DOCUMENTAR: Zodia Racului (22 iunie-22 iulie)

Guvernată de Lună, zodia Rac - zodie feminină de apă - este cea mai dificilă şi cea mai sensibilă din zodiacul european, în care este al patrulea semn. Cele două simboluri primordiale conferă nativilor trăiri interioare şi emoţii puternice.
Zodia Rac urmează zodiei Gemeni şi începe odată cu solstiţiul de vară, în 22 iunie, încheindu-se în 22 iulie. Este prima zodie de vară, perioadă în care lumina Soarelui creşte tot mai mult, nopţile devin tot mai călduroase, întreaga natură este în plină expansiune, iar aceste evenimente au o influenţă în definirea caracterului celor născuţi în această perioadă.
Nativul zodiei este cel mai sensibil, cel mai grijuliu dintre nativii celor 12 zodii ale zodiacului european, este atent şi plin de compasiune, generos cu dragostea lui, dar şi foarte uşor de rănit. Din acest motiv, se ascunde în spatele unei carapace dure, protejându-şi cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile.
Principala sa calitate este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, fiind mereu gata să ofere o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit site-ului www.eastrolog.ro. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.
Nativul are nevoie de protecţie şi dragoste mai mult decât orice alt semn al zodiacului, dar şi de un stil de viaţă echilibrat, de confort psihic şi financiar, fără de care devine irascibil şi capricios. Deoarece nu îşi arată adevăratele sentimente prea uşor, atitudinea nativului Rac este, de obicei, greu de înţeles sau chiar interpretată în mod greşit.
Tradiţionalist şi conservator, tendinţa lui este de a privi necontenit spre trecut. El respectă valorile morale autentice, dar cu toate acestea, dispoziţia de moment a nativului este schimbătoare, fapt care se datorează în bună parte astrului selenar, care trece prin numeroase faze luminoase.
Defectul celor născuţi în cadrul zodiei poate fi ataşamentul puternic şi rapid, fluctuaţii emoţionale puternice. Ei pot deveni negativişti sau extrem de suspicioşi.
Piatra mistică - perla
Ziua norocoasă - luni
Numerele norocoase - 3 şi 8
Culori norocoase - albastru, argintiu
Simţul cel mai dezvoltat - gustul
Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.
Dintre toţi nativii zodiacului, bărbatul Rac este considerat cel mai puţin stabil, cel mai introvertit şi emotiv, dar are multe calităţi pentru care poate fi apreciat. Este dotat cu multă imaginaţie şi creativitate. Nu are o înclinaţie deosebită spre afaceri, dar în meseria pe care şi-o alege devine profesionist. Iubeşte viaţa de familie, este protector şi stabil. Trădarea îl răneşte cumplit şi chiar dacă în mod raţional iartă, emoţional nu va uita niciodată. Este un tată foarte bun şi se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator şi prieten.
Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot zodiacul, fiind una dintre cele mai iubite femei din zodiac. Pune mare accent pe confortul ei şi caută mereu susţinere în persoanele dragi din jurul ei. Este maternă, pasională şi blândă, plină de şarm şi sensibilă la orice compliment. Preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna, notează site-ul www.venus.org.ro. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include şi nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult - stabilitatea. Şi e mult prea înţeleaptă pentru a nu înţelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia. Femeia Rac poate deveni o excelentă profesoară sau scriitoare, poate munci cu drag într-o librărie, într-o editură sau într-un muzeu de istorie.
Copilul Rac, drăguţ şi sensibil, va crea o legătură foarte puternică cu mama sa şi va plânge la cel mai mic semn de separare. Se simte cel mai bine acasă, înconjurat de familie şi de animale de companie, precum şi în locurile familiare, cu sunete şi mirosuri care îi sunt cunoscute, menţionează site-ul www.copilul.ro. Are o personalitate deosebită, este un copil emotiv şi foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în jur. Preferă jocurile liniştite, paşnice, evită violenţa sub orice formă. Îi place să meargă la şcoală, este perseverent şi prietenos.
Compatibilitatea cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Rac, Scorpion, Peşti
Bună (80%) - Fecioara, Taur
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Scorpion
Nerecomandabil (10%) - Leu, Gemeni
Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Rac: Jean Cocteau, Gina Lollobrigida, Alan Turing, Zinedine Zidane, Garou (Pierre Garand), Luigi Pirandello, Pamela Anderson, Pierre Cardin, Harrison Ford, Steve Forbes, Franz Kafka, Dusan Kovacevic, Irving Stone, Natalie Wood, Duffy (Aimee Anne Duffy), Emma Suárez, Claude Berri, Sean Hayes, Isabelle Adjani, Eva Green, Jean-Marie Poiré, Donald Sutherland.
Personalităţi de la noi născute în zodia Rac: Tania Filip, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Temistocle Popa, Paul Urmuzescu, Mircea Rusu, Aimée Iacobescu, Octavian Paler, Gheorghe Visu, Mihai Tatulici, Teodor Răducan, Dorin Anastasiu, Angela Marinescu, Anastasia Lazariuc, Margareta Pâslaru, Pepe, Angela Similea, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Mădălina Manole, Alina Sorescu, Ilie Năstase, Dan Chişu, Vasile Şeicaru. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Marina Bădulescu, editor online: Alexandru Cojocaru)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 16 mai
Ortodoxe Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei; Sf. Cuv. Teodor cel Sfințit Greco-catolice Sf. cuv. Teodor cel Sfințit; Sf. Ioan Nepomuk; Fer. Vladimir Ghika Romano-catolice Fer. Vladimir Ghika, pr. m. Sfinții Cuvioși Sil
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 16 mai
Este a 136-a zi a anului 2025. Au mai rămas 229 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 47 m și apune la 20 h 37 m. Luna nu răsare în această zi. Apune la 07 h 50 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
15 mai - Ziua internațională a bujorului, floarea națională a României
Bujorul, decretat din 2022 floare națională a României, este celebrat la mijlocul lunii mai, perioada sa de înflorire, ziua de 15 mai devenind Ziua internațională a bujorului, potrivit informațiilor publicate de Facultatea de Horticultură București din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, pe site-ul oficial (
A murit actrița Cristina Deleanu (fișă biografică)
Actrița Cristina Deleanu a murit, a anunțat, la 15 mai, realizatoarea de televiziune Marina Almășan. *** Actrița Cristina Deleanu s-a născut la 22 decembrie 1940, la Ploiești. Se mută împreună cu mama sa, la București, unde urmează cursurile primare ale Școlii nr. 33 și studiile liceale la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. De
15 mai - Ziua Poliției Militare
La 15 mai 2025 este marcată Ziua Poliției Militare. În 1990, a fost emis Ordinul ministrului Apărării Naționale prin care s-au înființat unitățile și subunitățile de poliție militară din Armata României. Poliția militară este o structură specializată a Statului Major General care desfășoară activități privind disciplina militar
15 mai - Ziua națională a medicului veterinar
La 15 mai 2025 este sărbătorită Ziua națională a medicului veterinar, instituită cu prilejul celui de-al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară (1994), potrivit www.cmvro.ro. În 15 mai 1861, printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a început să funcționeze Școala de Medicină Ve
15 mai - Ziua internațională a familiei (ONU)
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a decis, în 1993, printr-o rezoluție (A/RES/47/237), ca în data de 15 mai a fiecărui an să fie marcată Ziua internațională a familiei (IDF). Această zi oferă o oportunitate de a promova conștientizarea problemelor legate de familii și de a spori cunoștințele despre procesele sociale, economice și demografice care afectează fam
15 mai - Ziua chimiștilor militari
La 15 mai 2025 este marcată Ziua chimiștilor militari sau Ziua trupelor de apărare NBC (Apărare Nucleară, Biologică și Chimică). Marcarea acestei zile face trimitere la înființarea în anul 1923, la nivelul Ministerului de Război, a unui Comitet Consultativ pe probleme privind războiul chimic. În anii Primului Război Mondial (1914-1918) a apăr
15 mai - Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu
La 15 mai 2025 este marcată Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu, potrivit Legii 289 din 2021. Eforturile pentru marcarea acestei zile, avansate inițial în cadrul Proiectului de Lege privind declararea zilei de 15 mai ca 'Ziua picturii naționale', au aparținut deputaților PSD Marcel Ciolacu și Alfred Simonis pentru aniversarea la nivel
Prezidențiale2025/ Nicușor Dan, candidat independent (fișă biografică)
Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezidențiale, s-a calificat pentru cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 18 mai, după ce, în primul tur al alegerilor, organizat pe 4 mai 2025, a obținut 20,99% din voturile exprimate. Nicușor Dan s-a născut la 20 decembrie 1969, la Făgăraș. În liceu, a făcut parte din Lo
Prezidențiale2025/ George Simion, candidat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (fișă biografică)
George Simion, candidat din partea Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile prezidențiale, s-a calificat pentru cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 18 mai, după ce, în primul tur al alegerilor, organizat pe 4 mai 2025, a obținut 40,96% din voturile exprimate. George Simion s-a născut la 21 septembrie 1986, la Focșani.
CITATUL ZILEI
'Răbdarea, numai ea, face să înduri mai lesne tot ce nu poți schimba.' - 'Horațiu, către Virgiliu' ('Buna-cuviință oglindită în proverbe și maxime din toată lumea', culese de Gh. Paschia, Editura Albatros, 1970)
Consiliul Afaceri Externe al UE pe tema relațiilor comerciale UE-SUA (15 mai)
Consiliul Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene (UE), în configurația Comerț, se reunește la 15 mai 2025, la Bruxelles, pe ordinea de zi aflându-se, în principal, o dezbatere de orientare privind relațiile comerciale UE-SUA, informează site-ul https://www.consilium.europa.eu/.
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 15 mai
Ortodoxe Sf. Ier. Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei; Sf. Cuv. Pahomie cel Mare Greco-catolice Sf. cuv. Pahomie cel Mare; Sf. aep. Ahile al Larissei, Taumaturgul Romano-catolice Sf. Isidor Plugarul Sfântul Iacob de la Putna a intrat &
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 15 mai
Este a 135-a zi a anului 2025. Au mai rămas 230 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 48 m și apune la 20 h 36 m. Luna răsare la 23 h 52 m și apune la 06 h 58 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)