VIDEO Vîlceanu: În urmă cu aproximativ o oră mi-am înaintat demisia domnului prim-ministru

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.
"În urmă cu aproximativ o oră, după finalizarea şedinţei de Guvern, mi-am înaintat demisia domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă, aşa cum am anunţat şi în urmă cu câteva zile de la sediul Partidului Naţional Liberal", a spus Vîlceanu într-o conferinţă de presă.
Întrebat cine va rămâne interimar la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene până la numirea unui alt ministru, Vîlceanu a precizat că decizia este a premierului pe cine va numi interimar la acest minister.
"Deocamdată eu mi-am înaintat demisia către premierul României. Decizia este a premierului pe cine va numi interimar, eu îmi voi continua mandatul până la apariţia decretului în Monitorul Oficial aşa cum prevede legea, după care, odată cu apariţia decretului privind încetarea mandatului meu, sigur va apărea o decizie privind preluarea interimară a mandatului de către o altă persoană din Guvern, dar acestea sunt chestiuni pe care le gestionează premierul, nu aş putea să vă spun când vor apărea", a răspuns Dan Vîlceanu.
În ceea ce priveşte informaţiile legate de revenirea lui Marcel Boloş la şefia acestui minister, acesta a menţionat că este posibil să se întâmple acest lucru. "Este ministru şi are dreptul legal să fie numit interimar. Premierul va decide, aşa cum este şi legea, care este persoana care va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. În ceea ce priveşte situaţia mea, eu sunt preşedintele PNL Gorj, îmi văd de treaba mea, de activitatea mea, sunt deputat de Gorj şi îmi duc la final mandatul cu rezultate, sper eu să fie cât mai bune", a adăugat el.
Referitor la viitorul Partidului Naţional Liberal, având în vedere mişcările din ultima perioadă şi Congresul de duminică în vederea alegerii noului preşedinte al formaţiunii, Dan Vîlceanu a transmis că îşi doreşte "foarte tare" ca viitorul PNL să fie unul bun. "Dacă nu îmi doream acest lucru atât eu cât şi Florin Cîţu nu ne dădeam demisia şi puteam să intrăm într-un scandal politic în care fiecare avea argumentele lui. Tocmai pentru a asigura posibilitatea de avea un viitor mai bun am făcut acest gest. Dacă mă întrebaţi pe mine, este evident că îmi doresc un viitor mai bun pentru Partidul Naţional Liberal şi sper că acest viitor să însemne în primul rând acea stabilitate de care avem nevoie", a mai spus oficialul MIPE.
El a prezentat totodată situaţia de la filiala PNL Gorj, unde este preşedinte, precizând că a reuşit în câţiva ani să se bată de la egal la egal cu PSD pentru Consiliul Judeţean.
"Vreau să vă spun câteva lucruri din propria experienţă. Eu m-am dus preşedinte la o filiala PNL într-un judeţ care a fost fief roşu în permanenţă şi care niciodată până la venirea mea acolo preşedinte nu reuşise să câştige un municipiu în judeţul Gorj sau să spere că poate să se bată de la egal la egal de exemplu pentru Consiliul Judeţean. Faptul că din 2013 până acum sunt preşedintele acelei filiale, această stabilitate a creat posibilitatea pentru PNL să nu mai fie în Gorj aşa cum îl ştia lumea, ci am câştigat ambele municipii, la un moment dat aveam primari şi la Motru şi la Târgu Jiu, cele două municipii din judeţ şi evident că numărul primarilor a crescut iar acum când vă uitaţi în clasamentul final la rezultatele PNL nu o să mai găsiţi Gorjul înainte de Harghita şi Covasna, o să găsiţi Gorjul undeva la mijlocul clasamentului. De exemplu, la alegerile parlamentare noi am obţinut un rezultat - media între Cameră şi Senat de 25% şi o să găsiţi lângă noi judeţe mult mai puternice din punct de vedere politic, cum e Suceava şi alte judeţe puternice care sunt tot acolo lângă noi. Dacă ai stabilitate, evident creşti şi cred că lucrul acesta s-a văzut inclusiv în mandatul lui Ludovic Orban: a fost până la Congres, a câştigat un mandat şi l-a dus până la capăt şi evident că rezultatele au venit. Dacă vom ţine în continuare modul acesta de a schimba preşedinţii la 6 luni, nu vom ajunge niciunde şi vom avea rezultate proaste. Deci îmi doresc ca viitorul preşedinte ales la Congresul de duminică să fie un preşedinte care măcar să ne ducă şi să ne traverseze anul 2024, care este un an plin de alegeri şi foarte important", a explicat ministrul demisionar.
Întrebat dacă Florin Cîţu va candida din nou duminica la şefia PNL, Vîlceanu a răspuns că sigur nu va candida la Congresul de duminică. "Nici nu îmi pun problema că ar face asta, tocmai şi-a dat demisia, dacă ar fi avut de gând să îşi păstreze funcţia asta asta s-ar fi întrebuinţat mult mai tare (...) Eu cred că putem fiecare dintre noi să tragem o concluzie la mandatul lui Florin Cîţu. A fost un mandat de preşedinte de 6 luni, cu o cascadă pur şi simplu de evenimente care practic nu se mai terminau. Începând chiar de a doua zi de când eşti ales te trezeşti cu o moţiune de cenzură în Parlament. A fost un mandat destul de agitat", a menţionat Vîlceanu.
De asemenea, el consideră că toate proiectele politice importante demarate de PNL în această perioadă vor fi continuate, făcând referire la fuziunile cu ALDE şi PMP.
"Vreau să vă spun că cel puţin din punct de vedere politic mă bucur că, din ce am văzut în discursul colegilor mei de duminică de la Consiliul Naţional, tot ce am început în această perioadă este continuat. Şi aici mă refer la fuziunile cu ALDE şi PMP, care sunt de natură să întărească PNL şi reprezintă un proiect politic important, un proiect politic naţional şi alte demersuri care au fost începute în această perioadă, nu fac decât să mă bucure", a concluzionat Dan Vîlceanu.AGERPRES /(A, autor: Mariana Nica, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)
Citeşte şi:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
VIDEO Grindeanu: Drumul expres Arad-Oradea e veriga lipsă ce va face cel mai scurt drum nord-sud în Europa
Drumul expres Arad - Oradea este veriga lipsă pentru cel mai scurt drum din nordul Europei în sudul Europei, a declarat, joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a participat la semnarea contractului pentru execuția primului lot, de 33,7 kilometri, al drumului expres Arad - Oradea de către reprezentanții
Aproape 1.700 de elevi și studenți înscriși în programul de securitate cibernetică UNbreakable 2025
UNbreakable România, cel mai mare program de educație în securitate cibernetică pentru liceeni și studenți, a încheiat ediția a opta cu un record de participare: aproape 1.700 de tineri din toată țara s-au înscris pentru a lua parte la sesiuni de pregătire, competiții locale și naționale. Potrivit unui comunicat, î
ANAT cere introducerea urgentă a unui mecanism obligatoriu de protecție împotriva insolvenței companiilor aeriene
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), alături de Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor (ECTAA), solicită introducerea de urgență a unui mecanism obligatoriu de protecție împotriva insolvenței companiilor aeriene în Europa, după ce Air Belgium a intrat în faliment. 'Este inacceptabil c
Cererea de aur, la nivel global, a crescut cu 1%, în primul trimestru al anului; prețul a urcat cu 38% (comerciant)
Cererea globală de aur a crescut cu 1% în primul trimestru din 2025, față de perioada similară din anul anterior, până la 1.206 de tone, în timp ce activele investitorilor de aur prin ETF-uri s-au majorat cu 333% în ultimele 12 luni, arată cele mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului, citate într-un comunicat.
(P) Profit în creștere în primul trimestru al anului 2025 pentru Transilvania Investments
Cu un profit net în creștere cu 133,6% și venituri nete aproape duble față perioada similară a anului trecut, Transilvania Investments anunță rezultate financiare peste așteptări pentru primul trimestru al anului 2025, evidențiind performanța sustenabilă a fondului și eficiența strategiei sale investiționale. La data de 31 martie 2025, fondul
Aproape 6 din 10 români se tem că veniturile lor nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri (platformă de recrutare)
Aproape 6 din 10 români se tem că veniturile lor nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri și că nu se vor descurca din punct de vedere financiar, potrivit unei cercetări sociologice eJobs dată, joi, publicității. A doua cea mai mare temere este legată de instabilitatea socio-politică, menționată în 42,2% dintre răspunsuri. 37,3%
Fechet: Valoarea de aproximativ 7.500 de euro a ecotichetului 'Rabla' este rezonabilă
Cred că un ecotichet 'Rabla' în valoare de aproximativ 7.500 de euro este rezonabil și ar putea să facă diferența atunci când românii trebuie să aleagă între un autoturism electric sau unul cu combustie internă, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. 'Tehnologiile noi î
Burduja: Proiectele energetice necesită miliarde de euro investiții plus ingredientul secret, încrederea
Proiectele energetice necesită miliarde de euro investiții și stabilitate pe un orizont de timp cât mai îndelungat, plus ingredientul secret, încredere, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'În domeniul energiei, am atras în ultimii doi ani peste 14 miliarde euro din fonduri europene și am pornit c
INS: Câștigul salarial mediu net a crescut cu 6,4%, la 5.691 lei, în luna martie
Câștigul salarial mediu net a crescut la 5.691 lei în luna martie 2025, fiind mai mare cu 340 lei (+6,4%) față de luna anterioară, conform datelor publicate joi de Institutul Național de statistică (INS). Câștigul salarial mediu brut a fost 9.495 lei, cu 563 lei (+6,3%) mai mare decât cel înregistrat în luna
Consumul final de energie electrică în economie a urcat cu 0,2% în primul trimestru din 2025
Resursele de energie primară și cele de energie electrică au crescut în primele trei luni ale anului în curs cu 5,7%, respectiv cu 0,3%, față de perioada similară din 2024, iar consumul final de energie electrică în economie a urcat cu 0,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS). Principale
Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru din acest an
Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar față de același trimestru din anul 2024 avansul PIB a fost de 0,2%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate joi. Conform INS, pe seria ajustată sezonier, Produsul Intern Brut nu s-a modificat în trimestr
Compania Apple și-a păstrat prima poziție în Top 100 Global al mărcilor (Kantar)
Compania Apple și-a păstrat, pentru al patrulea an, prima poziție în Top 100 Global, clasamentul celor mai valoroase branduri, cu o valoare a mărcii de 1,3 trilioane de dolari, în creștere cu 28% față de anul precedent, potrivit Kantar, lider mondial în domeniul datelor și analizelor de marketing. Singurul brand de un trilion
Bursa de la București a închis în scădere pe aproape toți indicii ședința de tranzacționare de miercuri
Bursa de Valori București (BVB) a închis în scădere pe aproape toți indicii ședința de miercuri, iar valoarea tranzacțiilor a fost de 78,888 milioane de lei (15,457 milioane de euro). Principalul indice al Bursei de Valori București, BET, care include cele mai tranzacționate 20 de companii listate pe Piața Reglementată, s-a depreci
Alro a înregistrat, în primul trimestru din 2025, un profit net de 20,7 milioane lei
Grupul Alro a obținut în primul trimestru din acest an un profit net de 20,7 milioane lei, comparativ cu o pierdere netă de 14,9 milioane lei în perioada similară din 2024, conform unui comunicat transmis, miercuri, Bursei de Valori București. Cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 1,03 miliarde lei, fiind mai mare față de cea
Ministrul Energiei a semnat miercuri 62 de noi contracte pentru producție de energie curată pentru comunitățile locale
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat miercuri 62 de noi contracte pentru producție de energie curată pentru comunitățile locale, în cadrul Fondului pentru Modernizare, informează ministerul de resort printr-un comunicat. Contractele de finanțare au fost semnate în cadrul Programului-cheie 1 - Surse regenerabile de energi