"It's today; My favorite day''/ 19 martie - Ziua internaţională a clientului, a cititului pentru ceilalţi şi a ciocolatei cu caramel

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').
Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.
Ziua Internaţională a Clientului
Indiferent de bunurile sau de serviciile pe care le vindeţi, adevărul este că afacerea dumneavoastră nu ar fi nimic fără clienţi. Indiferent dacă vorbim de cei care vizitează mall-ul la câteva săptămâni sau de cei care preferă să facă achiziţii pe internet, nicio afacere nu ar reuşi fără aceia care cumpără. Ei sunt cei care nu doar că te plătesc pentru ceea ce le oferi, ci şi îţi fac o mare parte din publicitate. Şi ţineţi minte: nicio celebritate plătită cu mii, dacă nu chiar milioane de dolari pentru a spune că iubeşte un anumit produs nu ar putea să-i convingă pe bunicii voştri încăpăţânaţi, dar adorabili, să cumpere un produs aşa cum puteţi face voi. Cum clienţii voştri mulţumiţi vă fac astfel de favoruri în fiecare zi, este extrem de important, dacă aveţi o afacere, să le arătaţi cât de mult îi apreciaţi.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Ziua Internaţională a Clientului (#InternationalClient'sDay) a fost creată fix cu scopul de a le transmite tuturor clienţilor dumneavoastră cât de bucuroşi sunteţi că au ales compania dumneavoastră. Aşadar, ce mai aşteptaţi? Este timpul să îi sărbătoriţi!
Ideea de a avea o sărbătoare care să celebreze clienţii din întreaga lume şi contribuţia lor la diverse afaceri, de la corporaţii multinaţionale la micile magazine, a luat naştere în Klaipeda, Lituania, în 2010. Cineva şi-a spus într-un sfârşit: "De ce să nu le oferim recunoaştere clienţilor? La urma urmei, clienţii sunt fundamentul oricărei afaceri", ceea ce a dus la celebrarea primei Zile Internaţionale a Clientului pe 19 martie 2010.
Şi, dintr-o dată, ideea a prins, iar Ziua internaţională a clientului a fost în curând menţionată în mai multe ziare, iar apoi adăugată definitiv în calendarul lituanian. De atunci, Ziua Internaţională a Clientului nu a făcut decât să crească în popularitate. În 2012, această sărbătoare a devenit virală, deoarece companii din întreaga lume au profitat de această ocazie pentru a le mulţumi clienţilor lor.
Un an mai târziu, în 2013, Ziua clientului a fost implementată de mai multe corporaţii lituaniene şi lăudată de însuşi preşedintele Lituaniei, iar de atunci s-a extins şi în Rusia.
Dacă aveţi o companie, indiferent de mărime, Ziua Internaţională a Clientului este momentul perfect pentru a face ceva frumos pentru clienţii dumneavoastră, ne recomandă site-ul Daysoftheyear.com. Dar nu vă faceţi griji, nu trebuie să fie ceva grandios - nu toată lumea îşi permite să cheltuiască o cantitate enormă de timp sau de bani pentru astfel de lucruri. Ca întotdeauna, gândul este cel care contează, aşa că adunaţi-vă echipa pentru a vă gândi ce puteţi face pentru clienţii dumneavoastră pentru a-i face să se simtă speciali.
Ziua Internaţională a cititului pentru ceilalţi
Când eram mici, ora de culcare putea să însemne mai multe lucruri. Adesea însemna să facem o baie caldă pentru a ne băga curaţi în pat, a cerşi un pahar de apă de nu mai puţin de trei ori şi, bineînţeles, a ne îmbrăţişa părinţii pentru a ne spune o poveste înainte de culcare. Era ceva legat de sunetul vocii lor povestindu-ne basmele noastre preferate care ne ajuta să avem un somn odihnitor sau poate visam poveştile pe care ni le spuneau. Există o zi pentru a rememora aceste zile şi a chiar a ne reaminti să împărtăşim aceste momente cu cei dragi, iar aceasta este Ziua internaţională a cititului pentru ceilalţi (#InternationalReadToMeDay).
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES FOTO
Această zi a fost instituită de Fundaţia "Child Writes" pentru a încuraja creşterea şi răspândirea alfabetizării adulţilor. A devenit clar că, în ţările din întreaga lume, alfabetizarea adulţilor reprezintă o problemă şi că mulţi dintre aceştia pur şi simplu nu au capacitatea de a citi ceva nici măcar de plăcere. În încercarea de a găsi modalităţi de a contribui la ameliorarea acestei situaţii, a devenit evident faptul că, în copilărie, cititul a contribuit la încurajarea alfabetizării şi a dragostei pentru lectură la adulţi. Rezultatul acestor constatări a fost evident! Trebuia instituită o sărbătoare care să încurajeze bazele alfabetizării copiilor noştri prin citirea de către adulţi şi astfel s-a născut Ziua internaţională a cititului pentru ceilalţi!
Chiar dacă sărbătoarea este cu siguranţă axată pe încurajarea copiilor să citească, un aspect esenţial al acestei sărbători se extinde chiar şi la adulţi. A citi cuiva este un act intim, ceva ce poate crea o apropiere între două persoane şi poate aduce confort celor cu care îl împărtăşim. În epoca victoriană, nu era deloc neobişnuit ca o persoană în vârstă cu vederea slăbită să angajeze pe cineva care să îi citească din poveştile sale preferate. Citirea unei poveşti partenerului nostru atunci când ne culcăm poate contribui la stimularea unui sentiment de apropiere mult mai intim decât vizionarea unui film împreună.
Când te pregăteşti seara de culcare, fă-ţi timp să împărtăşeşti o poveste cu cineva. Fie că este vorba de un copil sau de partenerul tău romantic, cititul este o modalitate excelentă de a ajuta la încheierea unei seri. De asemenea, cititul ne extinde vocabularul, ne încurajează creativitatea şi, în general, ne ajută în fiecare aspect al cunoaşterii, aşa că, în timp ce construim legături cu ceilalţi, contribuim, de asemenea, la a ne menţine creierul sănătos şi la îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare.
Ziua ciocolatei cu caramel
În opinia a numeroşi oameni, ciocolata şi caramelul sunt considerate una dintre cele mai bune perechi din istoria tuturor timpurilor! Ciocolata densă, fină şi de calitate, cu arome şi culori profunde, umplută cu caramelul auriu cu o aroma bogată în unt şi textură caldă şi lipicioasă. Sincer, ce poate fi mai bun?
Ziua ciocolatei cu caramel este, celebrată anual pe 19 martie în special în SUA, o bună ocazie de a aminti lumii că această delicioasă felie de rai există, dar şi că oriunde există ciocolată, caramelul o va face probabil mai bună.
Sursa foto: happydays365.org
Originea caramelului se pierde în analele istoriei, dar ceea ce ştiu istoricii este că ea poate fi localizată undeva în cei 200 de ani dintre 1650 şi 1880 în Americi, unde coloniştii obişnuiau să prepare bomboane tari din apă şi zahăr în cazane. Acesta este procesul de fabricare care avea să culmineze în cele din urmă cu obţinerea caramelelor, odată ce o persoană inspirată a adăugat grăsime şi lapte în apa şi zahărul fierbinţi. Astfel, s-a născut caramelul. De asemenea, merită menţionat faptul că, în această perioadă, zahărul rafinat era atât rar, cât şi scump, astfel încât bomboanele erau adesea preparate din suc de sfeclă de zahăr, care era mai uşor de procurat.
Ciocolata, pe de altă parte, provine din Mesoamerica şi, folosind boabele de cacao, a fost preparată ca băutură în această zonă a lumii o încă din anul 1750 î.Hr. Când au sosit coloniştii şi au descoperit această băutură rafinată, au transportat-o rapid în Europa, unde a devenit o mare favorită a tuturor celor care au putut face rost ea. De la acest început ca băutură simplă şi exotică, ciocolata a evoluat până la varietatea bogată pe care o experimentăm astăzi.
Amestecul acestor două arome îndrăgite s-a datorat, în parte, domnului Hershey de la compania de bomboane Hershey's. De fapt, mulţi oameni nu ştiu că Milton Hershey şi-a început activitatea preparând şi vânzând caramel. Acesta a fost, de fapt, fundamentul a ceea ce avea să devină imperiul său de dulciuri.
Ziua naţională a ciocolatei cu caramel este momentul perfect pentru a sărbători această creaţie întâmplătoare care a devenit o senzaţie la nivel mondial, cum altcumva decât consumând sau preparând dulciuri conţinând îndrăgita combinaţie, ne recomandă site-ul Daysoftheyear.com.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Andreea Preda)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
MB: Regele Charles al III-lea a vorbit despre natura 'înfricoșătoare' a oricărui diagnostic de cancer
Regele Charles al III-lea a vorbit miercuri despre natura 'înfricoșătoare' a oricărui diagnostic de cancer, o boală despre care a dezvăluit că suferă în februarie 2024, într-un mesaj de apreciere adresat organizațiilor de caritate care sprijină pacienții în Regatul Unit, relatează AFP. 'Cele mai grele momente ale bolii pot f
Croitorul papal pregătește veșmintele pentru noul papă
Raniero Mancinelli, croitorul ultimilor trei papi, nu lasă nimic la voia întâmplării în timp ce pregătește veșmintele albe ce vor fi purtate de următorul suveran pontif, ce va fi ales în conclavul ce începe de săptămâna viitoare, transmite miercuri Reuters. Identitatea noului papă va rămâne un mister p
Filmul 'Thunderbolts*', produs de Marvel, testează apetitul Chinei pentru Hollywood, în contextul războiului comercial americano-chinez
Noul film 'Thunderbolts*', produs de Marvel Studios și distribuit de grupul Disney, este pe cale să testeze apetitul chinez pentru superproducțiile de la Hollywood, în contextul în care acest lungmetraj va fi lansat miercuri în cinematografele din China, devenind astfel primul film american care ajunge în această țară asiatică de la iz
O primă acuzatoare a depus mărturie în procesul lui Harvey Weinstein
Într-o zi îi cerea să îi facă un masaj, în alta se arăta fermecător sau excesiv de insistent: prima dintre cele trei victime prezumtive implicate în procesul demarat pentru viol și agresiune sexuală împotriva lui Harvey Weinstein la New York a depus marți o lungă mărturie despre relația sa cu fostul producător de film, a cărui cădere &icir
Prințul William și prințesa Kate, ovaționați pe Insula Mull în timpul vizitei lor aniversare
Prințul și prințesa de Wales au fost întâmpinați cu multă căldură de o mulțime de admiratori pe Insula Mull din Scoția, unde fundația lor, Royal Foundation, oferă sprijin financiar pentru mai multe proiecte rurale, informează DPA. William și Kate au sosit marți pe populara insulă scoțiană - în ziua ce marchează cea de-a 14-a
Pedro Almodovar l-a criticat pe Donald Trump într-un discurs incendiar: 'Vei rămâne în istorie ca o catastrofă'
Pedro Almodovar nu și-a ascuns părerea despre Donald Trump atunci când a acceptat cel de-al 50-lea premiu anual Chaplin atribuit de Film at Lincoln Center, care i-a fost decernat luni seară, în Manhattan, informează revista Variety. În timp ce renumitul cineast spaniol își exprima recunoștința pentru acest premiu î
Prințul William și prințesa Kate celebrează în Scoția cea de-a 14-a aniversare a nunții lor
Prințul de Wales și soția sa, Catherine, celebrează marți cea de-a 14-a aniversare a căsătoriei lor pe o insulă scoțiană, întorcându-se în regiunea în care povestea lor de dragoste a început în perioada în care erau studenți, informează AFP. În contextul în care prințesa britanică, în
Nepalul intenționează să acorde permise pentru escaladarea vârfului Everest doar alpiniștilor experimentați
Nepalul ar putea emite permise pentru Everest doar alpiniștilor cu experiență în escaladarea a cel puțin unuia dintre vârfurile de 7.000 de metri din țara himalayană, conform unui proiect de lege care vizează reducerea supraaglomerării și îmbunătățirea siguranței pe acest munte, transmite luni Reuters. Nepalul, care se bazeaz
Procesul ocazionat de jaful armat care a vizat-o pe Kim Kardashian în 2016 începe luni la Paris
Paris, 28 apr /Agerpres/ - La începutul lunii octombrie 2016, Kim Kardashian, o vedetă pe rețelele de socializare, a fost jefuită în camera sa de hotel, în plină Săptămână a Modei de la Paris, de mai mulți răufăcători în vârstă, care au sosit la fața locului pe biciclete și s-au deghizat în ofițeri de poliție: procesul acestui furt s
O sabie a lui Napoleon va fi scoasă la licitație în luna mai
O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, 'comandată pentru uzul său personal' în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi scoasă la licitație pe 22 mai la Paris, informează AFP. Valoarea acestei piese, propusă spre vânzare de casa de licitații Giquello, este estimată între 700.000 și 1 milion de euro. 'B
VIDEO Olandezii sărbătoresc ziua de naștere a regelui Willem-Alexander
Poporul olandez a celebrat sâmbătă cea de-a 58-a aniversare a regelui său, Willem-Alexander, prin petreceri stradale organizate cu multe decoruri în culoarea națională, portocaliul, informează DPA. Recepția oficială pe
Cu un tort de 121 de metri, Franța recâștigă recordul pentru cel mai mare 'Fraisier' din lume
Aproximativ 350 kg de căpșuni, 150 kg de zahăr, 415 kg de cremă de vanilie, 4.000 de ouă: o patiserie de lângă Paris a doborât miercuri un record neobișnuit pentru cel mai mare 'Fraisier' din lume, un tort de căpșuni de 121,88 metri lungime, transmite joi AFP. Cu acest record omologat de un reprezentant al Guinness World Re
Carlos Santana, nevoit să își amâne mai multe concerte după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19
Chitaristul mexicano-american Carlos Santana a fost nevoit să își amâne mai multe concerte după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunțat miercuri agentul său, informează AFP. Muzicianul în vârstă de 77 de ani acuzase simptome de 'deshidratare' înainte de a-și anula concertul de marți din San Antonio, Texas, și, '
Bilete la concertele Oasis/Fanii au pierdut peste două milioane de lire sterline în urma unor escrocherii (Lloyds)
Fanii trupei Oasis au pierdut în total peste două milioane de lire sterline în urma unor escrocherii derulate pe rețelele de socializare, în special pe Facebook, crezând că achiziționează bilete pentru concertele care marchează reunirea formației, potrivit băncii Lloyds, informează AFP. 'Banca estimează că în
Chitaristul Carlos Santana își amână un concert după ce a fost spitalizat din cauza deshidratării
Chitaristul mexicano-american Carlos Santana a fost nevoit să își amâne un concert programat pentru marți seară în San Antonio, SUA, după ce a acuzat simptome de deshidratare și a fost spitalizat, transmite miercuri agenția EFE care citează media locale. Santana urma să cânte marți seară în sala Majestic Theatre d