logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

UPB: Laborator destinat cercetării ştiinţifice, inaugurat la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Imagine din galeria Agerpres

Un laborator de ultimă generaţie, care va permite studenţilor să simuleze şi să testeze noile tehnologii în activităţile de control, mentenanţă şi automatizare din cadrul proceselor industriale, a fost inaugurat joi la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Noul laborator destinat cercetării ştiinţifice aprofundate din domeniul ingineriei, donaţie a companiei Honeywell, în valoare de aproximativ 50.000 de dolari, va oferi celor 350 de studenţi acces la toate softurile şi aplicaţiei companiei menţionate.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a afirmat că laboratorul va fi folosit şi în activitatea de cercetare şi va fi la dispoziţia comunităţii ştiinţifice din facultate şi din afara acesteia.

"Vrem ca studenţii noştri să aibă o pregătire cât mai apropiată activităţii cu care se vor întâlni în cadrul companiilor. De aceea, dezvoltăm în fiecare an servicii şi facilităţi menite să familiarizeze studenţii cu situaţii practice. Este unul dintre motivele pentru care avem o rată de angajare de peste 95% în primul an după absolvire. Mulţumită Honeywell, care este unul dintre partenerii de încredere ai universităţii noastre, vom putea de acum să arătăm studenţilor ce înseamnă activităţile de control, mentenanţă şi automatizare din cadrul proceselor industriale ale unei companii. Sunt convins că noul laborator va fi folosit nu doar de studenţi, ci şi în activitatea de cercetare şi va fi pus la dispoziţia comunităţii ştiinţifice şi nu doar din facultate", a subliniat Costoiu.

La rândul său, directorul general al Honeywell România, Mihai Brana, a arătat că noul laborator reprezintă "locul de antrenament" în care tinerii îşi vor putea dezvolta abilităţile pentru lucrul într-o astfel de economie a cunoştinţelor, "o economie care defineşte deja puternic lumea în care trăim".

El a adăugat că a fost pregătit şi un program de parteneriat cu UPB, un proiect prin care se urmăreşte aducerea ingineriei cât mai aproape de studenţi.

"Am creat acest program, o alianţă între universitate şi partenerii tehnologici ai companiei noastre, un program care să se desfăşoare în paralel cu curricula universitară. În principal este destinat studenţilor din anii III şi IV şi celor de la master, este vorba de module atât teoretice cât şi practice. Aceste cursuri se vor desfăşura în laborator, iar la sfârşit va fi un test de cunoştinţe şi studenţii vor primi un certificat de absolvire. Vrem să atragem talente înspre învăţământul tehnic şi pentru a avea tineri pregătiţi, avem nevoie de potenţial. Avem şi un proiect pentru elevii din gimnaziu, încercăm să le deschidem ochii, să-i atragem spre acest domeniu tehnic, am creat un program în care peste 4.000 de elevi din gimnaziu au putut să cunoască activitatea noastră", a susţinut Mihai Brana.

Prezentă la eveniment, Ecaterina Andronescu, preşedintele Senatului UPB, a susţinut că e necesară întărirea colaborării companiilor cu facultăţile din cadrul UPB, "care nu ar putea aduce decât beneficii".

"Este şi în interesul dumneavoastră, al companiilor, să dezvoltaţi aceste colaborări cu Politehnica, pentru că prin aceste colaborări puteţi să selectaţi studenţii, care sunt sunt cei mai convenabili din punct de vedere al pregătirii. Putem să-i pregătim în direcţia în care vă dezvoltaţi proiectele. Politehnica are o comunitate de 30.000 de studenţi şi are resursa necesară pentru dezvoltarea acestei colaborări", a încheiat Andronescu.

Noul spaţiu de studiu este al cincilea laborator inaugurat de Honeywell până acum, compania finalizând asemenea spaţii educaţionale prin intermediul unor parteneriate încheiate cu trei universităţi tehnice de top din ţară: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara. AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneş, editor online: Irina Giurgiu)

Afisari: 2

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Educatie - Stiinta 14-04-2025 16:24

Cluj/ Daniel David: Dacă vrei performanță, trebuie să întărești resursa umană și infrastructura

Ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. Daniel David. a participat, luni, la inaugurarea noului sediu al Facultății de Drept a Universității ''Babeș-Bolyai'' (UBB) din Cluj-Napoca. El a amintit, în discursul său, că proiectul noului sediu al Facultății de Drept a început în timpul mandatului său de

Educatie - Stiinta 14-04-2025 11:43

Constanța: Universitatea Ovidius organizează o nouă ediție a evenimentului caritabil 'Gala Luminilor, dedicat tinerilor talentați

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Arte, anunță organizarea celei de-a doua ediții a evenimentului caritabil 'Gala Luminilor', dedicat tinerilor talentați, ce se va desfășura pe 24 mai. Reprezentanții Universității Ovidius au informat, luni, că prima ediție a Galei, organizată în 2024, s-a remarcat prin impactul său soc

Educatie - Stiinta 12-04-2025 08:00

REPORTAJ Harghita: Centrul Fabton din Miercurea-Ciuc - locul unde zeci de copii deprind tainele lego-roboticii

Centrul Fabton din Miercurea este locul unde zeci de copiii deprind tainele lego-roboticii, iar opt dintre ei se pregătesc intens, în această perioadă, pentru a participa la o prestigioasă competiție de profil în Australia, în cadrul First Lego League. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu, centrul Fabton par

Educatie - Stiinta 11-04-2025 20:59

Ministerul Educației și Cercetării: Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională

Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională de studiu, potrivit unui ordin al ministrului Educației și Cercetării, publicat în Monitorul Oficial. Ordinul privind aprobarea unor programe școlare pentru discipline opționale din oferta națională, parte a curriculumului la decizia elevului din oferta școlii, prevede inclu

Educatie - Stiinta 11-04-2025 15:48

Mureș: Invenție medicală a UMFST, medaliată cu aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații INVENTCOR 2025

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureș a anunțat, vineri, că a primit medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții și Inovații INVENTCOR 2025, pentru invenția 'Aliment adjuvant în prevenirea și/sau tratamentul steatozei hepatice nealcoolice'.

Educatie - Stiinta 11-04-2025 15:21

Ordinul ministrului Educației și Cercetării privind gradația de merit, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului Educației și Cercetării pentru aprobarea Metodologiei și criteriilor privind acordarea gradației de merit personalului didactic din învățământul preuniversitar de stat în sesiunea 2025 a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, comunicarea fișelor de (auto)evaluare, a număr

Educatie - Stiinta 11-04-2025 12:50

Sălaj: Peste 100 de elevi din Zalău, la o competiție de orientare sportivă (GALERIE FOTO)

Peste 100 de elevi din Zalău au luat parte, vineri, la o competiție de orientare organizată în parcul central din municipiu de către Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare, în parteneriat cu două unități școlare, în cadrul proiectului Erasmus+ ''Compass''.

Educatie - Stiinta 10-04-2025 17:24

Prahova: Supraaglomerare la o școală din Ploiești; părinții elevilor - nemulțumiți de discuțiile privind relocarea unor clase

Școala gimnazială 'I. A. Bassarabescu' din municipiul Ploiești se confruntă cu o problemă acută privind lipsa spațiului, părinții elevilor de aici exprimându-și în repetate rânduri nemulțumirea legate de discuțiile privind relocarea unor clase, iar câțiva dintrei ei au protestat, joi, în fața Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Prahova.

Educatie - Stiinta 10-04-2025 16:27

Buzău: Museum Bus a plecat în călătoria cu numărul 100 pentru elevii din mediul rural al județului

Museum Bus a plecat, joi, în călătoria cu numărul 100, proiectul fiind inițiat de Muzeul Județean Buzău în anul 2019, în urma unei analize care a reliefat că doar 3% dintre elevii din mediul rural vizitaseră vreodată un muzeu. Potrivit Muzeului Județean Buzău, Muzeul Mobil a fost lansat în anul 2019, cu ocazia Zilei Naț

Educatie - Stiinta 10-04-2025 14:26

Președintele Academiei: Istoria comunismului nu e o disciplină, ci un conținut pentru Istoria contemporană

Istoria comunismului nu este o disciplină, ci un conținut pentru Istoria contemporană, a evidențiat, joi, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, care a pledat pentru reintroducerea în programa școlară a două ore pe săptămână pentru disciplina Istorie. Ioan-Aurel Pop a participat la dezbaterea 'Mai este nevoie de Istorie în ș

Educatie - Stiinta 10-04-2025 13:24

Cluj: UTCN organizează un concurs de inginerie electrică destinat elevilor din țară

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) organizează un concurs de inginerie electrică, destinat elevilor din toată țara, iar premianții vor fi admiși fără concurs la facultatea de profil. 'Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, prin cercul de inginerie electrică ROBOTELIER, organizează cea

Educatie - Stiinta 10-04-2025 10:57

Iași: Proiectul 'Primul student din familie', lansat de UMF pentru 352 de elevi și studenți

Peste 350 de elevi și tineri studenți din familii defavorizate au posibilitatea de a studia la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Gr.T.Popa' Iași, prin intermediul programului 'Primul student din familie', finanțat prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027. Lăcrămioara Șerban, prorector în cadrul UMF Iași, a explic

Educatie - Stiinta 10-04-2025 06:10

Competiții de gaming, în perioada 10-13 aprilie, la Universitatea Politehnică; evenimentul a ajuns la ediția a treia

Cea de-a treia ediție a Poli E-FEST 2025, cel mai mare eveniment dedicat industriei jocurilor video din România, va avea loc în perioada 10 - 13 aprilie, la Universitatea Politehnica. Evenimentul va aduna mii de elevi, studenți și tineri din întreaga țară pentru a participa 'la cele mai electrizante' competiții de gam

Educatie - Stiinta 09-04-2025 19:04

Mihai Constantin: 14,5 milioane de lei - pentru lucrări la 175 de școli care funcționează cu toalete în curte

Guvernul a aprobat miercuri alocarea a 14,5 milioane lei pentru lucrări la unitățile școlare care funcționează cu grupuri sanitare neconforme, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.  

Educatie - Stiinta 09-04-2025 12:05

Asistent AI conceput pentru a interacționa cu studenții, lansat la ASE

Asistentul AI SARO, conceput pentru a interacționa cu studenții și care facilitează comunicarea dintre tineri și cadrele didactice, oferind sprijin, a fost lansat miercuri la Academia de Studii Economice în prezența ministrului Educației și Cercetării, Daniel David. Academia de Studii Economice din București (ASE) devine astfel prima uni