Campionatul de fotbal, Călin Georgescu sau ciocolata Dubai, printre cele mai populare căutări pe Google în 2024
Campionatul European de Fotbal, acolo unde echipa României a ajuns până în optimile de finală ale competiţiei, candidatul surpriză din alegerile prezidenţiale, Călin Georgescu, cel mai recent model iPhone, problemele medicale ale lui Florin Piersic, ciocolata Dubai sau Mugur Isărescu dietă s-au aflat printre cele mai populare căutări pe Google ale românilor în 2024.
"Ca de fiecare dată în decembrie, Google prezintă listele cu cele mai populare (trending) căutări ale românilor în anul care tocmai se încheie. Acestea indică subiectele şi oamenii care au generat cel mai mare interes în căutări în România, cele mai populare evenimente în 2024 pentru români, ce i-a interesat în materie de filme, seriale şi reţete sau ce întrebări şi-au pus", se arată într-un comunicat al companiei.
Astfel, cele mai importante evenimente sportive şi-au pus amprenta pe căutările pe Google ale românilor în 2024. Campionatul European de Fotbal, acolo unde echipa României a ajuns până în optimile de finală ale competiţiei, domină această listă, iar Jocurile Olimpice, unde sportivii românii au obţinut rezultate foarte bune, se regăsesc şi ele în top 5.
Candidatul surpriză din alegerile prezidenţiale, Călin Georgescu, cel mai recent model iPhone, problemele medicale avute de unul dintre cei mai iubiţi actori români, Florin Piersic, precum şi trecerea în nefiinţă a unor personalităţi au influenţat căutările românilor în 2024.
În top 10 regăsim Coldplay, formaţie ce a avut două concerte în România în această vară, care nu au fost lipsite de controverse, precum şi desertul anului, ciocolata Dubai.
Lista celor mai populare filme în căutările pe Google în România este dominată de Dune 2, iar anul acesta un singur film românesc a intrat în top 10.
În 2024, Google a adăugat la listele anului şi căutările legate de Crăciun. Târgurile de Crăciun domină topul de Crăciun, cele mai căutate fiind cele din ţară - Bucureşti, Sibiu, Cluj sau Craiova. Românii se uită şi după târgurile de Crăciun din străinătate, Viena şi Budapesta fiind pe această listă.
Ciocolata Dubai este "vedeta" căutărilor anul acesta, dominând două dintre liste - cea a reţetelor şi întrebărilor "Cum?" - fiind regăsită în top 10 căutări populare. În plus, "Ce este cataiful" este cel mai probabil o căutare legată de ciocolata Dubai, căci cataiful este unul dintre ingredientele ei.
Românii au întrebat pe Google "cum se recalculează pensia" sau au căutat diferite informaţii despre vot, idei de afaceri sau de cadouri, în ce să investească sume mici sau 50.000 euro.
De asemenea, au fost nerăbdători să afle câte zile mai sunt până la Crăciun, ce este o persoană "non-binară", cum se face socata iar unii chiar au vrut să afle dacă există o reţetă specifică pentru 5 litri de această băutură.
"Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2024 au fost realizate folosind liste 'trending': căutări care au înregistrat o creştere susţinută faţă de 2023, pe o perioadă semnificativă de timp. Listele 'trending' sunt diferite de listele celor mai căutaţi termeni (expresii/cuvinte ordonate după volume absolute de căutare pe Google şi care tind să se schimbe foarte puţin de la an la an). Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice anului 2024", explică specialiştii Google.
Pe lista de anul acesta la Căutări populare, locurile sunt ocupate de Campionatul European de Fotbal, Călin Georgescu, iPhone 16, Jocurile Olimpice, Florin Piersic, Alain Delon, Nicu Covaci, Coldplay, Liam Payne şi Ciocolată Dubai.
În topul filmelor aflate în căutările Google se află Dune 2, Inside Out 2, Deadpool, Oppenheimer, Beetlejuice, Saltburn, Buzz House the Movie, Poor Things, Terrifier 3 şi The Idea of You.
Topul serialelor conţine Griselda, Maxton Hall, Shogun, Fool Me Once, House of the Dragon, Baby reindeer, Emily in Paris, Fallout, 3 Body Problem şi One Day.
La Reţete, topul este dominat de cea a ciocolatei Dubai, urmată de drobul de miel, pasca, pasca fără aluat, crema de fistic, socată, babka, socată 5 litri şi cataif.
Românii au întrebat Google Cum se face ciocolata Dubai?, Cum se votează?, sau Cum arată fericirea mea?.
La "Ce este"?, topul căutărilor include Non-binar definiţie, ce este pe 24 aprilie 2024 sau ce este Norovirus.
La "Idei", românii au căutat idei de afaceri, reţete sau idei de cadouri.
Topul "Investiţii" are pe primele trei locuri următoarele căutări: În ce să investeşti în 2024; Aur de investiţie; Cum investesc la bursă. AGERPRES/(AS - autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Hidroelectrica a produs mai puțină puțină energie electrică în 2024, comparativ cu 2023
Grupul Hidroelectrica raportează o producție de energie electrică brută de 14.224 GWh în 2024, în scădere cu 22% față de 2023, din care 13.928 GWh reprezintă producția brută obținută din surse hidro, potrivit unor date preliminare publicate luni pe site-ul Bursei de Valori București. Producția de energie electrică netă reprezintă 13.864 GWh (minus
REPORTAJ: Boicot cu reduceri de un cot
'A fi sau a nu fi' a fost dilema boicotului la români, un demers nou intrat în viețile noastre și copiat de prin vecini, dar care a captat imaginația și energiile colective. Jandarmi la Unirii, jandarmi la Uni
Piedone anunță amenzi de 620.000 de lei la Termoenergetica
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a amendat Termoenergetica București cu 620.000 de lei, pentru încălcarea legislației în vigoare în ceea ce privește furnizarea apei calde menajere și a agentului termic de încălzire, după verificarea a 31 de puncte termice și 86 de de unități locative, a anunțat, luni, președintele A
Imaginea României atârnă de un fir de ață; avem nevoie de lideri care să reafirme angajamentele statului în privința reformelor (consultant)
România are nevoie de lideri responsabili care să explice în spațiul public care sunt motivele demisiei președintelui Klaus Iohannis, care este parcursul schimbărilor de la vârfului statului și să reafirme angajamen
Antreprenori din cinci țări au depus nouă oferte pentru construcția primului lot al autostrăzii Timișoara-Moravița
Antreprenori din România, Bulgaria, Italia, Turcia și Ucraina au depus nouă oferte pentru construcția primului lot al autostrăzii Timișoara - Moravița, respectiv Remetea Mare - Jebel, cu o lungime de 35,67 kilometri, a anunțat, luni, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.
Barbu: Cât voi fi ministru, banii care vor fi investiți în agricultura din România nu vor mai fi investiți haotic
Ministerul Agriculturii va avea în continuare o politică bazată numai pe investiții, iar banii care vor ajunge în agricultura din România nu vor mai fi investiți haotic, ci acolo unde există deficit în balanța comercială, a afirmat, luni, ministrul de resort, Florin Barbu, la un eveniment de specialitate. El a anunțat proiectele pe care
Șefa Reprezentanței CE în România: Microelectronica este de o importanță crucială pentru viitorul nostru european
România își concentrează atenția în microelectronică, un domeniul strategic esențial atât pentru dezvoltarea tehnologică și economică a Europei, cât și pentru creșterea competitivității economiei europene în contextul geoeconomic actual, susține șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Ac
Barbu: Nu mai doresc ca în România fermierii să achiziționeze un purcel cu 125 de euro
Anul acesta vom finaliza diferența de ferme de reproducție, întrucât nu mai doresc ca, în România, fermierii să achiziționeze un purcel cu 125 de euro, ci vreau să producem acești purcei cu costuri între 50 și 60 de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o conferință de specialitate.
Apele Române: Coeficientul de umplere în lacurile de acumulare a scăzut la 61,52%
Rezervele de apă din România se mențin în continuare scăzute, coeficientul de umplere în lacurile de acumulare fiind de 61,52%, cel mai scăzut din ultimii opt ani, a transmis Administrația Națională 'Apele Române' (ANAR), într-o
Reportul la Loto 6/49 la categoria I este de peste trei milioane de euro
Reportul la Loto 6/49 la categoria I este de peste 16 milioane de lei (peste 3,22 milioane de euro), iar reportul cumulat la Noroc depășește 12,28 milioane de lei (peste 2,46 milioane de euro), informează, luni, Loteria Română. De asemenea, la Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 10,70 milioane de lei (peste 2
Gustă (AAF): Ne apropiem de borna de un milion de investitori în industrie
Numărul investitorilor în fondurile de investiții se apropie de un milion, iar estimările arată că această cifră ar putea fi atinsă la Paște, a declarat, luni, într-o dezbatere de specialitate, președintele Asociație Administratorilor de Fonduri (AAF), Horia Gustă. 'Ne apropiem de borna de un milion de investitori în industrie. Există o e
Bogdan Ivan: Prin mințile sclipitoare din IT, transformăm țara într-un hub regional de tehnologii emergente
Prin mințile sclipitoare ale românilor din industria IT, transformăm țara noastră într-un hub regional de tehnologii emergente, a declarat ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan, la o reuniune internațională. Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatu
Barbu: În momentul de față, este o problemă de a integra producătorii români în magazinele de retail din România
Integrarea producătorilor români în magazinele de retail din România este o problemă în momentul de față, fiindcă aici este vorba despre cantități, iar Ministerul Agriculturii a încurajat mereu realizarea de cooperative, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 'În momentul de față, este o
ASF: Peste 572.000 de români au accesat, în 2024, aplicația 'Află la ce fond de pensii ești!'
Aproape 459.000 de români au accesat, în anul 2024, aplicația 'Află la ce fond de pensii ești!', disponibilă pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și au identificat fondul de pensii Pilon II la care sunt participanți, numărul fiind în creștere cu peste 14,5% față de cel consemnat în anul precedent.
Modificarea Directivei privind practicile comerciale neloiale s-ar putea face pe modelul României
Directiva 633 privind practicile comerciale neloiale va fi modificată în maximum două luni la nivelul Comisiei Europene pe modelul României, respectiv același adaos comercial practicat pe toate produsele agroalimentare indiferent de proveniență, interzicerea refacturării în magazinele de retail și limitarea la raft, a declarat, luni, ministrul Agric