A doua ediţie a Romanian Venture Forum are loc miercuri, la Bucureşti

Experţi naţionali şi internaţionali în domeniul venture capital (VC), antreprenori, autorităţi locale şi guvernamentale vor participa miercuri la a doua ediţie a Romanian Venture Forum (RVF) 2023, un eveniment iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor în parteneriat cu CONAF România şi PROEDUS.
Peste 10 fonduri de venture capital locale şi internaţionale, acceleratoare, organizaţii şi asociaţii de profil vor fi prezente la eveniment.
"Observăm că, la nivel global, impulsul financiar care a stimulat dezvoltarea pieţei tehnologiei s-a redus drastic în prima jumătate a acestuia an complicat, tensionat de conflicte, inflaţie, creşterea dobânzilor şi în general de incertitudine. Au dispărut din peisajul global 255 de fonduri de venture în prima jumătate a acestui an. Vom analiza acest peisaj complicat, dar vom insista asupra avantajului pe care îl are o piaţă emergentă, cum e cea românească, în care companiile mici sunt dinamice şi reziliente, investesc eficient resursele şi se adaptează rapid la schimbări", a precizat Cristina Chiriac, preşedintă ANAA & CONAF.
Forumul va găzdui paneluri dedicate obţinerii unei creşteri durabile în mediul actual, ascensiunii Inteligenţei Artificiale şi impactului acesteia asupra ecosistemului start-up-urilor din regiunea central şi est europeană, având ca obiectiv susţinerea şi încurajarea iniţiativei antreprenoriale, cu accent pe direcţiile europene (green deal, circular economy and sustainability).
Potrivit organizatorilor, RVF deschide calea către maturitatea financiară a start-up-urilor româneşti, printr-o sesiune de pitching în cadrul căreia şase start-up-uri promiţătoare îşi vor prezenta afacerea, aceasta fiind urmată de întrebări şi răspunsuri în faţa unui juriu format din cinci reprezentanţi ai fondurilor VC.
"Această sesiune a Forumului este o oportunitate pentru antreprenori să înţeleagă care sunt blocajele şi oportunităţile apărute pe traseu şi, mai ales care este perspectiva investitorilor atunci când aleg să finanţeze o afacere", a spus Cristina Chiriac.
Mediul de reglementare este esenţial pentru dezvoltarea start-up-urilor şi unele excese fiscale pot inhiba dezvoltarea acestora descurajând fondurile de venture capital să investească.
"Mesajul antreprenorilor către Guvern este acela că susţinerea inovaţiei în tehnologia informaţiei, prin programe cu suport financiar sau prin reglementări coerente influenţează semnificativ traiectoria dezvoltării start-up-urilor din tehnologie şi nu numai", a declarat Cristina Chiriac.
Forumul va avea pe agendă şi o sesiune de pitching dedicată juniorilor, participanţi din cadrul "Maratonului pentru educaţie antreprenorială", iniţiat şi implementat în 11 judeţe şi municipiul Bucureşti de către CONAF. În prima ediţie a Maratonului au participat peste 5.000 de elevi de liceu, care au prezentat peste 100 de planuri de afaceri.
"Romanian Venture Forum va găzdui în premieră anul acesta o competiţie de proiecte de afaceri dedicată elevilor de liceu, deoarece elevii noştri interesaţi de tehnologie sunt în esenţă liderii de mâine, şi îi ajutăm să-şi finanţeze viitorul în care cred", a conchis Cristina Chiriac.
La evenimentul moderat de către Vlad Andriescu, editor start-up.ro, vor participa, printre alţii, Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovaţiei şi al Digitalizării, Mihai Precup - secretar de stat la cancelaria prim-ministrului.
Prima ediţie a Romanian Venture Forum a reunit o comunitate de investitori şi speakeri din 8 ţări. Cele 10 start-up-uri selectate dintr-un pool de peste 50 de start-up-uri înscrise au avut şansa de a-şi prezenta ideile şi de a cere finanţarea necesară în faţa unor investitori de top veniţi din zonele de business angels, corporate funds şi venture capital.
RVF este iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor în parteneriat cu CONAF Romania şi PROEDUS, susţinut de Catalyst România şi ROPEA.
AGERPRES este partener media al evenimentului.
Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA) este membră fondatoare a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care reprezintă interesele antreprenorilor în spiritul european al egalităţii de gen şi al şanselor egale. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 9 patronate, 19 asociaţii şi peste 5.500 de companii, cu peste 170.000 angajaţi. AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu)
Sursa foto: Romanian Venture Forum/Facebook
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Burnete (Concordia): Momentul este unul sensibil, iar investitorii și mediul de afaceri au unele îngrijorări legitime
Cursul valutar a urcat marți către pragul de 5,1 lei/euro, iar această depreciere se va vedea în prețuri mai mari la diferite produse și servicii, dobânzile au crescut și e posibil să se mențină la nivel ridicat, ceea ce face ca investitorii și mediul de afaceri să aibă unele îngrijorări legitime, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al
Primul memorandum de colaborare în energie România-Turcia oferă stabilitate într-un context regional complicat (ministru)
Primul memorandum de colaborare în energie România-Turcia, care a fost semnat la Summitul Internațional al Resurselor Naturale de la Istanbul, oferă stabilitate într-un context regional complicat, a anunțat, marți, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare pe Facebook. 'La finalul săptămânii trecut
ANRE: Site-ul chestionare-anre.ro nu are nicio legătură cu instituția noastră
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se delimitează ferm de site-ul https://chestionare-anre.ro/ și atrage atenția publicului că acest site nu aparține și nu este administrat de ANRE. 'În ultima perioadă, ANRE a fost informată cu privire la faptul că platforma online menționată promovează articole c
CONAF: Pactul pentru Tineri creează legătura necesară între școală și piața muncii
Industria românească are nevoie de talente bine pregătite, iar Pactul pentru Tineri creează legătura necesară între școală și piața muncii, susțin reprezentantele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF). 'Cea de-a III-a ediție a programului 'Pactul pentru Tineri' - 'O carieră reală: de la vocaț
ARIR: Femeile sunt subreprezentate în consiliile de administrație sau supraveghere ale companiilor din BET
Femeile sunt subreprezentate în consiliile de administrație sau de supraveghere ale companiilor din BET, indicele Bursei de Valori București, reprezentând 29% din totalul membrilor, a declarat, marți, Daniela Maior, președinte și co-fondator Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR), în cadrul unui eveniment de specialitate.
Dragoș Cabat (CFA): Cred că în zilele următoare cursul de schimb își va reveni
Cursul de schimb ar putea să-și revină în următoarele zile la valori mai mici de 5 lei pentru un euro, după ce marți a trecut de acest prag psihologic, a declarat pentru AGERPRES analistul economic Dragoș Cabat, membru în Consiliul Director al CFA, co-fondator Cabat&Pah Investments. 'Pentru mine e un pic neașteptat. Am mai
Programul 'Rabla pentru tractoare' începe pe 12 mai; solicitanții pot aplica online, în aplicația AFM
Producătorii agricoli se pot înscrie în Programul 'Rabla pentru tractoare', începând din data de 12 mai, timp de o săptămână sau sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii, informează Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis, marți, AGERPRES. Potrivit
Adrian Negrescu (consultant economic): România se află în fața unei crize fără precedent din punct de vedere valutar
Situația de pe scena politică influențează mai mult ca oricând temerile investitorilor, care încep să vândă din titlurile românești și să iasă din România din perspectivă investițională, susține consultantul economic, Adrian Negrescu. 'România se află în fața unei crize fără precedent din punct de
Euro a ajuns la un maxim istoric și a trecut pragul psihologic de 5 lei
Moneda națională s-a depreciat marți, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 5,0378 lei, în creștere cu 6,03 bani (1,21%) față de cotația precedentă, de 4,9775 lei, înregistrând un maxim istoric. De asemenea, leul a pierdut teren în fața dolarului american, care a fost
Suciu(BNR): A apărut o schimbare importantă pe piața valutară; intrările de capital au scăzut, iar ieșirile au crescut semnificativ
Banca Națională a României (BNR) a atras lichiditatea din piață după ce intrările de capital au scăzut, iar ieșirile au crescut semnificativ, ceea ce a condus la creșterea dobânzilor, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu. 'În ultima perioadă a apărut o schimbare importantă pe pia
Indicele ROBOR la trei luni a urcat marți la 6,08%
Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marți la 6,08% pe an, de la 5,90% pe an în ședința precedentă, conform datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). La începutul anului trecut, indicele era de 6,21%.
Casian Nițulescu: Am început discuțiile pentru un contract pe 10 ani privind furnizarea de uraniu între KazAtomProm și Nuclearelectrica
Autoritățile din România și Kazahstan au început discuțiile pentru un contract pe 10 ani privind furnizarea de uraniu între KazAtomProm și Nuclearelectrica, potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Casian Nițulescu. Acesta a condus, în perioada 28-29 aprilie 2025, delegația Ministerului Energiei la lu
Curtea de Conturi a României organizează prima reuniune a Comitetului de Inovare al Asociației Instituțiilor Supreme de Audit Francofone
Curtea de Conturi a României organizează, în perioada 5-7 mai 2025, la București, împreună cu Inițiativa pentru Dezvoltare a INTOSAI (IDI), prima reuniune a Comitetului de Inovare al Asociației Instituțiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF), a anunțat, marți, instituția. Evenimentul, care are ca temă 'Modalități inov
Bursa de la București a deschis pe roșu ședința de marți
Bursa de Valori București (BVB) a deschis în scădere pe toți indicii ședința de tranzacționare de marți, iar rulajul se cifra la 23,56 milioane de lei (4,73 milioane de euro), după 45 de minute de la debutul tranzacțiilor. Indicele principal BET, care arată evoluția celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 0,42%
PEFA și UNSAR colaborează pentru promovarea diversității și a leadership-lui în afaceri
Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) și UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România au semnat un parteneriat strategic pentru promovarea diversității, a culturii de prevenție și a dezvoltării leadership-ului în domeniul economic și social. Potrivit unui comunicat al PEFA transmis, m