logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Teatrul 'Ion Creangă': Festivalul 'Tic Pitic - Zilele Small Size', în perioada 31 ianuarie - 2 februarie

Image

Teatrul 'Ion Creangă' a anunțat, marți, organizarea celei de-a XI-a ediții a Festivalului 'Tic Pitic - Zilele Small Size' în perioada 31 ianuarie - 2 februarie, la Sala Mare urmând să fie prezentate spectacole din Italia, Belgia și România.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în program sunt incluse, alături de spectacole, o serie de activități creative cu teme dintre cele mai diverse.

Cu o experiență de peste 20 de ani în teatrul interactiv, Compania TPO (Italia), unul dintre invitații festivalului, abordează noțiunea de poveste într-o manieră originală. În producțiile TPO, 'personajul' nu are înțelesul clasic, el este în egală măsură spațiul scenic, imaginile, sunetele și, nu în ultimul rând, corpul. 'Ascunziș', care deschide oficial 'Tic Pitic - Zilele Small Size' pe 31 ianuarie, de la ora 17,00, urmând să aibă o a doua reprezentație, în aceeași zi, de la 19,00, este adresat micuților sub 5 ani și explorează ideea de spațiu de locuit sau, la fel de bine, de joacă ori de transformat în, cum spune titlul, ascunziș.

La acest spectacol, accesul pe scenă se va face fără încălțăminte pentru copii, iar părinții vor purta acoperitori speciali pentru interior.

'Cochilii', destinat publicului peste 4 ani și produs de Compania O Quel Dommage (Belgia), propune o altfel de explorare - a corpului, a sensibilității senzoriale, a limitelor personale puse în relația cu celălalt. Spectacolul va avea reprezentații pe 1 februarie, de la 11,00 și de la 18,00.

Din repertoriul festivalului, fac parte și două dintre cele mai recente premiere ale Teatrului 'Ion Creangă': 'Turtița năzdrăvană' și 'Fetița cu chibrituri'. Primul 'dezbate', prin mijloace de expresie adaptate, conceptul de experiență, ca parte din evoluția fiecărui copil, iar al doilea duce limitele imaginației departe, departe, pe tărâmuri magice, promițând o experiență vizuală de neuitat. Micuții de peste 2 și 3 ani le vor putea vedea pe 2 februarie, de la 11,00, respectiv 18,00.

Activitățile conexe sunt în legătură directă fie cu spectacolele din program, fie cu arta în sine și cu infinitele ei moduri de manifestare, explică organizatorii.

Coordonat de Vlad Benescu, actor, dansator, artist de circ și cercetător în artă și tehnologie, 'Inițiere în jonglerie' - Atelier de joacă (4+) îi învață pe copii să-și perfecționeze o serie de abilități, în timp ce se familiarizează cu jonglatul bilelor.

'Curcubeul emoțiilor' - Atelier senzorial (0 - 3) este o ocazie ideală pentru părinți să învețe cum să comunice mai bine cu bebelușii și nou-născuții. Cele două coordonatoare, Julieana Drăghici și Ioana Ginghină, sunt actrițe ale Teatrului 'Ion Creangă' și au o bogată experiență în lucrul cu copiii.

'Turtița năzdrăvană' - Atelier de teatru (2+) îi invită pe participanți să dea frâu liber fanteziei și să creeze dintr-un banal aluat personaje inedite, ghidați și încurajați de Voicu Hetel și Nicoleta Rusu, la rândul lor actori TIC, iar 'Arta imprimării plantelor' - Atelier creativ (4+) le arată celor mici câte frumuseți pot ieși din mânuțele lor folosind pastă modelatoare, frunze, flori sau felii de citrice. Activitatea este îndrumată de Valeria Cristia, absolventă de studii postuniversitare în domeniul teatrului, și de actrița Alexandra Pribeagu, se arată în comunicat.

Accesul adulților însoțitori la ateliere este gratuit.

'Zilele Small Size' se organizează în cadrul Rețelei Small Size, din care face parte și Teatrul 'Ion Creangă'. Înființată în 2007, rețeaua este o importantă asociație internațională destinată teatrului pentru copii. La fiecare final de ianuarie, 20 de orașe din Europa pun în scenă reprezentații și pregătesc workshopuri dedicate celor mici, plecând de la conceptul 'Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate'. Ca inițiator al spectacolelor pentru publicul tânăr de la noi, Teatrul 'Ion Creangă', la rândul lui, susține și promovează educația timpurie prin mijloace teatrale și, implicit, prin instrumentele oferite de artă.

Pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro și pe paginile de social media ale teatrului, poate fi consultat programul complet al evenimentului.

Biletele sunt disponibile online pe site-urile Entertix și Myticket, dar și la Casa de bilete a Teatrului 'Ion Creangă'. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

 

Sursa foto: Teatrul Ion Creanga/Facebook.com

Afisari: 310

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Cultura - Media 30-04-2025 08:31

Buzău: Stand cu mirodenii din India la 'Noaptea Muzeelor', cu cel mai scump condiment din lume

Muzeul Județean Buzău va organiza, în colaborare cu Ambasada Indiei, cu ocazia evenimentului 'Noaptea Europeană a Muzeelor', o serie de evenimente care includ, printre altele, amenajarea unui stand cu mirodenii precum cardamon, piper și șofran, cel mai scump condiment din lume. 'Noaptea Europeană a Muzeelor' va avea loc în data de 1

Culte 30-04-2025 06:02

Moaștele Sfintei Împărătese Elena - de miercuri, în România; pentru câteva ore vor fi depuse la Catedrala Patriarhală

Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse, începând de miercuri și până pe 8 mai, în pelerinaj din Veneția la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman, pentru câteva ore acestea urmând să fie așezate spre închinare în Baldachinul Sfinților din pro

Cultura - Media 30-04-2025 00:22

'Anul Nou care n-a fost' - Cel mai bun film de lungmetraj, la Gala Premiilor Gopo

Filmul 'Anul Nou care n-a fost', în regia lui Bogdan Mureșanu, a primit Trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj, la cea de a XIX-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care s-a desfășurat, marți seara, la Teatrul Național 'I. L. Caragiale' din Capitală. Premiul a fost înmânat regizorului Bogdan Mureșanu d

Cultura - Media 29-04-2025 16:10

UNITER a dat start votului publicului pentru Gala Premiilor UNITER 2025

Uniunea Teatrală din România (UNITER) a dat startul, marți, votului publicului în cadrul campaniei de promovare a artiștilor nominalizați la Gala Premiilor UNITER 2025. 'Astăzi, 29 aprilie, lansăm campania de promovare a artiștilor nominalizați - Votul publicului! Mesaje video de susținere pline de emoție, energie și creativita

Cultura - Media 29-04-2025 14:45

Mureș: Peste 400 de piese arheologice, incluzând un tezaur monetar medieval, la expoziția de la 'Potaissa la Turda'

Muzeul de Istorie din Turda în colaborare cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș au inaugurat, marți, expoziția itinerantă 'De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană', prima itinerare a acesteia fiind University Forum UMFST. 'Expoziția reunește aici

Culte 29-04-2025 14:18

Sfânta Matrona cea Oarbă - sărbătorită săptămâna aceasta la Schitul Darvari din Capitală

Sfânta Matrona cea Oarbă va fi sărbătorită săptămâna aceasta la Schitul Darvari, Paraclis Patriarhal din Capitală, care a primit recent un fragment din cinstitele sale moaşte. Programul sărbătorii va debuta joi seară, la ora 17:00, cu Vecernia şi Litia, urmate de Taina Sfântului Maslu, informează, marţi, Agenţia Basilica a Patriar

Cultura - Media 29-04-2025 14:05

Iași: Expoziția de fotografie multisenzorială 'World Unseen' s-a deschis la Palatul Culturii

Expoziția multisenzorială 'World Unseen', prin intermediul căreia fotografia devine accesibilă tuturor persoanelor cu sau fără deficiențe de vedere, a fost vernisată, marți, la Palatul Culturii din Iași, și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii iulie. Folosind tehnologia Canon de imprimare în relief, descrieri aud

Cultura - Media 29-04-2025 14:00

AUTORI CONTEMPORANI/Lora Nenkovska: 'Literatura română merită să fie cunoscută în profunzime'

Literatura română contemporană pare să fie mai bine integrată în circuitul internațional, atât datorită sprijinului instituțional constant, cât și promovării prin festivaluri, traduceri, rezidențe, reviste, dezbateri publice, declară Lora Nenkovska, traducătoare și lector de limba și literatura română la Universitatea 'Kliment Ohrids

Cultura - Media 29-04-2025 13:21

REPORTAJ: Hunedoara: 'Caravana Shakespeare - peste tot' - 22 de săptămâni de teatru în aer liber în 61 de localități

Zece actori și o mână de tehnicieni, conduși de un regizor care dorește ca publicul să descopere teatrul în cele mai diferite locuri, și-au propus să le prezinte oamenilor simpli, unii poate chiar profani, bucuria unui spectacol Shakespeare. Așa a apărut 'Caravana Shakespeare - peste tot', un proiect cultural itinerant care include 61 de lo

Cultura - Media 29-04-2025 12:53

Arad: Un oraș în miniatură construit cu milioane de piese LEGO, expus la muzeu

Un oraș în miniatură construit de-a lungul mai multor ani, cu milioane de piese LEGO, este expus la Complexul Muzeal Arad, începând de marți, iar printre exponate se numără creații vechi de aproape șapte decenii, făcute cu piese din primele serii ale acestor jucării. Case, școli, spitale, automobile, trenuri sau aeronave realizate din cărămiz

Cultura - Media 29-04-2025 08:30

Timiș: Povești adevărate ale Operei Naționale Române din Timișoara, dezvăluite publicului

Opera Națională Română din Timișoara (ONRT) le va dezvălui celor care îi vor trece pragul în zilele de 3 mai și 14 mai, de la ora 15:00, în tururile ghidate, povești adevărate din istoria clădirii, despre incendiile prin care aceasta a trecut, atelierul de pictură, dar și întâmplări din culisele scenei. Florin Emilian Br&ici

Cultura - Media 28-04-2025 19:28

Vâlcea: Expoziție de pictură realizată de Anatol Ghimpu și discipoli ai săi, deschisă la Muzeul de Artă

Cunoscutul pictor Anatol Ghimpu din Republica Moldova și mai mulți discipoli ai săi au vernisat luni, la Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea, o expoziție sub genericul ''Tradiții Academice'', eveniment ce încheie astfel o tabără de creație cu același nume care s-a desfășurat la Conacul Nicolae Bălcescu, în perioada 21 - 27 aprili

Cultura - Media 28-04-2025 18:48

Iași: Consiliul Județean caută un sediu central potrivit pentru Biblioteca Județeană

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a declarat, luni, că este nevoie de un sediu reprezentativ pentru o instituție culturală de anvergura bibliotecii județene, în condițiile în care aceasta a fost mutată în 2008 din vechiul său sediu din Palatul Culturii, iar de atunci funcționează în spații închiriate dintr-un complex

Cultura - Media 28-04-2025 15:59

Cluj: Record de participare la Jazz in the Park 2025 - 308 trupe din 50 de țări

Jazz in the Park Competition, competiția dedicată trupelor tinere de jazz din întreaga lume, stabilește un nou record de participare în 2025, fiind înscrise 308 trupe din 50 de țări. ''Pe lângă artiști din Italia, Spania, Franța, Germania, România, Polonia și alte țări europene, competiția a atras anul ace

Cultura - Media 28-04-2025 15:12

Galați: Proiect unic în țară - acces gratuit în muzee pentru toți copiii din mediul rural

Consiliul Județean Galați derulează un proiect unic în țară, intitulat ''Muzeele prin ochii copiilor'', prin intermediul căruia copiii din toate școlile din mediul rural și din cele patru orașe din județul Galați vor avea acces gratuit în toate muzeele din subordinea instituției. Proiectul, aflat la a patra ediție,