2034 și se poate apropia de 800 de miliarde de euro în 2035, la un ritm de creștere reală de aproximativ 3% anual și o inflație medie similară, potrivit macroeconomiștilor din ING Bank. Aceste estimări ar poziționa România în competiție cu țări precum Austria și Su
AFM a semnat contractul de finanțare pentru realizarea a 26 de fabrici de reciclare, cu bani din PNRR
Contractul de finanțare pentru construirea a 26 de fabrici de reciclare, în valoare de aproape 674,75 milioane de lei, a fost semnat miercuri, a anunțat președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Florin Bănică, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES. 'Am semnat cele 26 de contracte de finanțare care reprezintă ținta asumată