logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

contact@agerpres.ro

Târgul Naţional Imobiliar: 126 de companii prezente cu 20.000 de oferte imobilare; preţuri între 4.000 şi 3 milioane de euro

Imagine din galeria Agerpres

Ediţia de primăvară a Târgului Naţional Imobiliar (TNI), care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, în perioada 18 - 20 mai 2018, reuneşte 126 de companii din domeniu care vor fi prezente cu 20.000 de oferte imobiliare pentru locuinţe noi, case de vacanţă, terenuri, spaţii de birouri din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Valea Prahovei, dar şi din Spania.

Preţul minim în cadrul târgului imobiliar este de 4.000 de euro pentru un teren intravilan de 528 de metri pătraţi situat în staţiunea Breaza, iar preţul maxim este de 3 milioane de euro pentru un hotel de 4* din Sinaia, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

"Persoanele interesate de achiziţii imobiliare au acces în cadrul Târgului Naţional Imobiliar (TNI) la o ofertă imobiliară variată şi proprietăţi cu discounturi exclusive. Portofoliul cuprinde: case din containere maritime (de la 11.500 euro), locuinţe ce se încadrează în Programul Prima Casă, apartamente de tip boutique, proprietăţi exclusiviste în nordul capitalei şi oportunităţi de investiţii. Totodată, TNI vine în întâmpinarea clienţilor cu soluţii de finanţare, servicii de arhitectură, design interior, home staging, precum şi cu soluţii pentru transformarea locuinţei într-una sustenabilă", susţin organizatorii.
 
De asemenea, evenimentul din acest weekend din Capitală vine cu oferte atractive pentru pasionaţii de munte, care găsesc la TNI aproximativ 3.000 de oferte pentru imobile amplasate pe Valea Prahovei, iar preţurile sunt pentru toate bugetele.

Astfel, un apartament cu două camere, de 46 metri pătraţi, în Sinaia, costă 32.000 euro, unul similar, dar de 57 mp, în Predeal, ajunge la 40.000 euro, iar o vilă chiar lângă Castelul Peleş, cu suprafaţa de 230 mp şi 330 mp teren poate fi achiziţionată cu 210.000 euro.

Românii care doresc să cumpere imobile la mare pot alege din numeroasele proiecte amplasate în cele mai căutate zone de pe litoral, preţul de pornire fiind de 32.900 euro pentru o garsonieră situată în Mamaia Nord.

În premieră pentru un eveniment de profil, ediţia TNI din 18-20 mai 2018 include şi oferte imobiliare din străinătate. La standul Imopedia vizitatorii TNI pot alege din multiple case de vacanţă din sudul Spaniei.  Preţurile proprietăţilor cu vedere la Marea Mediterană pornesc de la 180.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu 4 camere, 100 mp şi ajung până la 2,5 milioane euro pentru un apartament cu 7 camere, 800 mp din Marbella.
 
Conform unui studiu de profil, piaţa imobiliară rezidenţială din România a intrat într-o fază de încetinire treptată a creşterii preţurilor, evoluţia preţurilor în primul trimestru al acestui an fiind de doar 1,4%, cu mult sub evoluţia înregistrată în primul trimestru al anului trecut, de 4%.

"Din analiza statistică a evoluţiilor din piaţa rezidenţială rezultă că asistăm la un moment în care piaţa este captivă între un nivel ridicat al cererii şi o ofertă relativ redusă. Datele arată că cererea pentru apartamente şi case de vânzare este în continuare puternică, înregistrând un avans, cumulat la nivelul celor 6 mari oraşe, de 17%, în ultimul an, şi 76% în ultimii 3 ani - maximul fiind înregistrat în Iaşi, de +217%. La capitolul ofertă, datele pe ultimele 12 luni, în cele şase mari oraşe, indică o evoluţie negativă a stocului de apartamente şi case, de 5,9%", declară Dorel Niţă, Head of Data and Research, Imobiliare.ro.
 
Potrivit organizatorilor, ediţia TNI cu numărul 28 marchează un record în istoria târgurilor imobiliare din ultimii 10 ani din punct de vedere al numărului de companii expozante şi al ofertei prezentate, dar şi o premieră prin includerea de oferte din segmentul office în portofoliul evenimentului.
 
De asemenea, cumpărarea de locuinţe verzi s-a intensificat în ultima perioadă datorită evoluţiei cerinţelor clientului final şi beneficiilor pe care aceste proprietăţi le oferă: calitate superioară, confort sporit, costuri mai mici la energie şi beneficii pentru sănătate.

"Adesea cumpărătorii iau decizia de a investi mai puţin la început, alegând locuinţele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat, fără a se informa însă cu privire la performanţa energetică a clădirii sau calitatea materialelor folosite, ca urmare ajung în final să deţină locuinţe cu costuri lunare mari pentru încălzire şi răcire, care necesită întreţinere intensivă, renovări frecvente şi care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuinţele sustenabile. Cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinţei este la început", a declarat Monica Ardeleanu, director executiv al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

În prezent există 19 ansambluri rezidenţiale certificate/pre-certificate Green Homes by RoGBC situate în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, totalizând peste 5.800 de unităţi imobiliare. 

Printre alte oferte concrete din cadrul ediţiei de primăvară a TNI 2018 se numără: un studio de 34 mp, Casa del Mar, Mamaia Nord: 46.800 de euro plus TVA; studio dublu cu grădină, 36 mp + 27 mp grădină, Adora Pipera: 47.600 euro plus TVA; garsonieră 50 mp, Moghioroş Park Residence, Drumul Taberei: 48.095 euro plus TVA; apartament 2 camere, 56 mp, Cartierul Solar, Bd Metalurgiei: 50.000 euro; studio 48 mp, Dâmboviţa 10, zona Grozăveşti : 51.420 euro plus TVA 5%; apartament 2 camere, 51 mp, Metropolitan Residence-Policolor, 51.500 euro plus TVA; apartament 2 camere, 43 mp plus 26 mp terasă, Sirius Residence, zona Titan: 54.300 euro plus TVA, apartament 2 camere, 50 mp, Plaza Residence, lângă Plaza România: 58.500 euro; apartament 2 camere, 64 mp, Greenfield, Băneasa: 60.480 euro plus TVA 5%; studio 40 mp, The Corner, lângă parcul Grădina Icoanei: 72.000 euro plus TVA sau apartament 2 camere, 51 mp, Aviaţiei Boutique Residence: 86.900 euro plus TVA etc.

Programul de vizitare al TNI 2018 este: vineri şi sâmbătă, între orele 10.00 - 19.00 şi duminică între 10.00 - 16.00, iar biletul de intrare este de 10 lei. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Afisari: 19

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.


Alte știri din categorie

Economic 24-05-2025 14:45

Ministrul Muncii a participat la Reuniunea Anuală a Federației Sindicatelor

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Reuniunea Anuala a Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, unde a discutat despre problemele din sistem și măsurile aplicate până în prezent. Potrivit unei postări pe pagina de

Economic 24-05-2025 10:45

ONRC: 44.867 de persoane fizice și juridice, înmatriculate în primele patru luni din 2025, în scădere cu 8,83%

Numărul înmatriculărilor de persoane fizice și juridice a scăzut, în primele patru luni din 2025, cu 8,83%, comparativ cu perioada similară din 2024, totalizând 44.867 de înmatriculări, din care 67,4% SRL, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), consultate de AGERPRES. Cele mai

Economic 23-05-2025 17:29

Bucura-Oprescu: Ministerul Muncii are ca prioritate consolidarea pieței muncii

Deficitul de forță de muncă afectează atât companiile private, cât și instituțiile publice, motiv pentru care Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale are ca prioritate consolidarea pieței muncii, a declarat, vineri, ministrul de resort, Simona Bucura-Oprescu. Simona Bucura-Oprescu, împreună cu președintele Agenției N

Economic 23-05-2025 15:59

DNSC atenționează asupra unei tentative de fraudă la adresa antreprenorilor din România

Antreprenori din România sunt vizați de o tentativă de fraudă prin care atacatorii cibernetici transmit apeluri false care se folosesc de identitatea Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), avertizează specialiștii Directoratului, într-o

Economic 23-05-2025 15:37

Mediul de afaceri așteaptă reluarea programelor de tip IMM Invest (organizație)

Reluarea programelor de tip IMM Invest, care au sprijinit zeci de mii de firme, reprezintă una dintre așteptările mediului de afaceri, alături de reducerea cheltuielilor bugetare, investiții în infrastructură și în economia reală și creșterea absorbției fondurilor europene, susține președintele de onoare IMM România, Florin Jianu. Potrivit un

Economic 23-05-2025 15:31

Petrescu: Ingredientul cel mai important atunci când vorbim de piețele financiare este încrederea

Ingredientul cel mai important atunci când vorbim de piețele financiare este încrederea, a declarat, vineri, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la Conferința Dreptul afacerilor. 'Ingredientul cel mai important atunci când vorbim de piețele financiare este încrederea. Ea se câștigă gr

Economic 23-05-2025 15:10

Ministrul Energiei: Gazoductul Tuzla - Podișor va fi recepționat oficial în următoarele 60 de zile

Gazoductul Tuzla - Podișor, magistrala de peste 300 km care va prelua gazele din Marea Neagră, este gata în proporție de peste 99% și va fi recepționat oficial în următoarele 60 de zile, a anunțat vineri ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'România se impune ca nod strategic al noii hărți energetice regionale: investim masiv în i

Economic 23-05-2025 14:08

Concordia: Administrație eficientă, reducerea birocrației și dialog constructiv cu mediul de afaceri, practici pe care le susținem la toate nivelurile

Administrația eficientă, reducerea birocrației și dialogul constructiv cu mediul de afaceri sunt practici pe care le susținem și le considerăm necesare la toate nivelurile decizionale, susțin reprezentanții Confederației Patronale Concordia, într-o scrisoare adresată lui Ilie Bolojan, la finalul mandatului său de președinte interimar al României. &

Economic 23-05-2025 13:01

MIPE: Reorganizarea ministerului se desfășoară cu respectarea strictă a Codului administrativ

Procesul de reorganizare din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) se desfășoară cu respectarea strictă a Codului administrativ, iar toți funcționarii publici vizați își vor continua activitatea în cadrul instituției, în noile structuri reorganizate, în condiții de stabilitate juridică și funcțională, fără a le fi afectate dr

Economic 23-05-2025 13:01

Apartamentele și garsonierele decomandate din București sunt cele mai valoroase, în această perioadă (analiză)

Apartamentele și garsonierele decomandate din București sunt cele mai valoroase, prețul mediu al unei garsoniere, de exemplu, fiind de peste 60.000 de euro, arată un studiu publicat, vineri, de o platformă imobiliară. Potrivit datelor Imobiliare.NET, graficul 'Preț mediu Euro în funcție de compartimentare' relevă faptul că, &icir

Economic 23-05-2025 12:36

Pistol (CNAIR): Stadiul fizic al lucrărilor pe cei aproximativ 10 km dintre Tigveni și Curtea de Argeș a ajuns la 73,75%

Stadiul fizic al lucrărilor pe cei aproximativ 10 km dintre Tigveni și Curtea de Argeș a ajuns la 73,75%, cea mai dificilă structură din acest șantier fiind tunelul Momâia, a anunțat, vineri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook. 'Constr

Economic 23-05-2025 12:09

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Medicover Investment a companiilor din România ale Synlab International

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Medicover Investment BV intenționează să preia companiile, din România, care aparțin Synlab International GmbH. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, transmis vineri AGERPRES, companiile care aparțin Synlab International GmbH sunt: Synlab West SRL, Laboratoarele Synlab SRL

Economic 23-05-2025 12:03

Indicele ROBOR la trei luni a crescut ușor, vineri, la 7,29%

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat vineri la 7,29%, de la 7,28% pe an în ședința precedentă, conform datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). La începutul acestui an, indicele era de 5,92% pe an, dar a &

Economic 23-05-2025 11:14

UNSAR: 60.000 de euro, cea mai mare despăgubire achitată în 2024 în baza unei asigurări de călătorie

Cea mai mare despăgubire achitată, anul trecut, în baza unei asigurări de călătorie, de către o companie-membră a Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a fost de circa 60.000 de euro, mai mare cu peste 33% față de recordul din 2023. Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, AGERPR

Economic 23-05-2025 10:45

Peste 30 de milioane de euro din PNRR, investite de orașele mari, în insule 'smart' de colectare a deșeurilor (analiză)

Orașe mari din România, precum Brașov, Iași și Cluj-Napoca, investesc, în total, peste 30 milioane de euro în insule 'smart' de colectare separată a deșeurilor, arată o analiză de specialitate, dată publicității vineri, Potrivit datelor centralizate de Clean Recycle, unele dintre investiții au fost începute &ici