DOCUMENTAR: Zodia Racului (22 iunie-22 iulie)

Zodia Rac, cu începere din 22 iunie, este o zodie feminină de apă, predominant emoţională, guvernată de Lună, planeta care sporeşte romantismul, diplomaţia, puterea de adaptare, sensibilitatea, memoria, imaginaţia, aptitudinile artistice, dar şi instabilitatea, inconstanţa, capriciile. Ocupă locul patru pe cercul zodiacal clasic european (care cuprinde 12 zodii) şi se încheie pe 22 iulie.
Racul este un semn zodiacal, conservator, de tradiţie, de trecut, tendinţa celor nativi este de a căuta necontenit spre trecut.
Caracterul celor născuţi în zodia Racului este unul dintre cele mai contrariante, în comparaţie cu celelalte semne zodiacale. Racul poate oscila de la timiditate şi atitudine închisă, la o atitudine extrem de prietenoasă şi îndrăzneaţă. Are instincte materne şi paterne foarte dezvoltate, iar casa lui poate fi comparată cu un cuib în care să se retragă şi să se simtă aparat.
Principala sa calitate este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, este grijuliu şi totdeauna gata să dea o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit www.eastrolog.ro. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.
Întotdeauna rezervaţi şi amatori de intimitate, Racii stau foarte bine ascunşi sub carapace. Sunt greu de suportat pentru că nu-şi exteriorizează întotdeauna sentimentele. Că să te poţi apropia de un Rac trebuie să fii un fin observator ca să-i poţi detecta şi defini starea de spirit de la un anumit moment dat.
Piatra mistică - perla
Ziua norocoasă - luni
Numerele norocoase - 3,8
Culori norocoase - albastru, argintiu
Simţul cel mai dezvoltat - gustul
Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.
Bărbatul Rac se maturizează târziu şi rămâne marcat de imaginea mamei sale. Iubeşte o viaţă de familie protectoare şi stabilă. Trădarea îl răneşte cumplit şi chiar dacă, în mod raţional iartă, emoţional nu va uita niciodată. Este un tată foarte bun şi se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator şi prieten.
Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot Zodiacul, în sensul clasic al cuvântului. Este maternă, pasională şi blândă. Este plină de şarm şi sensibilă la orice compliment. Preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna, potrivit www.venus.org.ro. Rareori ia iniţiativa în mod deschis, aşa că trebuie ca ceilalţi să facă prima mişcare. O dorinţă majoră a femeii Rac este să fie iubită. O calitate majoră a ei este loialitatea. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include şi nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult - stabilitatea. Şi e mult prea înţeleaptă pentru a nu înţelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia.
Copilul Rac, drăguţ şi sensibil, va crea o legătură foarte puternică cu mama sa. Copiii născuţi sub semnul Racului au nevoie de multă afecţiune şi de încurajări permanente pentru a se simţi confortabil. Se simt cel mai bine acasă, înconjuraţi de familie şi de animale de companie, precum şi în locurile familiare, cu sunete şi mirosuri care le sunt cunoscute, după cum menţionează www.copilul.ro. Din cauza comportamentului lor rezervat, nu se vor impune ca lideri, dar vor fi căutaţi pentru ideile şi sfaturile lor preţioase. Le place să meargă la şcoală, sunt perseverenţi şi prietenoşi.
Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Rac, Scorpion, Peşti
Bună (80%) - Fecioară, Taur
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Nerecomandabil (10%) - Leu, Gemeni
Personalităţi de pe tot mapamondul născute în zodia Rac: Jean Cocteau, Gina Lollobrigida, George Sand (Amandine-Aurore-Lucile Dupin), Claude Berri (Claude Langmann), Sydney Pollack, Jean René Lacoste, George Cukor, Shelley Duvall, Giorgio Armani Lord Laurence Olivier, Pablo Neruda, Karel Gott.
Personalităţi de la noi născute în zodia Rac: Alexandru Giugaru, Ion Ionescu de la Brad, Tania Filip, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Temistocle Popa, Gheorghe Visu, Mihai Tatulici, Dorin Anastasiu, Angela Marinescu, Anastasia Lazariuc, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Daniel Olteanu, editor online: Daniela Juncu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
12 aprilie - Ziua internațională a zborurilor cu echipaj uman în spațiu (ONU)
La 12 aprilie 2025 este aniversată Ziua internațională a zborurilor cu echipaj uman în spațiu, fiind instituită de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 65/271 din 7 aprilie 2011, indică www.un.org. Celebrarea acestei zile pe plan internațional are rolul de a aduce în atenția publică începutul
DOCUMENTAR: Primul vaccin antipolio a fost autorizat în SUA (12 aprilie 1955)
La 12 aprilie 1955, au fost anunțate rezultatele testelor clinice pentru vaccinul antipolio dezvoltat de virusologul american Jonas Salk. Vaccinul era sigur și eficient, astfel că a fost autorizat în SUA în aceeași zi. În cei doi ani anteriori disponibilității pe scară largă a vaccinului, numărul mediu de cazuri de poliomielită în SUA era de peste 45.
CITATUL ZILEI
'Nu-i de mirare dacă privighetoarea închisă în aceeași colivie cu un corb nu va mai cânta.' ('Cugetări persane', antologie și traducere de Viorel Bageacu, Ed. Albatros, București 1983)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 12 aprilie
Ortodoxe Sf. Mc. Sava de la Buzău Sf. Ier. Vasile Mărturisitorul, episcop de Parion Greco-catolice Sâmbăta lui Lazăr. Sf. ep. Vasile al Parionului; Sf. m. Sava de la Buzău Romano-catolice Ss. Iuliu I, pp. m.; Sava Gotul, m. Sfântul M
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 12 aprilie
Este a 102-a zi a anului 2025. Au mai rămas 263 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 37 m și apune la 19 h 57 m. Luna răsare la 19 h 38 m și apune la 06 h 12 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiță)
Retrospectiva evenimentelor interne 7-11 aprilie 2025
Conferința de presă a președintelui interimar pe tema tarifelor comerciale impuse de Statele Unite ale Americii Uniunii Europene, discuțiile pe marginea omului de afaceri Dragoș Sprînceană, pe care premierul român l-ar fi abordat pentru a prezenta în SUA situația din România, retragerea de către USR a sprijinului politic pentru Elena Lasconi,
Săptămâna europeană 7-11 aprilie 2025
Adoptarea de către UE a primelor sale măsuri de ripostă la tarifele vamale introduse de Donald Trump, anunțul președintei Comisiei Europene privind amânarea de către Uniunea Europeană cu 90 de zile a aplicării taxelor vamale decise asupra importurilor din SUA (după ce Donald Trump a anunțat același lucru), acordul provizoriu între Consiliu și Parlament as
DESTINAȚII DE WEEKEND: sfârșit de săptămână în București și în țară
*Vernisajul expoziției 'Învierea Domnului, Sărbătoarea Nemuririi, dăruită oamenilor, în ilustrate românești' are loc pe 11 aprilie, de la ora 13.00, la Biblioteca Metropolitană București (BMB), sediul Central 'Mihail Sadoveanu'. Expoziția explorează legătura profundă dintre tradițiile pascale românești și mesajul de iubi
FRAGMENT DE ISTORIE: Eliberarea lagărelor de la Buchenwald, Mittelbau Dora, Bergen-Belsen, Ravensbruck (11 aprilie 1945)
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, contraofensiva din Ardeni a fost un eșec pentru armata germană, fiind nevoită să se retragă la 25 ianuarie 1945, iar acest fapt a oferit un imbold semnificativ forțelor aliate, care în martie 1945 au trecut Rinul și au avansat în teritoriul Germaniei naziste, potrivit
11 aprilie - Ziua educației financiare
Ziua educației financiare este marcată în fiecare an la 11 aprilie, pentru a evidenția importanța acestui domeniu cu implicații fundamentale în dezvoltarea economică a societății. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 83 din 11 aprilie 2022. Potrivit actului normativ, Parlamentul României, Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Ba
11 aprilie - Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson
Anual, data de 11 aprilie marchează Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, cu scopul de a crește gradul de informare cu privire la această afecțiune, de a evidenția impactul pe care îl are asupra celui suferind, asupra familiei sale și a societății, precum și în vederea strângerii de fonduri pentru proiecte de cercetare dedicate acesteia.
CITATUL ZILEI
'A milui tigrul cel cu dinții ascuțiți înseamnă a fi tiranul oilor.' ('Cugetări persane', antologie și traducere de Viorel Bageacu, Ed. Albatros, București 1983)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 11 aprilie
Ortodoxe Sf. Ier. Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului; Sf. Sfințit Mc. Antipa, episcopul Pergamului Greco-catolice Sf. ep. m. Antipa al Pergamului Romano-catolice Ss. Stanislau, ep. m.; Gemma Galgani, fc. Sfântul Calinic de la Cerni
Prezidențiale2025/ Prezența la vot la alegerile prezidențiale din 2014 și 2019 (turul II, pe ore)
În anul 2014, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în ziua de 16 noiembrie. În 2019, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în ziua de 24 noiembrie. La scrutinul prezidențial din 2024, al doilea tur ar fi trebuit să aibă loc la 8 decembrie, dar nu s-a mai desfășurat deoarece întregul proces electoral a fost
Prezidențiale2025/ Prezența la vot la alegerile prezidențiale din 2014, 2019 și 2024 (turul I, pe ore)
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2014 s-a desfășurat în ziua de 2 noiembrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 a avut loc la 10 noiembrie. În 2024, primul tur al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat la 24 noiembrie, dar a fost anulat de Curtea Constituțională a României la 6 decembrie 2024, prin Hotărâ