logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Consiliul Județean Argeș

Cetatea Poienari a fost recucerită... de turiști

Cetatea Poienari, adevărata cetate a domnitorului Vlad Țepeș, a fost recucerită de către turiști.

De astăzi, cel mai cunoscut obiectiv turistic al județului, cel care atrage peste 100.000 de turiști anual, atât din țară cât și din străinătate, a fost redeschis.

Încă din primele minute de la deschidere, zeci de turiști au urcat, alături de oficialități, cele 1480 de trepte care duc la cetate, cele 1480 de trepte care duc mai aproape de cer, acolo unde îi aștepta chiar Vlad Țepeș.

Cel mai tânăr turist a fost Eveline, o fetiță de numai 5 ani și jumătate, venită din București împreună cu părinții ei. De asemenea, un grup de turiști din Elveția au fost primii vizitatori ai cetății de peste hotare. Turiștii și invitații au făcut un tur printre zidurile cetății și s-au bucurat de priveliștea fabuloasă asupra Văii Argeșului și a Munților Făgăraș.

Cetatea, care a fost închisă timp de trei ani, s-a aflat într-un amplu proces de consolidare și conservare printr-un proiect european accesat de Consiliul Județean Argeș. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 25.668.767,19 lei.

Cetatea Poienari a fost redeschisă oficial printr-un eveniment care a avut în prim-plan prezentarea investițiilor realizate în cadrul proiectului de restaurare și consolidare, finanțat din fonduri europene și implementat de Consiliul Județean Argeș, cât și promovarea cetății ca obiectiv istoric și cultural reprezentativ în peisajul turismului argeșean.

Evenimentul a debutat cu un moment artistic inedit, un monolog susținut de actorul Puiu Mărgescu de la Teatrul 'Alexandru Davila', în personajul domnitorului Vlad Țepeș, alături de frumoase domnițe îmbrăcate în ținută de epocă. Conferința de redeschidere a Cetății Poienari a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, alături de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, Marius Cristian Puiu - administratorul public al județului Argeș, directorul ADR Sud-Muntenia - Liviu Gabriel Mușat, directorul Direcției Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanțare Internațională - Sorin Ivașcu și managerul Muzeului Județean Argeș - Cornel Popescu.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale - Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale - Simona Bucura Oprescu, Secretarul de Stat în Ministerul Culturii - Mădălin Voicu, Prefectul Județului Argeș - Ioana Făcăleață, subprefectul Marius Pîrvu, Arhimandritul Caliopie Ichim - Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, acad. Gheorghe Păun, Cristian Cocea - director Direcția Județeană pentru Cultură Argeș, reprezentanți ai mediului de afaceri - Gheorghe Badea - președintele GIC, George Caval - președinte CCIA, consilieri județeni, primari, directori de instituții de cultură din Argeș și din țară.

Cetatea Poienari poate fi vizitată după următorul PROGRAM:

Zilnic: între 10:00 - 18:00

Ultimul grup urcă la ora 17:00

Prețul biletului de intrare este 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru elevi, studenți, pensionari. Biletele pot fi achiziționate atât fizic, de la cetate, cât și online, prin cardul turistic - ARGES TUORIST PASS.

Pentru mai multe informații despre obiectivele turistice din județul Argeș vă invităm să descărcați Aplicația ARGES GHID:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details...

App Store: https://itunes.apple.com/ro/app/arge%C8%99-ghid/id1459346109

link foto https://portals.wetransfer.com/reviews/0874d319-8cbd-49a1-ba11-0f6fab7fed5d

Afisari: 261

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].