logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Vevera (ICI): Încercăm să ne adresăm tuturor nativilor digitali cu ştiri, iar AGERPRES este partenerul nostru în acest proiect

Imagine din galeria Agerpres

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică va lansa în viitorul apropiat ştiri sub formă de NFT-uri, principalul partener în acest proiect fiind Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, a anunţat, miercuri, directorul general al ICI Bucureşti, Adrian Victor Vevera, la cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), parte a Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024.

"Avem deja un muzeu în care NFT-urile vor putea fi vizualizate. Avem AGERPRES cu colecţia '135 de AGERPRES', dar, şi mai important, primul NFT cu o ştire. În forma aceasta, digitală, încercăm să ne adresăm tuturor nativilor digitali cu ştiri, iar AGERPRES este partenerul nostru în acest proiect'', a spus Vevera.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



El a arătat că ICI Bucureşti are în vedere crearea de noi colecţii dedicate de NFT-uri, printre care ''110 ani de Comitet Olimpic şi Sportiv Român'.

''Cu Romfilatelia deja avem timbre relansate, dar proiectul nostru cel mai important la care lucrăm este colecţia de timbre digitale. Încercăm să venim cu noutăţi şi în această zonă, astfel încât să aducem un suflu de inovaţie românească în domeniu (...). După terminarea calificărilor tuturor sportivilor români la Olimpiada de la Paris, undeva pe 7 iulie, vom crea colecţia cu chipurile viitorilor campioni. Vom încerca să extindem mai departe, mai târziu, aceste colecţii şi cu colecţiile dedicate echipelor tehnice care sunt în spate. Ionuţ Pucheanu de la Galaţi (primarul municipiului - n. r.) este prima autoritate publică locală care se alătură nouă, dar nu numai nouă, pentru că încercăm să venim cu un proiect care este unic. Este prima dată când se propune aşa ceva, un parteneriat între o autoritate publică locală, în speţă Municipiul Galaţi, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi toţi cei interesaţi să sprijine un proiect al unui Centru de pregătire pentru tinerii olimpici juniori, dar să fie deschişi şi zonei din Moldova şi din Ucraina", a detaliat Vevera.

În context, directorul general al AGERPRES, Claudia Nicolae, a susţinut nevoia de inovaţie în ceea ce priveşte mass-media pentru atragerea tinerei generaţii către ştirile echidistante, obiective, provenite din surse credibile.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



"AGERPRES a început în urmă cu doi ani acest proiect, iar anul trecut am lansat prima colecţie de NFT-uri. Am crezut în visul pe care ni l-au propus colegii de la ICI. (...) Am fost prima agenţie de presă din Europa care a lansat NFT-uri şi am văzut care a fost succesul: 30 de imagini din arhiva AGERPRES, o arhivă formată din 4,5 milioane de fotografii, începând cu anul 1927. Am încercat să ducem către partea tânără elemente pe care ei nu au cum să le descopere pe site-ul AGERPRES. Trebuie să mergem noi către segmentele pe care ei le abordează, iar acum încercăm să fim şi mai inovatori, să aducem ştirea obiectivă şi curată în atenţia tinerilor. (...) Începem un segment de ştiri prin NFT-uri şi sperăm să avem acelaşi succes", a spus Claudia Nicolae.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



La rândul său, directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu, a evidenţiat rolul mărcii poştale în istoria unei naţiuni, precum şi faptul că România se află printre membrii-fondatori ai Uniunii Poştale Universale, înfiinţată în anul 1874, iar semnatarul acestui document a fost George Lahovari.

"Marca poştală este un simbol de ţară. Este o instituţie care reprezintă nu numai un ambasador, dar cu certitudine avem un capital simbolic foarte important. (...) Anul 2024 pentru noi este un an important (...) 160 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi sau 160 de ani de la înfiinţarea Senatului României. De asemenea, pentru noi, o emisiune importantă este cea pe care o dedicăm Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi sperăm ca imediat după terminarea Olimpiadei să tipărim cât mai multe timbre cu medaliile de aur, şi nu numai, să avem campioni adevăraţi, aşa cum am încercat să-l transferăm în spaţiul virtual pe David Popovici", a spus Cristina Popescu.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



ICI Bucureşti a lansat, anul trecut, în luna aprilie, ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services), prima platformă instituţională europeană de tranzacţionare de active digitale, care gestionează NFT-uri (Non-Fungible Tokens) şi operează pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain şi Web3. Practic, este prima platformă de tranzacţionare NFT-uri instituţională, prin care se stabileşte un nou standard pentru industrie.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



Toate colecţiile NFT pot fi accesate pe NFTMuseum.ro

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



Pe data de 16 aprilie 2024, în prima zi a evenimentului Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), a avut loc lansarea Muzeului NFT al ICI Bucureşti, ce are ca scop îmbinarea moştenirii culturale cu inovaţia digitală, sub o formă reimaginată. În timp ce dezbaterile din cadrul CIP Forum se axează pe integrarea blockchain pentru combaterea atacurilor cibernetice, lansarea Muzeului NFT al ICI Bucureşti şi paneluri dedicate rolului femeilor în inovaţie şi societate, ICCD analizează conexiunea dintre tehnologie şi relaţiile internaţionale, agenda cuprinzând teme precum consensul global asupra politicilor digitale, consolidarea alianţelor regionale de securitate cibernetică şi strategii proactive privind dezinformarea. AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citeşte şi:

 

Petrescu (ASF): În ceea ce priveşte digitalizarea, se dovedeşte un drum lung şi anevoios pentru noi toţi, în administraţie

 

Câciu: România anului 2030 va fi cu totul alta decât România anului 2024 în evoluţia digitală

 

Fechet: Am digitalizat cea mai mare parte a proceselor de interacţiune cu cetăţenii, dar mai e mult de muncă

 

Cîmpean (DNSC): Estimarea noastră este că, în România, avem în jur de un miliard de dispozitive inteligente conectate

 

Mihai Busuioc: Inovaţia şi progresul tehnologic trebuie să fie orientate către îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor

 

Vasilcoiu (MMSS): Evoluţia tehnologică nu va duce la pierderea locurilor de muncă

 

Vevera (ICI Bucureşti): Foarte multe informaţii nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizaţi

 

DISB 2024: Tehnologia nu este un lucru rău; alfabetizarea media, esenţială pentru a avea cetăţeni informaţi corect (experţi)

 

ICI-Bucureşti organizează Digital Innovation Summit Bucharest, în perioada 16 - 18 aprilie

Afisari: 6

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 28-01-2025 19:03

Fechet: Bonusurile acordate la Romsilva sunt într-un cuantum ce nu poate fi explicat nimănui care muncește în țara asta

Numărul Direcțiilor silvice neperformante din cadrul Romsilva, al directorilor și al persoanelor cu funcție de decizie va fi diminuat și ne vom asigura că vom optimiza activitatea acestei instituții, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. Acesta consideră, totodată, că bonusurile acordate un

Economic 28-01-2025 18:26

Monitorul Social: Românii sunt printre europenii cei mai nemulțumiți de viețile lor

Cetățenii români sunt printre europenii cei mai nemulțumiți de viețile lor, inclusiv în comparație cu cei din Europa de Est, arată datele Eurobarometrului 101 din 2024, incluse într-un infografic al Monitorului Social, proiect al Fundației Friedrich Ebert România. 'Doar 62% dintre români se declarau în 2024 pe deplin mul

Economic 28-01-2025 17:39

Ministerul Energiei: Sumă record, de 880 milioane lei, pentru reabilitarea conductelor de termoficare din trei municipii și o comună

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat marți șase noi contracte de finanțare pentru proiecte cu o valoare totală de 871,875 milioane lei (175,314 milioane euro), din care valoarea totală a finanțării din Fondul pentru modernizare este de 521,718 milioane lei (104,904 milioane euro euro), pentru reabilitarea conductelor de termoficare din municipiile Ploiești, Cluj-N

Economic 28-01-2025 15:40

Acțiuni din perioada cuponiadei din anii '90, pretext pentru o campanie de fraudă prin apeluri telefonice

Campania de fraudă prin apeluri telefonice din partea unor infractori care spun că sunt reprezentanți ai Bursei de Valori sau ai SIF Muntenia continuă, aceștia folosind drept pretext presupuse acțiuni vechi pe care victima le-ar deține din perioada cuponiadei din anii '90, dar despre care a uitat, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Economic 28-01-2025 15:35

Valentin Șoneriu (FPIOR): Presiunile legate de taxare vor atrage o tendință de creștere de prețuri în 2025

Industria HORECA din România se află într-un moment de consolidare, iar această tendință va continua și în anii următori, însă presiunile legate de taxare vor atrage în acest an o creștere a prețurilor de până la 10%, susține președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Valentin Șoneriu.

Economic 28-01-2025 15:17

Valentin Ștefan (Poșta Română): Nu mai este nevoie de reorganizarea companiei, ci doar de optimizare de personal

Poșta Română nu are nevoie de reorganizare, ci doar de o optimizare de personal, a declarat, marți, directorul general al companiei, Valentin Ștefan, într-o conferință de presă, menționând că procesul ar putea viza 15-20% din personalul administrativ. 'Planurile de reorganizare de-a lungul anilor au fost aprobate în Consiliul de Adm

Economic 28-01-2025 15:08

Federația Silva: Statutul Personalului Silvic, o lege adoptată în unanimitate în Parlament

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a cerut, marți, o întâlnire cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, în contextul recentelor afirmații ale demnitarului cu privire la situația Romsilva. Sindicaliștii au arătat, într-o scrisoare deschisă intitulată 'Stopați denigrarea Romsilva!', că Statutul Persona

Economic 28-01-2025 14:21

Peste jumătate dintre români plănuiesc să își petreacă vacanța de iarnă la munte (sondaj)

Peste jumătate dintre români plănuiesc, în acest an, să își petreacă vacanța de iarnă la munte, iar 3 din 4 vor plăti digital, relevă un sondaj realizat de o companie de plăți. Potrivit cercetării Visa, trei sferturi dintre românii care merg în vacanță vor să plătească cu cardul, smartphone-ul sau ceasul inteligent, iar aproape ju

Economic 28-01-2025 13:29

Ștefan (Poșta Română): Anul trecut a fost cel mai bun an al Poștei din ultimii 35

Poșta Română a avut în 2024 cel mai bun an din ultimii 35 de ani, a anunțat, marți, directorul general al operatorului poștal de stat, Valentin Ștefan, într-o conferință de presă, în condițiile în care compania a realizat venituri totale în valoare de 1,78 miliarde de lei, în creștere cu 9% față de anul anterior.

Economic 28-01-2025 13:17

Ministerul Energiei a inițiat demersurile pentru reforma companiilor de stat;sunt vizate economii de peste 1 miliard de lei

Ministerul Energiei a demarat un amplu proces de eficientizare și de restructurare a companiilor de stat din domeniu, fiind vizate economii totale de peste un miliard de lei, fără afectarea bunei funcționări a activității de producție și a planurilor de investiții în curs, conform unui comunicat remis, marți, AGERPRES. 'În cont

Economic 28-01-2025 12:03

Directorul general al Bergenbier, Mihai Voicu, a fost ales, pentru a doua oară, președinte al Asociației Berarii României

Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de președinte pe Mihai Voicu, director general Bergenbier S.A., companie parte a grupului Molson Coors Beverage Company. Potrivit unui comunicat transmis marți AGERPRES, începând cu 1 ianuarie 2025, Mihai Voicu a preluat această poziție de la Michal Mrowiec, preșe

Economic 28-01-2025 11:56

Ministerul Finanțelor a atras, marți, 32 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitația de luni

Ministerul Finanțelor a atras, marți, 32 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitația de luni, când a împrumutat 400 milioane de lei printr-o emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark cu o maturitate reziduală la 123 luni, la un randament mediu de 7,83% pe an. Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60

Economic 28-01-2025 11:39

Tricomserv listează obligațiuni de 2,5 milioane de lei pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB

Tricomserv, companie românească specializată în producția industrială și fabricarea echipamentelor destinate sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, debutează pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB) cu prima listare a unei emisiuni de obligațiuni corporative, garantate, neconvertibile, în valoare de 2,5

Economic 28-01-2025 11:30

RetuRO: Peste 3,36 miliarde de ambalaje au fost returnate de către consumatori până la finalul anului 2024

Peste 3,36 miliarde de ambalaje au fost returnate de către consumatori, de la lansarea celui mai mare proiect de economie circulară din România până la finalul anului 2024, iar RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, a predat către reciclatori o cantitate de 231.300 de tone de ambalaje. Potrivit unui comunicat al

Economic 28-01-2025 11:22

Aprovizionarea cu apă în cultura grâului de toamnă, valori satisfăcătoare în toate zonele agricole al țării (agrometeo)

Aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor, în cultura grâului de toamnă, va prezenta valori satisfăcătoare, până la apropiate de optim și optime, în toate zonele agricole ale țării, iar pe fondul temperaturilor medii diurne ridicate din aer și sol, la speciile de orz și grâu de toamnă vor fi posibile reluări lente de vegetație în