logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Parlamentare 2024/Artiştii îndeamnă românii să iasă la vot

Imagine din galeria Agerpres

Actorii, cântăreţii şi dramaturgii îi îndeamnă pe români să meargă să-şi exprime preferinţele electorale prin intermediul votului.

* Smiley a spus că a fost nevoit să meargă până la Piteşti pentru a putea să-şi exprime votul şi a postat şi o fotografie în care, alături de familie, arată buletinul cu ştampila doveditoare că a votat.

"La mulţi ani, România! Am mers special la Piteşti împreună cu familia şi am votat!", a spus cântăreţul.

* Dramaturgul Matei Vişniec este de părere că Ziua Naţională ar trebui să fie o zi de "reflecţie aprofundată şi de trezire".

"Poate că avem nevoie de un Minister al Apărării numerice... Am votat cu multă amărăciune în suflet. Ziua Naţională a României ar trebui să fie astăzi una de reflecţie aprofundată şi de trezire. Există forţe oculte care vor să-i adoarmă pe români, să-i transforme într-un fel de zombi geopolitici. Săptămâna care a trecut a fost una neagră pentru istoria postdecembristă a României. Au apărut aproape din neant personaje care vor să schimbe mersul natural al României spre familia europeană, spre aprofundarea statului de drept şi a practicii democratice. Am urmărit cu stupoare cum aceşti oameni care vor să ne rupă de Europa şi să ne readucă la statutul de vasali ai Rusiei sau la un tip aberant de autarhie folosesc din abundenţă numele lui Dumnezeu. Aceşti ideologi ai obscurantismului şi ai servituţii voluntare se declară toţi ca fiind 'mari credincioşi' şi 'mari români'. Ar fi timpul să lansăm o dezbatere despre cum funcţionează spălarea creierelor prin etalarea insistentă a 'credinţei'. BOR are numai de pierdut dacă nu se detaşează net şi inteligent de oportuniştii şi mercenarii care recurg la o retorică ortodoxistă pe care o transformă în slogane electorale. Sigur, este mult mai uşor să te baţi în piept cu pumnul declarând că eşti un 'mare credincios', decât să dai dovadă de competenţă în privinţa principalelor probleme cu care se confruntă România. Nu-i vom putea număra niciodată pe corupţii, pe hoţii şi pe mincinoşii care s-au declarat oameni cu frica lui Dumnezeu. În gura multor politicieni români numele lui Dumnezeu sună ca o insultă, ar trebui în mod normal să intre în pământ de ruşine. Dar pământul este, cum ştim, foarte generos, şi suportă multe inepţii şi sacrilegii. Am votat astăzi cu o enormă amărăciune, dar încrezător totuşi că românii se vor trezi în ultimul moment. Ne va fi probabil greu să descâlcim toate firele toxice ale săptămânii care a trecut, cu toate paradoxurile ei şi cu toate necunoscutele legare de manipularea prin unele reţele de socializare. Vom avea probabil nevoie de un Minister al Apărării numerice. Altfel vor continua atacurile de genul celor care au plasat un necunoscut retrograd şi putinist pe o orbită politică importantă în politica românească", a scris Matei Vişniec pe pagina sa de socializare.

* Ştefan Bănică urează "La mulţi ani!" tuturor românilor şi le spune că "votul nu este doar o ştampilă pe o hârtie".

"La mulţi ani, România! La mulţi ani românilor de pretutindeni! Şi, pentru că suntem în perioada alegerilor parlamentare şi prezidenţiale şi trăim nişte momente destul de tulburi, îndemnul meu este să votaţi responsabil. Votul nu este doar o ştampilă pe o hârtie, ci înseamnă puterea pe care o daţi celor care ne vor reprezenta şi vor lua decizii în numele nostru, înseamnă viitorul nostru şi al copiilor noştri. Aveţi propria părere! Pentru asta trebuie să ne interesăm de cei pe care îi votăm, să ne informăm cine sunt, cum gândesc. Avem drepturi, dar trebuie să ştim ce să facem cu ele. 'E dreptul tău!' - un cântec filmat la concertul de Crăciun din 2019, dar al cărui mesaj rămâne la fel de valabil şi astăzi", spune artistul pe pagina sa de Facebook.

* Actriţa Oana Pellea îi îndeamnă pe oameni să-şi apere ţara prin vot.

"La mulţi ani, România! Aici m-am născut. Aici îmi sunt îngropaţi părinţii, strămoşii şi prietenii. Aici am prieteni. Aici visez în superba limbă română. Aici trăiesc. Aici iubesc. Aici mă doare. Aici mă bucur. Aici plâng. Aici cerul e mai aproape. Aici marea o simt a mea. Aici munţii îmi vorbesc. Aici soarele şi luna îmi sunt mai aproape de suflet. Aici pământul miroase a acasă! La mulţi ani, ţară superbă! Îţi doresc pace! Îţi doresc să nu mai fii minţită, furată şi înşelată. Îţi doresc să fii iubită, respectată şi slujită de oamenii tăi. La mulţi ani, ţară superbă! La mulţi ani, ROMÂNIA! La mulţi ani, oameni buni! La mulţi ani românilor de pretutindeni, celor din ţară şi celor care îşi poartă ţara în inimă...oriunde ar fi! Fie ca România să-şi continue drumul pe calea democraţiei! Oameni buni, apăraţi-vă ţara prin vot!", transmite şi Oana Pellea.

* Şi Marius Manole transmite că românii "sunt buni, sunt înţelepţi" şi îi îndeamnă să lupte pentru democraţie.

"La mulţi ani, România! Românii sunt buni, sunt înţelepţi. Da, e adevărat, vremurile uneori ne-au îngenunchiat. Ne-au învrăjbit. Dar mereu în astfel de momente ne-am ţinut de mână şi am mers mai departe cu fruntea sus. Mai puternici, mai buni, mai neînfricaţi. Românii sunt credincioşi. Nu-şi fac chip cioplit dintr-un diavol coborât pe pământ în chip de înger. Românii vor şti să aleagă înţelept. Ne-am îngropat părinţii, copii, prietenii atunci în '89. Am devenit liberi. Libertate, libertate, libertate strigam tot într-un decembrie friguros. Libertate strigăm şi azi după 35 de ani. Avem o democraţie care atârnă de un fir de păr. Haideţi să luptăm pentru ea. La mulţi ani, români! Dincolo de toate şi toţi suntem şi rămânem un popor liber ! #IesiLaVot", a scris Marius Manole.

* Cântăreţul Cătălin Crişan a transmis că a reuşit să facă fericiţi doi bunici care şi-au botezat nepotul şi îi îndeamnă pe români să voteze.

"La mulţi ani, tuturor românilor! Aseară la Drăgăşani, am făcut fericiţi doi bunici care şi-au botezat nepotul într-o zi Sfântă. Să le trăiască! Duminică frumoasă tuturor şi mare grijă pe cine votaţi...", a scris şi Cătălin Crişan.

Actorul Mihai Călin, într-un mesaj video, spune că a votat "pentru Uniunea Europeană, pentru NATO şi pentru toate libertăţile pe care le-am câştigat".

"1 decembrie 2024. La mulţi ani România! Am votat. Sper că aţi făcut-o şi dumneavoastră sau o veţi face cât mai repede. Am votat pentru Uniunea Europeană, pentru NATO şi pentru toate libertăţile pe care le-am câştigat. Suntem în cel mai bun moment al României din toate timpurile, să nu-i dăm cu piciorul, să nu-l stricăm", a spus actorul.

* Loredana Groza îi îndeamnă pe români să iasă la vot, într-un mesaj postat sâmbătă.

"Mâine este o zi crucială pentru România, pentru democraţie, cele mai importante alegeri de la Revoluţia din ‘89 şi până acum! E o zi în care hotărâm viitorul ţării noastre, România! O zi în care 35 de ani de eforturi uriaşe, de sacrificii pot fi şterse cu buretele! Ca cetăţean al acestei ţări, sunt în slujba poporului meu de 40 de ani, încercând să aduc bucurie şi alinare românilor mei prin cântecele mele! Am trăit în comunism şi am avut şansa inimaginabilă atunci să lupt ca să trăiesc în democraţie, pentru care generaţia mea s-a jertfit la Revoluţie! Haideţi mâine la vot! Votaţi cu dragoste şi responsabilitate, cu conştiinţă şi implicare! Nu votaţi din perspectiva urii şi a răzbunării! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi influenţaţi de demagogi şi vorbe goale, de emoţii trecătoare! Istoria nu ne va ierta! Generaţia de azi e generaţia care trebuie să aducă prosperitate României, nu să o arunce în haos şi disperare! Pentru copiii noştri şi urmaşii urmaşilor lor! Hai la vot!, a spus şi Loredana Groza. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Citeşte şi:

 

LIVE UPDATE Parlamentare2024/România îşi alege noul Legislativ

 

Parlamentare2024/Peste 18 milioane de alegători, aşteptaţi duminică să îşi exercite dreptul constituţional; aproape 19.000 de secţii în ţară

 

Parlamentare2024/LIVE UPDATE Votul în diaspora

Afisari: 32

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Culte 16-04-2025 12:21

Cardinalul Lucian: Să ne trăim viața cu inimi luminate, cu minți limpezi, cu suflete bune, cu vieți înnoite

Cardinalul Lucian, Arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, adresează, în Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2025, un îndemn la a trăi viața 'cu inimi luminate, cu minți limpezi, cu suflete bune, cu vieți înnoite'. 'Nu putem să rostim 'Cristos a î

Cultura - Media 16-04-2025 11:08

Instituțiile muzeale din cadrul Muzeului Municipiului București vor fi închise de Paști

Unitățile muzeale din cadrul Muzeului Municipiului București (MMB) vor fi închise de Paști, conform unui anunț făcut miercuri. Potrivit paginii de Facebook a MMB, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, Palatul Suțu, Muzeul 'Theodor Aman', Casa 'Filipescu-Cesianu', Muzeul 'George Severeanu', Muzeul 'Victor Babeș'

Cultura - Media 16-04-2025 11:06

Muzeul Național de Artă al României - închis de Paști

Muzeul Național de Artă al României și instituțiile muzeale satelit - Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady - vor fi închise de Paști. Potrivit site-ului MNAR, programul în perioada Sărbătorilor Pascale este următorul: * Sediul central și muzeele-satelit: închise în zilele de 18, 19 și 20 apri

Cultura - Media 16-04-2025 09:25

Sfânta Lumină - adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim; tradiția inaugurată de Patriarhul Daniel continuă în Anul Centenar

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, și va fi oferită delegaților eparhiilor prezenți la Aeroportul Internațional 'Henri Coandă'. Ulterior, prin intermediul protopopiatelor, centrele eparhi

Cultura - Media 15-04-2025 19:53

Concert tribut Gabriel Cotabiță, pe 28 aprilie, la TNB

Un concert tribut pentru Gabriel Cotabiță, unul dintre cei mai populari artiști ai României din ultimii 40 de ani, va avea loc pe 28 aprilie, de la ora 19:30, la Sala 'Ion Caramitru' a Teatrului Național 'I.L. Caragiale' din Capitală. 'Concertul va fi numai cu melodiile cântate de Gabi, melodii ajunse în s

Cultura - Media 15-04-2025 19:40

CNA a luat noi decizii privind mesajele cu conținut ilegal de pe rețelele de socializare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a emis o serie de decizii față de materialele audiovizuale cu conținut ilegal identificate pe rețelele de socializare. Potrivit unui comunicat al CNA transmis, marți, AGERPRES, întrunit în ședință, Consiliul a analizat rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare ca urmare a autose

Culte 15-04-2025 19:33

Arhiepiscopul Aurel Percă, în Pastorala de Paști: Ca popor pascal, să ne rugăm pentru darul păcii, al Domnului înviat

Arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de București, Aurel Percă, salută, în Scrisoarea pastorală pentru Solemnitatea Învierii Domnului, sărbătorirea Paștelui de către toți creștinii, aparținând diferitelor confesiuni, și îndeamnă la rugăciunea pentru pace în țară, în lume și în inimile credincioșilor.

Cultura - Media 15-04-2025 18:53

Tulcea: Expoziția multimedia 'Corp comun. Vol. 2', la Muzeul de artă

Muzeul de artă din orașul Tulcea găzduiește, începând de marți, expoziția 'Corp comun. Vol. 2', semnată de artiștii Magdalena și Bogdan Pelmuș, o continuare a evenimentului derulat în primăvara anului trecut în București, care cuprinde atât desene, cât și lucrări textile, video, realizate în lemn, plastic și metal.

Cultura - Media 15-04-2025 17:31

CNA: Niciun partid nu folosește timpii de antenă în favoarea altui candidat decât cel înregistrat inițial

Niciun partid nu poate folosi timpii de antenă în favoarea unui alt candidat decât cel înregistrat inițial, afirmă CNA, care citează decizia BEC potrivit căreia 'atât timp cât partidul USR are un candidat care participă în competiția electorală, în primul tur de scrutin, această formațiune politică nu poate face campanie

Cultura - Media 15-04-2025 14:56

Hunedoara: Fresce importante din Castelul Corvinilor, restaurate în Sala Dietei

Mai multe fresce importante din Castelul Corvinilor sunt restaurate, în această perioadă, de specialiști atestați, în cadrul unui proiect de conservare și punere în valoare a acestui monument istoric, finanțat din fonduri europene, în plan fiind cuprinsă și restaurarea frescei exterioare a Turnului Buzdugan. 'De c&a

Cultura - Media 15-04-2025 11:47

A paisprezecea brățară dacică recuperată va fi prezentată la Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță că va organiza o conferință de presă, miercuri, cu ocazia recuperării celei de-a paisprezecea brățări dacice de aur descoperite ilegal în cadrul activităților de braconaj întreprinse în zona siturilor din patrimoniul UNESCO din zona Munților Orăștiei. 'Muzeul Național de Istorie a

Cultura - Media 15-04-2025 09:49

Spectacolul 'Cerere în căsătorie' al Teatrului 'Stela Popescu' - premieră pe 25 și 26 aprilie, la 'Excelsior'

Spectacolul 'Cerere în căsătorie', producție a Teatrului 'Stela Popescu', în regia lui Alexandru Grecu, va fi prezentat în premieră, pe 25 și 26 aprilie, la Sala 'Ion Lucian' a Teatrului Excelsior din Capitală. Potrivit unui comunicat al Teatrului 'Stela Popescu' transmis, marți, AGERPRES, spectacolul îmb

Cultura - Media 14-04-2025 20:26

Vâlcea: Studiu despre mormântul celtic din Zătreni, publicat în revista Institutului de Arheologie din Serbia

Una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din Vâlcea din ultimii ani - mormântul celtic de la Zătreni - primește recunoaștere internațională, un amplu studiu despre cercetarea care s-a desfășurat în zonă și care relansează în dezbatere relațiile complexe dintre celți și comunitățile indigene getice pe teritoriul Olteniei fiind pub

Cultura - Media 14-04-2025 19:30

Argeș: Cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari, redeschisă publicului după ample lucrări de conservare și restaurare (GALERIE FOTO)

Cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari a fost redeschisă pentru vizitare, luni, după ample lucrări de conservare și restaurare. Foto: (c) Consiliul Județean (CJ) Argeș Cetatea, aflată pe teritoriul administrativ al comunei

Cultura - Media 14-04-2025 15:32

Sălaj: Ansamblu de sculpturi monumentale, în curtea Casei Memoriale ''Iuliu Maniu'' din Bădăcin

O instalație impresionantă de artă contemporană, alcătuită din șase sculpturi monumentale, cu o înălțime de 3,5 metri, realizate de reputatul artist Cătălin Bădărău, a fost amplasată, recent, în curtea Casei Memoriale ''Iuliu Maniu'' din Bădăcin.