Noi acuzații la adresa lui Andrew Tate: O fostă iubită îl dă în judecată în SUA pentru agresiune sexuală

Controversatul influencer britanic de pe social media Andrew Tate se confruntă cu un nou proces, de această dată în Statele Unite, o fostă iubită acuzându-l de agresiune sexuală și acte de violență, transmit sâmbătă PA Media și dpa.
Avocații care îl reprezintă pe Tate, care se confruntă, de asemenea, cu acuzații de abuz sexual în Regatul Unit și România, au negat acuzațiile.
În acest ultim proces, intentat la Los Angeles, modelul Brianna Stern a detaliat presupusul abuz fizic și emoțional care a avut loc pe tot parcursul relației lor de 10 luni.
Stern a cerut, de asemenea, un ordin de restricție împotriva lui Tate.
Într-un comunicat, avocatul lui Tate, Joseph McBride, a declarat că clientul său 'neagă cu fermitate' acuzațiile și a acuzat-o la rândul său pe Stern de 'lăcomie flagrantă după bani'.
'Suntem pregătiți să-l apărăm cu înverșunare pe Andrew în instanță, unde adevărul va dezvălui această manevră fără temei', a spus el.
'În loc să caute o rezolvare privată, doamna Stern a ales să-și răspândească afirmațiile false în presă, dezvăluind adevăratele ei motive: bani și atenție, nu dreptate', a continuat avocatul lui Tate.
În documentele instanței, Stern a susținut că incidentul s-a petrecut la Beverly Hills Motel în martie, după ceea ce a început ca o relație sexuală consensuală.
'Tate a început să o insulte verbal pe reclamantă, așa cum o făcea de obicei - dar de data aceasta a fost mult mai rău, mai agresiv și mai violent. Tate a început apoi să o strângă de gât pe reclamantă (Stern)', se detaliază în documentele instanței.
'În cele din urmă, reclamanta a început să plângă și să-l implore să se oprească. El nu a făcut-o. Tate a continuat să o strângă de gât pe reclamantă, din ce în ce mai tare, făcându-o aproape să-și piardă cunoștința', se mai adaugă în reclamația depusă de Stern.
Documentele instanței descriu modul în care Tate ar fi lovit-o în mod repetat în creștetul capului și peste față.
'În timp ce făcea asta, Tate i-a spus în mod repetat că, dacă îl mai scoate vreodată din sărite, o va ucide', potrivit documentelor citate.
Conform declarațiilor lui Stern, ea a cerut asistență medicală și a fost diagnosticată cu 'sindrom postcomoție'.
Stern a așteptat până când Tate a părăsit Statele Unite înainte de a depune cererea civilă.
Procesul descrie, de asemenea, un model de presupus abuz emoțional și de grooming (tehnică nonviolentă de atragere a victimelor, folosită de prădătorii sexuali - n.r.), care a început pentru prima dată când Stern l-a întâlnit pe Tate după ce a călătorit în România pentru un job de model în 2024.
Stern a povestit că, la începutul relației lor, controversatul influencer părea un 'vis devenit realitate' care avea 'mentalitatea unui prestator de servicii' pentru partenera sa.
Dar ea susține că farmecul său inițial a făcut loc în curând unui comportament 'necinstit, instabil emoțional și abuziv verbal', în care el o descria pe ea drept 'proprietatea sa'.
Într-o declarație postată pe Instagram, Stern a spus că a intentat procesul pentru a se asigura că vocea ei a fost auzită.
'Întreaga situație este foarte traumatizantă și extrem de dificilă', a scris ea.
'De multe ori m-am gândit să-l părăsesc pe Andrew în tăcere și să nu spun nimic, să nu fac nimic, pentru că îmi era frică și sincer mi-a fost greu să accept că sunt abuzată', a mai scris femeia.
În primul ei interviu după ce l-a dat în judecată pe Tate, Stern a declarat la NBC: 'Eram speriată de moarte. Atât de speriată că eram îngrozită că aș putea muri'.
Ea a declarat că a primit amenințări online după ce a vorbit despre experiența ei de a se întâlni cu Tate.
'Mi-e frică de el. Nimeni nu a mai vorbit vreodată cu adevărat împotriva lui', a mai spus ea la NBC.
Într-o intervenție la BBC, avocatul lui Tate l-a insultat pe apărătorul lui Stern, Tony Buzbee, care le-a reprezentat și pe victimele care l-au acuzat de agresiune sexuală pe cântărețul și producătorul american Sean 'Diddy' Combs.
Andrew Tate și fratele său Tristan Tate se confruntă cu mai multe acuzații, inclusiv trafic de persoane și proxenetism, în România, Regatul Unit și SUA. AGERPRES/(AS - redactor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Departamentul de Securitate Națională al SUA anunță retragerea desemnării României în Programul Visa Waiver
Departamentul de Securitate Internă al SUA (DHS), în consultare cu Departamentul de Stat, a anulat vineri desemnarea României în Programul Visa Waiver (VWP), conform unui comunicat publicat pe site-ul DHS. În pofida problemelor de securitate, Administrația Biden a desemnat România ca țară VWP la 9 ianuarie 2025. L
SUA exclud România din programul de călătorie fără vize Visa Waiver
Administrația președintelui american, Donald Trump, a anunțat vineri că retrage România din programul american Visa Waiver care permite călătoriile fără viză în Statele Unite, relatează Reuters. Administrația demisionară a președintelui de atunci, Joe Biden, anunțase la 9 ianuarie că admite România în program, afirmând că aceasta
Ziua Europei sărbătorită în Republica Moldova printr-un concert extraordinar al European Union Youth Orchestra
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) va susține un concert de excepție în Republica Moldova pe 9 mai 2025, cu ocazia Zilei Europei. Sub bagheta dirijorului Jakub Przybycien - fost membru EUYO și finalist al prestigiosului Premiu Herbert von Karajan 2025 - tinerii muzicieni europeni vor interpreta lucrări de Enescu, Beethoven și
Raport RSF: Trump și criza economică submineaza libertatea presei în SUA; România, pe locul 55, între Liberia și Sierra Leone
Criza economică în care se află media și politicile pe care președintele SUA, Donald Trump, le pune în aplicare de la revenirea sa la Casa Albă au deteriorat situația libertății presei în Statele Unite, potrivit ultimului raport al organizației neguvernamentale din domeniu Reporters sans Frontiers (RSF) publicat vineri, informează EFE.
BTA: Președinții Bulgariei și României au în vedere noi poduri și legături mai strânse
Podurile existente la Vidin-Calafat și Ruse-Giurgiu sunt insuficiente în contextul creșterii continue a traficului în transporturi, a sporirii volumului încărcăturilor și a dorinței companiilor din regiune de a urmări proiecte comune, a afirmat Rumen Radev în timpul unei întâlniri cu președintele interimar al României, Ilie B
Valencia: Dolors Montserrat - prima femeie secretar general al PPE; Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte
Dolors Montserrat a fost aleasă, miercuri, secretar general al Partidului Popular European (PPE), în cadrul Congresului formațiunii care a avut loc în perioada 29-30 aprilie, la Valencia, fiind prima femeie care ocupă această funcție. Tot miercuri, Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte, fiind unul dintre cei zece demnitari
Eurodeputatul Siegfried Mureșan candidează pentru un nou mandat de vicepreședinte al Partidului Popular European
Eurodeputatul Siegfried Mureșan candidează pentru un nou mandat de vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE) în cadrul Congresului formațiunii care se desfășoară la Valencia, în perioada 29 - 30 aprilie, printre prioritățile sale declarate aflându-se reprezentarea României la cel mai înalt nivel pentru a putea influența decizii
Departamentul de Stat al SUA aprobă posibila vânzare a unui sistem de apărare antiaeriană Patriot către România
Departamentul de Stat al SUA a aprobat potențiala vânzare către România a unui sistem de apărare antiaeriană Patriot și a echipamentelor aferente în valoare de 280 de milioane de dolari, a anunțat luni Pentagonul într-un comunicat, citat de Reuters. Agenția de cooperare pentru securitate și apărare a SUA precizează pe s
Funeralii Papa Francisc/ Medalia vizitei papei Francisc în România, depusă în sicriul său
Medalia vizitei papei Francisc în România a fost depusă în sicriul său la ceremonia de închidere a sicriului cu trupul neînsuflețit desfășurată vineri seara. Ceremonia a inclus ritul impresionant al acoperirii feței lui Francisc, primul papă iezuit din istoria Bisericii. În sicriu, a fost depusă o punguță cu monedele și meda
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reținut un cetățean român pe care îl acuză de activități de spionaj în favoarea Ucrainei
Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) din Soci, regiunea Krasnodar, a reținut un cetățean român, născut în 2002, despre care susține că este implicat în activități de spionaj în favoarea serviciilor speciale din Ucraina. FSB afirmă în anunțul publicat vineri pe site-ul său că, în vara anul
România și R. Moldova lansează construcția primului pod rutier peste Prut din ultimele șase decenii
Republica Moldova și România marchează împreună, sâmbătă, lansarea construcției primului pod rutier de autostradă peste râul Prut din ultimele șase decenii - Podul de la Ungheni, printr-un eveniment simbolic denumit generic Festivalul 'Podul de Flori'. Podul va uni localitatea Zagarancea din raionul Ungheni (R.
Furt artefacte românești/ Poliția olandeză arestează alți doi suspecți
Poliția olandeză a arestat miercuri alți doi suspecți în ancheta privind furtul de obiecte de artă de la Muzeul Drents din Assen, Țările de Jos, conform politie.nl. Unul d
Piotr Serafin, comisarul european pentru buget, luptă antifraudă și administrație publică, va vizita România
Comisarul european pentru buget, luptă antifraudă și administrație publică, Piotr Serafin, se va deplasa la București și Oradea, în perioada 24-25 aprilie, anunță Reprezentanța Comisiei Europene. Vizita înaltului oficial va fi axată pe îmbunătățirea incluziunii sociale, crearea de locuri de muncă și consolidarea comunităților
BTA/ Bulgaria și România îmbogățesc UE cu regiunea fertilă Dobrogea, spune directorul general al BTA
Odată cu aderarea Bulgariei și României la UE, Uniunea a câștigat una dintre cele mai fertile regiuni ale Europei - Dobrogea - a declarat directorul general al BTA, Kiril Vălcev, în cadrul unei conferințe locale desfășurate marți la Dobrici. Evenimentul a făcut parte din proiectul BTA 'Europa în Balcani: capacitatea de coeziune'.
România, prezentă la European Culture Street, eveniment ce deschide Sezonul Cultural Chengdu-Europa
România a fost prezentă la manifestarea European Culture Street, eveniment anual emblematic de diplomație publică, sub egida Uniunii Europene, care a marcat deschiderea Sezonului Cultural Chengdu-Europa, organizat de către autoritățile locale chineze, în colaborare cu o serie de consulate și ambasade ale Statelor membre UE. Ediția