VIDEO Vîlceanu: În urmă cu aproximativ o oră mi-am înaintat demisia domnului prim-ministru

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.
"În urmă cu aproximativ o oră, după finalizarea şedinţei de Guvern, mi-am înaintat demisia domnului prim-ministru, Nicolae Ciucă, aşa cum am anunţat şi în urmă cu câteva zile de la sediul Partidului Naţional Liberal", a spus Vîlceanu într-o conferinţă de presă.
Întrebat cine va rămâne interimar la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene până la numirea unui alt ministru, Vîlceanu a precizat că decizia este a premierului pe cine va numi interimar la acest minister.
"Deocamdată eu mi-am înaintat demisia către premierul României. Decizia este a premierului pe cine va numi interimar, eu îmi voi continua mandatul până la apariţia decretului în Monitorul Oficial aşa cum prevede legea, după care, odată cu apariţia decretului privind încetarea mandatului meu, sigur va apărea o decizie privind preluarea interimară a mandatului de către o altă persoană din Guvern, dar acestea sunt chestiuni pe care le gestionează premierul, nu aş putea să vă spun când vor apărea", a răspuns Dan Vîlceanu.
În ceea ce priveşte informaţiile legate de revenirea lui Marcel Boloş la şefia acestui minister, acesta a menţionat că este posibil să se întâmple acest lucru. "Este ministru şi are dreptul legal să fie numit interimar. Premierul va decide, aşa cum este şi legea, care este persoana care va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. În ceea ce priveşte situaţia mea, eu sunt preşedintele PNL Gorj, îmi văd de treaba mea, de activitatea mea, sunt deputat de Gorj şi îmi duc la final mandatul cu rezultate, sper eu să fie cât mai bune", a adăugat el.
Referitor la viitorul Partidului Naţional Liberal, având în vedere mişcările din ultima perioadă şi Congresul de duminică în vederea alegerii noului preşedinte al formaţiunii, Dan Vîlceanu a transmis că îşi doreşte "foarte tare" ca viitorul PNL să fie unul bun. "Dacă nu îmi doream acest lucru atât eu cât şi Florin Cîţu nu ne dădeam demisia şi puteam să intrăm într-un scandal politic în care fiecare avea argumentele lui. Tocmai pentru a asigura posibilitatea de avea un viitor mai bun am făcut acest gest. Dacă mă întrebaţi pe mine, este evident că îmi doresc un viitor mai bun pentru Partidul Naţional Liberal şi sper că acest viitor să însemne în primul rând acea stabilitate de care avem nevoie", a mai spus oficialul MIPE.
El a prezentat totodată situaţia de la filiala PNL Gorj, unde este preşedinte, precizând că a reuşit în câţiva ani să se bată de la egal la egal cu PSD pentru Consiliul Judeţean.
"Vreau să vă spun câteva lucruri din propria experienţă. Eu m-am dus preşedinte la o filiala PNL într-un judeţ care a fost fief roşu în permanenţă şi care niciodată până la venirea mea acolo preşedinte nu reuşise să câştige un municipiu în judeţul Gorj sau să spere că poate să se bată de la egal la egal de exemplu pentru Consiliul Judeţean. Faptul că din 2013 până acum sunt preşedintele acelei filiale, această stabilitate a creat posibilitatea pentru PNL să nu mai fie în Gorj aşa cum îl ştia lumea, ci am câştigat ambele municipii, la un moment dat aveam primari şi la Motru şi la Târgu Jiu, cele două municipii din judeţ şi evident că numărul primarilor a crescut iar acum când vă uitaţi în clasamentul final la rezultatele PNL nu o să mai găsiţi Gorjul înainte de Harghita şi Covasna, o să găsiţi Gorjul undeva la mijlocul clasamentului. De exemplu, la alegerile parlamentare noi am obţinut un rezultat - media între Cameră şi Senat de 25% şi o să găsiţi lângă noi judeţe mult mai puternice din punct de vedere politic, cum e Suceava şi alte judeţe puternice care sunt tot acolo lângă noi. Dacă ai stabilitate, evident creşti şi cred că lucrul acesta s-a văzut inclusiv în mandatul lui Ludovic Orban: a fost până la Congres, a câştigat un mandat şi l-a dus până la capăt şi evident că rezultatele au venit. Dacă vom ţine în continuare modul acesta de a schimba preşedinţii la 6 luni, nu vom ajunge niciunde şi vom avea rezultate proaste. Deci îmi doresc ca viitorul preşedinte ales la Congresul de duminică să fie un preşedinte care măcar să ne ducă şi să ne traverseze anul 2024, care este un an plin de alegeri şi foarte important", a explicat ministrul demisionar.
Întrebat dacă Florin Cîţu va candida din nou duminica la şefia PNL, Vîlceanu a răspuns că sigur nu va candida la Congresul de duminică. "Nici nu îmi pun problema că ar face asta, tocmai şi-a dat demisia, dacă ar fi avut de gând să îşi păstreze funcţia asta asta s-ar fi întrebuinţat mult mai tare (...) Eu cred că putem fiecare dintre noi să tragem o concluzie la mandatul lui Florin Cîţu. A fost un mandat de preşedinte de 6 luni, cu o cascadă pur şi simplu de evenimente care practic nu se mai terminau. Începând chiar de a doua zi de când eşti ales te trezeşti cu o moţiune de cenzură în Parlament. A fost un mandat destul de agitat", a menţionat Vîlceanu.
De asemenea, el consideră că toate proiectele politice importante demarate de PNL în această perioadă vor fi continuate, făcând referire la fuziunile cu ALDE şi PMP.
"Vreau să vă spun că cel puţin din punct de vedere politic mă bucur că, din ce am văzut în discursul colegilor mei de duminică de la Consiliul Naţional, tot ce am început în această perioadă este continuat. Şi aici mă refer la fuziunile cu ALDE şi PMP, care sunt de natură să întărească PNL şi reprezintă un proiect politic important, un proiect politic naţional şi alte demersuri care au fost începute în această perioadă, nu fac decât să mă bucure", a concluzionat Dan Vîlceanu.AGERPRES /(A, autor: Mariana Nica, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)
Citeşte şi:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
UPDATE Trafic feroviar reluat în condiții normale în gara Brașov
Circulația feroviară a fost reluată la ora 13:40, în condiții normale de trafic, pe raza stației CF Brașov, inclusiv pe intervalele CF Dârste - Brașov și Brașov - Bod, a anunțat joi CFR SA. 'Regretăm disconfortul creat și asigurăm călătorii de faptul că personalul feroviar al SRCF Brașov a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea operativă
Burduja: Guvernul pregătește un sistem de compensații financiare ce vor fi acordate persoanelor vulnerabile pentru cheltuielile cu energia electrică
Guvernul României pregătește un sistem prin care persoanele vulnerabile vor primi compensații financiare directe pentru cheltuielile cu energia electrică după data de 1 iulie 2025 și, în același timp, românii pot beneficia deja de prețuri corecte prin piața concurențială, a scris joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare publicată pe p
Leul s-a apreciat, joi, în raport cu euro, dar a scăzut față de dolarul american
Moneda națională s-a apreciat, joi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 4,9772 lei, în scădere cu 0,03 bani (-0,01%) față de cotația precedentă, de 4,9775 lei. În schimb, leul a pierdut teren în fața dolarului american, care a fost cotat la 4,3734 lei, &i
Akos Molnar (Tușnad): Reducerea valorii voucherelor de vacanță pune frână pe turismul intern
Măsurile de reducere a valorii voucherelor de vacanță pun frână pe turismul intern, iar diminuarea pieței interne ar putea fi compensată prin atragerea turiștilor străini, a afirmat, joi, directorul general al societății Tușnad SA, Akos Molnar, la un eveniment de specialitate. ''Cu măsurile de reducere a valorii voucherelor se pu
Controale ANPC în sectorul 6: 55.000 de lei amenzi și două unități alimentare temporar închise
Comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat amenzi de 55.000 de lei în urma unor controale realizate miercuri la trei societăți cu puncte de lucru în Bulevardul Timișoara și, respectiv, Bulevardul Iuliu Maniu, și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor la Sushi Torry și Patiseria Ioanid.
Plata taxei de pod de la Fetești - Cernavodă, disponibilă prin aplicația 24pay
Plata taxei de pod de la Fetești - Cernavodă este disponibilă prin aplicația 24pay, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES. ''24pay app vine cu o noutate îndelung așteptată de utilizatori, chiar înainte de începerea sezonului estival: de acum, plata taxei de trecere a podului de la Fetești - Cernavodă se poate fac
Frăsineanu: Implementarea unui sistem ''Clearing House'' va ajuta la uniformizarea colectării separate a deșeurilor de ambalaje municipale
Implementarea unui sistem ''Clearing House'' va conduce la uniformizarea în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, generate în flux municipal, a declarat, joi, consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, Mihaela Frăsineanu, la conferința ''SGR în România''.
Asociația Micilor Comercianți: Ar trebui introduse de urgență PET-urile de spirt, apă distilată și ambalajele de 5 litri în SGR
PET-urile de spirt, apă distilată și ambalajele de 5 litri trebuie introduse de urgență în Sistemul Garanție-Returnare (SGR) pentru o funcționare îmbunătățită a acestuia, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii (ANCMM), Feliciu Paraschiv. ''Recunosc că la început ne-am op
Investiții de 169 milioane euro pe piața imobiliară din România, în primele trei luni
Piața imobiliară din România a consemnat un început de an pozitiv, cu un volum total al investițiilor de 169 milioane euro în primele trei luni, mai mult decât dublu față de trimestrul anterior și aproape la același nivel cu perioada similară a anului trecut, semnalând o revenire susținută a interesului investitorilor pentru active local
Webb (RetuRo): Peste un miliard de ambalaje cu sigla SGR au fost colectate în primele trei luni ale acestui an
Peste un miliard de ambalaje SGR au fost colectate în primele trei luni ale acestui an, iar peste 90% dintre acestea au fost deja reciclate, a declarat, joi, la conferința ''SGR în România'', director general și președinte al RetuRO, Gemma Webb. ''Cu RetuRo, am început acum al doilea an de activi
Popa (BNR): Birocrația este o taxă invizibilă pe competitivitate
Birocrația este o taxă invizibilă pe competitivitate și cu cât această ''taxă'' este mai mare, cu atât companiile sunt mai puțin competitive, susține Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), într-un articol de opinie postat pe Linkedin. ''Reg
România, tranzacții cu proprietăți hoteliere de aproximativ 50 de milioane de euro, în 2024 (analiză)
România a înregistrat anul trecut un volum al tranzacțiilor cu proprietăți hoteliere de aproximativ 50 de milioane de euro, reprezentând 13% din volumul total de tranzacții înregistrat în țările Europei Centrală și de Est (ECE-6, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria), de 399 de milioane de euro, potrivit
Bursa de la București a deschis cu creșteri pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de joi
Bursa de Valori București (BVB) a deschis cu creșteri pe majoritatea indicilor ședința de joi, iar rulajul se cifra la 4,15 milioane de lei (834.614 euro), după 55 de minute de la debutul tranzacțiilor. Indicele principal BET, care arată evoluția celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,23%, iar indi
Angajatorii din străinătate au început recrutările pentru sezonul de vară; peste 1.800 de locuri de muncă, disponibile (studiu)
Angajatorii din străinătate au început recrutările pentru sezonul de vară, iar peste 1.800 de locuri de muncă sunt disponibile în acest moment pentru cei care vor să lucreze în afara țării, informează joi o platformă de recrutare. Potrivit unui comunicat, 7,2% din numărul total de joburi postate în ultima lună au venit
Ministrul Mediului: Vrem să introducem în Sistemul Garanție-Returnare și ambalajul reutilizabil
Sistemul Garanție-Returnare (SGR) a ajuns, astăzi, la o maturitate suficientă cât să vorbim despre introducerea unei a patra categorii de ambalaje, respectiv ambalajul reutilizabil, iar un proiect de Hotărâre de Guvern (HG) în acest sens va fi publicat în consultare în cel mult două săptămâni, a declarat, joi, la conferința '