logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

INTERVIU JO 2020 Mădălina Bereş(canotaj): Aurul la Tokyo ar fi încununarea visurilor, a antrenamentelor şi a muncii din ultimii 5 ani

Imagine din galeria Agerpres

Canotoarea Mădălina Bereş, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Robert Glinţă, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că o medalie de aur la competiţia supremă din Japonia ar reprezenta încununarea visurilor, a antrenamentelor şi muncii din ultimii cinci ani.

Medaliată cu bronz cu echipajul de 8+1 al României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Bereş afirmă că decizia Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român de a o numi portdrapel la Tokyo a luat-o total prin surprindere, pentru că nu se aştepta la o asemenea onoare. Ea a menţionat că echipa olimpică a României are foarte mulţi sportivi cu rezultate excepţionale care ar fi meritat să fie în locul său.

 


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Canotoarea a explicat că Jocurile Olimpice diferă foarte mult de celelalte competiţii, în primul rând din cauza emoţiilor pe care le generează. În acelaşi timp, însă, ea susţine că această competiţie are darul de a-i motiva pe sportivi să se autodepăşească.

Amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a reprezentat un şoc pentru Mădălina Bereş, la fel ca şi pentru ceilalţi sportivi. Cu toate acestea, ea afirmă că anul în plus reprezintă un avantaj pentru componentele echipajului feminin de 8+1 al României deoarece timpul petrecut împreună le-a unit şi mai mult.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


AGERPRES: Ţi-au mai trecut emoţiile legate de faptul că vei fi portdrapel la Tokyo? Sau au crescut şi mai mult pentru că se apropie ceremonia de deschidere?
Mădălina Bereş: Cred că cele mai mari emoţiile le-am avut la aflarea veştii, adică în prima fază. Acum m-am mai liniştit şi cred că gestionez mai bine emoţiile.

AGERPRES: Cum ai primit decizia de a fi portdrapel, te aşteptai după ce Simona Halep a anunţat că nu poate participa sau te-a luat prin surprindere?
Mădălina Bereş: Sinceră să fiu nu mă aşteptam deloc. Chiar m-a luat prin surprindere decizia. Ştiu că în echipa olimpică a României sunt sportivi cu rezultate absolut excepţionale şi a fost o surpriză totală pentru mine să fiu eu cea aleasă pentru a fi portdrapel.

AGERPRES: Simţi că e o presiune mult mai mare pe umerii tăi în a câştiga medalia de aur acum că eşti portdrapel?
Mădălina Bereş: Eu nu văd lucrul acesta ca pe o presiune. Noi încercăm să facem la Tokyo cele mai bune curse ale noastre. Portdrapelul este o onoare, un privilegiu pentru mine personal. Imediat când am aflat că voi fi portdrapel am sunat-o pe mama şi era extrem de bucuroasă. Chiar m-a certat, mi-a zis de ce nu am anunţat-o mai devreme. Dar i-am spus că nici eu nu am ştiut absolut nimic în legătură cu asta, pur şi simplu am fost şi eu surprinsă că sunt portdrapel.

AGERPRES: Ce ar însemna pentru tine să urci pe prima treaptă a podiumului la Tokyo?
Mădălina Bereş: Fără discuţie, ar fi încununarea tuturor viselor, a antrenamentelor şi a muncii depuse în ultimii patru ... de fapt, cinci ani. Însă acest ultim an de pandemie noi am încercat să îl luăm ca pe un plus în pregătire, ne-a unit, considerăm că am avut încă un an în aceeaşi echipă. Aşadar pentru noi a fost un avantaj.

AGERPRES: Ai avut o primă experienţă olimpică la Rio, bronz cu barca de 8+1, cât de greu este la Jocurile Olimpice faţă de alte competiţii?
Mădălina Bereş: Cred că la Jocurile Olimpice emoţiile sunt mult mai mari, dar în acelaşi timp consider că în acest lucru stă şi frumuseţea competiţiei. Există acest spiritul olimpic care te uneşte, te face să îţi depăşeşti limitele şi să priveşti concursul cu alţi ochi.

AGERPRES: Simţi că şi adversarii trag mai tare la Jocurile Olimpice?
Mădălina Bereş: Nu neapărat, însă mobilizarea este clară în rândul sportivilor în timpul Jocurilor. Toată lumea vine super-pregătită şi extrem de concentrată pe ce are de făcut. Având în vedere că la Jocurile Olimpice ajungi după o selecţie, după o calificare, consider că toate ţările au şanse egale la podium. La Jocuri ajung cele mai bune bărci şi este normal ca şansele să fie egale.

AGERPRES: Pregătirea cum a decurs, înţeleg că este făcută până în ultimul detaliu şi că încă de la Izvorani vă trezeaţi după ora Japoniei...
Mădălina Bereş: Da, noi am încercat să ne apropiem cât mai mult de ora Japoniei încă din cantonamentul de la Izvorani. Ne trezeam de la 5:00, 5:30 dimineaţa pentru că voiam să ne apropiem cât mai multe de fusul orar al Japoniei.

AGERPRES: Cum priveşti faptul că Jocurile au fost amânate cu un an? Te simţeai mai pregătită anul trecut, cum te-a afectat amânarea?
Mădălina Bereş: Într-adevăr, cred că pentru fiecare sportiv a fost un şoc decizia de amânare a Jocurilor, pentru că nu se aştepta nimeni la un asemenea lucru. Am fost însă nevoiţi să ne resetăm şi să ne adunăm pentru a fi gata să luăm încă un an de la capăt, un an cu pregătire, muncă şi sacrificii. Pentru că era important să fim la acelaşi nivel şi poate chiar mai pregătiţi după acest al cincilea an.

AGERPRES: Cum ţi se par restricţiile din Japonia în contextul pandemiei?
Mădălina Bereş: Da, japonezii sunt foarte stricţi pentru că au impus şi acele două săptămâni de izolare de dinainte de a ajunge la Tokyo. Pe timpul Jocurilor suntem obligaţi să facem nenumărate teste COVID. Este într-adevăr un stres în plus, dacă pot să îi spun aşa, dar dată fiind miza importantă cred că ne vom putea mobiliza şi vom reuşi să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus.

AGERPRES: Ţi se pare exagerat că poţi fi exclus de la Jocuri pentru o încălcare a regulilor?
Mădălina Bereş: Ni s-au comunicat şi nouă sancţiunile organizatorilor. Sunt foarte drastice, dar noi toţi încercăm să respectăm regulile, pentru că de aceea au fost impuse, şi să evităm aceste sancţiuni. Până la urmă toţi ne dorim să putem concura în cele mai bune condiţii la aceste Jocuri.

AGERPRES: Cum vezi faptul că Jocurile de la Tokyo se vor desfăşura fără spectatori?
Mădălina Bereş: Da, este un mare regret absenţa spectatorilor. Ţin minte că în 2016 la Rio am fost prezentă la închiderea Jocurilor şi a fost o atmosferă absolut senzaţională, mi-a rămas întipărită în minte. Sigur că se va simţi absenţa spectatorilor, dar nu ne rămâne decât să ne concentrăm mai mult asupra concursului.

AGERPRES: Ce îţi dau emoţii mai mari, adversarii sau testele Covid-19?
Mădălina Bereş: Jocurile aduc cu sine emoţiile. Însă cu aceiaşi adversari ne întâlnim an de an în competiţiile internaţionale. Iar testele, ce pot să spun, le facem oricum de vreo două săptămâni aproape zilnic, aşa că nu au cum să ne dea emoţii.

Canotajul are cel mai mare număr de sportivi din delegaţia României prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cele 9 echipaje, formate din 36 sportivi + 2 rezerve, sunt următoarele: opt rame cu cârmaci masculin (8+) - Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Munteanu; opt rame cu cârmaci feminin (8+) - Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea; patru rame fără cârmaci masculin (4-) - Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari; patru rame fără cârmaci feminin (4-) - Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu; dublu rame feminin (2-) - Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi; dublu rame masculin (2-) - Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă; dublu vâsle categorie uşoară feminin (L2x) - Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă; dublu vâsle feminin (2x) - Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş; dublu vâsle masculin (2x) - Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache; rezerve - Elena Iuliana Mihai, Alexandru Cosmin Macovei.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive.

Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Afisari: 37

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Sport Intern 11-05-2025 23:37

Fotbal: Sabău (Universitatea Cluj) - E clar că e o diferență mare între noi și FCSB

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a recunoscut, duminică seara, după înfrângerea cu 0-2 din meciul cu FCSB, că diferența dintre formația sa și campioana României a fost una mare. 'Ca să o pui în dificultate pe FCSB ai nevoie să ții de minge. Nu poți după 4-5 pase consecutive să dai

Sport Intern 11-05-2025 23:26

Fotbal: Elias Charalambous (FCSB) - Am câștigat matematic titlul, dar trebuie să fim serioși până la capăt

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Elias Charalambous, a declarat, duminică seara, după victoria cu 2-0 în deplasare cu Universitatea Cluj, că formația sa a câștigat matematic titlul de campioană, însă trebuie să trateze cu seriozitate și ultimele două meciuri rămase până la finalul play-off-ului Superligii. 'Am c&a

Sport Intern 11-05-2025 23:07

Fotbal: Marius Ștefănescu (FCSB) - Nu s-a pus niciodată problema cine va câștiga acest campionat

Jucătorul Marius Ștefănescu a declarat, duminică seara, la finalul partidei cu Universitatea Cluj, câștigată cu 2-0 de FCSB, prin golurile sale, că în acest sezon nu s-a pus niciodată problema numelui formației care va câștiga titlul de campioană în Superliga de fotbal a României. 'Am fost foarte bine mobiliza

Sport Intern 11-05-2025 23:03

Șah: Remize pe linie în runda a cincea a turneului Superbet Chess Classic România 2025

Toate cele cinci partide din etapa a cincea, desfășurată duminică, în turneul de șah Superbet Chess Classic România 2025, a doua etapă a circuitului Grand Chess Tour 2025, găzduită de Grand Hotel din București, s-au încheiat cu remize. Marele maestru român Bogdan Deac a împărțit punctul cu uzbecul Nodirbek Abdusat

Sport Intern 11-05-2025 22:58

Fotbal: Risto Radunovic (FCSB) - Am gestionat foarte bine acest sezon, acum ne gândim la Champions League

Fotbalistul Risto Radunovic a afirmat, duminică, la finalul meciului cu Universitatea Cluj, câștigat cu 2-0 de FCSB, că formația sa a gestionat foarte bine acest sezon în care a câștigat deja titlul de campioană și că gândul tuturor jucătorilor pregătiți de Elias Charalambous se îndreaptă acum către Champions League.

Sport Intern 11-05-2025 22:53

Auto: Frații Maior s-au clasat pe șase în Raliul Ungariei; Tempestini a abandonat

Norbert și Francesca Maior s-au clasat pe locul al șaselea în Raliul Ungariei, etapa a doua a Campionatului European de Raliuri (ERC), în timp ce Simone Tempestini a fost nevoit să abandoneze. Frații Maior, la prima lor competiție internatională cu o mașină de top (Citroen C3 Rally2), au avut o evoluție constantă și au reușit să re

Sport Intern 11-05-2025 22:42

Fotbal: FCSB a câștigat în deplasare cu Universitatea Cluj (2-0), în play-off

FCSB, virtual campioană după remizat dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj (2-2), a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 2-0 (0-0), duminică seara, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a 8-a a fazei play-off a Superligii de fotbal. Ambele goluri au fost marcate de Marius Ștefănescu (72, 77), jucător introdus la pauză.

Sport Intern 11-05-2025 21:44

Scrimă: CS Rapid București a câștigat titlul națională la floretă masculin pe echipe

CS Rapid București (Almos Balint, Andrei Ciobănică, Petar Files, Luca Juravle) a câștigat titlul național în proba masculină de floretă pe echipe, duminică, în Sala de scrimă ''Ana Pascu'' din București. În finală, CS Rapid a dispus de CSA Steaua (Radu Bălan, Rareș Berceanu, Vlad Roșu, Alexandru Sî

Sport Intern 11-05-2025 21:36

Scrimă: CSA Steaua, campioană națională în proba feminină de spadă pe echipe

CSA Steaua București (Erica Badea, Natalia Constantin, Cristina Constantinescu, Alexandra Predescu) a câștigat titlul de campioană națională în proba feminină de spadă pe echipe, duminică, în Sala de Scrimă ''Alexandru Csipler'' din Satu Mare. În finală, CSA Steaua 1 a dispus de CSU Târgu Mureș (Mi

Sport Intern 11-05-2025 20:15

Tenis de masă: România a obținut opt medalii la Europenele Under-21 de la Bratislava

România a obținut opt medalii la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21 de la Bratislava (Slovacia), două de aur, două de argint și patru de bronz. Eduard Ionescu și Darius Movileanu au câștigat aurul la dublu masculin, după ce au învins în finală cuplul Andre Bertelsmeier (Germania)/Tiago Abiodun (Portugalia)

Sport Intern 11-05-2025 17:46

Handbal feminin: CSM București a cucerit Cupa României

CSM București a cucerit Cupa României la handbal feminin, după ce a învins-o în finală pe CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud cu scorul de 34-30 (15-14), duminică, în Sala Rapid din Capitală. CSM București a câștigat pentru a opta oară trofeul, după edițiile din 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023 și 2024. Pentru Gloria

Sport Intern 11-05-2025 15:18

Tenis: Cezar Crețu a câștigat turneul de la Bistrița (ITF)

Tenismanul român Cezar Crețu, al treilea favorit, a câștigat turneul M15 de la Bistrița (ITF), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce l-a învins pe bulgarul Piotr Nesterov, cu 6-3, 7-6 (7/5), în finala desfășurată duminică. Crețu (24 ani, 362 ATP) s-a impus în finală după aproape două ore de joc (1 h

Sport Intern 11-05-2025 15:12

Tenis: Mara Gae a obținut primul său titlu ITF din carieră

Jucătoarea română de tenis Mara Gae a obținut primul său titlu ITF din carieră la simplu după ce a învins-o pe Eva Maria Ionescu, în două seturi, cu 6-4, 7-5, duminică, în finala turneului de tenis W15 de la București, găzduit de Năstase & Marica Sport Club și dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Mara Gae (19

Sport Intern 11-05-2025 14:58

Atletism: Nixon Kiprotich Kirwa și Alexandra Streja au câștigat Semimaratonul București

Kenyanul Nixon Kiprotich Kirwa și românca Alexandra Streja au câștigat Semimaratonul București, desfășurat duminică în Capitală, cu startul și sosirea în Piața Constituției, potrivit site-ului competiției. La masculin, Nixon Kiprotich Kirwa s-a impus cu timpul de 01 h 04 min 32 sec, fiind urmat de conaționalul Mark Andi

Sport Intern 11-05-2025 13:39

Fotbal: Steaua, lider în Liga a II-a după victoria cu Metaloglobus

Steaua București este lider în Liga a II-a de fotbal, după ce a învins-o pe Metaloglobus București cu scorul de 3-0, duminică, în deplasare, la Clinceni, într-un meci din etapa a noua a fazei play-off, penultima a sezonului. Roș-albaștrii au câștigat fără drept de apel în fața unei echipe care are locul asig