Wolf: Business Lounge TAROM este un salon pe care l-am adus la standardele din Europa de Vest; investiţia, 422.000 de euro

Investiţia în modernizarea salonului business TAROM se ridică la aproximativ 422.000 de euro iar acesta a fost adus la nişte standarde care sunt în concordanţă cu cele din Europa de Vest, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al TAROM, Werner Wilhelm Wolf.
"Vorbim despre un salon pe care l-am adus la nişte standarde care sunt în concordanţă cu cele pe care le avem în Europa de Vest. Investiţia se ridică la aproximativ 422.000 de euro şi eu cred că încheiem un an al schimbărilor, un drum al schimbărilor pe care TAROM a început să meargă cu un factor foarte pozitiv. Deci, putem spune că a fost un an chiar pe măsura aşteptărilor, mai bun decât ceea ce credeam că se poate face în domeniul public", a afirmat Wolf.
El a precizat că acest salon este dedicat tuturor pasagerilor care zboară la clasa business, atât cu compania TAROM, cât şi cu alţi operatori care se află în alianţa Skyteam.
"Salonul este dedicat tuturor pasagerilor care zboară la business, şi din alianţa noastră tot pasageri pe business. Sunt foarte mulţi pasageri care îşi doresc un astfel de salon. Aici ei au la dispoziţie internet, mâncare, băutură, ziare şi reviste. La acestea se adaugă faptul că este un loc mult mai detaşat de tumultul pe care îl avem într-un aeroport'', a susţinut şeful TAROM.
Prezent la inaugurarea oficială a TAROM Business Lounge, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat că decizia de modernizare a acestui salon a fost generată şi de nevoile pe care România le va avea în perioada următoare, după preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În acelaşi context, a spus ministrul, a fost refăcut şi recompartimentat şi Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.
"Oportunitatea pe care ne-o oferă astăzi TAROM să inaugurăm acest salon (TAROM Business Lounge - n. r.) refăcut este generată de iniţiativa care la nivelul companiei în ultimul an se manifestă cu un dinamism ridicat. Practic, intenţia de a moderniza acest salon a fost generată şi de nevoile pe care le avem în perioada următoare legat de Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe care o va exercita România şi sigur că, alături de eforturile pe care le face şi Compania de Aeroporturi Bucureşti, am vizitat astăzi, aproape la final, şi Salonul Oficial, care a fost refăcut şi recompartimentat de-o manieră care să poată procesa vizitatori, oaspeţi pe durata evenimentelor care se vor desfăşura în România de o manieră mai eficientă. (...) Eu îi mulţumesc managerului TAROM pentru implicarea şi dinamismul de care a dat dovadă în această perioadă nu numai în modernizarea acestui salon, ci şi în modernizarea flotei şi în deschiderea de rute. A dezvoltat o politică agresivă, chiar aş spune, de piaţă. Trebuie să găsim resurse suficiente şi din punct de vedere tehnic pentru a reuşi ca, şi din punct de vedere al pasagerilor, nevoile să fie satisfăcute de o manieră mai bună, în sensul că va trebui să susţinem toate rutele noi pe care le-a deschis TAROM-ul în ultimul timp cu avioane mai moderne. Ştiu că are în plan şi modernizarea flotei vechi de ATR-uri. Aştept ca, în primele luni ale anului viitor, să se întâmple şi aceste lucruri", a spus Şova, în deschiderea evenimentului.
De asemenea, şeful de la Transporturi a dat asigurări că România este pregătită pentru a gestiona orice problemă neprevăzută ce ar putea apărea în perspectiva Brexitului.
"Am profitat de ocazie să îl asigur pe domnul ambasador (al Marii Britanii în România, Andrew Noble - n. r.) de întreaga disponibilitate şi, mai mult decât atât, şi de proactivitatea pe care o am în Ministerul Transporturilor pentru a gestiona orice problemă ce ar putea fi neprevăzută din perspectiva Brexitului, astfel încât operatorii de transport - pentru că suntem în inima transporturilor şi transporturile suscită un interes general din partea publicului - noi suntem pregătiţi. I-am spus domnului ambasador că am avut câteva întâlniri şi cu omologul britanic, ocazie cu care ne-am făcut o foaie de parcurs privind gestionarea problemelor care ar putea fi întâmpinate de operatorii de transport, fie că sunt operatori de transport rutier de pasageri, de mărfuri sau aerieni, astfel încât să nu apară nicio sincopă nici pe o componentă de relaţie bilaterală între România şi Marea Britanie", a precizat el.
La rândul său, ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a spus că prima dată a păşit pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în urmă cu 35 de ani, în decembrie 1983.
"Pentru mine va fi o sărbătoare sâmbătă. În două zile este o aniversare personală, pentru că am sosit la Aeroportul Otopeni pe 15 decembrie 1983 pentru prima oară. Şi ceea ce s-a întâmplat în 35 de ani şi în aeroport şi în ţară reprezintp pentru mine un motiv de mare fericire şi cred că intră foarte bine în acest sezon de sărbătoare pe care îl sărbătorim, mai ales cu Centenarul. Am văzut că aeroportul s-a dezvoltat foarte mult. Are ambiţie mare şi TAROM şi cred că serviţi foarte bine ca exemplu pentru întreaga ţară şi, în această privinţă, noi, Marea Britanie, vrem să fim partenerul cel mai loial al României. Mă bucur foarte mult că Dnata, o firmă britanică, gestionează această chestiune, mai ales astăzi acest lounge pentru aeroport, iar acesta este un aspect al vieţii aeroportuare a Marii Britanii. Avem toate posibilităţile pentru dezvoltarea aeroportului. E important, pentru că avem 400.000 de oameni în Marea Britanie care au rădăcinile aici, în România. Avem şi mulţi turişti care vin din toate părţile Marii Britanii cu o gamă de zboruri din fiecare aeroport britanic, ceea ce este într-adevăr foarte impresionant. Mă bucur foarte mult să fiu încă o dată la Otopeni, mă bucur să fiu la începutul unei noi misiuni în România şi vă felicit pentru acest business lounge, care este la nivel internaţional, cum aşteptăm toţi în România", a menţionat Andrew Noble.
În plus, directorul general al TAROM a subliniat că deschiderea acestui salon de business completează activitatea companiei derulată de-a lungul anului.
"Marcăm împreună deschiderea unui business lounge TAROM după noile standarde pe care ni le propunem. Cred că suntem acum în rândul acelora care pot spune că au un business lounge modern. El completează de fapt acţiunile pe care TAROM le-a derulat de la începutul anului. Am început modernizarea flotei, am reuşit să ridicăm cifrele pe ceea ce înseamnă pasageri care călătoresc mai mult cu noi şi le mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi şi aş dori să spun că TAROM este şi rămâne firma care va transporta în siguranţă maximă pe toţi cei care doresc să meargă în alte destinaţii. Dorim să unim românii prin TAROM", a afirmat Wolf. AGERPRES/(A - autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, imagine: Alfred Schupler, redactor video: Alberta Forgiarini, grafician: Ioana Matei, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Boloș: 2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune vor intra în țară în perioada următoare
O sumă de 2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune urmează să intre în țară în perioada următoare, a anunțat, joi seara, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. 'Discuții cheie la Bruxelles: 2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune vor intra în țară în perioada următoare. După cum știți, a
ANPC a dispus închiderea temporară, de până la 6 luni,pentru un procesator/producător produse din carne, din Ilfov
Comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov au efectuat joi un control la societatea ZENA SRL din Domnești, județul Ilfov, și au dispus, pentru deficiențele constatate, oprirea temporară a activității de până la 6 luni, aplicând, totodată, sancțiuni în valoare de 30.000 lei. 'În
Efectivele de porcine și de ovine și caprine ale României au crescut anul trecut, însă au scăzut la bovine și păsări
Efectivele de porcine și de ovine și caprine ale României au crescut anul trecut, comparativ cu 2023, în timp ce la bovine și păsări au scăzut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, date joi publicității. Cu un efectiv de ovine și caprine de 11,87 milioane de capete, România ocupă la nivelul anului 2024 locul
Fluctuațiile cursului valutar și ROBOR pot influența direct românii cu credite ipotecare și viitoarele împrumuturi (analiză)
Volatilitatea cursului leu/euro și fluctuațiile înregistrate de ROBOR pot avea implicații directe atât asupra românilor care au deja credite ipotecare, cât și asupra celor care mizează pe un împrumut pentru a deveni proprietari sau se află pe ultima sută de metri spre finalizarea unei achiziții imobiliare, susțin consultanții în cr
Pistol (CNAIR): Am avizat studiul de fezabilitate pentru ultimul sector al autostrăzii Moldovei, cuprins între Suceava și Siret
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat joi studiul de fezabilitate pentru ultimul sector al autostrăzii Moldovei (A7), cuprins între Suceava și Siret, a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook. Traseul are o lungime de aproximativ de 55,7 kilometri, din care 26
Patronatul European al Femeilor de Afaceri lansează Indexul Antreprenoriatului Feminin
Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) lansează, în premieră în România, Indexul Antreprenoriatului Feminin, un instrument strategic care măsoară nivelul de participare, performanță și impact al femeilor în mediul de afaceri românesc, corelat cu obiectivele europene privind egalitatea de gen, a anunțat joi organizația, printr-
VIDEO Grindeanu: Drumul expres Arad-Oradea e veriga lipsă ce va face cel mai scurt drum nord-sud în Europa
Drumul expres Arad - Oradea este veriga lipsă pentru cel mai scurt drum din nordul Europei în sudul Europei, a declarat, joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a participat la semnarea contractului pentru execuția primului lot, de 33,7 kilometri, al drumului expres Arad - Oradea de către reprezentanții
Aproape 1.700 de elevi și studenți înscriși în programul de securitate cibernetică UNbreakable 2025
UNbreakable România, cel mai mare program de educație în securitate cibernetică pentru liceeni și studenți, a încheiat ediția a opta cu un record de participare: aproape 1.700 de tineri din toată țara s-au înscris pentru a lua parte la sesiuni de pregătire, competiții locale și naționale. Potrivit unui comunicat, î
ANAT cere introducerea urgentă a unui mecanism obligatoriu de protecție împotriva insolvenței companiilor aeriene
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), alături de Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor (ECTAA), solicită introducerea de urgență a unui mecanism obligatoriu de protecție împotriva insolvenței companiilor aeriene în Europa, după ce Air Belgium a intrat în faliment. 'Este inacceptabil c
Cererea de aur, la nivel global, a crescut cu 1%, în primul trimestru al anului; prețul a urcat cu 38% (comerciant)
Cererea globală de aur a crescut cu 1% în primul trimestru din 2025, față de perioada similară din anul anterior, până la 1.206 de tone, în timp ce activele investitorilor de aur prin ETF-uri s-au majorat cu 333% în ultimele 12 luni, arată cele mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului, citate într-un comunicat.
(P) Profit în creștere în primul trimestru al anului 2025 pentru Transilvania Investments
Cu un profit net în creștere cu 133,6% și venituri nete aproape duble față perioada similară a anului trecut, Transilvania Investments anunță rezultate financiare peste așteptări pentru primul trimestru al anului 2025, evidențiind performanța sustenabilă a fondului și eficiența strategiei sale investiționale. La data de 31 martie 2025, fondul
Aproape 6 din 10 români se tem că veniturile lor nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri (platformă de recrutare)
Aproape 6 din 10 români se tem că veniturile lor nu vor ține pasul cu creșterile de prețuri și că nu se vor descurca din punct de vedere financiar, potrivit unei cercetări sociologice eJobs dată, joi, publicității. A doua cea mai mare temere este legată de instabilitatea socio-politică, menționată în 42,2% dintre răspunsuri. 37,3%
Fechet: Valoarea de aproximativ 7.500 de euro a ecotichetului 'Rabla' este rezonabilă
Cred că un ecotichet 'Rabla' în valoare de aproximativ 7.500 de euro este rezonabil și ar putea să facă diferența atunci când românii trebuie să aleagă între un autoturism electric sau unul cu combustie internă, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet. 'Tehnologiile noi î
Burduja: Proiectele energetice necesită miliarde de euro investiții plus ingredientul secret, încrederea
Proiectele energetice necesită miliarde de euro investiții și stabilitate pe un orizont de timp cât mai îndelungat, plus ingredientul secret, încredere, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'În domeniul energiei, am atras în ultimii doi ani peste 14 miliarde euro din fonduri europene și am pornit c
INS: Câștigul salarial mediu net a crescut cu 6,4%, la 5.691 lei, în luna martie
Câștigul salarial mediu net a crescut la 5.691 lei în luna martie 2025, fiind mai mare cu 340 lei (+6,4%) față de luna anterioară, conform datelor publicate joi de Institutul Național de statistică (INS). Câștigul salarial mediu brut a fost 9.495 lei, cu 563 lei (+6,3%) mai mare decât cel înregistrat în luna