ARIR lansează prima colecţie de NFT-uri din piaţa de capital din România
Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii (ARIR) lansează prima colecţie de NFT-uri (Non-Fungible Tokens) din piaţa de capital din România împreună cu companii listate la bursă, cu ocazia aniversării a 5 ani de activitate, a anunţat, luni, ARIR.
Proiectul ARIR NFT Aniversar reprezintă deschiderea comunităţii celor mai mari companii listate la Bursa de Valori Bucureşti către inovare prin utilizarea tehnologiei blockchain şi este realizat în parteneriat cu WebitLabs, o companie activă în domeniul blockchain. Colecţia de NFT-uri va fi expusă în cadrul Gala by ARIR din 23 noiembrie, la Palatul Parlamentului, organizată în colaborare cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
"Aniversăm 5 ani de la înfiinţarea ARIR, moment pe care îl marcăm inedit prin lansarea primei colecţii de NFT-uri, împreună cu companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. Comunitatea a îmbrăţişat ideea proiectului aniversar inovator şi am colaborat pentru crearea celor 9 active digitale cu artişti români din întreaga lume, sub coordonarea WebitLabs, o companie cu experienţă în acest domeniu. Ne-am gândit la investitori creionând acest proiect şi am creat o punte suplimentară de interacţiune dinspre companiile listate", a declarat Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator ARIR.
Investitorii vor putea deţine un NFT al companiei selectate prin participare la tombolă până la 20 noiembrie prin intermediul website-ului www.ir-romania.ro/NFT. Aceştia vor primi NFT-urile în cadrul Gala by ARIR în wallet-ul personal.
"Utilizarea noilor tehnologii este cheia în creşterea accelerată şi sigură a companiilor. Ne-a bucurat deschiderea celor mai mari companii din România, listate la bursă, pentru paşi în direcţia creării de noi sinergii cu următoarea etapă a internetului, Web3, un protocol descentralizat şi public bazat pe blockchain. Ne aflăm în avangarda acestei adopţii şi felicităm ARIR pentru iniţiativa proiectului inovator şi aniversarea celor 5 ani de excelenţă în comunicarea cu investitorii", a spus Cristian Ionuţ Avram, CEO WebitLabs.
Primul NFT ARIR este de tip Capsula timpului, realizat de Ovidiu - Valeriu Bojor, un artist multidisciplinar stabilit în Barcelona. Este un proiect simbolic care adună gândurile şi contribuţiile membrilor ARIR privind activitatea comunităţii şi viitorul acesteia într-o imagine 3D care ilustrează complexitatea şi unitatea comunităţii, pornind de la logo-ul ARIR. NFT-ul include un şir de mesaje înscrise în blockchain, care vor servi drept referinţă pentru activitatea viitoare a organizaţiei şi care vor fi dezvăluite în 2028, cu ocazia aniversării a 10 ani de ARIR.
Următoarele NFT-uri ARIR sunt Artă Digitală care ilustrează misiunea a 8 companii membre şi rolul lor în economie şi piaţa de capital: Bursa de Valori Bucureşti - NFT realizat de Upcrafty; Aquila - NFT realizat de Şerban Dumitru, Penfire Studio; Antibiotice - NFT realizat de Jump; BRK Financial Group - NFT realizat de Andrei Olariu; Electromagnetica - NFT realizat de Emilia Dumitrescu/Kali Story; Farmaceutica Remedia - NFT realizat de Nicu P; Impact Developer & Contractor - NFT realizat de Dots N' Bits; Rompetrol - NFT realizat de Adrian Alexandru Gheorghe/archaag.
Potrivit sursei citate, fiecare NFT va ilustra valorile şi caracteristicile companiei respective, în comunitatea ARIR, transpuse în mediul digital.
NFT-urile sunt cea mai nouă direcţie în utilizarea tehnologiei blockchain, asigurând autenticitatea şi drepturile de proprietate asupra operelor de artă şi bunurilor digitale.
Evenimentul aniversar, Gala by ARIR, care va avea loc în data de 23 noiembrie 2023, la Palatul Parlamentului va include pentru a 5-lea an consecutiv o ceremonie de premiere a celor mai bune companii listate şi reprezentanţilor lor, în cadrul a 8 categorii: Cel mai bun CEO; Cel mai bun CFO; Cel mai bun IRO; Cea mai bună companie în IR; Cea mai bună companie în IR - votul investitorilor individuali; Cel mai bun Raport de Sustenabilitate; "Best Board Design"; premiul special oferit de Bursa de Valori Bucureşti.
Asociaţia Română pentru Relaţia cu Investitorii - ARIR a fost înfiinţată la iniţiativa Danielei Şerban în noiembrie 2018.
Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, ce au în comun obiectivul de a implementa cele mai bune practici de transparenţă, comunicare cu investitorii şi guvernanţă corporativă.
ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations - IR) în România şi susţine că prin respectarea unor standarde de transparenţă, guvernanţă corporativă şi proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noştri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanţare, avea reputaţie şi încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor. ARIR a fost fondată în 2018 de companii listate, cu potenţial de listare, administratori de fonduri şi profesionişti în IR.
WebitLabs este o companie ce oferă servicii de dezvoltare blockchain, ce are ca scop integrarea tehnologiei în structurile existente ale întreprinderilor moderne. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)
* Sursa foto: ARIR.ro - Asociația Română pentru Relația cu Investitorii / Facebook.com
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Burduja: La hidro am pierdut anul trecut circa 4.000 GWh; 2% din producția de energie a fost de la prosumatori
Producția de energie hidroelectrică a scăzut anul trecut cu circa 4.000 GWh, din cauza secetei, dar s-a înregistrat o creștere pe partea de fotovoltaice, iar prosumatorii au asigurat 2% din toată producția de electricitate, a anunțat, marți, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'La nuclear suntem cu cifre similare (celor din 2023 n.r), mizăm și am
Burduja: Capacitatea de interconexiune a României a crescut și putem miza pe aproape 4.000 de MW, în prezent
Capacitatea de interconexiune a României a crescut ca urmare a investițiilor derulate de Transelectrica în ultimii ani și în prezent putem miza pe importuri de aproape 4.000 de MW, a declarat, marți, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la finalul ședinței Comandamentului energetic de iarnă. 'Vreau să felicit Transelectrica pentru inves
Echipamentul electric al Unității 0 de la Cernavodă, afectat de un incendiu minor, este izolat și se fac investigații; fără impact pe partea nucleară (Nuclearelectrica)
Echipamentul electric al Unității 0 (sistem auxiliar), situat în partea clasică a CNE Cernavodă, afectat marți de un incendiu minor, este în prezent izolat și se fac investigații pentru i
Arcada și Alstom, câștigătoarele licitației pentru modernizarea infrastructurii CF dintre stațiile București Nord-Jilava-Giurgiu Nord-Frontieră-lot 2
Asocierea Railworks, formată din Arcada Company (lider asociere) și Alstom Transport (asociat), a câștigat procedura de licitație publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii de cale ferată dintre stațiile București Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră - lot 2, informează, marți, CFR SA. Oferta finan
Izvoranu (Confederația 'Patronatul Român'): Abordarea asta rigidă de înăsprire a mediului fiscal este cea mai proastă opțiune
Abordarea rigidă, de înăsprire a mediului fiscal, este cea mai proastă opțiune pe care o poate lua la ora actuală Guvernul, a declarat, marți, Adrian Izvoranu, vicepreședinte al Confederației 'Patronatul Român'. 'În general, abordarea asta rigidă, de înăsprire a mediului fiscal, este cea mai proastă opțiune pe care o poate l
Wizz Air reîncepe să opereze curse regulate de pe Aeroportul Băneasa
Wizz Air reia, de miercuri, operarea curselor regulate de pasageri de pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, a anunțat, marți, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Primele zboruri au ca destinații Napoli și Cracovia. Wizz Air urmează să deschidă operarea de pe AIBB-AV și către Varșovia și Abu Dhabi, preci
Vânzările de locuințe au crescut în 2024 cu 7,6% în București și Ilfov și cu 6,6% la nivel național (analiză)
Vânzările de case și apartamente au crescut anul trecut cu 7,6% în București și Ilfov față de rezultatul înregistrat în 2023, în timp ce la nivel național s-au vândut cu 6,6% mai multe locuințe, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară SVN România, pe baza statisticilor oficiale, remisă marți AGER
Contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2A Ditrău - Grințieș, A8, a fost publicat în SEAP
Contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2A Ditrău - Grințieș, cel mai lung lot al Autostrăzii Unirii (A8), a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea acestuia fiind cuprinsă între 64 și 75 milioane lei (fără TVA), a informat marți Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), pe pagina de Facebook.
Chisăliță (AEI): Ofertele de preț pentru energie electrică sunt de până la 13 ori mai mari după 1 aprilie
Consumatorii de energie electrică sunt invitați să încheie contracte avantajoase pe platforma ANRE - Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice, însă aceștia riscă să încheie contracte păguboase accesând această platformă, susține președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), Dumitru Chisăliță. Potrivi
Grupul DIGI, contribuție de peste 1,3 miliarde de lei la bugetul de stat în anul 2024
Grupul DIGI a virat în cursul anului 2024 la bugetul de stat peste 1,3 miliarde de lei, reprezentând taxele, contribuțiile și impozitele aferente activităților desfășurate de toate entitățile sale din România. 'Compania pune în practică o strategie de business bazată pe investiții sustenabile și tehnologii avansate,
Cererile de rambursare a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură se depun până pe 31 ianuarie (APIA)
Potențialii beneficiari ai ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în agricultură pot depune, până la data de 31 ianuarie 2025 inclusiv, cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile aferente trimestrului IV al anului 2024, a anunțat marți Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură
Serviciile poștale, margarina și fructele proaspete, în topul scumpirilor din decembrie 2024
Serviciile poștale, fructele proaspete și margarina se află în topul scumpirilor înregistrate în decembrie 2024, comparativ cu aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS). Astfel, tariful serviciilor poștale a urcat luna trecută cu 17,82%, comparativ cu decembrie
CCIB: Firmele bucureștene au derulat operațiuni de comerț internațional de peste 40 miliarde de euro, în opt luni din 2024
Firmele cu sediul social în Municipiul București au derulat, în primele opt luni ale anului 2024, operațiuni de comerț internațional în valoare de 40,1 miliarde de euro, reprezentând 28% din comerțul exterior al României, fiind astfel pe primul loc la nivel național. Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și
APCE: ANAF aplică un tratament discriminatoriu pentru achiziția de baterii de stocare de către prosumatori
Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE) atrage atenția asupra tratamentului fiscal discriminatoriu aplicat de Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru achiziția de baterii de stocare de către prosumatori. 'Deciziile contradictorii ale agențiilor ANAF din diferite județe creează con
Rata anuală a inflației a urcat la 5,14%, în decembrie 2024
Rata anuală a inflației a urcat, în luna decembrie 2024, la 5,14%, de la 5,11% în noiembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,09%, cele nealimentare cu 4,38%, iar serviciile cu 7,10%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS). 'Indicele prețurilor de cons