VIDEO Sibiu: Botezatu a lansat o colecţie cu rochii inspirate din epoca barocă, ce vor putea fi admirate la Veneţia

Peste o mie de oameni au participat la lansarea în premieră în România a colecţiei Epoch, semnată Cătălin Botezatu, care a ales curtea Fostului palat de vară al baronului Samuel von Brukenthal, de la Avrig, unde manechinele au fost îmbrăcate asemenea unor contese, însă au fost nevoite să parcurgă unul dintre cele mai lungi şi grele podiumuri din carieră, a precizat designerul, într-un interviu acordat AGERPRES.
Sursa video: Finest Fashion Fest
O parte din creaţiile semnate de Cătălin Botezatu, admirate la Avrig, vor putea fi revăzute la finalul lunii august în deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia, la balul Prinţului Albert de Monaco.
Colecţia Epoch a fost lansată vineri seara, la Avrig, în prima zi a Finest Fashion Fest, după care, sâmbătă seara, pe Aleea Celebrităţilor din centrul istoric al Sibiului, Cătălin Botezatu a prezentat o altă colecţie.
Sursa foto: Catalin Botezatu/Facebook
"A fost o colecţie special creată pentru locul respectiv, pentru palat, cu rochii de seară, imense, cu nişte trene de 3-4 metri. Acolo a fost pe fast, pe lux, cu multe trepte. De fapt am creat de la treapta întâi până la treapta o sută şi ceva, poate a fost cel mai lung podium, în care fetele au avut un travaliu extraordinar. E foarte greu să cobori cu astfel de rochii, pe tocuri şi nu în ultimul rând apoi să intri într-o stare, pentru că la Avrig, în faţa fântânii, am creat o masă tip conul abundenţei, peste tot erau numai sfeşnice, aranjamente cu lumânări. Existau două jilţuri, pe care atât fetele, cât şi băieţii interacţionau, ciocneau tot felul de pocale, deci efectiv acolo a fost un show pe care l-am pus în scenă, adaptat locului, te uitai ca la un spectacol în care manechinele şi manechinii deveniseră nişte actriţe şi nişte actori, de ce nu, nişte conţi, contese sau prinţese de pe vremea aceea", a declarat Cătălin Botezatu, în interviul acordat AGERPRES.
După lansarea colecţiei Epoch, tot la Palatul de vară al baronului Brukenthal de la Avrig a avut loc o altă premieră naţională, prima cină olfactivă de la o prezentare de modă.
"Acolo m-am bucurat de un public extraordinar, cred că aproape o mie de persoane au fost la eveniment şi încă 400 de persoane la cina olfactivă, altă găselniţă care nu s-a mai făcut în România, a fost în Grădina Franceză. Toată lumea a întrebat de ce olfactivă? Olfactivă pentru că bucătarul a pornit de la un parfum şi de la acel parfum efectiv s-au creat mâncărurile. Fiecare produs, de la aperitiv până la desert, avea tenta aceea a parfumului, de la care cheful pornise. A fost un alt eveniment, de o altă anvergură, extrem de mare", a explicat Cătălin Botezatu.
Lansarea noii colecţii l-a adus la Avrig şi pe renumitul Laurent Tourette, care deţine un salon în Bucureşti, fiind considerat unul dintre primii zece coafori din lume, potrivit lui Cătălin Botezatu.
"Am venit cu un staff extraordinar. Au fost zeci de oameni la machiaj, oameni la coafură extraordinari. L-am adus pe celebrul Laurent Tourette, care este în top ten coafori ai lumii. El împreună cu alţi nouă coafori lansează de două ori pe an, la Carrousel du Louvre (Paris n.r.) tendinţele. De aceea doamnele şi domnii, mai ales doamnele se tund într-un fel, se coafează într-un fel, se vopsesc într-un fel, nu întâmplător, ca şi modă, cineva lansează tendinţele. Ei bine ei fac asta la Paris şi dau tendinţele în faţa a 4.000 de oameni. Face parte din echipa mea de ani de zile, e prietenul meu şi fără el nu plec nicăieri. Acelaşi lucru s-a întâmplat (la Avrig n.r.), unde s-au făcut nişte coafuri în stil baroc, unde au predominat coroane, aranjamente din păr şi adaus din păr, spectaculoase", a precizat Cătălin Botezatu.
Sursa foto: Salon Laurent Tourette/Facebook
Rochiile prezentate la Avrig au făcut senzaţie, fiind spectaculoase, motiv pentru care o parte dintre ele vor putea fi văzute la finalul lunii, la balul Prinţului Albert de Monaco din deschiderea Festivalului de Film de la Veneţia, unde Cătălin Botezatu a fost invitat.
"Aceste rochii sunt rochii pe care de obicei le creez pentru balul Prinţului Albert. În fiecare an particip de două ori pe an, la Monaco. Pe 29-30 august la Veneţia, ediţia balului Prinţului Albert, unde deschidem Festivalul de Film de la Veneţia, o parte din rochiile pe care le-am prezentat în premieră aici, vor merge şi acolo. Deci, în 29-30 sunt la Veneţia, la acest festival de film, la Balul Prinţului Albert", a anunţat Cătălin Botezatu.
Reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal din oraşul Avrig aparţine Bisericii Evanghelice şi este administrată în prezent de un investitor privat şi aici au mai avut loc prezentări de modă.
Prezentările de modă marca Botezatu au avut loc în judeţul Sibiu, în cadrul Finest Fashion Fest, acesta fiind unul dintre festivalurile de modă care au loc în fiecare an aici. AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Bucharest Opera Festival - în perioada 15 - 24 iunie
Cea de-a IV-a ediție a Bucharest Opera Festival, care va alterna producții de operă, balet, operetă, musical-operă rock și operă în concert prezentate de mai multe companii, printre care două din afara țării - Teatrul Național de Operă și Balet 'Maria Bieșu' din Chișinău și Opera din Ruse, se va desfășura în perioada 15 - 24 iunie.
Festivalul Filmului European începe pe 8 mai în București și alte nouă orașe din țară
Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Filmului European va începe pe 8 mai la București și va fi urmat de ediții locale speciale în nouă orașe din România, marcând un record în ceea ce privește numărul de orașe în care festivalul va fi prezent, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES. În Buc
Reprezentațiile teatrelor bucureștene vor fi precedate, sâmbătă, de momente de reculegere în semn de omagiu față de Papa Francisc
Teatrele bucureștene și-au adaptat programul de spectacole pentru sâmbătă, zi declarată de Guvernul României, prin Hotărârea nr 403/24.04.2025, Zi de doliu național, în semn de omagiu față de sanctitatea sa Papa Francisc. * Teatrul Național 'I.L. Caragiale' a anunțat că sâmbătă va fi coborât în bernă drapelul R
Izvorul Tămăduirii/PS Paisie: Maica Domnului este icoana Bisericii; simbolizează harul vindecător al lui Dumnezeu
Maica Domnului este icoana Bisericii, în Vinerea Izvorului Tămăduirii, ea simbolizând harul vindecător al lui Dumnezeu, le-a transmis, vineri, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul credincioșilor prezenți pe Colina Bucuriei. 'Ea este acum imaginea bisericii, locul unde lucrează acest har vindecător al Domnului Hristos cel Înviat din
Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii - la Catedrala Patriarhală
La Catedrala Patriarhală se vor desfășura vineri, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, o serie de evenimentele liturgice, dedicate și aniversării a 140 de ani de la dobândirea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, acestea se vor desfășura astfel:
Filmul lui Bogdan Mureșanu 'Anul Nou care n-a fost' - în cinematografele din Franța și Belgia
Lungmetrajul 'Anul Nou care n-a fost', scris, regizat și produs de Bogdan Mureșanu, va ajunge în cinematografele din Franța și Belgia, din 30 aprilie. Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, avanpremiere speciale, cu participarea regizorului, au avut loc luna aceasta la Paris și Bruxelles. Din distribuția
Muzeul Țăranului - redeschis oficial după reabilitare; Intotero: Un lăcaș al credinței, al tradiției și al artei populare autentice
Muzeul Național al Țăranului Român a fost redeschis oficial joi, după un amplu proces de consolidare și reabilitare, ministrul Culturii, Natalia Intotero, subliniind la ceremonie că instituția este 'un lăcaș al credinței, al tradiției și al artei populare autentice'. 'Muzeul Național al Țăranului Român nu este doar un muzeu, ci un lăcaș
Funeralii Papa Francisc/ Nunțiul Apostolic va oficia Sfânta Liturghie cu Recviem - sâmbătă, la Catedrala Sfântul Iosif
Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, Monseniorul Giampiero Gloder, va prezida, sâmbătă, de la ora 9:00, Sfânta Liturghie cu Recviem pentru Papa Francisc, la Catedrala Sfântul Iosif, informează Arhidieceza Romano-Catolică de București. Potrivit sursei citate, Arhiepiscopul Mitropolit de București, IPS Aurel Percă, va
Sibiu: Ansamblul Folcloric 'Cindrelul - Junii Sibiului' va reprezenta România la EuropaFest în Germania
Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul - Junii Sibiului' va reprezenta România, între 17 și 20 mai, la EuropaFest, eveniment găzduit de orașul german Landshut, potrivit unei hotărâri adoptate joi în ședința Consiliului Județean, instituție care finanțează acest ansamblu. 'Artiștii vor prezenta dansuri populare reprezent
Neversea Kapital - între 4 și 6 iulie, pe Arena Națională din Capitală
Prima ediție a festivalului Neversea Kapital va avea loc în perioada 4 - 6 iulie, pe Arena Națională din Capitală, organizatorii evenimentului semnând în acest sens un protocol de colaborare cu Primăria Municipiului București. Prima ediție Neversea Kapital va aduce bucureștenilor show-uri speciale ale unor artiști internaționali apreciați și
Mureș: Replici fidele ale soldaților de teracotă descoperiți la Xi'an, într-o expoziție la Muzeul Județean
Replici fidele ale soldaților de teracotă descoperiți la Xi'an, reconstituiri istorice și de obiecte de artă din timpul dinastiei Qin vor putea fi admirate în expoziția internațională 'Soldații de Teracotă - Armata nemuritoare a primului împărat chinez', care urmează să fie deschisă la Târgu Mureș de Muzeul Județean Mureș, în colaborare cu
Mureș: Tezaurul dacic de argint descoperit la Ațintiș va fi expus în premieră la Noaptea Muzeelor
Un tezaur dacic din argint, cu nouă piese, descoperit în toamna anului trecut în comuna Ațintiș de către doi detectoriști, va fi expus, în premieră, de către Muzeul Județean Mureș, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor din acest an, programat în 17 mai. 'În toamna anului 2024, un tezaur dacic de argin
Arad: 75 de spectacole de teatru sunt înscrise la ediția a XV-a a Festivalului Underground
Cea de-a XV-a ediție a Festivalului Underground va avea loc în perioada 20 - 29 iunie și vor participa zeci de companii de teatru din țară și străinătate, care s-au înscris cu 75 de spectacole, au anunțat, joi, organizatorii evenimentului. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Hub Cultural 'mARTA' Arad (o structură subordonată munici
Academie/Mircea Martin, discurs de recepție: Nuanța - reverența lucidității față de adevăr; radicalitatea singură îl poate deforma
Nuanța este reverența pe care luciditatea o face unui adevăr pe care radicalitatea singură riscă să îl deformeze prin însăși impetuozitatea exercițiului său, a afirmat, joi, academicianul Mircea Martin, în discursul său de recepție în Academia Română. 'Nu cred în radicalitatea fără nuanțe. Nu concep radi
Vaslui: Slujbă de pomenire pentru fostul episcop al Hușilor Ioachim, la 16 ani de la trecerea sa la cele veșnice
O slujbă de pomenire pentru fostul episcop al Hușilor, Ioachim Mareș, trecut la cele veșnice în urmă cu 16 ani, a avut loc, joi, la Catedrala Episcopală din Huși. 'Episcopul Ioachim Mareș a fost cel care a reînnodat, în anul 1996, șirul ierarhilor din străvechiul scaun episcopal de la Huși, după ce în 1949 regimul a