Comunicat de presă - Universitatea Politehnica Timișoara
O lume minunată pentru copii, la cea de-a IV-a ediție a Poli Kids Fest de la Universitatea Politehnica Timișoara
Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma, de 1 Iunie, într-o lume a copilăriei. Cea de-a IV-a ediție a Poli Kids Fest le-a pregătit și în acest an celor mici și tuturor celor care păstrează copilăria în suflet o mulțime de surprize în zona Stadionului Știința și a Parcului Facultății de Mecanică.
Duminică, 1 Iunie 2025, între orele 11:00-18:00, toți cei care doresc să sărbătorească Ziua Copilului alături de UPT, copii, părinți și bunici, sunt invitați să ia parte la mega-petrecere, accesul fiind gratuit pentru toți participanții.
Ca și în anii trecuți, Universitatea Politehnica Timișoara a pregătit o serie de activități interesante, distractive și educative: face painting, jocuri interactive, petrecere cu mascote, sky runners, ateliere de creație și multe alte activități interactive care vor avea loc pe tot parcursul zilei. Pe parcursul întregii zile, vor fi disponibile tobogane gonflabile, trambuline, carusel, cabină foto și tonete cu fast food, înghețată, clătite și răcoritoare.
Ridicări cu balonul cu aer cald
Printre cele mai așteptate activități vor fi, probabil, ridicările cu balonul cu aer cald, care nu vor lipsi nici în acest an. Ridicările cu balonul, realizate de echipa Crownballoon vor avea loc în limita locurilor disponibile și doar dacă condițiile meteo permit acest lucru.
Program artistic
Echipa Veselă va oferi două spectacole de teatru și două spectacole de magie:
- 14:00 - spectacol de magie
- 15:00 - spectacol de teatru pentru copii, intitulat 'Corbul și vulpea'
- 16:00 - al doilea moment de magie
- 17:00 - spectacol de teatru și canto susținut de copii, intitulat 'La iunion' - coordonat de Maria și Daniela Lelea.
Universul Politehnicii
Cei mici vor putea descoperi cu această ocazie și fascinantul univers al Politehnicii. Facultățile și departamentele Universității Politehnica Timișoara vor organiza o serie de ateliere instructiv-educative, dar și distractive, la fel ca și în anii trecuți. Laboratoarele vor fi deschise, iar copiii pot vedea cu ochii lor cum funcționează un motor, cum se toarnă piese metalice în forme dorite de ei, cum se scanează 3D și cum se realizează obiecte imprimate 3D sau gravate cu laser, cum se construiește un pod, cum funcționează energia solară sau cea pe bază de hidrogen, vor putea lua parte la experimentele de chimie, realitate virtuală, Inteligența Artificială și recunoașterea imaginilor, la jocuri cu trenulețe sau roboței, vor vedea mașinile de Formula Student și multe altele.
Accesul la evenimentul Poli Kids Fest se va face pietonal prin toate punctele de intrare pe Stadionul Știința și Parcul Facultății de Mecanică.
Universitatea Politehnica Timișoara (www.upt.ro), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată și educație, UPT este astăzi una dintre școlile românești cu tradiție, recunoscută în plan național și internațional, atât prin activitatea generațiilor de cadre didactice și cea a unor academicieni prestigioși, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăți ale universității asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenți.
Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități EUDRES² - Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. EUDRES² reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].