logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

(P) Siguranța copilului în mașină – De ce să alegi un scaun auto i-Size?

Image

Siguranța copilului în mașină este una dintre cele mai serioase preocupări pe care trebuie să le ai ca părinte. Copilul tău trebuie să călătorească într-un scaun auto încă de la primul drum spre casă de la maternitate. Apoi, pe tot parcursul copilăriei, până va ajunge la o înălțime de cel puțin 135 cm, oricare ar fi destinația cu mașina, copilul va rămâne în scaunul auto adaptat vârstei. Dar pentru a fi protejat cât mai bine, este important să optezi pentru un scaun auto care îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță.

Călătoriți în condiții de siguranță cu scaunele auto i-Size

Ce este i-Size? i-Size este un regulament european de siguranță pentru scaunele auto, care a intrat în vigoare în iulie 2013. i-Size (UN R129) a fost dezvoltat folosind cele mai noi cercetări în domeniul siguranței copiilor în călătoria cu mașina. Regulamentul i-Size face parte din reglementările R129 și se aplică în cazul noilor scaune auto pentru bebeluși și copii.

Scaunele auto care respectă standardul i-Size oferă următoarele condiții de siguranță:

  • Copiii beneficiază de o protecție mai bună a capului și gâtului.
  • Bebelușii și copiii cu vârsta până la 15 luni trebuie să călătorească în scaune auto așezate cu spatele la direcția de mers.
  • Scaunul auto i-Size poate fi ales în funcție de lungimea bebelușului (nu în funcție de greutate), la fel ca articolele de îmbrăcăminte.
  • Se utilizează ISOFIX –  un sistem care asigură fixarea ușoară a scaunului auto în poziția corectă în mașină.
  • Scaunele auto i-Size se potrivesc în toate mașinile cu sistem ISOFIX.

ISOFIX este un sistem internațional standardizat de montare care oferă cel mai sigur, cel mai ușor și cel mai rapid mod de a instala un scaun auto pentru copii. În cazul scaunelor auto pentru copii care utilizează centurile de siguranță ale mașinii, există un risc mai mare de instalare și utilizare incorectă. Cu sistemul ISOFIX, riscul instalării incorecte este redus.

Maxi-Cosi – experți în scaune auto pentru copii

În calitate de lider inovator pe piață pentru deplasarea copiilor în condiții de siguranță, Maxi-Cosi pune la dispoziția părinților o gamă variată de scaune auto care respectă noul standard i-Size (UN R129). Scaunele auto Maxi-Cosi sunt testate în mod riguros, îndeplinind și chiar depășind toate cerințele legale pentru testare. Testele extrem de exigente sunt similare cu cele efectuate de expertul în siguranța auto independent și de renume internațional – Euro NCAP.

Euro NCAP testează cât de bine protejează mașinile implicate în accidente grave pasagerii, inclusiv copiii care călătoresc în scaune auto. În centrele de testare Maxi-Cosi se combină datele Euro NCAP cu propriile teste foarte riguroase. Astfel se obțin rezultate privind siguranța ce depășesc cu mult standardele legale minime. Fabricile Maxi-Cosi dispun de propriile unități de ultimă generație de testare a scaunelor auto, în Cholet (Franța) și Columbus (Illinois, SUA).

Scaunele auto i-Size (R129) vs scaunele auto R44

Scaunele auto care sunt conforme cu reglementările de siguranță R44/04 sunt sigure și legale. Dar scaunele auto care sunt conforme cu noua reglementare i-Size sunt mult mai sigure. Aceasta deoarece i-Size:

  • asigură o protecție mai bună pentru cap și gât;
  • asigură o protecție mai bună la impactul lateral;
  • limitează riscul ca părinții să își pună prea devreme copiii în scaune cu fața spre direcția de mers;
  • reduce riscul instalării incorecte.

Scaunul auto Mica Maxi-Cosi reprezintă un pas înainte în evoluția siguranței copilului tău în mașină. Este fabricat în conformitate cu noul standard EU de singuranță i-Size și se rotește 360° pentru a facilita poziționarea copilului în scaun.

De ce deplasarea cu spatele spre direcția de mers este cea mai sigură?

Într-un accident, un scaunde mașină montat cu spatele spre direcția de mers reduce impactul asupra capului și gâtului vulnerabil al copilului. De aceea, este mai sigur să folosești un scaun fixat cu spatele spre direcția de mers – chiar și atunci când copilul crește și nu mai încape în scaunul de bebeluș.

Primele scaune pentru copii erau scaune mici puțin înclinate înainte care se agățau de scaunul din spate cu cârlige. Maxi-Cosi a introdus primul scaun de copii cu spatele spre direcția de mers din Europa în 1984. În timp s-a confirmat că este cel mai sigur pentru copii să călătorească într-un scaun auto cu spatele spre direcția de mers până la vârsta de 4 ani. La această vârstă, oasele și mușchii gâtului copiilor sunt mai dezvoltate și capabile pentru a susține capul.

De ce este important ca scaunul auto să asigure protecție laterală?

Unul din patru accidente rutiere se produce printr-o coliziune cu impact lateral. Acest tip de impact este, în general, mai grav decât altele și provoacă leziuni mai grave. Copiii sunt mai expuși riscurilor în cazul unui accident cu impact lateral deoarece:

  • capul și pieptul copilului sunt extrem de vulnerabile la rănire;
  • copiii pot fi răniți de vehiculul din sens opus și de contactul puternic cu interiorul mașinii;
  • ușa mașinii poate fi împinsă în ei, în special dacă scaunul auto este chiar lângă aceasta.

Iata de ce este vital ca micuțul tău să se deplaseze într-un scaun auto care asigură protecție laterală.

Cum funcționează sistemul de protecție laterală Maxi-Cosi?

Toate scaunele auto Maxi-Cosi sunt echipate cu tehnologie de protecție la impact lateral. Componentele scaunului auto care leagănă capul copilului dumneavoastră sunt consolidate cu straturi din EPS și material spumă. Acesta absoarbe impactul lateral și din spate, și ricoșează în accidente frontale. De asemenea, distribuie forța impactului departe de capul copilului.

Sistemul de protecție lateral Maxi-Cosi absoarbe instantaneu forța impactului pentru a preveni traumele craniene grave. Scaunele Maxi-Cosi integrează, de asemenea, tehnologii precum AirProtect®, în conformitate cu reglementarea i-Size. 

AirProtect® este un sistem conceput special pentru a proteja capul copilului într-un accident cu impact lateral. AirProtect® reduce instantaneu forțele de impact ale unei coliziuni – cel mai important – în jurul capului copilului – prin devierea forțelor departe de copil și prin absorbția acestora în tetieră.

Sistemul său ultramodern de eliberare a aerului funcționează prin creșterea timpului de „ride-down”. Acesta este timpul necesar pentru ca o persoană să ajungă la o oprire completă după un accident.

De ce este importantă centura de fixare în 5 puncte?

Copiii cu vârste între 1 și 4 ani sunt protejați cel mai bine într-un scaun auto cu centură de fixare în 5 puncte.

Există 3 motive principale pentru care Maxi-Cosi alege să echipeze scaunele auto pentru copii mici cu o centură de fixare în 5 puncte:

  • Forțele de impact sunt distribuite de la scaun spre părțile rigide ale corpului copilului care pot suporta sarcini mari: umeri și șolduri/bazin.
  • Copiii sunt fixați mai ferm în scaun și, prin urmare, rămân în cea mai sigură poziție din mașină în timpul accidentelor de toate tipurile (cu impact frontal sau lateral, dar și accidente cu răsturnare).
  • O centură de prindere în 5 puncte oferă reglare ușoară pentru copilul care crește și se potrivește perfect dimensiunilor și înălțimii copilului.

Copilul tău merită să călătorească în cele mai bune condiții de siguranță și confort. Informează-te temeinic atunci când achiziționezi un scaun auto și bazează-te pe produse testate, care respectă cele mai noi standarde de calitate și siguranță.

Afisari: 19

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Sanatate 26-07-2025 15:24

Ministrul Sănătății anunță că l-a numit pe medicul Berkovits Herman în funcția de consilier onorific

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete a anunțat, sâmbătă, că l-a numit pe medicul Berkovits Herman în funcția de consilier onorific. 'Astăzi (sâmbătă - n.r.) am avut onoarea să îl primesc la Ministerul Sănătății pe domnul dr. Berkovits Herman, o personalitate medicală de renume internațional. Domnul doctor activează în Israe

Sanatate 25-07-2025 16:34

Ministerul Sănătății: Serviciile de ambulanță rămân în subordinea ministerului, nu trec la DSU; reforma nu va afecta personalul

Serviciile de ambulanță rămân în continuare în subordinea Ministerului Sănătății și nu vor fi transferate la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), a transmis, vineri, MS, arătând că reforma sistemului nu va afecta personalul medical sau auxiliar și măsurile nu vor afecta calitatea serviciilor oferite pacienților.

Sanatate 25-07-2025 15:01

Procedură de radioembolizare hepatică cu microsfere de Yttrium-90, realizată în premieră la Spitalul Militar 'Dr. Carol Davila'

Prima procedură de radioembolizare hepatică cu microsfere de Yttrium-90, destinată tratamentului unor tumori hepatice secundare, a fost realizată în premieră, în cursul acestei luni, în cadrul Laboratorului de Angiografie Intervențională al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central 'Dr. Carol Davila', împreună cu echipa din Lab

Sanatate 25-07-2025 10:41

Iași: Copil de 5 ani, mușcat de șobolan, internat la Spitalul de Boli Infecțioase

Un copil în vârstă de 5 ani, din localitatea Ciurea, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după ce a fost mușcat de un șobolan. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr Florin Roșu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că starea copilului este stabilă, acestuia fiindu-i administrat și tratament antirabic.

Sanatate 24-07-2025 21:22

US News Best Global Universities 2025-2026: UMFCD - locul I în România în rândul universităților cu profil medical

Universitatea de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' din București ocupă prima poziție în România în rândul universităților cu profil medical și locul 806 la nivel global, dintr-un total de 2.551 de universități clasificate, conform clasamentului US News Best Global Universities 2025 - 2026. 'UMFCD a obținut

Sanatate 24-07-2025 13:36

Cătălina Poiană (CMR): România are nevoie de o reformă sistemică în sănătate, nu de intervenții izolate

România are nevoie de o reformă sistemică în sănătate, nu de intervenții izolate sau care să țină doar de efecte, trebuie văzute cauzele, a transmis joi președintele Colegiului Medicilor din România, Cătălina Poiană. ''Trebuie să recunoaștem toți că sunt probleme, că așa nu mai poate merge mult timp. Avem politici fragmentate, schimbă

Sanatate 24-07-2025 08:46

Buzău: Pacienți loviți și contenționați, relevă raportul Consiliului de Monitorizare, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Doi pacienți bruscați, o femeie lovită cu palma peste cap, fără justificare, o altă pacientă târâtă pe jos prin salon, legată ulterior, având o pătură pe cap și alți pacienți contenționați, deși erau calmi și cooperanți, sunt o parte dintre aspectele relevate în raportul privind vizita de monitorizare desfășurată la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de

Sanatate 24-07-2025 08:37

ASSMB: S-au lansat înscrierile pentru proiectul 'Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid'

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București anunță începerea înscrierilor pentru proiectul de prevenție 'Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid'. ''Am lansat înscrierile pentru proiectul de prevenție 'Testare Babeș Papanicolau în mediu lichid'. Primăria Capitalei, prin ASSMB, oferă persoan

Sanatate 23-07-2025 19:39

Pacienții oncologici pot beneficia de un sprijin financiar pentru servicii de recuperare; înscrierile, pe site-ul ASSMB

Pacienții oncologici din București pot beneficia de un sprijin financiar de 5.850 de lei pentru ședințe de kinetoterapie, drenaj limfatic și consiliere psihologică, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 'Începând de astăzi, 23 iulie, vă puteți înscrie în proiectul 'Recuperare onc

Sanatate 23-07-2025 17:34

Raed Arafat: Echipele de medici și managementul de la 'Cuza Vodă' au acționat în baza procedurilor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, miercuri, că incendiul de la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iași nu s-a exti

Sanatate 23-07-2025 16:59

Ministrul Sănătății a felicitat conducerea Maternității din Iași și medicii pentru reacția rapidă după incendiu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a felicitat conducerea și echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iași pentru reacția promptă în cazul

Sanatate 23-07-2025 14:59

Incendiu la Maternitatea 'Cuza Vodă'/Trei gravide, dintre care una în travaliu, transferate la Spitalul 'Elena Doamna'

Trei femei gravide, dintre care una aflată în travaliu, au fost preluate de echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Iași și au fost transportate la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Elena Doamna' pentru a naște, ca urmare a incendiului de la Maternitatea 'Cuza Vodă, au transmis, miercuri, oficialii Ministerului Sănătății (MS).

Sanatate 23-07-2025 14:04

Incendiu la Maternitatea 'Cuza Vodă'/ MS: Ministrul Alexandru Rogobete merge la Iași

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, se deplasează la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iași, unde miercuri a avut loc un incendiu. Acesta va fi însoțit de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Sanatate 23-07-2025 11:29

Iași: Femeie adusă la Spitalul de Boli Infecțioase după ce a fost mușcată de un șacal care avea rabie

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr Florin Roșu, a declarat, miercuri, o femeie din mediul rural a ajuns la unitatea medicală după ce a fost atacată în grădină de un șacal, analizele efectuate ulterior confirmând că acesta avea rabie. 'Plăgile mușcate au fost importante și au afectat membrele superioare și inferioare ale pacie

Sanatate 23-07-2025 10:59

Consultații endocrinologice, dermatologice și pediatrice gratuite, în 5 stațiuni de pe litoral, în perioada 11-16 august

Medici dermatologi, endocrinologi, pediatri și pneumologi vor oferi consultații gratuite, în perioada 11-16 august, în stațiunile Olimp, Neptun, Venus, Saturn și Mangalia. Demersul face parte din campania de prevenție 'Asumă-ți să fii sănătos!' al Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' din București, reiese dintr-un co