ANM: Vreme geroasă pe parcursul acestei săptămâni, în întreaga țară; maxime termice în creștere, de săptămâna viitoare

Vremea se va menține deosebit de rece pe parcursul acestei săptămâni în toate regiunile, cu valori maxime negative, însă de săptămâna viitoare regimul termic va deveni pozitiv, temperaturile diurne urmând să urce spre 12 grade, menționează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în prognoza publicată luni, valabilă pentru intervalul 17 februarie - 2 martie.
În Banat, în primele două zile, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 2 grade. După aceasta, temperaturile diurne vor crește ușor, astfel că media acestora va atinge 4 - 5 grade, în perioada 19-23 februarie. Ulterior, va urma o creștere semnificativă a maximelor termice, astfel încât în a doua săptămână a intervalului de referință, media acestora va fi de 12-13 grade. În privința mediei temperaturilor nocturne, aceasta se va situa în jurul valorii de -4 grade (în primele două zile), după care va scădea până spre -9...-7 grade (în intervalul 19-23 februarie). În a doua săptămână de referință, temperaturile minime vor crește treptat, astfel că se va atinge o medie a acestora de 0...1 grad (27 februarie - 2 martie). Până în data de 19 februarie va ninge slab, apoi probabilitatea de precipitații va mai fi ridicată în perioada 26 februarie - 2 martie.
În Crișana, în primele trei zile, media temperaturilor de pe parcursul zilei va fi de 2...3 grade, apoi va crește ușor în perioada 20-23 februarie, până spre 4...5 grade. În a doua săptămână de referință, se poate remarca o creștere semnificativă a mediei maximelor termice, astfel încât aceasta va fi de 10...12 grade. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor avea o medie de -6...-5 grade, în primele două zile ale primei săptămâni. Ulterior, va urma o scădere semnificativă a acestora, astfel că, mediat, se vor înregistra -9...-8 grade în perioada 19 - 23 februarie. După acest interval, minimele din timpul nopții vor crește și vor atinge o medie de 0...1 grad, către finalul săptămânii viitoare. Până în data de 19 februarie, izolat vor fi ninsori slabe, iar probabilitatea de precipitații va mai fi ridicată în perioada 26 februarie - 2 martie.
În Transilvania, în prima săptămână, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 0 grade. Ulterior, se poate remarca o creștere semnificativă a maximelor termice (23-26 februarie), astfel încât media acestora va atinge aproximativ 10 grade, iar această valoare se va menține până spre finalul celei de-a doua săptămâni de referință. Din perspectiva temperaturilor nocturne se poate evidenția o scădere a acestora în primele zile, astfel că, mediat, în perioada 20-24 februarie se vor înregistra -13...-12 grade. După aceasta, media minimelor termice va crește de la o zi la alta, astfel că, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, vor fi -2...-1 grad. Va ninge, în general slab cantitativ, până în data de 19 februarie, apoi probabilitatea de precipitații va crește în perioada 27 februarie - 2 martie.
În Maramureș, în primele patru zile (17-20 februarie), media temperaturilor de pe parcursul zilei va fi de -3...-2 grade. După acest interval se poate identifica o creștere treptată a maximelor termice, astfel că, în a doua săptămână de referință, se va înregistra o medie a acestora de 10...11 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul data de -9 grade până în jurul datei de 23 februarie, apoi va urma o creștere a minimelor termice până spre -1...0 grade, în intervalul 27 februarie - 2 martie. Pe alocuri va ninge slab în perioada 17-18 februarie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă până în data de 24 februarie. Ulterior acestei date, va crește din nou probabilitatea pentru precipitații.
În Moldova, în prima săptămână a intervalului de referință (17-23 februarie) vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit, cu medii ale temperaturilor maxime de -1...2 grade și medii ale minimelor între -12 și -6 grade. Prin urmare, în timpul nopților local va fi ger. Ulterior, valorile termice vor fi în creștere treptată, iar spre final de februarie și în primele zile ale lunii martie se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul mediilor climatologice; maximele vor ajunge spre medii de 8...10 grade, iar minimele la o medie de -2...0 grade. În perioada 17-19 februarie, pe arii restrânse temporar va ninge slab, apoi până spre finalul intervalului de referință probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.
În Dobrogea, vremea va fi deosebit de rece până în jurul datei de 24 februarie, astfel că media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între -2 și 2 grade, iar cea a temperaturilor minime între -8 și 4 grade. Izolat va fi ger în timpul nopților din intervalul 21-24 februarie. După această perioadă valorile termice vor fi în creștere, astfel încât, spre final de februarie și în primele zile ale lunii martie, se vor situa în jurul mediilor climatologice; maximele vor tinde spre medii de 9...10 grade, iar minimele spre o medie 0...1 grad. Până pe 19 februarie va ninge pe arii extinse, local moderat cantitativ în sudul regiunii, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.
În Muntenia, prima săptămână a intervalului de referință (17-23 februarie) va fi caracterizată de o vreme deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de -3...0 grade și a minimelor de -8...-4 grade, mai scăzute în nopțile din intervalul 21-24 februarie spre medii de -14...-10 grade, când pe arii relativ extinse va fi ger. După data de 24 februarie valorile termice vor fi în creștere treptată, iar spre final de februarie și în primele zile ale lunii martie se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul mediilor climatologice. Astfel, maximele vor ajunge spre medii de 9...11 grade, iar minimele la o medie de -3...-2 grade. Până în 19 februarie va ninge pe arii extinse, local moderat cantitativ în jumătatea de sud a regiunii - unde se va depune strat de zăpadă mai consistent, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.
În Oltenia, vremea va fi deosebit de rece în prima săptămână a intervalului de referință (17-23 februarie), astfel că media temperaturilor maxime va fi de -2...2 grade și a minimelor de -8...-4 grade, mai scăzute în nopțile din intervalul 21-24 februarie (medii de -12...-10 grade), când local va fi ger. După data de 24 februarie valorile termice vor fi în creștere treptată, iar spre final de februarie și în primele zile ale lunii martie se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor specifice perioadei. Prin urmare, maximele termice vor ajunge spre medii de 10...12 grade, iar minimele la o medie de -2...-0 grade. Până pe 19 februarie va ninge, în general slab cantitativ, și se va depune strat de zăpadă, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, exceptând primele zile ale lunii martie, când vor fi posibile ploi slabe.
La munte, până în jurul datei de 24 februarie, vremea va fi deosebit de rece în cursul zilelor, cu temperaturi maxime medii de -8...-4 grade și geroasă în timpul nopților, când media minimelor va fi de -16...-12 grade. După aceasta, valorile termice vor fi în creștere treptată, iar în ultimele zile ale lui februarie și în primele zile ale lunii martie se vor apropia de cele normale, media maximelor va fi de 2...4 grade, iar cea a minimelor de -6...-4 grade. În primele trei zile temporar va ninge slab în majoritatea masivelor, iar spre finalul intervalului (27 februarie - 2 martie) vor fi posibile precipitații mixte. În rest probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
Alte știri din categorie
UPDATE ISUBIF: Incendiu la un depozit de pe Strada Săbăreni; a fost emis mesaj RO-ALERT
Pompierii bucureșteni intervin, joi dimineață, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de pe Strada Săbăreni, nefiind înregistrate victime. 'Suprafața de manifestare este de aproximativ 500 metri pătrați, cu posibilități de propagare la un alt depozit și o locuință', informează Biroul de presă al Inspectoratului pentr
Maramureș: Cinci ucraineni, recuperați de pe munte într-o noapte; o a șasea persoană - încă de negăsit
Cinci ucraineni au fost recuperați de pe munte, în noaptea de miercuri spre joi, în urma a două misiuni de salvare, aceștia aflându-se într-o stare bună, iar o a șasea persoană este încă de negăsit, căutările urmând să fie reluate, dacă vor apărea indicii privind poziția sa, a anunțat Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Mar
Incendiu la o hală din Timișoara; o suprafață de aproximativ 1.500 mp, afectată de flăcări
Pompierii intervin miercuri noapte la stingerea unui incendiu care a izbucnit la o hală din Timișoara, existând pericolul de propagare la vecinătăți. ISU Timiș a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală de pe Calea Stan Vidrighin. La fața locului sunt mobilizate forțe și mijloace din ca
Olt: Primarul Slatinei susține că fosta administrație a cumpărat containere de gunoi fără stabilirea amplasamentelor
Primarul municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a declarat miercuri seara referitor la colectarea selectivă a deșeurilor din municipiu că, deși anul trecut fosta administrație a achiziționat containere de 37 de milioane de lei, ele nu pot fi folosite pentru că nu au fost identificate și locurile de amplasare. 'Au achiziționat (fosta adminis
Harghita: Pompierii intervin pentru a doua noapte la Salina Praid, unde sunt infiltrații în urma ploilor
Pompierii continuă pentru a doua noapte intervenția la Salina Praid, unde s-au produs infiltrații în urma ploilor abundente, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita. 'Pompierii Detașamentelor Gheorgheni și Miercurea Ciuc vor acționa și pe parcursul acestei nopți pentru evacuarea apei, c
Președintele BNS: Problema cea mai mare o reprezintă veniturile fiscale ca pondere din produsul intern brut
Problema cea mai mare o reprezintă veniturile fiscale ca pondere din produsul intern brut, a declarat, miercuri, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, la Congresul BNS.
Costin: În zona de apărare și siguranță națională regăsim unul dintre cele mai osificate sisteme corupte
Legislația în zona de apărare și siguranță națională trebuie modificată pentru a nu mai exista conflicte de interese, a declarat, miercuri, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, la Congresul BNS.
UPDATE Tulcea: Niciun rănit în urma accidentului de la Niculițel în care a fost implicat un autocar cu pasageri
Planul roșu de intervenție activat, miercuri, în urma unui accident rutier produs în apropiere de satul Niculițel, a fost dezactivat, toate persoanele aflate în autocar continuându-și drumul cu un alt mijloc de transport, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) 'Delta' Tulcea. Niciuna din cele aproape 20 de persoane
Dumitru Costin cere guvern de unitate națională sau guvern de tehnocrați cu largă susținere
Cea mai bună soluție politică este un guvern de unitate națională ori un guvern de tehnocrați cu largă susținere, formată din experți de bună calitate, a declarat, miercuri, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, la Congresul BNS, în fața celor doi candidați din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, George Simion și Nicușor Dan.
Bistrița-Năsăud: Au înflorit narcisele din Parcul Național Munții Rodnei; traseele turistice, pregătite
Poiana cu narcise din Parcul Național Munții Rodnei devine și în acest an o atracție odată ce florile au început să se deschidă, iar traseele pentru accesul turiștilor sunt deja pregătite, chiar dacă la această dată condițiile meteo nu sunt prietenoase. Administrația Parcului Național Munții Rodnei a anunțat miercuri, pe pagina de
Bihor: Primul tren regional electric, construit de un producător polonez pentru România, va fi prezentat la Oradea
Primul tren regional electric construit de un producător polonez pentru România va fi prezentat la Oradea, în cadrul Conferinței de Material Rulant, organizată de Club Feroviar în zilele de 21 și 22 mai. Potrivit organizatorului acestei conferințe, clubferoviar.ro, la Conferința de Material Rulant, din 21-22 mai, compania PESA Bydgoszcz din P
Emisiunea 'Încheierea celui de-al doilea război mondial, 80 de ani' - de vineri, în magazinele Romfilatelia
Emisiunea filatelică 'Încheierea celui de-al doilea război mondial, 80 de ani', compusă din o marcă poștală, o coliță dantelată, un plic 'prima zi' și un album special, realizat în tiraj limitat, va fi introdusă în circulație începând de vineri, 9 mai. Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis miercuri AGER
Satu Mare: Doi muncitori, surprinși de un mal de pământ
Doi bărbați care efectuau lucrări la o rețea de apă și canalizare în localitatea Cămârzana au fost surprinși, miercuri, de un mal de pământ, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru salvarea lor, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) 'Someș' Satu Mare. 'La sosirea echipajelor profesionist
Organizația Salvați Copiii - 35 de ani de activitate în România; lansează programul 'Prima îmbrățișare'
Salvați Copiii marchează 35 de ani de activitate în România prin lansarea programului 'Prima îmbrățișare', care vizează dotarea a 35 de spitale din țară cu echipamente medicale vitale pentru secțiile de nou-născuți, ambulatoriile de specialitate și secțiile de pediatrie și obstetrică-ginecologie, informează un comunicat al organizației trans
Tanczos Barna: Deficitul în prezent este în parametri normali; ne putem încadra în 7%, cu condiția să realizăm veniturile prognozate
Deficitul bugetar este în momentul de față în parametri normali și ne putem încadra în ținta de 7% cu condiția să poată fi realizate veniturile prognozate, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor, Tanczos Barna. 'La patru luni nu am calculat deficitul și nu am finalizat calculele pentru aprilie. Deficitul, î