STB: 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00

Un număr de 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.
Astfel, pe traseu au ieşit 24 de vagoane de tramvai din 25 de la Depoul Colentina de pe liniile 21, 14, 16 şi 36; 19 vagoane din 22 de la Depoul Titan de pe liniile 14, 19, 23, 40, 27 şi 46; 10 din 17 vagoane de la Bucureştii Noi - liniile 24, 3, 41 şi 45; 2 din 17 vagoane de la Depoul Victoria de pe linia 55; 3 din 17 vagoane de la Depoul Dudeşti - linia 1; 1 din 51 de troleibuze de la Depoul Vatra Luminoasa - linia 85; 7 din 14 troleibuze de la Depou Berceni - liniile 73, 74 şi 76; 1 din 76 de autobuze de la Autobaza Titan pe linia 472 şi tot un autobuz din 35 de la Autobaza Obregia de pe linia 465.
Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală, a declarat sâmbătă directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.
"Consiliul de Administraţie a luat o decizie astăzi, decizie prin care, în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu contractul colectiv de muncă, evidenţiază faptul - şi doreşte, pentru că suntem într-o situaţie de criză - şi asta a fost propunerea mea, fiind într-o situaţie de criză, ne trebuie soluţii pentru criză - bucureştenii vor deblocarea transportului public şi, atunci, ce a asumat CA - faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de astăzi, cercetarea disciplinară în conformitate cu regulamentul intern să nu-şi producă efecte în condiţiile în care nu există fapte de natură penală", a spus Criţ într-o conferinţă de presă.
El a precizat că orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat, iar acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă.
Acesta a subliniat că există două decizii ale Tribunalului Bucureşti "care constată caracterul ilegal al acestei greve", iar pagubele produse societăţii vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală.
Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a anunţat sâmbătă seara că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest, poziţionându-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoştinţa conducerii în permanenţă nemulţumirile salariaţilor.
"Pentru o corectă informare vă evidenţiem faptul că Sindicatul nostru nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest, poziţionându-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoştinţa conducerii în permanenţă, atât nemulţumirile salariaţilor cât şi caracterul din ce în ce mai alarmant al tensiunilor sociale acumulate pe fondul lipsei acute de dialog social, vinovată fiind în acest sens actuala conducere. Lipsa dialogului real, nerespectarea prevederilor CCM STB SA, refuzul de a demara negocierea unui nou CCM şi a asigura o creştere salarială, lipsa unor soluţii privind rezolvarea problemelor sesizate prin adresele trimise către primarul general, Consiliul de Administraţie şi Directorul general legat de condiţiile de muncă (capete de linii, depouri, autobaze şi celelalte entităţi), creşterea alarmantă a bolilor profesionale, reducerea Planului de reparaţii la URAC, ritmul de aprovizionare cu piese şi subansamble care a condus la majorarea numărului de vehicule imobilizate în mai puţin de un an de zile, la peste 400 vehicule, iar cele din traseu cu mari probleme tehnice, se vede acest lucru în numărul mare de defecte tehnice zilnice, lipsa autorizaţiei cu privire la repausul săptămânal care a expirat la data de 31.12.2021, au fost transmise prin adresele noastre pe care le punem la dispoziţia presei, adrese din care reiese că Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a sesizat riscul iminent al declanşării unui protest precum cel de faţă, în pofida dorinţei Sindicatului nostru de găsire de soluţii pentru ca o astfel de situaţie să fie evitată.", se menţionează în comunicat.
Totodată, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, a afirmat că duminică dimineaţă se va decide dacă se iese pe traseu. "Mâine dimineaţă vom şti. Se fac presiuni şi se ameninţă", a precizat liderul sindical.
Potrivit comunicatului de presă, reprezentanţii sindicatului susţin că, în cea de-a treia zi de încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA, "dincolo de tumultul declaraţiilor politice ale primarului general al Capitalei Nicuşor Dan şi de poziţia de forţă de pe care acesta încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, adevărata miză fiind destructurarea mişcării sindicale şi intimidarea liderilor de Sindicat atât la nivel de STB SA cât şi transmiterea unui semnal la nivel naţional, în loc să se vină cu soluţii pentru aplanarea acestui conflict spontan".
Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală, sindicaliştii spunând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica, editor online: Alexandru Cojocaru)
Citiţi şi:
0800800868 - număr pentru şoferii STB împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu
Preşedintele PNL Bucureşti: Greva de la STB - imorală, penală şi politică
USR Bucureşti condamnă actele de vandalism la adresa şoferilor STB care ies pe traseu
Conducerea STB se întâlneşte la ora 13:00 pentru a estima pagubele provocate de grevă
Criţ (STB): La ora 8:00 erau pe traseu 15 vehicule
Primarul Capitalei: Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Administrația Națională de Meteorologie alocă 11,2 milioane lei pentru pachete software și sisteme informatice
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) alocă 11,2 milioane lei, fără TVA, pentru achiziția de pachete software și sisteme informatice, contractul urmând să fie încheiat pentru o perioadă de zece luni, potrivit unui anunț de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 'Achiziția sist
Trecerea la ora de vară, între dezechilibre și utilitate; piețele financiare și consumul de energie, pe minus după tranziție(analiză)
Trecerea la ora de vară va avea loc în acest weekend, iar în fiecare an tranziția ridică semne de întrebare cu privire la impactul asupra economiei, întrucât cercetările arată că apar dezechilibre în productivitatea muncii, pe piețele financiare și în consumul de energie, relevă o analiză semnată de Radu Puiu, analist financi
CFR SA: 80 de trenuri vor fi afectate de trecerea României la ora de vară
Un număr de 80 de trenuri vor fi afectate de trecerea României la ora oficială de vară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când ora 03:00 va deveni ora 04:00, informează CFR SA. 'În noaptea de sâmbătă spre duminică, 29/30 martie 2025, România va trece la ora oficială de vară. Astfel, ora 0
Rata șomajului a coborât la 3,37% în luna februarie 2025
Rata șomajului înregistrată la nivel național, la sfârșitul lunii februarie 2025, a fost de 3,37%, în scădere cu 0,01 puncte procentuale raportat la cea din luna anterioară, informează vineri Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Potrivit instituției, numărul total de șomeri la finele lunii februarie 2025 a fost de 268.39
ANPC a dat amenzi în valoare de 61,2 milioane lei, în perioada 7 februarie - 26 martie
Comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat amenzi de 61,2 milioane lei în perioada 7 februarie - 26 martie și au dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor mărfuri neconforme în valoare totală de 4,26 milioane lei, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), remis vineri AGERPRES. As
Românii pot alege din șapte destinații europene pentru a admira cireșii înfloriți, în aprilie (tur-operator)
Paris, Amsterdam, Copenhaga sau Edinburgh sunt printre destinațiile europene în care românii pot admira cireși înfloriți ca în Japonia, în această primăvară, potrivit unei platforme online de rezervări bilete de avion. În aprilie 2025, prețurile biletelor de avion dus-întors din București către destinații europene renu
Ministrul Finanțelor estimează încasări de 1 miliard de lei, în 2025, din taxa pe construcții speciale
Ministerul Finanțelor a elaborat modalitatea de aplicare a impozitului pe construcțiile speciale, pe baza propunerilor sectoarelor vizate, încasările la bugetul de stat fiind estimate la 1 miliard de lei, în 2025, a anunțat vineri ministerul. Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în cursul lunilor februarie și martie, Ministerul Finanțelor
Proiectul ANPC referitor la afișarea adaosului comercial la raft încalcă legislația și principiile în materie de concurență (organizații)
Inițiativa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de informare a consumatorilor de către operatorii economici cu privire la adaosul comercial aplicat în raport cu prețul de achiziție este o măsură contrară acțiunilor pe care Comisia Europeană intenționează să le întreprindă pentru a crea condiții de concurență echitabile între comercia
Autobuzul 642 va fi suspendat, de la 1 aprilie, din cauza cererii reduse din partea călătorilor
Autobuzul 642 va fi scos din circulație, de la 1 aprilie, iar liniile 106, 196, 203, 216, 241, 253 și 312 vor fi suplimentate, informează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI), într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES. 'Începând cu data de 1 aprilie 2025, linia navetă de autobuz 642 v
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric, de 456,5018 lei/gram; leul s-a depreciat față de principalele valute
Gramul de aur s-a scumpit vineri cu 3,264 lei (0,72%), ajungând la o cotație de 456,5018 lei, de la 453,2378 lei, cât anunțase joi Banca Națională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record. Moneda națională s-a depreciat nesemnificativ în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională
Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în luna februarie cu 0,7%
Activele nete ale celor 246 de fonduri deschise și închise, locale și străine, au crescut în luna februarie cu 0,7%, până la nivelul de 49,4 miliarde lei (9,9 miliarde euro), iar intrările nete ale lunii au totalizat 97 milioane lei (19,5 milioane euro), conform unui comunicat al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF), transmis, vineri, AGERP
Ministerul Finanțelor a atras, vineri, 75 de milioane lei de la bănci, suplimentar la licitația de joi
Ministerul Finanțelor a atras, vineri, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitația de joi, când a împrumutat 500 milioane de lei printr-o emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark cu o maturitate reziduală la 121 luni, la un randament mediu de 7,47% pe an. Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de
Consiliul Concurenței a autorizat externalizarea unor servicii ale OMV Petrom către firma Eugen Trans
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom intenționează să externalizeze servicii de transport din zonele de producție Oltenia și Valahia, din Pitești, împreună cu personalul aferent, către Eugen Trans, conform unui comunicat de presă al instituției. Potrivit sursei citate, OMV Petrom operează câmpuri petrol
Busuioc (Curtea de Conturi): Noua abordare metodologică facilitează identificarea problemelor și a soluțiilor într-un mod mai eficient și constructiv
Curtea de Conturi își concentrează atenția asupra celor mai frecvente și semnificative probleme și disfuncționalități identificate în procesul de audit, astfel încât, în parteneriat cu entitățile publice auditate, să contribuie la consolidarea managementului finanțelor publice, susține președintele instituției, Mihai Busuioc.
Cinci perechi de trenuri spre aeroport și retur nu vor circula în prima parte a zilei, în perioada 7 - 10 aprilie
Circulația trenurilor CFR Călători pe ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă și retur se modifică în perioada 7 - 10 aprilie, între orele 9:00 - 14:00, pentru efectuarea de lucrări la infrastructura feroviară, iar cinci perechi de trenuri din cele 24 vor fi suspendate în intervalul menționat, vineri, compania CFR Călători.