Incendii produse la depozite sau fabrici de mobilă şi cherestea (cronologie 2015-2018)

Un incendiu a izbucnit, la 17 aprilie 2018, la un depozit cu elemente de mobilier din strada Intrarea Sectorului, fiind trimise la faţa locului trei autospeciale, informează ISUBIF. Pompierii au mai mobilizat alte patru maşini de stingere pentru a anihila posibilitatea de propagare a incendiului. Purtătorul de cuvânt al ISUBIF, Daniel Vasile, a precizat că suprafaţa afectată este de aproximativ 400 mp şi acoperişul clădirii s-a prăbuşit. Nu sunt persoane rănite până în acest moment, a spus Vasile. Incendiul este localizat şi nu prezintă pericol de extindere, astfel că nu mai sunt necesare alte resurse.
* * *
O serie de incendii s-au produs la mai multe fabrici de mobilă şi cherestea numai în ultimii ani:
27 februarie 2018 - Un incendiu a cuprins acoperişul unei hale cu mobilă din localitatea braşoveană Teliu, fără să se înregistreze victime. Suprafaţa afectată de incendiu a fost de 500 de metri pătraţi.
21 decembrie 2017 - Un depozit de mobilă din oraşul Corabia a luat foc. Depozitul are suprafaţa de 1.400 de metri pătraţi şi în incendiu au ars tavanul clădirii pe o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi şi câteva canapele. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau cu improvizaţii.
14 august 2017 - Un puternic incendiu a izbucnit la o hală a fostei fabrici de mobilă din municipiul Târgu Neamţ. Hala a ars pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.
28 iunie 2017 - Un incendiu a izbucnit la un depozit de mobilă din localitatea Baloteşti. Suprafaţa afectată de flăcări a fost estimată la circa o mie de metri pătraţi şi există posibilităţi de propagare la alte spaţii de depozitare.
16 ianuarie 2017 - Un incendiu de proporţii a izbucnit la secţia de la Topliţa a fabricii de viori din Reghin. Acesta a afectat hala de producţie pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, în care se aflau depozitate circa 4.000 de viori, un compresor electric, unelte şi motoare electrice de lucru, acoperişul halei de producţie şi acoperişul secţiei de depozitare a materiei prime, pe o suprafaţă de circa 3.720 de metri pătraţi. Pompieri au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric, în urma lăsării sub tensiune a utilajelor şi aparatelor tehnologice. Nu s-au înregistrat victime.
13 septembrie 2016 - Un incendiu a izbucnit la fabrica de cherestea din comuna Păuşeşti Otăsău, judeţul Vâlcea. Din cauza materialelor combustibile, flăcările s-au extins cuprinzând hala gaterelor în care se prelucra lemnul şi instalaţiile aferente. Incendiul a fost stins după cinci ore. Nu s-au înregistrat victime.
3 august 2016 - Un incendiu a cuprins o hală a unei fabrici de cherestea situată la trei kilometri de municipiul Focşani, fără a se înregistra victime.
16 ianuarie 2016 - O fabrică de prelucrare a lemnului din oraşul Roznov a fost distrusă total de un incendiu. Focul s-a extins imediat, astfel că în scurt timp întreaga suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi a fost cuprinsă de flăcări. În anul 2008, aceeaşi fabrică fusese distrusă de un incendiu care a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.
18 noiembrie 2015 - O explozie s-a produs la Fabrica de mobilă Plimob din Sighetul Marmaţiei. Trei persoane au fost rănite.
18 martie 2015 - Un incendiu s-a produs la o fabrică de cherestea din localitatea hunedoreană Chimindia, la circa 15 kilometri de Deva. Incendiul a distrus acoperişul unei hale de producţie pe o suprafaţă de 520 de metri pătraţi. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan, editor: Cristian Anghelache, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
22 aprilie - Ziua Planetei Pământ - Ziua Internațională a Mamei-Pământ (ONU)
La 22 aprilie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Planetei Pământ - Ziua Internațională a Mamei-Pământ (ONU), care în 2025 are tema 'Puterea noastră, Planeta noastră'. Tema este o invitație adresată oamenilor din întreaga lume de a se uni în spatele energiei regenerabile și de a tripla producția globală de electricitate curată p&
CITATUL ZILEI
''Tinerețea e totdeauna o enigmă, vârsta matură e dezlegarea enigmei.'' - Titu Maiorescu (Omul și conviețuirea socială - ''Cugetări și reflecții'', Ed. Albatros, 1975)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 aprilie
Ortodoxe Sfintele Paști Greco-catolice A III-a zi de Paști. Sf. cuv. Teodor Siceotul Romano-catolice Ss. Soter și Caius, pp.; Leonida, m. AGERPRES/(Documentare - Mariana Zbora-Ciurel, editor: Irina Andreea Cristea)
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 aprilie
Este a 112-a zi a anului 2025. Au mai rămas 253 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 20 m și apune la 20 h 09 m. Luna răsare la 03 h 48 m și apune la 13 h 28 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
Papa Francisc (fișă biografică)
Papa Francisc, liderul spiritual al 1,4 miliarde de catolici, a murit la 21 aprilie 2025, la vârsta de 88 de ani, a anunțat Vaticanul într-un comunicat video, potrivit agențiilor de știri.
DOCUMENTAR: 110 ani de la nașterea actorului Anthony Quinn (21 aprilie)
Actorul Anthony Quinn s-a născut la 21 aprilie 1915, în localitatea mexicană Chihuahua (Mexic). În copilărie s-a mutat cu părinții în SUA, în Los Angeles. A început să practice boxul, dar a renunțat repede la cariera sportivă în favoarea artelor și arhitecturii. A studiat în cadrul unor seminarii private sub îndr
21 aprilie - Ziua mondială a creativității și inovației (ONU)
Ziua mondială a creativității și inovației este aniversată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) anual, la data de 21 aprilie. Este marcată la șase zile de la data nașterii celui mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452) și cu o zi înaintea Zilei Planetei Pământ. În
21 aprilie - Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri
Ziua națională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri este marcată la data de 21 aprilie, în vederea informării și conștientizării cetățenilor și a autorităților publice cu privire la efectele grave generate de acest fenomen. Aceasta a fost instituită prin Legea nr. 100 din 8 mai 2019, la inițiativa unui grup de parlamentari din mai multe partide politic
21 aprilie - Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania
Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania este marcată la data de 21 aprilie, pentru a sublinia importanța relațiilor bilaterale româno-germane, fiind sărbătorită pentru prima dată în 2024. Această zi a fost instituită prin Legea 79/2024 adoptată de Parlamentul României și promulgată la 4 aprilie 2024. Proiectul a fo
CITATUL ZILEI
''Soarele și luna luna răsar, dar lumina vieții numai din suflet izvorăște'' - Ioan Slavici (Omul și conviețuirea socială - ''Cugetări și reflecții'', Ed. Albatros, 1975)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 21 aprilie
Ortodoxe Sfintele Paști (În această zi se săvârșește și Slujba Sfântului Ierarh Teotim, episcopul Tomisului, din 20 aprilie) Greco-catolice A II-a zi de Paști. Sf. ep. M. Ianuarie și cei împreună cu el; Sf. m. Teodor din Perga Pamfiliei Romano-catolice
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 21 aprilie
Este a 111-a zi a anului 2025. Au mai rămas 254 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 22 m și apune la 20 h 08 m. Luna răsare la 03 h 18 m și apune la 12 h 13 m. Luna la ultimul pătrar 04 h 35m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
PERSONALITATEA ZILEI: Episcopul Dosoftei Herescu, Episcopia Rădăuților (1710-1789)
Episcopul Dosoftei Herescu al Rădăuților, ctitor de locașuri sfinte, apărător al drepturilor românilor după anexarea Bucovinei la Imperiul habsburgic (1775), s-a născut în 1710. De loc din Bucovina, Dosoftei Herescu era ucenicul Cuviosului Sila, vestitul egumen al Schitului Sihăstria Putnei, care l-a călugărit și l-a făcut preot. În anul 1747
20 aprilie - Ziua limbii chineze (ONU)
Ziua limbii chineze este marcată la 20 aprilie și are drept scop să sublinieze contribuția limbii chineze, a literaturii și a poeziei în cultura lumii. Celebrarea acestei zile vizează promovarea multilingvismului, diversitatea culturală și utilizarea egală a celor șase limbi oficiale ale ONU, potrivit site-ului www.un.org
CITATUL ZILEI
''Să nu ne lenevim, trecându-ne vremea în zadar, pe care Dumnezeu ne-o dă spre pocăință. Ci în tot minutul să fim cu grijă că vine, vine ziua Domnului cea mare și înfricoșată, când fiecare va primi plata sa precum a lucrat în viață.'' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) (''Patericul R