logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Vrancea: Profesoara Carmen Ion, iniţiatoarea festivalului-concurs Boovie, premiată la Gala Gândit în România

Image

Profesoara de limba română Carmen Ion, iniţiatoarea festivalului-concurs de book-trailere Boovie, a fost premiată, marţi seara, pe scena Ateneului Român, la Gala Gândit în România, ce îşi propune să promoveze personalităţi care pot deveni modele pentru tânăra generaţie.

"Gala Gândit în România nu este doar un eveniment de o seară. Are în spate un an întreg de muncă pe platforma educaţională Gândit în România, unde realizăm şi postăm filme documentare despre personalităţi care au marcat România şi intrăm în dialog cu români care acum scriu istorie, cum e şi doamna Carmen Ion, români care schimbă faţa României la propriu. În fiecare lună avem campanii prin care toate aceste informaţii ajung la tineri, în încercarea de a le propune altfel de modele, de repere. Ne vin anual sute de propuneri pentru fiecare categorie, dar anul acesta nu ne-a fost dificil să o alegem pe Carmen Ion, pentru că e absolut remarcabil ce face. Ştim câtă muncă este în spatele acestui proiect şi acest lucru se simte şi în fiecare vorbă a acesteia", a declarat, pentru AGERPRES, Crenguţa Vişinescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Carmen Ion, profesoară la Colegiul Naţional Pedagogic "Spiru Haret" din Focşani, a pus bazele festivalului-concurs Boovie în 2015, când a decis să îi provoace pe elevi să citească o carte şi să realizeze un trailer după aceasta. Festivalul a evoluat de la an la an iar în 2023, la cea de-a şaptea ediţie, s-au înscris peste 5.500 de elevi şi profesori din ţară şi străinătate.

Premiul pentru Mentorat, obţinut la Gala Gândit în România, a venit ca o încununare a eforturilor profesoarei şi întregii echipe a Boovie.

"A fost o bucurie şi o onoare să fim premiaţi la Gala "Gândit în România", desfăşurată ieri, la Ateneul Român. Gala s-a dovedit un prilej de a face cunoştinţă cu oameni minunaţi, creatori ai unor proiecte unice şi de impact. Chiar dacă pe diplomă se află numele meu, acest premiu este o recunoaştere a muncii întregii echipe Boovie şi a tuturor celor care fac posibilă desfăşurarea festivalului de la an la an - elevi, profesori, parteneri, sponsori", a declarat Carmen Ion.

Alte 11 personalităţi din România au fost premiate la Gală.

Raluca van Staden, cercetător român care a inventat device-ul care depistează diferite forme de cancer într-un timp foarte scurt, dispozitiv premiat cu aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, a câştigat Premiul Bizinvent.

Premiul Start-Up a fost decernat RAYSCAPE, o platformă medicală bazată pe inteligenţă artificială pentru analiza imagistică, fondată în anul 2018 de Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Ştefan Iarca şi Andrei Tenescu.

Vlad Gabriel Ristache, absolvent al Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, câştigător al medaliei de aur la Olimpiada internaţională de chimie din 2023, desfăşurată în Elveţia, a obţinut premiul Lyceum.

Premiul Universitaria i-a fost decernat Mihaelei Constantinescu, lector la Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti, cercetător afiliat Centrului de Cercetare în Etică Aplicată (CCEA) şi director executiv al acestuia. CCEA a obţinut o finanţare de 1,5 milioane de euro de la European Research Council pentru cercetarea utilizării avatarurilor care integrează sisteme de inteligenţă artificială asupra comportamentului şi practicilor morale, avataResponsibility.

Premiul Academica i-a revenit academicianului Marius Andruh, profesor universitar la Facultatea de Chimie de la Universitatea din Bucureşti, prestigios chimist şi cercetător, antrenor al echipei care reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Anton Ficai, profesor universitar doctor la Universitatea Politehnica Bucureşti, cercetător ştiinţific şi deţinător a numeroase brevete de invenţii, a obţinut premiul pentru Cercetare.

Premiul România în Lume i-a revenit lui Cristian Lupeş, considerat cel mai nonconformist dirijor român al momentului, manager al Filarmonicii de Stat Sibiu şi fondatorul primei orchestre de proiecte din România.

Gigi Căciuleanu, dansator, coregraf, profesor şi scriitor, a primit premiul pentru Cultură.

Marele premiu a fost decernat Asociaţiei Dăruieşte Viaţa, fondată de Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, asociaţie care construieşte primul spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România.

Din juriu fac parte profesori, academicieni, directori şi foşti directori ai unor instituţii de cultură care au dificila misiune de a selecta din sutele de propuneri care ajung în atenţia organizatorilor Gândit în România.

Gala Gândit în România, aflată la cea de-a doua ediţie, este un proiect susţinut de Ministerul Culturii. AGERPRES / (A, AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Boovie/facebook.com

Afisari: 17

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Educatie - Stiinta 02-04-2025 17:45

Timiș: Viitorii experți criminaliști, pregătiți de Universitatea de Vest Timișoara, la o specializare unică în țară

Facultatea de Chimie Biologie Geografie din cadrul Universității de Vest Timișoara (UVT) derulează o specializare unică în România, Chimie criminalistică, nivel licență și masterat, unde se înregistrează cea mai mare concurență, de 15 candidați pe loc, iar absolvenții, care vor deveni experți criminaliști, vor avea șanse de a se angaja ca specialișt

Educatie - Stiinta 02-04-2025 15:36

Gorj: Peste 400 de elevi au învățat despre siguranța pe străzi și prevenirea bullyingului, într-un program național

Peste 400 de elevi au participat la activități cu teme precum siguranța pe străzi, siguranța la școală, prevenirea, recunoașterea și gestionarea bullyingului, siguranța acasă și accesarea internetului în cadrul unui program desfășurat de polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj. Potrivit purtătorului de cuvâ

Educatie - Stiinta 02-04-2025 15:24

Aproape 1.500 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa

Un număr de 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul în cadrul inițiativei DiscoverEU lansată de Comisia Europeană. ''Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie. Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie

Educatie - Stiinta 02-04-2025 12:28

Universitatea Politehnica București va lansa un consilier virtual pentru admiterea din acest an

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București va lansa la PoliFEST, eveniment care va avea loc în perioada 3 - 5 aprilie, un consilier virtual pentru admitere care îi va ajuta pe absolvenții de liceu în procesul de selecție a unui program de studii. 'În cadrul celei de a XIV-a ediții a festivalului PoliFEST,

Educatie - Stiinta 02-04-2025 09:47

Botoșani: A fost deschisă Olimpiada Națională de Matematică, la care participă 369 de elevi din toată țara

Municipiul Botoșani găzduiește, în perioada 1-5 aprilie, cea de-a 75-a ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, rezervată elevilor din clasele IX-XII. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc marți seară în prezența secretarului de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, a președintelui Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime, a p

Educatie - Stiinta 01-04-2025 13:43

A început înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2025-2026

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2025-2026 a început și se va încheia pe 6 mai, prevede calendarul aprobat de Ministerul Educației și Cercetării. În această etapă se vor completa și valida cererile-tip de înscriere în învățământul primar. Cere

Educatie - Stiinta 01-04-2025 11:26

Institutul Comoti participă la programul ExoMars, dezvoltat de Agenția Spațială Europeană; urme de viață, mediu, probe

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Turbomotoare - Comoti - Romanian Research & Development Institute for Gas Turbines va participa la prestigiosul program ExoMars, dezvoltat de Agenția Spațială Europeană, a anunțat Autoritatea Națională pentru Cercetare. Programul ExoMars, dezvoltat de Agenția Spațială Europeană - ESA - European Space Agenc

Educatie - Stiinta 31-03-2025 17:01

Sibiu: Universitatea 'Lucian Blaga' anunță că nu va majora taxele de școlarizare pentru anul 2025-2026

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu (ULBS) a anunțat, luni, că nu majorează taxele de școlarizare pentru anul universitar 2025-2026, potrivit unui comunicat de presă. 'Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu a aprobat, în ședința Senatului ULBS, de la sfârșitul săptămânii trecute, hotărârea 1861/27

Educatie - Stiinta 31-03-2025 15:14

Simulare Evaluare Națională: Note mai mari sau egale cu 5 la Limba română - 64,01% și 71,97% la Matematică

Aproape două treimi (64,01%) dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naționale au luat note mai mari sau egale cu cinci la Limba și literatura română, 71,97% la Matematică și 89,16% la Limba și literatura maternă, a informat, luni, Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă. Conform calendarului aprobat de Ministe

Educatie - Stiinta 31-03-2025 14:05

PoliFEST 2025: Târg educațional în domeniul ingineriei și științei, în perioada 3-5 aprilie

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București anunță organizarea, în perioada 3-5 aprilie 2025, a celei de-a XIV-a ediții a Festivalului educațional PoliFEST. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Politehnica București, evenimentul va reuni mii de tineri, profesioniști, reprezentanți ai companiilor și cadr

Educatie - Stiinta 31-03-2025 12:47

Cluj: UBB organizează 23 de concursuri care pot înlocui probele de admitere la facultate

Universitatea 'Babeș-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca organizează 23 de concursuri care pot oferi un avantaj sau chiar pot înlocui probele de admitere la facultate. 'Liceenii care visează să devină studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pot obține un avantaj consistent sau pot chiar obține de timpuriu locul dorit particip&a

Educatie - Stiinta 31-03-2025 10:54

Timiș: Târgul universitar al locurilor de muncă organizat de UPT aduce 40 de companii

Peste 40 de companii și organizații nonguvernamentale și de stat își vor prezenta ofertele de angajare în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a celui mai mare târg universitar al locurilor de muncă din vestul țării, organizat de Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), miercuri și joi, în Cantina UPT din Complexul Studențesc Timișoara. Zi

Educatie - Stiinta 29-03-2025 21:04

Președintele interimar Ilie Bolojan a vizitat UVT; a discutat despre parcursul universităților românești în alianțele europene

Președintele interimar Ilie Bolojan a vizitat, sâmbătă, Universitatea de Vest din Timișoara, unde i-au fost prezentate unele dintre cele mai recente proiecte strategice derulate de instituția de învățământ superior, care au condus la dezvoltarea de capacități de educație și cercetare aflate la standarde europene. Potrivit unu

Educatie - Stiinta 28-03-2025 16:47

Constanța: Porții diminuate de mâncare pentru copii și condiții precare de igienă, descoperite la o grădiniță de Protecția Consumatorilor

Porții de mâncare diminuate și condiții de igienă deficitare sunt printre neregulile depistate la o grădiniță din Constanța de către comisarii de la Protecția Consumatorilor, unitatea de învățământ preșcolar fiind sancționată cu 25.000 lei, a informat, vineri, conducerea instituției. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatoril

Educatie - Stiinta 28-03-2025 16:13

Timiș: Condiții moderne de studiu, pentru UVT, în urma unei investiții de peste cinci milioane de euro

Aproximativ 15.000 de studenți ai Universității de Vest din Timișoara (UVT) vor beneficia de condiții moderne de învățare, în urma unei investiții de peste cinci milioane de euro, realizată cu ajutorul fondurilor europene. 'Prin aceste finanțări ne asigurăm că universitățile din regiunea noastră devin centre de excelență, capabile să pregăteasc