Cursuri de calificare şi oferte de locuri de muncă pentru orice pregătire, la Târgul de carieră feroviară

Nouă companii şi-au anunţat participarea la Târgul de Carieră Feroviară în România, care se desfăşoară online în perioada 23 - 25 noiembrie 2021.
La această ediţie a târgului, organizat de CFiR - singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină - companiile prezente au în oferta lor de la cursuri de calificare şi oportunităţi pentru tineri până la locuri de muncă pentru oricine, cu orice pregătire.
În prima zi, marţi, 23 noiembrie 2021, Amedeo Neculcea, director general adjunct la Grup Feroviar Român, va prezenta compania şi strategia de personal, iar în următoarele două zile, 24-25 noiembrie, candidaţii vor avea ocazia de a se afla faţă în faţă cu angajatorii, online, prin intermediul platformei Zoom. Candidaţii au astfel posibilitatea de a susţine interviul pentru care s-au programat în prealabil din orice loc s-ar afla (din România sau chiar şi străinătate) şi de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, dotat cu cameră, microfon şi boxe/căşti.
Participarea este gratuită şi accesibilă tuturor persoanelor care sunt în căutarea unei oportunităţi de carieră în domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină.
Până în acest moment la târg şi-au anunţat participarea nouă companii care vin cu o ofertă bogată de locuri de muncă, atât din punct de vedere al nivelului de studii şi calificărilor necesare, cât şi din punct de vedere al zonei în care posturile sunt disponibile. Sunt anunţate posturi pentru cei cu studii superioare, studii medii, dar şi diverse calificări, în România, dar şi in străinătate.
Astfel, Baicons Impex, proiectare, consultanţă şi supervizare lucrări pentru drumuri, poduri, lucrări de artă, construcţii civile şi industriale si căi ferate, caută să îşi completeze echipa cu ingineri proiectanţi de căi ferate, drumuri şi poduri, ingineri proiectanţi Instalaţii feroviare (SCB, CE, ERTMS etc) şi ingineri proiectanţi energoalimentare/linie de contact - toate posturile disponibile în Bucureşti, iar Eximprod Grup, un grup diversificat cu peste 400 de angajaţi, cu companii dedicate pentru producţie de echipamente electrice, proiectare şi consultanţă, servicii de automatizări şi reţele inteligente (SCADA), software, proiecte la cheie şi dezvoltare de parcuri eoliene şi solare, doreşte să angajeze area sales manager, pentru Bucureşti/Cluj Napoca, şi inginer cercetare - dezvoltare produse, cu locul de desfăşurare a activităţii în Buzău.
Grup Feroviar Român (GFR), unul dintre principalii jucători de pe piaţa concurenţială de transport feroviar de marfă din România şi lider naţional al transporturilor feroviare de produse petroliere, participă cu ofertă compusă din cursuri de calificare profesională pentru mecanic locomotivă, şef tren, şef manevră şi manevrant vagoane, precum şi cu oferte de locuri de muncă pentru tineri fără experienţă, dar şi pentru cei cu experienţă: mecanic locomotivă, şef tren, absolvent/masterand UPB - specializare TTL, MRCF sau absolvent/masterand UTCB - specializare Căi Ferate, Drumuri şi Poduri.
DB Cargo Romania, un operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, vine cu o ofertă de locuri de muncă atât în străinătate - mecanic de manevră Germania, cât şi în România: revizor siguranţa circulaţiei Mehedinţi, Timiş); responsabil Managementul Calităţii - Bucureşti; şef tren (Arad, Bihor, Timiş); manevrant vagoane - Deva; electrician reparaţii locomotive (Prahova, Hunedoara, Bihor, Timiş); revizor tehnic vagoane (Bihor, Hunedoara, Timiş, Constanţa); mecanic de locomotivă (de drum) (Bucureşti, Arad, Bacău, Bihor, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Timiş, Tulcea, Vrancea).
SPIACT Craiova, societate de producţie industrială, aparataj centralizare şi telecomandă căi ferate, cu o tradiţie de peste 50 de ani în serviciul siguranţei pe calea ferată, intenţionează să îşi completeze echipa cu: inginer SCB/semnalizări feroviare, electromecanic SCB şi electromecanic EA (IFTE) - toate posturile disponibile în Craiova, precum şi şef şantier în Arad şi Deva, iar Cargo Trans Vagon, operator de transport feroviar de marfă cu o experienţă de peste 15 ani în transportul feroviar de marfă intern şi internaţional, caută oamenii potriviţi pentru funcţiile de economist, la sediul companiei din Bucureşti, precum şi şef tren şi mecanic de locomotivă în toate zonele din ţară.
Contrail Machinery, companie specializată în proiectarea şi fabricarea maşinilor de sudat şine de cale ferată prin procedeul de topire intermediară şi presare cap la cap (Rail Flash-Butt Welding Machines), angajează lăcătuş mecanic/montator, magaziner/picker, project manager, inginer de service, operator CNC, project manager - controlor calitate, operator maşină de sudat, inginer automatist şi prelucrător prin aşchiere - strungar - toate posturile disponibile la sediul companiei din Chitila-Ilfov, iar voestalpine Railway Systems România, singura companie furnizoare de schimbătoare şi elemente de infrastructură pentru căile ferate, metrou, tramvai şi companii cu linii industriale proprii, încearcă să găsească, prin participarea la acest târg de carieră, oamenii potriviţi pentru a acoperi poziţiile de economist/inginer consultant sistem ERP/programator şi inginer mecanic proiectant aparate de cale, disponibile la fabrica sa din Buzău.
Unicom Tranzit, operator feroviar privat şi expeditor de marfă care activează în România din anul 1994, se prezintă cu o ofertă bogată, în special pentru punctul de lucru de la Feteşti, dar şi pentru alte zone din ţară. Posturile pentru care fac angajări sunt: electrician întreţinere şi reparaţii locomotive, macaragiu - operator pod rulant, inginer MR - Reparaţii Locomotive, inginer sudură, laborant determinări fizico-chimice, lăcătuş mecanic reparaţii locomotive, strungar, revizor tehnic locomotive, revizor tehnic vagoane, gestionar depozit piese de schimb, materiale şi combustibili, vopsitor industrial, sudor reparaţii vagoane de marfă, inspector de calitate, tehnician reparaţii locomotive, lăcătuş mecanic, reparaţii vagoane de marfă, inginer tehnolog - normator producţie, inginer mecanic - prelucrări mecanice - toate acestea pentru punctul de lucru Feteşti şi manevrant vagoane, şef de manevră, şef de tren, mecanic de locomotivă - posturi disponibile în judeţele Arad, Bihor, Braşov, Constanţa, Prahova, Sălaj şi Suceava.
Pentru a asigura succesul acestui eveniment, CFiR colaborează cu instituţii de învăţământ din toată ţara, dar şi cu asociaţii profesionale şi patronale, precum Facultatea de Transporturi din cadrul UPB, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri din cadrul UTCB, Universităţile din Craiova şi din Piteşti, CENAFER, Asociaţia Inginerilor Feroviari din România - AIFR şi Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR). AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Consumul final de energie electrică în economie a urcat cu 0,2% în primul trimestru din 2025
Resursele de energie primară și cele de energie electrică au crescut în primele trei luni ale anului în curs cu 5,7%, respectiv cu 0,3%, față de perioada similară din 2024, iar consumul final de energie electrică în economie a urcat cu 0,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS). Principale
Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru din acest an
Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar față de același trimestru din anul 2024 avansul PIB a fost de 0,2%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate joi. Conform INS, pe seria ajustată sezonier, Produsul Intern Brut nu s-a modificat în trimestr
Compania Apple și-a păstrat prima poziție în Top 100 Global al mărcilor (Kantar)
Compania Apple și-a păstrat, pentru al patrulea an, prima poziție în Top 100 Global, clasamentul celor mai valoroase branduri, cu o valoare a mărcii de 1,3 trilioane de dolari, în creștere cu 28% față de anul precedent, potrivit Kantar, lider mondial în domeniul datelor și analizelor de marketing. Singurul brand de un trilion
Bursa de la București a închis în scădere pe aproape toți indicii ședința de tranzacționare de miercuri
Bursa de Valori București (BVB) a închis în scădere pe aproape toți indicii ședința de miercuri, iar valoarea tranzacțiilor a fost de 78,888 milioane de lei (15,457 milioane de euro). Principalul indice al Bursei de Valori București, BET, care include cele mai tranzacționate 20 de companii listate pe Piața Reglementată, s-a depreci
Alro a înregistrat, în primul trimestru din 2025, un profit net de 20,7 milioane lei
Grupul Alro a obținut în primul trimestru din acest an un profit net de 20,7 milioane lei, comparativ cu o pierdere netă de 14,9 milioane lei în perioada similară din 2024, conform unui comunicat transmis, miercuri, Bursei de Valori București. Cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 1,03 miliarde lei, fiind mai mare față de cea
Ministrul Energiei a semnat miercuri 62 de noi contracte pentru producție de energie curată pentru comunitățile locale
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat miercuri 62 de noi contracte pentru producție de energie curată pentru comunitățile locale, în cadrul Fondului pentru Modernizare, informează ministerul de resort printr-un comunicat. Contractele de finanțare au fost semnate în cadrul Programului-cheie 1 - Surse regenerabile de energi
Stocklosa (CCIB): Turcia este primul partener comercial al României, în afara Uniunii Europene
Turcia este primul partener comercial al României, în afara Uniunii Europene, în țara noastră fiind, în prezent, circa 19.000 de firme cu capital turcesc, susține președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Iuliu Stocklosa. Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, CCIB a semnat un protoco
Comisia Europeană a lansat în consultare o listă de măsuri suplimentare de protecție a minorilor în mediul online (ANCOM)
Comisia Europeană a lansat, în consultare publică, o listă de măsuri care urmăresc să sprijine platformele online care nu sunt microîntreprinderi sau întreprinderi mici, accesibile minorilor, în asigurarea unui nivel ridicat de protecție a acestora în mediul online, sub forma unor Orientări. Potrivit unui comunica
ADR și ANIS colaborează în domeniul transformării digitale pentru atingerea obiectivelor din 'Deceniul Digital 2030'
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) au semnat, miercuri, un protocol de colaborare în domeniul transformării digitale și pentru a derula activități comune prin intermediul Consiliului Național de Transformare Digitală, în vederea atingerii obiectivelor Comisiei Europene s
Cristian Bușoi: Ministerul Energiei din România rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova și pentru Ucraina
România își reafirmă susținerea pentru Ucraina și pentru Republica Moldova și se alătură efortului Uniunii Europene de a consolida reziliența energetică a celor două țări, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Cristian Bușoi. Acesta a participat, împreună cu consilierul ministrului Energiei, Adrian Vinti
AFM: Problemele aplicației informatice 'Rabla pentru tractoare', cauzate de limitările infrastructurii cloud
Disfuncționalitățile aplicației informatice dedicate programului 'Rabla pentru tractoare' au fost cauzate de limitările infrastructurii de tip cloud utilizate, care nu a putut gestiona volumul excepțional de cereri, arată rezultatele preliminare ale analizei tehnice realizată de către echipa tehnică din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).
Grindeanu: O asociere de constructori români și turci a câștigat licitația pentru construcția lotului Miercurea Nirajului - Sărățeni
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, miercuri, o asociere de constructori români și turci drept câștigătoare a licitației pentru execuția lotului Miercurea Nirajului - Sărățeni al Autostrăzii Unirii, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.
Camelia Taină (Ministerul Economiei): Curând vor fi migrate în cloud-ul guvernamental o serie de platforme cu impact pentru mediul de afaceri
O serie de platforme cu impact pentru mediul de afaceri vor fi migrate în cadrul cloud-ului guvernamental, în perioada imediat următoare, acesta fiind un pas important către debirocratizare, a afirmat miercuri Camelia Taină, director general al Direcției Generale Antreprenoriat și Finanțări pentru IMM-uri, Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenori
Leul s-a depreciat, miercuri, în raport cu euro, dar a crescut față de dolarul american
Moneda națională s-a depreciat, miercuri, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 5,1036 lei, în creștere cu 0,45 bani (+0,09%) față de cotația precedentă, de 5,0991 lei. În schimb, leul a câștigat teren în fața dolarului american, care a fost cotat la 4,5335 lei, în scădere cu 5,
Mediul de afaceri semnalează deteriorarea accelerată a climatului de afaceri și erodarea credibilității României
Contextul electoral prelungit a acutizat deficite, a încetinit reforme asumate de care depinde accesul la finanțare, stabilitatea locurilor de muncă și continuarea investițiilor planificate, atrag atenția reprezentanții a opt organizații ce reprezintă mediul de afaceri din România. 'Mediul de afaceri din România, reprezentat de organizați