DOCUMENTAR: Zodia Racului (22 iunie - 22 iulie)

Racul fiind al patrulea semn al Zodiacului european este asociat constelaţiei cu acelaşi nume, care se întinde între 90° şi 120° longitudine. Planeta Jupiter este în exaltare în această zodie, în timp ce Marte este în cădere.
Zodia Racului reprezintă a patra zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 iunie, încheindu-se pe 22 iulie.
Asemenea zodiei Scorpionului şi zodiei Peştilor, şi zodia Racului este una de apă, fiind ghidată cu precădere de emoţiile nativului şi de un ataşament puternic mai ales faţă de familie, dar şi faţă de celelalte persoane din jur. Una dintre caracteristicile definitorii ale nativilor din zodia Racului este empatia extremă pe care o au atât Bărbaţii Rac cât şi Femeile Rac faţă de cei apropiaţi sufletului lor, ei având abilitatea de a simţi ceea ce simt cei dragi lor, sau chiar de a avea anumite premoniţii faţă de întâmplările din viaţa celor dragi, potrivit astrologie-zodii.ro.
Nativul din zodia Rac are o fire timidă, sensibilă şi emotivă. Foarte conservator, tradiţionalist, tot ceea ce înseamnă întâmplare îl irită, pentru că îi afectează sentimentul de stabilitate şi de securitate personală. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.
Defectul celor născuţi în cadrul zodiei poate fi ataşamentul puternic şi rapid, pot avea fluctuaţii emoţionale puternice şi pot deveni negativişti sau extrem de suspicioşi.
Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni, ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.
Plantele cu un efect bun în aromoterapie sunt: trandafirii albi, nuferii, crinii, iarba surzilor şi ochii şoricelului. Esenţa de santal alb le creşte puterea de concentrare, teiul le linişteşte psihicul, iar ambra alungă stările depresive.
Piatra mistică - perla
Ziua norocoasă - luni
Numerele norocoase - 3 şi 8
Culori norocoase - albastru, argintiu
Simţul cel mai dezvoltat - gustul
Principala calitate a bărbatului Rac este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, este grijuliu şi totdeauna este gata să dea o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit www.eastrolog.ro. Trădarea îl răneşte cumplit şi chiar dacă, în mod raţional iartă, emoţional nu va uita niciodată. Este un tată foarte bun şi se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator şi prieten.
Femeia Rac este probabil cea mai feminină nativă din tot Zodiacul, în sensul clasic al cuvântului. Este plină de şarm şi sensibilă la orice compliment. Preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna, potrivit www.venus.org.ro. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include şi nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult - stabilitatea. Şi e mult prea înţeleaptă pentru a nu înţelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia.
Copiii născuţi sub semnul Racului au nevoie de multă afecţiune şi de încurajări permanente pentru a se simţi confortabil. Se simt cel mai bine acasă, înconjuraţi de familie şi de animale de companie, precum şi în locurile familiare, cu sunete şi mirosuri care le sunt cunoscute, cum menţionează www.copilul.ro. Din cauza comportamentului lor rezervat, nu se vor impune ca lideri, dar vor fi căutaţi pentru ideile şi sfaturile lor preţioase. Le place să meargă la şcoală, sunt perseverenţi şi prietenoşi. Ei trebuie să fie încurajaţi să devină independenţi, să aibă curajul de a-şi conştientiza ambiţiile şi potenţialul creativ.
Compatibilitatea cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Rac, Scorpion, Peşti
Bună (80%) - Fecioara, Taur
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Scorpion
Nerecomandabil (10%) - Leu, Gemeni
Personalităţi de pe tot mapamondul născute în zodia Rac: Jean Cocteau, Gina Lollobrigida, Alan Turing, Zinedine Zidane, Garou (Pierre Garand), Israel Kamakawiwo' ole, Luigi Pirandello, Pamela Anderson, Pierre Cardin, Harrison Ford, Steve Forbes, Franz Kafka, Dusan Kovacevic, Irving Stone, Natalie Wood, Duffy (Aimee Anne Duffy), Emma Suárez, Claude Berri, Sean Hayes, Isabelle Adjani, Eva Green, Jean-Marie Poiré, Donald Sutherland.
Personalităţi de la noi născute în zodia Rac: Tania Filip, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Temistocle Popa, Paul Urmuzescu, Mircea Rusu, Aimée Iacobescu, Octavian Paler, Gheorghe Visu, Mihai Tatulici, Teodor Răducan, Dorin Anastasiu, Angela Marinescu, Anastasia Lazariuc, Margareta Pâslaru, Pepe, Angela Similea, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Mădălina Manole, Alina Sorescu, Ilie Năstase, Dan Chişu. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cristian Anghelache, editor online: Alexandru Cojocaru)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
15 mai - Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu
La 15 mai 2025 este marcată Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu, potrivit Legii 289 din 2021. Eforturile pentru marcarea acestei zile, avansate inițial în cadrul Proiectului de Lege privind declararea zilei de 15 mai ca 'Ziua picturii naționale', au aparținut deputaților PSD Marcel Ciolacu și Alfred Simonis pentru aniversarea la nivel
CITATUL ZILEI
'Răbdarea, numai ea, face să înduri mai lesne tot ce nu poți schimba.' - 'Horațiu, către Virgiliu' ('Buna-cuviință oglindită în proverbe și maxime din toată lumea', culese de Gh. Paschia, Editura Albatros, 1970)
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 15 mai
Ortodoxe Sf. Ier. Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei; Sf. Cuv. Pahomie cel Mare Greco-catolice Sf. cuv. Pahomie cel Mare; Sf. aep. Ahile al Larissei, Taumaturgul Romano-catolice Sf. Isidor Plugarul Sfântul Iacob de la Putna a intrat &
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 15 mai
Este a 135-a zi a anului 2025. Au mai rămas 230 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 48 m și apune la 20 h 36 m. Luna răsare la 23 h 52 m și apune la 06 h 58 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
DOCUMENTAR: 70 de ani de la semnarea Tratatului de la Varșovia (14 mai 1955)
Încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial a determinat transformări politice pe continentul european în sfera relațiilor internaționale. Influența sovietică în statele din centrul și estul Europei a reprezentat o îngrijorare profundă pentru Statele Unite ale Americii și pentru țările din Europa occidentală încă de la finalul ră
Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO, în Antalya (14-15 mai)
La 14-15 mai 2025, se desfășoară, la NEST Convention Center din Belek, Antalya (Turcia), reuniunea informală a miniștrilor de externe ai NATO, întâlnirea fiind condusă de secretarul general al Alianței, Mark Rutte, conform https://www.nato.int/ și https://www.aa.c
Festivalul de artă și creativitate Romanian Creative Week (14-25 mai)
Ediția a cincea a Festivalului de artă și creativitate Romanian Creative Week se desfășoară între 14 și 25 mai, la Iași. Tema aleasă pentru această ediție este iubirea. Apare în toate contextele pe care le trăim - cuvintele, formele, gesturile, dorurile. Cu iubire banalul devine divin. Iubirea ne face vulnerabili și puternici în același timp.
14 mai - Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel
La 14 mai 2025 este sărbătorită Ziua Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel, conform prevederilor Legii 86/2024, potrivit www.cdep.ro. Propunerea legislativă a fost inițiată la Parlament de deputații minorităților naționale Silviu Vexler (Federația Comunităților Evreiești din Rom&aci
14 mai - Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste
La 14 mai este celebrată Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, potrivit prevederilor Legii nr. 127/2017, indică www.cdep.ro. Această zi este marcată în amintirea evenimentelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestați numeroși tineri intelec
CITATUL ZILEI
'Un om care în viața lui n-a făcut un bine este tocmai ca un puț frumos, adânc, fără apă.' - Cilibi Moise ('Apropouri', Colecția Cogito, Editura Albatros, 1982)
Prezidențiale2025/ Prezența la vot la alegerile prezidențiale din 2014 și 2019 (turul II, pe ore)
În anul 2014, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în ziua de 16 noiembrie. În 2019, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în ziua de 24 noiembrie. La scrutinul prezidențial din 2024, al doilea tur ar fi trebuit să aibă loc la 8 decembrie, dar nu s-a mai desfășurat deoarece întregul proces electoral a fost
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 14 mai
Ortodoxe Sf. Mc. Isidor din Hios; Sf. Sfințit Mc. Terapont, episcopul Ciprului Greco-catolice Sf. m. Isidor din Chios Romano-catolice Sf. Matia, ap. Sfântul Mucenic Isidor din Hios este pomenit în calendarul creștin ortodox în
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 14 mai
Este a 134-a zi a anului 2025. Au mai rămas 231 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 50 m și apune la 20 h 35 m. Luna răsare la 22 h 55 m și apune la 06 h 15 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiță)
PERSONALITATEA ZILEI: Stevie Wonder, una dintre legendele vii ale muzicii
Muzicianul Stevie Wonder s-a născut la 13 mai 1950, în localitatea Saginaw, Michigan, SUA. Numele său a fost ulterior modificat în Stevland Hardaway Morris, când s-a căsătorit mama sa, notează ww.allmusic.com. Născut prematur, a fost ținut în incubator. Faptul că a primit prea mult oxigen a dus la cicatrizarea și detașarea retinei sale și astfel și-a
Concursul muzical Eurovision 2025 (13, 15, 17 mai)
În 2025, are loc a 69-a ediție a concursului muzical Eurovision. Marea Finală a Eurovision 2025 va avea loc la St. Jakobshalle, Basel, sâmbătă, 17 mai, iar semifinalele au loc pe 13 și 15 mai. La această ediție vor participa 37 de posturi publice (Albania - RTSH, Armenia - AMPTV, Australia - SBS- asociat EBU, Austria - ORF, Azerbaidjan - Ictimai, B