logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Documentar: Zodia Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)

Image

Odată cu solstiţiul de iarnă (22 decembrie 2023), se intră din punct de vedere astrologic în Zodia Capricorn, fiind a 10-a pe cercul zodiacal european (ce cuprinde 12 zodii), potrivit site-ului astrologie-zodii.ro. În zodia tropicală, Soarele tranzitează această zonă a zodiei din 22 decembrie până în 19 ianuarie a fiecărui an.

În astrologie, Capricornul este considerat un semn introvertit, un semn de pământ şi unul dintre cele patru semne cardinale. Zodie feminină de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Saturn, în mitologia romană, reprezenta puterea supremă, tatăl tuturor zeilor. Este cea mai stabilă şi consecventă dintre toate zodiile. Capricornul este unul dintre cele trei semne de pământ alături de Fecioară şi Taur.

Semnele pământului reprezintă înţelepciune, stabilitate şi seriozitate. Deoarece elementul Pământ al semnului zodiacal este atât de fiabil, le conferă celor născuţi posibilitatea de a deveni oameni de afaceri de încredere şi profesionişti.

Saturn este una dintre planetele cu o putere incredibilă de transformare prin distrugere şi renaştere. Această putere este asociată trecerii timpului. Capricornul mai este asociat şi cu anotimpul iarna.

Capricornii reprezintă unul dintre cele mai frumoase semne din zodiac, având reputaţia de a fi foarte plăcuţi. Există o legătură uriaşă între caracteristicile tradiţionale ale Capricornului şi zeul sumerian al înţelepciunii şi al apelor, Enki, care avea, de asemenea, capul şi corpul superior al unei capre şi corpul inferior şi coada unui peşte. Simbolul caprei de mare datează de peste 4000 de ani, potrivit www.express.co.uk.

Nativul se adaptează oricărei împrejurări pentru a-şi atinge scopul, potrivit site-ului eastrolog.ro. Chiar dacă uneori ascendenţa lui socială poate fi urmată de o cădere, nu se lasă învins, îşi adună forţele foarte repede şi porneşte din nou la drum, folosindu-se de toate elementele pe care le-a adunat în jurul său, având în vedere scopul urmărit.

Piatra mistică benefică - jadul negru
Ziua norocoasă - sâmbăta
Numărul norocos - 4
Culori benefice - verde închis, maro, negru
Simţul cel mai bine dezvoltat - pipăitul

Alimentele benefice: dieta sa trebuie orientată spre rădăcinoase, alimente bogate în calciu, alimente ce cresc în pământ (cartofi, morcovi), alimente de culoare închisă spre negru - ridichi, cireşe, stafide etc.

Bărbatul Capricorn, sub o aparentă timiditate şi singurătate, este puternic şi dur, caracterizat de o tenacitate deosebită. Capricorn este foarte activ, stăruitor, destoinic pentru a ajunge perfecţiunea materială, fiind în cadrul zodiacului european opus Racului, care îşi canalizează toată atenţia asupra familiei. Capricornii fug de sărăcie şi ar fi în stare să se căsătorească din interes pentru a-şi asigura ziua de mâine. Cu toate acestea, lângă persoana potrivită, Capricornul va iubi şi va fi fericit întreaga viaţă. El va fi devotat familiei şi mai ales copiilor, pentru care va fi un părinte model, chiar dacă va fi un părinte mai exigent.

Femeia Capricorn este sobră şi rezervată, capabilă să folosească eficient tot ceea ce vede, aude sau învaţă, pentru a-şi atinge scopul propus, potrivit site-ului www.venus.org.ro. Este muncitoare şi o bună organizatoare, având încredere în forţele proprii. Întotdeauna găseşte ceva frumos pentru a adăuga imaginii sale, reuşind să nu treacă neobservată. Ajutorul ei este întotdeauna binevenit, căci cel mai adesea este calificat şi bine intenţionat. Îşi creşte copiii cu multă dragoste şi grijă, încercând să le inoculeze puţin din tenacitatea care o caracterizează.

Copiilor născuţi în zodia Capricorn le place natura şi sunt pasionaţi de sporturile în aer liber. Într-un grup, au tendinţa de a prelua comanda şi chiar de a exercita o anumită autoritate asupra celorlalţi copii, după cum menţionează site-ul www.copilul.ro. Vor reuşi să se descurce singuri în viaţă de la o vârstă precoce. Ştiu să îşi asume responsabilităţi şi să îşi poarte singuri de grijă. Armele redutabile ale copiilor născuţi în Capricorn sunt excelentul simţ de organizare, stăpânirea de sine şi dorinţa de autodisciplină.

Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Taur, Fecioară
Bună (80%) - Peşti, Scorpion
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Rac
Nerecomandabilă (10%) - Vărsător, Săgetător

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Capricorn: Johannes Kepler, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Richard Nixon, Henri Matisse, Anne Bronte, Ava Gardner, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Adriano Celentano, Kevin Costner, Adolf Windaus, Humphrey Bogart, Victoria Principal, Jason Marsden, Robert Duvall, Nicolas Cage, Lara Fabian.

Personalităţi din România născute în zodia Capricorn: Mihai Eminescu, Horia Deleanu, Matei Alexandru, Rodica Negrea, Ovidiu Iuliu Moldovan, Vasile Boerescu, Nicolae Ţic, Gheorghe Dinică, Mihai Constantinescu, Marina Scupra, Paula Seling, Ion Luican, Marius Moga, Sanda Ladoşi, Gabriel Dorobanţu, Lia Bugnar, Zoia Alecu, Cristian Minculescu, Victor Socaciu. AGERPRES/ (Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cerasela Bădiţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Afisari: 225

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 25-04-2025 14:05

Săptămâna europeană 21-25 aprilie 2025

Comisia Europeană a anunțat sancțiuni financiare împotriva companiilor americane Apple și Meta pentru încălcări ale legislației europene privind concurența. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că Executivul Comunitar va prezenta în următoarele două săptămâni o foaie de parcurs cu măsuri menite să elimine complet importurile

Documentare 25-04-2025 10:45

DESTINAȚII DE WEEKEND: sfârșit de săptămână în București și în țară

* Muzeul Național al Țăranului Român va fi redeschis din data de 25 aprilie, după un îndelungat șantier de consolidare, început în 2016, și după o vreme necesară primenirii, a informat instituția muzeală, într-un comunicat transmis AGERPRES. 'Am (re)așezat obiectele în locurile lor (pe care le-au părăsit

Documentare 25-04-2025 10:15

FRAGMENT DE ISTORIE: 80 de ani de la Conferința de la San Francisco, crearea ONU (25 aprilie - 26 iunie 1945)

Organizarea postbelică a lumii a început încă de la 21 august 1941, când președintele american Franklin Delano Roosevelt a prezentat în fața Congresului Carta Atlanticului, document care viza, printre altele, crearea unei asociații generale de națiuni care să ofere garanții pentru independența politică și integritatea teritorială a statelor mari și mi

Documentare 25-04-2025 10:00

DOCUMENTAR: Actorul Al Pacino împlinește 85 de ani (25 aprilie)

Actorul Al Pacino s-a născut la 25 aprilie 1940 în Bronx, un cartier al New Yorkului. A fost crescut de bunici, care l-au dus la cinema de când era mic. La 17 ani a început să se întrețină singur, lucrând ca vânzător, poștaș, lucrător de farmacie, portar, administrator de bloc. A început să joace teatru ca amator, a scris cuplete pen

Documentare 25-04-2025 09:45

25 aprilie - Ziua internațională a delegaților (ONU)

Ziua internațională a delegaților marchează aniversarea primei zile a Conferinței de la San Francisco, cunoscută drept Conferința Națiunilor Unite. La 25 aprilie 1945, delegații din cincizeci de țări s-au reunit pentru prima dată la San Francisco. Polonia nu a trimis un reprezentant deoarece componența noului său guvern nu a fost anunțată decât prea târziu pentru

Documentare 25-04-2025 09:30

Evenimentul East European Comic Con (25-27 aprilie)

În intervalul 25-27 aprilie 2025, are loc, la complexul Romexpo din București, evenimentul East European Comic Con (EECC), dedicat iubitorilor de filme, seriale, jocuri video, cosplay, benzi desenate și nu numai, potrivit comic-con.ro. Lista actorilor care sunt invitați speciali la această ediție cuprinde

Documentare 25-04-2025 09:15

25 aprilie - Ziua mondială de combatere a malariei (OMS)

Ziua mondială de combatere a malariei este marcată, anual, la 25 aprilie, potrivit who.int. A fost adoptată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în cadrul sesiunii cu numărul 60, din mai 2007, pentru a evidenția progresele care au fost realizate în prevenirea și controlul malariei, dar și pentru a accelera lupta împotriva acestei boli. T

Documentare 25-04-2025 09:10

25 aprilie - Ziua Justiției Militare

Ziua Justiției Militare este marcată în fiecare an la 25 aprilie. La această dat, în 1919 a luat ființă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înființarea unei structuri specializate în asigurarea asistenței juridice pentru armată, potrivit

Documentare 25-04-2025 08:30

CENTENARUL PATRIARHIEI ROMÂNE: Mitropolitul primat Calinic Miclescu (1875-1886)

Calinic Miclescu a fost Mitropolit al Moldovei între anii 1865-1875 și apoi Mitropolit primat între 1875-1886. S-a născut la data de 16 aprilie 1822, în Suceava, în familia marelui logofăt Scarlat Miclescu și a soției acestuia Maria (născută Beldiman), primind la botez numele Constantin. A intrat în monahism la Huși, la 18 iunie 1

Documentare 25-04-2025 08:00

CENTENARUL PATRIARHIEI ROMÂNE: 140 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (25 aprilie 1885)

Încercări pentru ca autocefalia Bisericii Ortodoxe Române să devină un fapt împlinit au fost inițiate și susținute încă din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Unirea Principatelor Române, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei (5/17 ianuarie 1959), apoi în Țara Românească (24 ianuar

Documentare 25-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Ca să fii orbit cu privire la alții, demult trebuie să nu te fi văzut nici pe tine.' - N. Iorga ('Cugetări', Ed. Albatros, 1972) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Ionela Gavril)

Documentare 25-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 25 aprilie

Ortodoxe Izvorul Tămăduirii; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu; Sf. Ap. și Evanghelist Marcu; Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului Greco-catolice Sf. ap. și ev. Marcu Romano-catolice Sf. Marcu, ev. În vin

Documentare 25-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 25 aprilie

Este a 115-a zi a anului 2025. Au mai rămas 250 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 15 m și apune la 20 h 13 m. Luna răsare la 04 h 55 m și apune la 17 h 24 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 24-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Elisabeta Polihroniade, mare maestră internațională a șahului

Elisabeta Polihroniade, legendă a șahului românesc, s-a născut la București, în ziua de 24 aprilie 1935. Licențiată a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, Elisabeta Polihroniade este singura româncă ce deține zece medalii olimpice cucerite la Olimpiadele de Șah, individual sau cu echipa, potrivit 'Enciclopediei

Documentare 24-04-2025 09:30

24 aprilie - Ziua mondială a protecției animalelor de laborator

La 24 aprilie este marcată anual Ziua mondială a protecției animalelor de laborator, o zi ce comemorează și evidențiază suferința animalelor din laboratoarele din întreaga lume. Pe lângă expunerea tratamentului la care sunt supuse aceste animale, această zi reprezintă o oportunitate de a arăta că există o cale mai bună, de a evidenția metodele științifice avansat