ARIR a premiat cele mai bune companii şi cei mai buni profesionişti în relaţia cu investitorii

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a premiat cele mai bune companii şi cei mai buni profesionişti în relaţia cu investitorii, organizaţia menţionând că în acest an premiile au fost oferite la opt categorii în urma evaluării directe ale investitorilor instituţionali, individuali, dar şi de către jurii formate din experţi.
Conform unui comunicat transmis AGERPRES, organizaţia recunoaşte anual performanţa companiilor în Relaţia cu Investitorii (IR) în colaborare cu Institutional Investor - lider al industriei de cercetare şi analiză comparativă a companiilor, precum şi alţi parteneri.
În cadrul Galei ARIR din 2021 au fost premiate cele mai bune companii, cei mai buni profesionişti în IR şi cele mai bune rapoarte de sustenabilitate.
Astfel, la categoria "Cel mai bun CEO", au fost premiaţi de către investitorii instituţionali: Johan Meyer - Fondul Proprietatea şi Christina Verchere - OMV Petrom.
Johan Meyer, CEO Franklin Templeton International Services S R.L. Bucharest Branch, a felicitat ARIR pentru cea de-a treia aniversare şi a menţionat că Echipa Franklin Templeton a sărbătorit anul acesta 10 ani de conducere a Fondului Proprietatea.
"Astăzi este, aşadar, o oportunitate excelentă de a aprecia şi de a reflecta asupra progresului realizat din 2011 până în 2021. Este, totuşi, o călătorie constantă de îmbunătăţire şi, în calitate de membru fondator ARIR, am fost bucuroşi să colaborăm cu ceilalţi membri pentru a tinde spre o piaţă locală de capital şi mai puternică, bazată pe principiile guvernanţei corporative şi transparenţei, comunicarea cu părţile interesate fiind o componentă de bază a acesteia", a spus Johan Meyer.
La categoria "Cel mai bun CFO" au fost premiaţi Cătălin Cădaru, de la Fondul Proprietatea, Alina Popa, de la OMV Petrom şi Stephane Fortin, BRD.
"Suntem foarte onoraţi de recunoaşterea multiplă pe care am primit-o din partea comunităţii investiţionale în acest an. 2021 a fost un an foarte special pentru OMV Petrom, datorită aniversării a 20 de ani de la listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti şi a includerii sale în indicii FTSE Russell Pieţe Emergente. Aceste repere ne-au făcut să reflectăm din nou asupra călătoriei de transformare pe care compania noastră a parcurs-o pentru a deveni o companie foarte performantă şi sustenabilă şi, astfel, o opţiune de investiţie mai atractivă pentru o bază mai largă de investitori. Calatoria continuă, aşa cum veţi vedea curând în Strategia 2030. Recunoaşterea şi opiniile comunităţii investiţionale ne motivează şi ne ghidează, înseamnă o responsabilitate crescută şi hotarâre în drumul nostru către o performanţă sustenabilă a afacerii, precum şi în strădania noastră continuă pentru excelenţa în toate demersurile noastre", a spus Alina Popa, Director Financiar, OMV Petrom.
Investitorii instituţionali au premiat la categoria "Cel mai bun profesionist în Relaţia cu Investitorii" pe Ioana Bîrsu, Fondul Proprietatea, Marius Dan, Fondul Proprietatea, Adriana Marin, OMV Petrom şi Mihaela Nădăşan, Banca Transilvania.
La categoria "Cea mai bună Companie", investitorii instituţionali au premiat: OMV Petrom, Romgaz şi Digi Communications.
De asemenea, la categoria "Cea mai bună Companie", investitorii individuali au premiat TeraPlast, BRK Financial Group şi Bittnet Systems.
"Repoziţionarea strategică a Grupului TeraPlast se traduce prin investiţii de 32 milioane de euro în acest an, prin M&A, dar şi printr-o îmbunătăţire a performanţelor operaţionale. Rezultatele în ansamblul lor arată că planurile noastre, determinarea şi viziunea din care au pornit, au fost ancorate în realitate şi confirmate de realizări. Aceste performanţe susţin în practică motto-ul aniversării celor 125 de ani de tradiţie - "Evoluţia ne defineşte". Am continuat să livrăm creşteri de două cifre, am încheiat tranzacţii de M&A, iar răsplătirea acţionarilor pentru încrederea acordată a fost o prioritate pentru noi. Ne bucurăm de susţinerea investitorilor noştri şi tot timpul păstrăm deschise canalele de comunicare; transparenţa este în centrul politicilor noastre, avem un dialog onest şi suntem receptivi la sugestii. Este o comunicare cu flux în ambele sensuri", a declarat Ioana Birta, CFO, TeraPlast.
La categoria "Cel mai bun raport de sustenabilitate", un juriu de experţi au selectat: Alro şi OMV Petrom, Banca Transilvania, Electrica.
"Alro, o companie cu o tradiţie de peste 55 de ani, a demonstrat că reuşeste să menţină pasul cu tendinţele actuale, să inoveze inclusiv prin raportul său de sustenabilitate: "Privind către un viitor verde". Locul 1 la categoria "Cel mai bun raport de sustenabilitate" ne onorează şi reprezintă o recunoaştere a nivelului ridicat al performanţei de sustenabilitate pe care l-a atins Alro. Totodată demonstrează preocuparea şi angajamentul companiei de a contribui la progresul comunităţilor în care operează sprijinind astfel şi dezvoltarea durabilă a României în contextul atingerii obiectivelor Pactului Ecologic European", a spus Marian Năstase, Preşedinte Consiliu Director, Alro.
Premiul "Creating history" al BVB şi ARIR a mers la :UAMT, Comelf, Impact Developer & Contractor. Premiu "Best Board Design" al Envisia şi ARIR a mers la Purcari Wineries.
"În acest prezent tulbure şi alert în care adesea dialogul se simulează şi meritocraţia pierde teren în faţa mediocrităţii, noi am reuşit - conform viziunii noastre - să devenim un real instrument de promovare a celor mai bune practici din domeniul relaţiilor cu investitorii. Suntem o platformă de dezvoltare a profesioniştilor, acţionând pe cinci linii strategice: comunicare, reglementare, recunoaştere, prezentare, dezvoltarea pieţei de capital. Şi pentru tot ce-am devenit, şi pentru tot ce suntem, mulţumiri tuturor colegilor, partenerilor, asociaţilor, întregii echipe, care poartă amprenta excelenţei", a spus Daniela Şerban, Preşedinte şi Co-fondator ARIR.
Potrivit comunicatului, 351 de companii listate şi 552 de persoane au fost nominalizate de către investitorii instituţionali la sondajul aferent acestui an şi 7 companii şi 10 persoane din România au fost desemnate şi evaluate de către investitorii globali pentru performanţa lor remarcabilă la cel puţin unul dintre criteriile de evaluare de bază.
"La povestea şi propunerea de investiţii a unei companii contibuie mai mulţi factori, nu doar cifrele financiare. Activitatea de relaţia cu investitorii, cu instrumentele şi expertiza departamentului, au capacitatea de a conecta punctele şi de a traduce complexităţile unei afaceri pentru piaţă, cum nicio altă funcţie corporativă nu o poate face pentru ca în cele din urmă să fie asigurată o evaluare echitabilă a acţiunilor şi pentru a putea solicita investiţii. În fiecare an, vedem noi nominalizări din România din partea investitorilor instituţionali în sondajul realizat de Institutional Investor, ceea ce indică faptul că echipele executive şi cele din IR lucrează în mod continuu pentru a răspunde cerinţelor din ce în ce mai mari din investitorilor şi autorităţilor de reglementare. Este necesar să continuăm să lucrăm şi să creştem eforturile pentru a deveni competitivi în cursa pentru capital din regiune. Cu sprijinul asociaţiilor precum ARIR, companiile româneşti vor fi dotate cu instrumentele şi cunoştinţele potrivite pentru a se angaja şi a vorbi limba comunităţii internaţionale de investiţii", a spus Amani Korayeim, Director EMEA - II Research, Institutional Investor.
Potrivit sursei citate, 560 de investitori individuali şi-au exprimat opinia cu privire la interacţiunea cu emitenţii listaţi la BVB din piaţa principală. Au punctat transparenţa companiilor, calitatea raportărilor, comunicarea din perspectiva disponibilităţii şi proactivităţii echipei pentru Relaţia cu Investitorii.
Juriul de Experţi pentru evaluarea rapoartelor de sustenabilitate a fost format din Adina Ardeleanu - Co-Fondator Financial Intelligence, Adrian Codîrlaşu - Vicepreşedinte CFA Romania, Cristian Petre - Portfolio Manager NN Pensii, Mihaela Stoica, ICA - Specialist în conformitate servici financiate şi Mugur Popescu - Director Investiţii BCR Pensii.
Juriul de Experţi pentru desemnarea Best Board Design a fost compus din Nada Kakabadse - Preşedinte al comitetului de premiere, Membru Fondator ENVISIA, Drd. Daniela Şerban - preşedinte ARIR, Bogdan Mihail - Membru CA Envisia, Hanaan Yaseen, Board Design Lead, Adriana Lobdă - Membru Fondator ENVISIA şi Carmen Micu - CEO şi Membru Fondator ENVISIA. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)
Sursa foto: ARIR.ro - Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România / facebook.com
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Ratele creditelor ipotecare scad ca pondere în veniturile unui debitor pe termen lung, în ciuda variației dobânzilor (analiză)
Ratele creditelor ipotecare scad ca pondere în veniturile unui debitor pe termen lung, în ciuda variației dobânzilor, care pot ajunge și la câteva puncte procentuale, potrivit unei analize realizate de brokerul online Ipotecare.ro. Datele companiei arată că durata medie de rambursare a u
Angajatorii mici și foarte mici din România au scos la concurs 28.000 de joburi, în primele patru luni (platformă)
Companiile mici și foarte mici din România, cu maximum zece angajați, au postat de la începutul acestui an și până în prezent, 28.000 de locuri de muncă, în creștere cu 10% față de primele patru luni din 2024, arată o analiză publicată, miercuri, de o platformă de recrutare online. Datele centralizate de eJobs relevă faptul că, di
ONRC: 21.006 firme au fost radiate la nivel național în primul trimestru din 2025
Un număr de 21.006 firme au fost radiate la nivel național, în primul trimestru din 2025, cu 16,95% mai puține comparativ cu perioada similară din 2024, conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul București, respectiv 3.480 (număr în scădere cu 9,04
OMV Petrom a înregistrat un profit net de un miliard de lei, în primul semestru, în scădere cu 24%
OMV Petrom a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 1,07 miliarde lei, în scădere cu 24% față de cel obținut în perioada similară din 2024, conform datelor transmise, miercuri, Bursei de Valori București. Rezultatul din exploatare CCA excluzând elemente speciale a fost de 1,3 miliarde lei, mai mic cu 29%, reflect&ac
ANAR: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a crescut la 75%
Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare din România a crescut de la 56% la aproape 75%, datorită precipitațiilor recente, a anunțat Administrația Națională ''Apele Române'' (ANAR) pe pagina de Facebook. ''La sfârșitul lunii martie, coeficientul de umplere în princi
Alba: Cel mai mare parc fotovoltaic finanțat din PNRR, inaugurat la Teiuș de un dezvoltator danez
Cel mai mare parc fotovoltaic din România finanțat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), o investiție totală de 55 milioane de euro, din care 15 milioane de euro reprezintă finanțarea nerambursabilă, a fost inaugurat marți în Teiuș, fiind, de asemenea, cel mai mare astfel de obiectiv realizat în cele 16 țări în care
STB: Parada tramvaielor de odinioară, muzică de fanfară și povești din Capitală, de 1 Mai
Tramvaiele de odinioară vor circula de 1 Mai alături de noile tramvaie din flota Societății de Transport București (STB) pe calea dintre Depoul Victoria - Bucur Obor - Piața Sfântu Gheorghe, într-o călătorie desfășurată pe muzică de fanfară și și povești despre oameni, tramvaie și oraș, a anunțat, marți, STB. 'Societatea de Tra
ANRE introduce activitatea de market making pe piețele de energie și gaze
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat Ordinul privind Regulile generale pentru implementarea activității de market making pe piețele organizate de energie electrică, începând din 1 iulie 2025, respectiv pe cele centralizate de gaze naturale, de la 1 aprilie 2026. Potrivit unui comunicat d
Grindeanu, despre pana de curent din Spania: Situații de acest tip, care par de domeniul SF-ului, ar trebui luate în calcul
Scenariile în care ar putea avea loc o pană masivă de curent, precum cea de Spania, deși par să țină de domeniul științifico-fantastic (SF), ar trebuie să fie luate în calcul de cei care se ocupă cu situațiile de urgență, a afirmat, marți, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a fost întrebat d
Un sfert dintre români asociază ziua de 1 Mai cu grătarele și socializarea (studiu)
Un sfert dintre români consideră sărbătoarea de 1 Mai în primul rând o zi dedicată grătarelor și socializării (24%), în special tinerii cu vârste între 25-34 de ani (29%), relevă rezultatele unui studiu dat publicității marți. Potrivit datelor centralizate de Reveal Search Marketing, în topul semnifica
Chirițoiu: Telekom de doi ani tot se grăbește să vândă și cred că în curând îi va reuși; important e să luăm și o decizie bună
Telekom de doi ani se tot grăbește să vândă și cred că în curând îi va reuși treaba asta, însă piața de telecomunicații trebuie să rămână o piață care să funcționeze bine atât din punct de vedere al prețului, cât și al calității, a declarat, marți, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, la un eveniment
Grindeanu: N-am știut că șapte spitale în București sunt blocate și fără autorizație de construcție; asta spune multe
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat marți că a aflat de la dezbaterea electorală de luni că în București sunt opt spitale care așteaptă după autorizații de construcție, iar dacă instituția pe care o conduce s-ar afla în aceeași situație și autostrăzile ar aștepta după autorizații ar fi asaltat de presă și acuzat că nu
A murit Valeriu Tabără, președintele ASAS și fost ministru al Agriculturii
Academia de Științe Agricole și Silvice 'Gheorghe Ionescu-Șișești' a anunțat marți decesul președintelui instituției și fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără. 'Cu imens regret, Academia de Științe Agricole și Silvice 'Gheorghe Ionescu-Șișești' anunță trecerea în eternitate a eminentului om de știință, Prof. un
Chiriţoiu: Piaţa de energie poate să funcţioneze bine, dar nu înseamnă că energia va fi şi ieftină
Piaţa de energie poate să funcţioneze bine, dar asta nu înseamnă că energia va fi şi ieftină, iar pentru competitivitate economică trebuie să ai energie ieftină, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la un eveniment de specialitate. "Piaţa asta de energie poate să funcţioneze bine, dar nu înseam
Grindeanu: Ministerul Transporturilor nu va fi în situația de a pierde nici măcar un euro din PNRR
Ministerul Transporturilor nu se va afla în situația de a pierde nici măcar un euro din PNRR, în condițiile în care valoarea totală a proiectelor finanțate prin PNRR este de 20 de miliarde de euro, dar suma din PNRR este de 7,2 miliarde de euro, a explicat marți ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferi