logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

TEATRU ŞI FILME ROMÂNEŞTI: ''Un Crăciun altfel'' (2014)

Image

Comedia "Un Crăciun altfel", regizată de Dragoş Buliga după un scenariu de Iulian Postelnicu, a avut premiera în 2014.

"Aventurile de sărbători ale personajelor stârnesc hohote de râs (...). Evenimentul special din viaţa familiei Puică vine cu multe cadouri şi surprize. Întâmplările savuroase şi toate încurcăturile pe care le creează Alex Puică îl vor pune în centrul atenţiei.", notează site-ul https://topfilmeonline.biz/, în prezentarea filmului.

Filmul este un fel de continuare a seriei "O săptămână nebună" şi "Altă săptămână nebună", în care personajele principale - cărora le dau viaţă actorii Horaţiu Mălăiele, Tora Vasilescu, Paul Ipate şi Diana Cavallioti - revin într-o peliculă dedicată sărbătorilor de iarnă, notează site-ul https://fr-fr.facebook.com/people/Un-Craciun-altfel/100067139924290/.

Subiectul comediei îl reprezintă pregătirile pentru Crăciun ale unei familii - Emilian şi Natalia Codrescu - părinţii Mariei - şi Alex, Maria şi fiica lor, micuţa Emilia. Pe parcursul acestor pregătiri, dar şi în ziua de Ajun şi cea de Crăciun, se petrec multe întâmplări ciudate şi amuzante, cele mai multe provocate de Alex Puică - un tânăr cu suflet bun, dar foarte neîndemânatic sau... foarte ghinionist.

 


La petrecerea de sfârşit de an a firmei unde lucrează, Alex îl întâlneşte pe Mihai - noul iubit al Cristinei, secretara lui Alex. Şefa lui Alex bea mai mult decât ar fi normal, iar el cheamă un taxi - ca s-o ducă acasă, iar apoi să ajungă la socrii lui. Pe drum, şefei i se face rău, cu stare de vomă, reuşind să murdărească nu doar maşina, ci şi hainele lui Alex. Supărat, taximetristul le spune să coboare din maşină, iar Alex ajunge, cu chiu-cu vai, acasă la şefa sa, care era deja inconştientă, o aşează pe acesta în pat, să doarmă, iar el merge la baie să se spele. Când iese de la baie - dezbrăcat, gândindu-se că va găsi haine curate cu care să se îmbrace -, şefa se dezmeticeşte, se sperie, începe să ţipe şi îl dă afară din casă... complet dezbrăcat. Disperat, Alex scoate un sac de gunoi dintr-un tomberon găsit pe stradă şi îl pune pe el, apoi pleacă spre casa socrilor - Emilian şi Natalia Codrescu -, unde soţia sa Maria şi fetiţa lor Emilia deja ajunseseră. Fiind o oră destul de târzie - 1.30, se trezesc toţi ai casei. Emilian, socrul lui Alex, rămâne şocat când îl vede. Natalia, soacra lui Alex, întreabă din dormitor: "Cine e, dragă?". Soţul îi răspunde: "E Alexandru al nostru, îmbrăcat cu pampers, cu chiloţi de plastic!", apoi iese în stradă să plătească taxiul cu care venise ginerele.

Maria, soţia lui Alex, îl întreabă unde îi sunt hainele, iar Alex îi spune că le-a lăsat la "piticul" Iulică. Apoi, presat de necesităţi fiziologice, el vrea să aprindă lumina, dar se ard siguranţele şi, în beznă, Alex nu mai nimereşte baia, ci intră în cămară, unde era pus la fezandat purcelul de lapte, pentru masa de Crăciun. Disperat că Alex a compromis purcelul, Emilian vrea să schimbe siguranţa arsă, dar alunecă în băltoaca de urină pe jos - pe care o făcuse Alex - cade şi se loveşte destul de serios la cap.

Emilian se duce la spital, unde e pansat, apoi revine acasă. A doua zi, Emilian pleacă să cumpere alt purcel de lapte, dar pe drum i se face rău şi cade în faţa unei firme de pompe funebre. Patronul firmei, Bartolomeu, îl ajută să se ridice, îl duce în birou şi îi dă un pahar cu apă, apoi îl duce în subsol, unde avea o targă, ca Emilian să stea puţin întins şi să se odihnească. Emilian îşi scoate ochelarii, îi pune pe o masă şi se aşează. Bartolomeu sună acasă la Emilian, pentru a anunţa familia. Ghinionul este că la telefon răspunde Alex, care după ce află că Bartolomeu e de la pompe funebre şi că socrul lui s-a prăbuşit în stradă iar acum e acolo, deduce că Emilian ar fi murit. Le anunţă pe Natalia şi Maria, apoi pleacă la firma de pompe funebre.

Între timp, Emilian îşi revine şi pleacă spre casă, dar îşi uită acolo ochelarii. La firma de pompe funebre soseşte un alt angajat, care preia tura, iar Bartolomeu pleacă. Când ajunge Alex, spune că a venit după domnul Emilian Codrescu, intră în morgă şi îi găseşte ochelarii. Acasă, Natalia tocmai anunţa la telefon cunoscuţii că Emilian a murit, când în casă intră însuşi "mortul". Natalia leşină, iar la uşa familiei Codrescu încep să ajungă, prin curier, coroane de flori. Tot atunci, soseşte şi şefa lui Alex, care îi aduce acestuia hainele şi prezintă scuze pentru faptul că s-a îmbătat şi l-a dat afară din casă dezbrăcat. Maria îi reproşează lui Alex că a minţit-o şi îl trimite să doarmă în mansardă.

Dar în mansardă era căsuţa pentru păpuşi a Mariei, pe care Emilian o reparase pentru nepoţica Emilia. Bineînţeles, neîndemânaticul Alex reuşeşte s-o distrugă. Şirul încurcăturilor provocate de Alex continuă - cu sosirea unei maşini pe care acesta a comandat-o crezând că prin testamentul lăsat de Emilian va primi nişte bani, cu vătămarea căţelului unei prietene sosite în vizită pentru a prezenta condoleanţe, cu pierderea căruciorului în care era fetiţa, dar pe care îl recuperează în final, cu dezamăgirile sentimentale ale secretarei lui Alex, Cristina, care încearcă să se spânzure în casa lui Emilian şi a Nataliei, dar reuşeşte doar să provoace nişte pagube în casă...

Dar totul e bine când se termină cu bine. La masa de Crăciun, după ce Alex decapitează purcelul de lapte, în timp ce se juca de-a Robin Hood cu o arbaletă, el îi mulţumeste Nataliei pentru că a făcut "ceea ce fac toate mamele din lume, adică tot ce v-a stat în putere ca să avem un Crăciun ca acasă", adăugând că el, Maria şi Emilia vor veni în acea casă în fiecare an, pentru a petrece acolo Crăciunul.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Horaţiu Mălăele (în rolul lui Emilian), Tora Vasilescu (în rolul Nataliei), Paul Ipate (în rolul lui Alex), Diana Cavallioti (în rolul Mariei), Mircea Andreescu, Anca Sigartău, Ionel Mihăilescu, Mircea Andreescu, Vlad Rădescu, Carmen Ionescu, menţionează site-ul https://www.imdb.com/. AGERPRES/(Documentare - Marina Bădulescu, editor: Ionela Gavril, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) Un Craciun altfel/facebook.com

Afisari: 24

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 13-05-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Stevie Wonder, una dintre legendele vii ale muzicii

Muzicianul Stevie Wonder s-a născut la 13 mai 1950, în localitatea Saginaw, Michigan, SUA. Numele său a fost ulterior modificat în Stevland Hardaway Morris, când s-a căsătorit mama sa, notează ww.allmusic.com. Născut prematur, a fost ținut în incubator. Faptul că a primit prea mult oxigen a dus la cicatrizarea și detașarea retinei sale și astfel și-a

Documentare 13-05-2025 10:00

Concursul muzical Eurovision 2025 (13, 15, 17 mai)

În 2025, are loc a 69-a ediție a concursului muzical Eurovision. Marea Finală a Eurovision 2025 va avea loc la St. Jakobshalle, Basel, sâmbătă, 17 mai, iar semifinalele au loc pe 13 și 15 mai. La această ediție vor participa 37 de posturi publice (Albania - RTSH, Armenia - AMPTV, Australia - SBS- asociat EBU, Austria - ORF, Azerbaidjan - Ictimai, B

Documentare 13-05-2025 09:00

Cea de-a 78-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes (13-24 mai)

Ediția cu numărul 78 a Festivalului de Film de la Cannes debutează în ziua de 13 mai 2025, urmând să tragă cortina la 24 mai. Juriul competiției principale este prezidat de actrița franceză Juliette Binoche, potrivit festival-cannes.com. Posterul oficial al ediției prezintă o scenă din filmul

Documentare 13-05-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Orice își are ritmul propriu de schimbare. Moda se schimbă mai repede decât manierele, manierele mai repede decât moravurile, moravurile mai repede decât pasiunile și, în general, viața intelectuală, rațională, lucidă, mai repede decât cea afectivă, intențională, instinctivă.' - George Bernard Shaw ('Aforisme, paradoxuri, cuge

Documentare 13-05-2025 07:30

SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 13 mai

Ortodoxe Sf. Mc. Glicheria; Sf. Serghie Mărturisitorul Greco-catolice Sf. m. Glicheria; Apariția Sf. Fecioare Maria la Fatima Romano-catolice Sf. Fc. Maria de la Fatima Sfânta Muceniță Glicheria este pomenită în calendarul creștin o

Documentare 13-05-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 13 mai

Este a 133-a zi a anului 2025. Au mai rămas 232 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 51 m și apune la 20 h 34 m. Luna răsare la 21 h 51 m și apune la 05 h 42 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiță)

Documentare 12-05-2025 10:00

Săptămâna mondială a siguranței rutiere (ONU) (12-18)

Săptămâna mondială a siguranței rutiere (ONU), aflată la cea de-a 8-a ediție, va avea loc în perioada 12-18 mai 2025 și va avea tema '#MakeWalkingSafe#MakeCyclingSafe', menționează www.who.int. Evenimentul are drept scop să îndemne factorii de decizie să încurajeze mersul pe jos, cu bicicleta și

Documentare 12-05-2025 09:30

12 mai - Ziua internațională a sănătății plantelor (FAO)

Sănătatea plantelor reprezintă fundamentul securității alimentare și este interconectată cu sănătatea umană, animală și a mediului. Plantele sănătoase oferă diete bogate în nutrienți pentru oameni și animale și contribuie la promovarea unui ecosistem echilibrat, subliniază Organizația pentru Alimentație și Agricultură. Plantele infectate cu dăunători pot

Documentare 12-05-2025 08:30

12 mai - Ziua internațională a asistenților medicali

La 12 mai este marcată Ziua internațională a asistenților medicali. Data aleasă reprezintă ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis, în 1860, prima școală pentru asistentele medicale, în apropierea Spitalului 'Saint Thomas' din Londra, realizând primul pas în pregătirea profesională și insti

Documentare 12-05-2025 08:00

12 mai - Ziua Vesak, a lunii pline (ONU)

Ziua Vesak (Ziua Lunii pline), sărbătorită în 2025 la data de 12 mai, este zi sacră pentru budiștii din întreaga lume, reprezentând ziua în care s-a născut Buddha, în 623 î. Hr. Ziua Vesak este marcată anual în ziua cu lună plină din mai, conform https://www.un.org/. Zi

Documentare 12-05-2025 03:30

CITATUL ZILEI

'Amabilitatea e în multe cazuri moneda falsă a bunătății. Bunătatea este întotdeauna amabilă; rareori însă amabilitatea e blândă și plină de bunătate.' - E.D.Ochoa, Cfr. Carlos Frontaura 'Maxime morale autografe' ('Spicuiri din înțelepciunea spaniolă', Editura Albatros, București, 1976)

Documentare 12-05-2025 03:15

SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 12 mai

Ortodoxe Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ierarhi Epifanie, arhiepiscopul Ciprului, și Gherman, patriarhul Constantinopolului Greco-catolice Sf. ep. Epifanie al Ciprului; Sf. Gherman al Constantinopolului Romano-catolice Ss. Nereu și Ahile, m. *; Pancrațiu, m. Sfântul Mucenic Ioan Valahul este pomenit &

Documentare 11-05-2025 09:00

11 mai - Ziua tatălui în România

La 11 mai 2025 este sărbătorită Ziua tatălui în România. Această zi este marcată, conform prevederilor legii în vigoare (Legea nr. 319/2009), în cea de-a doua duminică a lunii mai. Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei tatălui și a Zilei Mamei a fost adoptată de Senat la 9 iunie 2009 și de Camera Deputaților la 29 septembrie 2

Documentare 11-05-2025 08:00

11 mai - Ziua Națională a Portului Tradițional din România

La 11 mai 2025 este sărbătorită Ziua Națională a Portului Tradițional din România. Marcarea acestei zile a fost instituită prin Legea 102/2015. ''Tradiția reprezintă un element primordial în identificarea existenței și evoluției istorice și socio-culturale a unei națiuni. Portul tradițional, alături de alte elemente culturale ca muzica, dan

Documentare 11-05-2025 03:30

CITATUL ZILEI

'Arta unei țări reprezintă totalul virtuților sociale și al forțelor sale etice.' - J.Ruskin (''Reflecții și maxime'', Editura Științifică și Enciclopedică, București, 1989)