Noi acuzații la adresa lui Andrew Tate: O fostă iubită îl dă în judecată în SUA pentru agresiune sexuală

Controversatul influencer britanic de pe social media Andrew Tate se confruntă cu un nou proces, de această dată în Statele Unite, o fostă iubită acuzându-l de agresiune sexuală și acte de violență, transmit sâmbătă PA Media și dpa.
Avocații care îl reprezintă pe Tate, care se confruntă, de asemenea, cu acuzații de abuz sexual în Regatul Unit și România, au negat acuzațiile.
În acest ultim proces, intentat la Los Angeles, modelul Brianna Stern a detaliat presupusul abuz fizic și emoțional care a avut loc pe tot parcursul relației lor de 10 luni.
Stern a cerut, de asemenea, un ordin de restricție împotriva lui Tate.
Într-un comunicat, avocatul lui Tate, Joseph McBride, a declarat că clientul său 'neagă cu fermitate' acuzațiile și a acuzat-o la rândul său pe Stern de 'lăcomie flagrantă după bani'.
'Suntem pregătiți să-l apărăm cu înverșunare pe Andrew în instanță, unde adevărul va dezvălui această manevră fără temei', a spus el.
'În loc să caute o rezolvare privată, doamna Stern a ales să-și răspândească afirmațiile false în presă, dezvăluind adevăratele ei motive: bani și atenție, nu dreptate', a continuat avocatul lui Tate.
În documentele instanței, Stern a susținut că incidentul s-a petrecut la Beverly Hills Motel în martie, după ceea ce a început ca o relație sexuală consensuală.
'Tate a început să o insulte verbal pe reclamantă, așa cum o făcea de obicei - dar de data aceasta a fost mult mai rău, mai agresiv și mai violent. Tate a început apoi să o strângă de gât pe reclamantă (Stern)', se detaliază în documentele instanței.
'În cele din urmă, reclamanta a început să plângă și să-l implore să se oprească. El nu a făcut-o. Tate a continuat să o strângă de gât pe reclamantă, din ce în ce mai tare, făcându-o aproape să-și piardă cunoștința', se mai adaugă în reclamația depusă de Stern.
Documentele instanței descriu modul în care Tate ar fi lovit-o în mod repetat în creștetul capului și peste față.
'În timp ce făcea asta, Tate i-a spus în mod repetat că, dacă îl mai scoate vreodată din sărite, o va ucide', potrivit documentelor citate.
Conform declarațiilor lui Stern, ea a cerut asistență medicală și a fost diagnosticată cu 'sindrom postcomoție'.
Stern a așteptat până când Tate a părăsit Statele Unite înainte de a depune cererea civilă.
Procesul descrie, de asemenea, un model de presupus abuz emoțional și de grooming (tehnică nonviolentă de atragere a victimelor, folosită de prădătorii sexuali - n.r.), care a început pentru prima dată când Stern l-a întâlnit pe Tate după ce a călătorit în România pentru un job de model în 2024.
Stern a povestit că, la începutul relației lor, controversatul influencer părea un 'vis devenit realitate' care avea 'mentalitatea unui prestator de servicii' pentru partenera sa.
Dar ea susține că farmecul său inițial a făcut loc în curând unui comportament 'necinstit, instabil emoțional și abuziv verbal', în care el o descria pe ea drept 'proprietatea sa'.
Într-o declarație postată pe Instagram, Stern a spus că a intentat procesul pentru a se asigura că vocea ei a fost auzită.
'Întreaga situație este foarte traumatizantă și extrem de dificilă', a scris ea.
'De multe ori m-am gândit să-l părăsesc pe Andrew în tăcere și să nu spun nimic, să nu fac nimic, pentru că îmi era frică și sincer mi-a fost greu să accept că sunt abuzată', a mai scris femeia.
În primul ei interviu după ce l-a dat în judecată pe Tate, Stern a declarat la NBC: 'Eram speriată de moarte. Atât de speriată că eram îngrozită că aș putea muri'.
Ea a declarat că a primit amenințări online după ce a vorbit despre experiența ei de a se întâlni cu Tate.
'Mi-e frică de el. Nimeni nu a mai vorbit vreodată cu adevărat împotriva lui', a mai spus ea la NBC.
Într-o intervenție la BBC, avocatul lui Tate l-a insultat pe apărătorul lui Stern, Tony Buzbee, care le-a reprezentat și pe victimele care l-au acuzat de agresiune sexuală pe cântărețul și producătorul american Sean 'Diddy' Combs.
Andrew Tate și fratele său Tristan Tate se confruntă cu mai multe acuzații, inclusiv trafic de persoane și proxenetism, în România, Regatul Unit și SUA. AGERPRES/(AS - redactor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Un expert face apel la un proces electoral pe deplin incluziv și fără excluderi arbitrare în România
România trebuie să se asigure că procesul electoral este pe deplin incluziv, a afirmat luni un expert independent în drepturile omului, după recenta descalificare a unuia din principalii candidați la președinție, informează un comunicat al Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului. 'Deși sta
România și Coreea de Sud vor să-și intensifice cooperarea în industria armamentului
Șeful agenției de achiziții publice pentru apărare din Coreea de Sud a discutat cu oficiali români despre planurile țării noastre de a achiziționa noi echipamente militare și despre întărirea cooperării în industria armamentului în cadrul unei vizite efectuate săptămâna trecută în România, a informat luni biroul oficialului s
Studenți de la Bucharest Business School, în vizită la Bruxelles pentru a conecta teoria cu politica europeană la nivel înalt
Pentru al doilea an consecutiv, programul de masterat în Business Intelligence (BI) de la Bucharest Business School (BBS), parte a Academiei de Studii Economice din București (ASE), a inclus o vizită de studiu la Bruxelles, concepută pentru a conecta teoria cu politica europeană la nivel înalt. Sub conducerea profesoarei Corina Mur
România/Alegerile locale din 2024: Recurgerea la ordonanțe de urgență în materie electorală, doar în mod excepțional (Congresul Consiliului Europei)
România ar trebui să se abțină de la a face modificări substanțiale ale cadrului legal cu puțin timp înainte de alegeri sau de la recurgerea la ordonanțe de urgență pentru a aborda probleme sensibile din punct de vedere politic, reiese din recomandările emise într-un raport al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, cu referire
Daniel Buda, despre afacerea Huawei: Nu am avut cunoștință că în spatele scrisorii ar putea exista o acțiune ilegală
Eurodeputatul PNL Daniel Buda a declarat miercuri că nu a avut niciun moment cunoștință că în spatele scrisorii despre care publicația Politico scrie că este vizată de o anchetă a procurorilor belgieni vizând obținerea de foloase necuvenite de la Huawei ar putea exista vreo acțiune ilegală și susține că a semnat-o gândindu-se exclusiv la necesitatea
Procurorii belgieni anchetează dacă Huawei a plătit pentru o scrisoare semnată de opt foști și actuali eurodeputați (Politico)
Procurorii belgieni investighează dacă Huawei a efectuat plăți ilegale pentru a obține, în 2021, o scrisoare elaborată și semnată de opt eurodeputați care apăra interesele gigantului tehnologic din China, potrivit unor documente judiciare consultate de
Comisia Europeană prezintă miercuri strategia de pregătire pentru crize și amenințări majore
Comisia Europeană (CE) își va prezenta miercuri strategia de pregătire pentru crize și amenințări majore, care pot varia de la un accident nuclear la război, atacuri asupra infrastructurii critice sau pandemii, informează marți EFE. Vicepreședinta executivă a CE pentru drepturi sociale și competențe, locuri de muncă de calitate și pregăt
Amenințarea rusă în Europa nu este teoretică, avertizează ministrul francez de externe, amintind de alegerile din România
Amenințarea unei agresiuni ruse în Europa 'nu este una teoretică', a avertizat marți ministrul francez de externe Jean-Noel Barrot, după ce emisarul președintelui american Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, Steve Witkoff, a spus că nu crede într-o astfel de eventualitate, relatează France Presse. În acest sens, șe
SUA suspendă oficial intrarea României în Programul Visa Waiver
Guvernul american revizuiește recenta desemnare a României în Programul Visa Waiver (VWP), în scopul asigurării respectării cerințelor stricte de securitate impuse de acest program, a anunțat marți Departamentul pentru Securitate Internă al SUA. În timpul acestei revizuiri, Statele Unite întrerup implementarea Sis
Parchetul rus, sesizat în legătură cu o pretinsă 'imixtiune a României' în afacerile interne ale Rusiei
O comisie specială a Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, a trimis Parchetului General și Ministerului de Externe din Rusia materiale cu privire la ceea ce consideră a fi 'acțiuni ostile ale autorităților române față de Federația Rusă', potrivit agenției oficiale de presă ruse TASS. Un anunț în aces
Artiști români în concert la Bruxelles pentru a marca Ziua Internațională a Francofoniei
Ambasada României în Regatul Belgiei și ICR Bruxelles au marcat Ziua Internațională a Francofoniei printr-un concert extraordinar susținut luni de tineri artiști români de excepție pe una dintre cele mai prestigioase scene de operă din Belgia, Opera La Monnaie din Bruxelles, recent restaurată. Evenimentul, devenit tradițional
Românii, printre europenii care cred cel mai puțin în creșterea rolului UE în materie de securitate (Eurobarometru)
Doar 47% dintre români au afirmat la ultimul sondaj Eurobarometru că își doresc ca Uniunea Europeană să își asume un rol mai important în protejarea lor în fața crizelor globale și a riscurilor la adresa securității, proporție cu 19 puncte procentuale mai mică decât media europeană (66%). Pe de altă parte, românii sunt mult m
Un român, ucis cu focuri de armă la o nuntă în Germania; un francez s-a predat și a mărturisit că este autorul atacului
Un cetățean francez s-a predat poliției franceze și a mărturisit că este autorul unui atac armat în care un român a fost ucis duminică la o nuntă în orașul german Furth, relatează luni agenția DPA. Un purtător de cuvânt al poliției din orașul german Nurnberg a declarat că se investighează dacă acest suspect este într-adevăr autoru
Elevi și profesori din România, Bulgaria și Grecia s-au reunit la Plovdiv în cadrul Programului 'Școli-ambasador' al PE
Elevi și profesori de la școli din București au participat la sfârșitul săptămânii trecute la o reuniune internațională organizată la Plovdiv în cadrul Programului 'Școli-ambasador' al Parlamentului European (EPAS). Evenimentul a reunit în total 100 de elevi și 20 de profesori din Bulgaria, România și Grecia, precum și șefii Biro