Bujor (ITM Bucureşti): Am efectuat controale la 77 de benzinării din Bucureşti
![Imagine din galeria Agerpres](https://foto.agerpres.ro/storage/watermark/15422804.jpg)
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti au făcut controale la 77 de benzinării din Capitală, în cadrul campaniei de verificare care a debutat pe 10 martie, a declarat, miercuri, inspectorul-şef al ITM Bucureşti, Constantin Bujor.
"La nivelul municipiului Bucureşti, în cele cinci zile de desfăşurare a campaniei, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au efectuat un număr de 154 de controale în domeniile de referinţă, din care 77 de controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi 77 de controale în domeniul relaţiilor de muncă. Se verifică aspectele legate de partea de securitate şi sănătate în muncă, plus încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă. (...) Putem să spunem că la nivelul municipiului Bucureşti au fost atinse, ca obiective, din totalul staţiilor de distribuţie carburanţi auto, peste 90%, urmând ca astăzi să se parcurgă toate aceste puncte de lucru sau unităţi pe care le vom controla. Până la ora actuală au fost verificate 77 de benzinării", a afirmat Bujor.
Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO
Inspectorul-şef al ITM Bucureşti a explicat că în cadrul campaniei au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei.
"Cu ocazia acestei campanii, la nivelul municipiului Bucureşti au fost aplicate şi o serie de sancţiuni. Aş vrea să menţionez faptul că, din totalul sancţiunilor aplicate, peste 100 de sancţiuni, sunt doar 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei, acest lucru arătând şi caracterul preventiv al acţiunilor desfăşurate în acest domeniu de instituţia noastră", a menţionat el.
Potrivit acestuia, printre neconformităţile constatate se numără lipsa echipamentului individual de protecţie.
"Au fost constatate şi o serie de neconformităţi în domeniul securităţii muncii, cum ar fi lipsa echipamentului individual de protecţie sau echipament individual de protecţie incomplet, lipsa instruirii în ceea ce priveşte elementele legate de activităţile în mediu exploziv, lipsa autorizaţiei de securitate şi sănătate în muncă, semnalizare de securitate şi sănătate în muncă incompletă. În domeniul relaţiilor de muncă: neacordarea sporului pentru munca suplimentară şi prestată în zilele de repaos săptămânal, neinformarea lucrătorilor privind munca de noapte, lipsa dovezii achitărilor drepturilor salariale, sau neevidenţierea timpului de muncă prestat de salariaţi. Noi ca instituţie vrem să fim transparenţi şi în acelaşi timp să atragem atenţia că legislaţia trebuie respectată, mai ales după această perioadă de pandemie, când o serie de angajatori ar trebui să vadă că legislaţia trebuie respectată indiferent de perioada în care îşi desfăşoară activitatea", a subliniat Constantin Bujor.
Şeful ITM Bucureşti a atras atenţia că în Capitală a fost descoperită o benzinărie care nu avea autorizaţie de securitate şi sănătate în muncă.
"La nivelul municipiului Bucureşti nu au fost cazuri de muncă fără forme legale, avem informaţii că la nivelul ţării sunt două situaţii în care s-au identificat şi cazuri de muncă fără forme legale, dar nu la nivelul municipiului Bucureşti. Şi noi am rămas un pic blocaţi - spre exemplu am găsit o unitate care nu avea autorizaţie din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Acest lucru este obligatoriu şi necesar - nu poţi să-ţi desfăşori activitatea fără o autorizaţie de acest gen, legea 319 din 2006 prevede ca obligaţie eliberarea acestei autorizaţii", a susţinut Bujor.
El a subliniat că verificările efectuate de ITM Bucureşti fac parte din campania naţională de verificare a activităţilor de distribuţie de carburanţi auto.
"La nivel naţional există o campanie de verificare a activităţilor de distribuţie carburanţi auto. Perioada de desfăşurare a campaniei este din 10 martie până în 16 martie, iar rezultatele finale vor fi pe 17 martie. Este o acţiune care se încadrează în programul-cadru de acţiune al Inspecţiei Muncii, coordonată de inspectorul general de stat Bratu Dantes Nicolae", a precizat oficialul instituţiei. AGERPRES/(A - autor: George Coman, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)
Citiţi şi:
Budăi: Inspecţia Muncii a demarat o campanie naţională de verificare a normelor de sănătate în muncă
Ministerul Finanţelor, prin ANAF, a demarat ample acţiuni de verificare a pieţei de combustibil
Consiliul Concurenţei investighează dacă este justificată scumpirea carburanţilor
Ministrul Energiei: România nu are nicio problemă în aprovizionarea cu carburanţi în benzinării
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Tunisia, o nouă piață pentru exportul românesc de animale și păsări
Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a semnat, miercuri, la Tunis, certificatele sanitare veterinare necesare pentru exportul în Tunisia de ovine, bovine și produse cu valoare adăugată (carcase de ovine și bovine), carne de pasăre, ouă pentru incubație, precum și pui de o zi.
România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE în 2022, 30,6%; tendință de scădere (analiză)
România a înregistrat în 2022 cel mai mare deficit de încasare a TVA din Uniunea Europeană (UE), pierzând 30,6% din veniturile aferente acestei taxe, dar acest procent este cu 4,2% mai mic față de 2021, conform unei analize realizate de o companie de consultanță fiscală. La finalul anului 2024, Comisia Europeană a
Pistol (CNAIR): În scurt timp se va putea circula de la Curtea de Argeș la București pe autostradă
Secțiunea Pitești - Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu - Pitești (A1) se apropie de finalizare, a anunțat, miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. 'Secțiunea Pitești - Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu - Pitești (A1) se apropie de finalizare! Pe ultimii 15 k
Fechet: Romsilva va fi reorganizată, chiar dacă asta îi îngrijorează pe cei care își vor pierde beneficiile
Romsilva va fi reorganizată, de la structura centrală și până jos, chiar dacă asta îi îngrijorează foarte tare pe cei care își vor pierde beneficiile, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, după întâlnirea pe care a avut-o cu sindicaliștii din silvicultură.
România, Belgia, Estonia și Letonia trebuie să transpună corect reglementările UE privind promovarea folosirii energiei din surse regenerabile
Comisia Europeană a decis miercuri să trimită avize motivate suplimentare către România, Belgia, Estonia și Letonia pentru că nu au transpus în mod complet reglementările UE privind promovarea folosirii energiei din surse regenerabile, stabilită în Directiva UE 2018/2001, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Comisia solicită României să se asigure că firmele sunt plătite la timp de către autoritățile publice
Comisia Europeană a decis miercuri să emită un aviz motivat către România pentru că nu a aplicat în mod corect reglementările Directivei UE 2011/7 privind combaterea întârzierii în efectuarea plăților în tranzacțiile comerciale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Întârzie
Comisia cere României să transpună corect Directiva privind impactul produselor din plastic asupra mediului
Comisia Europeană a decis miercuri să deschidă o procedură de infringement trimițând o scrisoare de punere în întârziere către România pentru că nu a transpus în mod corect Directiva UE 2019/904 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
O treime din populația României este expusă sărăciei și o infrastructură de transporturi precară accentuează această problemă (raport)
O treime din populația României este expusă sărăciei, iar o infrastructură de transporturi precară accentuează această problemă, susține Adela Fofiu, realizatoarea raportului 'Sărăcia din Transporturi în România', o analiză prezentată miercuri de Asociația 2Celsius. 'În condițiile în care deja noi avem
Asigurarea RCA de la Asirom poate fi adăugată în portofelul electronic al telefonului mobil
Polițele de asigurare RCA emise de Asirom pot fi adăugate în portofelul electronic al telefonului mobil, începând cu luna ianuarie, anunță compania de asigurări într-un comunicat. Această caracteristică a fost concepută pentru a simplifica accesul clienților la informațiile despre poliță și pentru a le oferi o experienț
ADR: Se amână unele proceduri online și faze finale de licitație electronică, cu data de depunere 11-12 februarie
Toate procedurile online cu data de depunere 11-12 februarie 2025, ora 15:00 - și fazele finale de licitație electronică din aceleași zile, ora 16:00, se amână pentru 13 februarie, la aceleași ore de închidere, în contextul întreruperii serviciilor furnizate de platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), a anunțat miercuri Aut
Patronatul Operatorilor de Service Auto: tarifele de manoperă plătite de unele companii de asigurări nu reflectă realitatea economică
Patronatul Operatorilor de Service Auto (POSA) semnalează că tarifele de manoperă plătite de unele companii de asigurări nu reflectă realitatea economică actuală, mulți asigurători plătind tarife de manoperă la nivelul anului 2014, deși costurile forței de muncă au crescut semnificativ în ultimul deceniu, arată POSA într-un comunicat transmis miercuri AGE
BEI: 90% dintre firmele românești au luat măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Majoritatea firmelor românești (90%) au luat măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, similar altor companii din Europa, însă este mai puțin probabil să-și fi îmbunătățit eficiența energetică, arată noile rezultate pe țară ale sondajului Grupului Băncii Europene de Investiții (EIBIS). Măsurile luate de compan
Geană (Federația Silva): Salariile la Romsilva nu s-au dublat; funcționari din Ministerul Mediului câștigă dublu față de directorul RNP
Salariile la Romsilva au fost corelate cu creșterea salariului minim brut garantat pe țară, nicidecum nu s-au dublat, și dacă ne uităm la Ministerul Mediului sunt funcționari care câștigă dublu față de directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP), din bani publici, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, președintele Federației Sindicatelor din Silvic
APCE: Locatarii blocurilor de locuințe pot utiliza energie produsă de panouri fotovoltaice montate pe acoperișuri
Locatarii blocurilor de locuințe pot utiliza, în mod direct, energia regenerabilă produsă de panouri fotovoltaice montate pe acoperișuri, aceasta fiind o soluție inovatoare pentru facturi mai mici, susțin reprezentanții Asociației Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE). În acest sens, asociația a prezen
ADR: Platformele Ghișeul.ro, SEAP, PCUE și SIAE vor redeveni funcționale miercuri, la ora 18:00
Termenul pentru repunerea în funcțiune a Ghișeul.ro, Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Punctul de Contact Unic Electronic (PCUE) și Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în Transporturi (SIAE) a fost prelungit până miercuri, la ora 18:00, informează Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), într-un comunicat