Directorul Romaero: Tinerii români pot demara cariere extraordinare în lumea aviaţiei; vrem să ajungem la 1.000 de angajări

Tinerii români pot demara cariere extraordinare în lumea aviaţiei, iar Romaero a făcut deja peste 200 de angajări şi vrea să ajungă la 1.000, a declarat, vineri, Remus Vulpescu - directorul general al companiei aerospaţiale.
"Sunt cariere extraordinare pe care tinerii români le pot demara în lumea aviaţiei. La Romaero, anul trecut am făcut o promisiune şi am respectat-o. Am angajat deja peste 200 de tineri. Continuăm şi vom ajunge la cifra de 1.000 de angajări pe care am anunţat-o. La ROMATSA avem un proces de înnoire, de creştere, de dezvoltare", a spus Vulpescu, la conferinţa de presă dedicată spectacolului aviatic din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS).
Cea de-a zecea ediţie a BIAS este dedicată Centenarului României şi reuneşte anul acesta 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti din 13 ţări. BIAS 2018 este un spectacol de forţă aeriană, în care aşii aviaţiei civile şi militare din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia şi Lituania vor încânta spectatorii cu acrobaţii aeriene uluitoare şi demonstraţii de elită, dar şi cu aeronave expuse la sol.
Potrivit căpitanului comandor Denis Diaconescu de la Statul Major al Forţelor Aeriene, Forţele Aeriene Române participă la BIAS 2018 cu un detaşament de peste 200 de militari şi mai mult de 20 de aeronave.
"În cadrul spectacolului aerian veţi vedea exerciţii tactice la care iau parte, atât aeronave şcoală IAR 316B şi IAK-52, precum şi aeronave de transport, elicopterele IAR 330 Puma şi aeronavele de transport c27j Spartan şi C-130 Hercules, iar vârful de gamă este reprezentat de aeronavele de luptă F16 Half FALCON. În cadrul expoziţiei statice, noi vă prezentăm tehnică din dotarea Forţelor Aeriene, atât aeronave, cât şi radarul de cercetare TPS 79R şi o baterie de rachete sol-aer Hawk. La acest eveniment, alături de noi participă 12 parteneri, precum şi organizaţia NATO", a spus Denis Diaconescu.
La rândul său, cpt comandor Mădălin Cristea, a recomandat publicului să viziteze expoziţia statică, unde este amenajat un stand al Muzeului Naţional al Aviaţiei Române, dedicat Centenarului Marii Uniri, un stand al Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă" din Braşov, în cadrul căruia vor fi două simulatoare de zbor, precum şi un stand al Forţelor Aeriene cu oferta educaţională.
Directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, a precizat că aeronavele vor zbura sâmbătă dimineaţa începând cu ora 9:00.
"Legat de partea de zbor, mâine, de la ora 9:00, cei care vor fi aici vor putea să vadă în aer aeronave. Vom avea un slow start cu aeronave de aviaţie generală, startul oficial fiind la ora 10:00, când aeronave F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române vor survola verticala Aeroportului Băneasa. Activitatea de zbor va continua până la apus, până la ora 21:00, cu o scurtă pauză de 30 de minute în intervalul 15:30 - 16:00. Vor fi peste 100 de aeronave în zbor, pe lângă cele care sunt în expoziţia statică, şi vor evolua de la aeronave mici, cu un motor cu piston, până la aeronave cu 4 motoare, cum ar fi avionul Hercules din dotarea Forţelor Aeriene Române. Pe lângă participanţii tradiţionali - Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române, Iacării Acrobaţi, Jurgis Kairys - vom avea alături de noi invitaţi din Austria - care vin cu şapte aeronave, aeronave rare, istorice, deosebite, inclusiv un elicopter de acrobaţie, şi vom avea evoluţii individuale de acrobaţie de aeronave de luptă. Vor fi două avioane gripen, unul din Cehia, unul din Ungaria, un F-18 din Spania şi un Saab din Austria. Probabil cele mai apreciate evoluţii vor fi cele două formaţii cu avioanele active White Red Sparks din Polonia, cu şase aeronave, şi Turkey Stars, care vin a treia oară alături de noi", a detaliat George Rotaru.
Invitaţi speciali în acest an sunt "supersonicii" Turkish Stars, care reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei, şi este unica formaţie din lume care evoluează cu opt avioane de luptă supersonice.
În premieră pentru România, la BIAS 2018 vor participa "magicienii" White Red Sparks, formaţia de acrobaţie a Forţelor Aeriene ale Poloniei, care evoluează cu şase aeronave PZL TS-11 Iskra.
De asemenea, spectatorii vor putea urmări în evoluţii aeronave supersonice F-16 Fighting Falcon, Saab Jas 39 Gripen, F-15 Eagle şi Eurofighter Typhoon. Printre avioanele expuse pentru public pe Aeroportul Băneasa va fi şi aeronava Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO.
"Forţele Aeriene Române se vor remarcă la BIAS 2018 cu o participare de excepţie, care constă într-o serie de evoluţii în premieră absolută pentru România. Spectatorii vor avea şansa de a admira evoluţiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstraţii artistice de forţă supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon. De asemenea, aşii manşei din cadrul Forţelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules şi C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian. Spectacolul este garantat de prezenţa aşilor Aeroclubului României - Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfăşura în aer drapelul tricolor, de 400 de metri pătraţi", spune CNAB.
În plus, pe parcursul evenimentului, evoluează celebrii Iacări Acrobaţi, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică şi lumini. De asemenea, la BIAS 2018 publicul va putea admira exerciţiile executate cu măiestrie şi siguranţă de piloţi ai companiei naţionale de transport aerian TAROM.
Printre participanţi se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviaţiei româneşti, din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă. La BIAS 2018, participă şi celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.
BIAS 2018 are loc sâmbătă, 28 iulie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - "Aurel Vlaicu" şi Romaero, şi este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române, ROMATSA, Romaero, şi Clubul Sportiv AIBO.
Vineri dimineaţa, pe Aeroportul Băneasa s-a deschis, pentru experţi şi specialişti în aviaţie, expoziţia de aviaţie generală - General Aviation Exhibition, unde producători şi proprietari de aeronave, precum şi furnizori de servicii de aviaţie generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri. Spectatorii vor putea vizita General Aviation Exhibition în cursul zilei de sâmbătă, 28 iulie. AGERPRES/(AS - autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Marcel Boloș: Este esențial ca renegocierea PNRR să se încheie până la finalul lunii mai
Renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și deblocarea integrală a Cererii de Plată 3 sunt priorități imediate pentru a asigura absorbția maximă a fondurilor europene alocate României, susține ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Acesta a participat luni, alături de echipa tehnică din cad
Românii pot investi începând de luni, 12 mai, în titluri de stat Tezaur
Românii pot investi începând de luni, 12 mai, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 6,75%, 7,40%, respectiv, 7,80%, informează Ministerul Finanțelor într-un comunicat transmis AGERPRES. Această ediție a Programului Tezaur este cea de a cincea ediție din acest an, su
Ministerul Energiei a lansat a doua licitație Schemei de ajutor de stat sub formă de CfD
Ministerul Energiei a lansat cea de-a doua licitație în cadrul Schemei de ajutor de stat sub formă de Contracte pentru Diferență (CfD) pentru susținerea producerii de energie electrică din surse regenerabile - energie eoliană onshore și solară fotovoltaică. Conform unui comunicat al ministerului, în cadrul acestei licitații, va fi
Greenpeace: Tribunalul București a hotărât să nu analizeze PUZ-ul pentru Neptun Deep
Tribunalul București a decis să nu analizeze dosarul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru lucrările onshore din Tuzla, dedicate proiectului Neptun Deep, susțin reprezentanții Greenpeace România după decizia instanței de a respinge pe fond acțiunea organizației de mediu privind blocarea proiectului energetic de la Marea Neagră. 'Tri
Grindeanu: Peste 7.000 de oameni lucrează acum pe șantierele gestionate de UMB; nu există niciun fel de planuri de retragere
Știrea cu privire la blocajele și restructurarea de pe șantierele A8 și A3 ale UMB este ''un caz tipic de fake news'', a afirmat, luni, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la ceremonia de semnare a contractului pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Centurii Metropolitane Cluj (Gilău - A3 - Cluj- Napoca - Apahida - DX4).
Grindeanu: Îndemnul meu pentru ministrul care va veni este să aibă ca principală preocupare finanțarea proiectelor
Finanțarea proiectelor aflate în derulare la Ministerul Transporturilor va trebui să fie principala preocupare a oricărui ministru care vine în locul meu, în acest moment noi fiind undeva la o contractare de 300%, deci supracontractare, a transmis, luni, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la ceremonia de semnare a contractului pe
Burduja: Tribunalul București a respins pe fond acțiunea Greenpeace de blocare a proiectului Neptun Deep
Tribunalul București a respins pe fond acțiunea Greenpeace de a bloca proiectul Neptun Deep, iar ONG-ul trebuie să plătească 80.000 de lei dezvoltatorilor Romgaz și OMV Petrom, a anunțat, luni, pe propria pagină de socializare, ministrul
AFM a anulat 'Rabla pentru tractoare' din cauza unor probleme tehnice apărute la aplicația informatică
Administrația Fondului pentru Mediu (ANM) a anulat sesiunea de înscriere în cadrul programului 'Rabla pentru tractoare', destinat producătorilor agricoli - persoane fizice, din cauza unor prob
Burduja: Investițiile fără precedent reprezintă adevăratul suveranism energetic
Investițiile fără precedent reprezintă adevăratul suveranism energetic și există o singură cale pentru independența energetică a României, cât mai departe de ghearele 'experților' în șantaj energetic de la Est, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'Anul trecut, România a devenit în premieră cel mai mare pro
INS: Deficitul comercial a crescut cu 26,9%, în primul trimestru; importurile s-au majorat cu 8,1%, iar exporturile cu 2,7%
Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) a fost, în primul trimestru din acest an, de 8,453 miliarde euro, în creștere cu 26,9% (+1,792 miliarde de euro) decât cel înregistrat în primul trimestru din 2024, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate luni. În luna martie 2025, exporturile FOB au însum
Programul 'Rabla pentru tractoare' debutează luni, cu un buget de 500 de milioane de lei
Programul 'Rabla pentru tractoare' demarează luni, iar timp de o săptămână sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii, iar solicitanții pot aplica online, prin intermediul aplicației informatice, informează Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Potrivit sursei citate, aplicația informatică este pusă la dispoziție
Bursa de la București a câștigat aproape 17 miliarde lei la capitalizare, în această săptămână
Bursa de Valori București (BVB) a câștigat 16,95 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 4,78%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 242,58%, în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB și consultate de AGERPRES, capitalizarea bursier
MEDAT: România importă în special din UE și SUA între 20% și 70% din componentele pentru industria de apărare
Ponderea componentelor de import folosite în industria de apărare din România poate varia între 20% și 70%, fiind achiziționate din state membre ale Uniunii Europene, și state terțe, precum SUA, a precizat Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) într-un răspuns la o solicitare a AGERPRES.
CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a crescut, în aprilie 2025, cu 7.129 persoane
Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de AGERPRES. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari din sistemul public, iar
Report de peste 3,56 milioane de euro la Joker și de 2,69 milioane de euro la Noroc, la tragerile de duminică
Un report de peste 3,56 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2,69 milioane de euro, informează Loteria Româna. Duminică au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tra