logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

INTERVIU Marcel Pavel - concert ''de suflet'' pe 11 decembrie: Se adresează oamenilor care iubesc muzica de calitate

Imagine din galeria Agerpres

Marcel Pavel va oferi publicului, pe 11 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti, "un concert de suflet", în care va avea alături familia şi prietenii.

Artistul a dezvăluit, într-un interviu acordat AGERPRES, ce înseamnă acest spectacol pentru el, cum a început acest proiect şi cu ce repertoriu va veni în faţa spectatorilor. ''Este un concert care impune decenţă şi se adresează în general oamenilor care iubesc muzica de calitate'', ne-a spus Marcel Pavel.

Este un concert care trezeşte foarte, foarte multe emoţii, mărturiseşte artistul, care va urca pe scenă alături de copiii săi, de fratele, sora şi nepotul său, dar şi de prietenii săi - Monica Anghel, Nico sau Sanda Ladoşi.

Acesta a arătat că o parte a fondurilor strânse la concert este destinată acţiunilor caritabile.

AGERPRES: Pe 11 decembrie veţi susţine, la Opera Naţională Bucureşti, concertul extraordinar de Crăciun "Marcel Pavel, Familia şi Prietenii". Cine sunt cei care vor urca alături de dumneavoastră pe scenă?

Marcel Pavel: Este un concert care trezeşte foarte, foarte multe emoţii datorită faptului că voi fi alături de întreaga mea familie, în afară de soţia mea. Alături de mine vor fi fiica mea, Iuvenalia Pavel, care va avea două roluri, de balerină şi pianistă, Sasha Pavel, băiatul meu cel mijlociu, va avea rolul de pianist, Richard Pavel, fiul meu cel mare, va avea tot rol de pianist, sora mea, Gina Pavel, va fi interpretă vocal, nepotul meu, Andrei (Timofte) Pavel, tot vocal va cânta, şi fratele meu cel mare, George Pavel, va interpreta la saxofon şi, bineînţeles, invitaţii de onoare, pe care îi stimez foarte mult - Monica Anghel, Nico, Sanda Ladoşi, Alexandra Crişan, Ionuţ Fulea, sunt foarte mulţi participanţi, ei sunt prietenii mei.

Este un concert de suflet, este un proiect pe care l-am lansat în anul 2000, la Ateneul Român. De atunci încerc să păstrez tradiţia atât cât se poate şi cât sunt posibilităţi de buget, încerc să ofer publicului nostru o alternativă la cultură, ca să zic aşa, dacă îmi daţi voie. Este un concert care impune decenţă şi se adresează în general oamenilor care iubesc muzica de calitate.

AGERPRES: Cât de uşor a fost să-i provocaţi pe membrii familiei să participe la concert?

Marcel Pavel: V-aţi exprimat greşit. Cum să fie uşor? N-are cum să fie uşor, credeţi-mă, e destul de delicat, în special cu cea mică. Ea mi-a spus: ''Tati, eu trebuie să mai cresc, de ce mă expui acum să cânt cu orchestra, am doar 11 ani''. Şi, într-adevăr, ea are dreptate pe undeva şi eu i-am spus: 'Dacă nu începi cu provocările de acum, mai târziu o să-ţi fie mai dificil, trebuie să fii obişnuită cu scena'. Oricum ea este obişnuită cu scena, este elevă a Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu", la clasa de pian, face balet de la 3 ani. A mai apărut pe scenă, dar acum, având dublu rol, e mai greu pentru ea şi probabil că şi emoţiile pe care cu siguranţă le va avea, probabil că aici a fost şi dificultatea de a o convinge să participe. Cu băieţii mei ceilalţi nu e o problemă, sunt obişnuiţi deja. Familia mea întregită, ca să spun aşa, mă refer la sora mea, la nepotul meu, la fratele meu, ei sunt şi ei obişnuiţi. Mai dificil a fost pentru fetiţă, fiind mai mică, dar este un concert de suflet, repet, decent.

Concertul va avea loc la Opera Naţională Bucureşti, vom fi acompaniaţi de Corul şi Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, dirijori Andrei şi Ionel Tudor, dar şi de "Tronos", Corul de Psalţi al Patriarhiei Române, iar diversitatea repertoriului cred că va atrage foarte mult simpatia publicului.

AGERPRES: Care va fi line-up-ul concertului, dacă puteţi să-l dezvăluiţi?

Marcel Pavel: Va fi un repertoriu divers, pornind de la clasic, pop clasic, pop, colinde, pentru că trebuie să simţim din plin magia Crăciunului, a sărbătorilor sfinte şi, bineînţeles, introduse câteva surprize pe care, dacă sunt surprize, nu le pot spune. Şi, ca să închei, nu cred că publicul meu s-ar aştepta la altceva, ceva şocant. Doresc din tot sufletul meu să promovez un concept de nişă, pe care nu-l întâlneşti la fiecare pas. Eu, venind din muzica pop, sunt printre primii artişti din România care a realizat un proiect de acest gen de pop clasic, reamintesc în anul 2000. Atunci încă nu se împământenise în România concerte de acest gen, dar după aceea iată am dat exemplu şi au preluat mai mulţi artişti, cei care şi-au permis, cei cărora le-a permis şi talentul, vocea, pregătirea şi bugetul, bineînţeles. Aici publicul trebuie să ştie să-şi plătească un bilet, adică să eliminăm partea aceasta de concerte gratuite cu mici şi bere. Spectatorii trebuie să înveţe că luând bilet respectă artistul. Eu consider că acest proiect cultural, pe care l-am iniţiat în anul 2000, este altceva decât ce se vede la TV sau într-un spectacol pe care lumea îl percepe ca obişnuit.

AGERPRES: Având în vedere că nu mai este mult până la Crăciun, dumneavoastră ce v-aţi dori să primiţi?

Marcel Pavel: Banala sănătate, pentru întreaga mea familie şi pentru mine, şi pentru toţi românii. Noi spunem că este banală, dar nu este aşa. A devenit banală această urare, dar sănătatea este cea mai importantă. Unitatea familială să rămână aceeaşi, un lucru la care ţin foarte mult şi, dacă se poate, să primesc nişte cozonaci şi nişte sarmale - eu o să fiu foarte mulţumit. Nişte ţuică fiartă, nişte vin fiert, asta vreau eu să primesc. Şi, repet, de la Dumnezeu vreau sănătate, fericire, noroc pentru familia mea. Asta îmi doresc.

AGERPRES: Cu siguranţă aveţi un cadou pe care nu l-aţi uitat niciodată. Care este acesta?

Marcel Pavel: Da. Mă obligaţi să devin nostalgic. Înainte de Revoluţie, eram copil prin '70, am primit în Ajun de Crăciun o portocală. În perioada aia stăteai ore întregi la coadă pentru câteva portocale. Şi am primit o portocală şi mi-a plăcut atât de mult mirosul ei, că nu văzusem până atunci. Am păstrat şi hârtia, pergamentul cu care era acoperită şi l-am pus pe plita de la sobă. Ştiţi poezia şi cântecul lui Adrian Păunescu, Dumnezeu să-l ţină în pace, "Galbenă gutuie". La mine a fost galbenă portocală sau, de fapt, portocalie portocală. Acum să primeşti o portocală este ceva banal, dar atunci a însemnat mult pentru mine cadoul acela.

AGERPRES: Spuneţi că o parte din fondurile de la concert vor merge către acţiuni caritabile. Care ar fi acestea?

Marcel Pavel: Da, o parte dintre fondurile care vor fi strânse la concert sunt destinate unor centre de copii neajutoraţi, unor azile de bătrâni, unei biserici. Eu nu prea fac cunoscute aceste lucruri pentru că fac aceste lucruri în fiecare an. De exemplu, merg la Biserica ''Sfântul Gheorghe Nou'', la părintele paroh şi duhovnicul meu Emil Cărămizaru. Avem întâlniri mai dese şi în special în preajma sărbătorilor dânsul are o cantină pentru săraci şi noi donăm tot timpul hăinuţe, mâncare, tot ceea ce înseamnă o ajutorare a oamenilor nevoiaşi. Eu o fac în fiecare an, dar este prima oară când o spun. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Afisari: 705

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Cultura - Media 02-05-2025 17:49

CNA: România TV, obligată să difuzeze 10 minute numai decizia de sancționare pentru abateri în 'Punctul culminant'

România TV a fost sancționată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu obligarea de a difuza, sâmbătă, timp de zece minute, în intervalul orar 19:00 - 19:10, numai textul deciziei de sancționare, pentru abateri în emisiunea 'Punctul culminant' de joi. Potrivit unui comunicat al CNA, întrunit &icir

Cultura - Media 02-05-2025 10:17

Sibiu: Lucrarea 'Fata cu unicorn' de Rafael Sanzio va fi expusă în premieră în România, la Muzeul Brukenthal

Lucrarea 'Fata cu unicorn' de Rafael Sanzio va fi expusă în premieră în România, în 2027, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, în urma unui schimb cultural cu Galeria Borghese din Roma (Italia), a anunțat muzeul sibian printr-un comunicat de presă. Managerul Muzeului Național Brukenthal, Alexandru Chit

Cultura - Media 01-05-2025 14:15

Timiș: MNArT trece la orarul de vară; simezele - pline de lucrări din arta românească și europeană

Muzeul Național de Artă din Timișoara trece de joi la orarul de vară și așteaptă publicul, în minivacanța de 1 Mai, cu un 'Bufet al simțurilor', proiect lansat în anul Capitalei Europene a Culturii - Timișoara 2023, prin care se dorește deschiderea instituției spre comunitate, dar și promovarea inițiativelor care și-au lăsat amprenta asupra potenț

Culte 30-04-2025 21:52

Teleorman: Moaștele Sfintei Împărătese Elena au ajuns la Mănăstirea Pantocrator; pelerinii, așteptați până pe 8 mai

Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, au ajuns joi seara la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman. Credincioșii sunt așteptați să vină în număr mare din toată țara în pelerinaj pe toată perioada cât moaștele sunt la Mănăstirea Pantocrator, până

Cultura - Media 30-04-2025 18:48

Vlad Drăgulescu, președintele Festivalului Shakespeare: Publicul din mediul rural este fabulos

Caravana 'Shakespeare - peste tot' poposește miercuri și joi în județul Timiș, cu intenția de a aduce teatrul mai aproape de comunitățile din Timișoara și comuna Balinț, unde s-au amenajat scene de spectacol deschise tuturor, oferind ateliere de teatru, recitalul 'Galeria Shakespeare: Sonete Itinerante' și spectacolul 'Shakespeare redus'

Culte 30-04-2025 18:07

Episcopia Hușilor, după condamnarea fostului ierarh Corneliu Bârlădeanul: Regretăm profund suferințele cauzate victimelor

Reprezentanții Episcopiei Hușilor au transmis, miercuri, după condamnarea definitivă la închisoare pentru viol și alte agresiuni sexuale a fostului ierarh Corneliu Bârlădeanul și a fostului arhimandrit Sebastian Jitaru, că regretă suferințele cauzate victimelor și 'sminteala' produsă în acest caz. Într-un comuni

Culte 30-04-2025 18:06

PF Daniel: Sfintele Moaște ale Împărătesei Elena - în Catedrala Patriarhală; o mare bucurie pentru noi românii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a afirmat miercuri, la primirea în Catedrala Patriarhală a Moaștelor întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, că acest eveniment reprezintă 'o mare bucurie pentru noi românii'.

Cultura - Media 30-04-2025 17:44

Timiș: CJ vrea să preia în administrare Conacul de la Clopodia pentru a-l conserva și reabilita

Președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Alfred Simonis, a declarat, miercuri, că instituția sa vrea să preia în administrare Conacul Petala de la Clopodia, monument istoric aflat într-o avansată stare de degradare, intenția fiind ca în viitor să fie vizat de un proiect de reabilitare. Liderul administrației județene a s

Cultura - Media 30-04-2025 17:17

Alba: Restaurare cu fonduri UE de 3 milioane de euro a celei mai vechi biserici din Zlatna, monument istoric

Cea mai veche biserică din orașul Zlatna, de șase secole, monument istoric de importanță națională, construită, posibil, pe locul unui vechi templu roman, va fi restaurată cu peste trei milioane de euro, fonduri nerambursabile, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de către Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru. '

Cultura - Media 30-04-2025 15:47

Cristian Niculescu (ICR Berlin): Concertul Filarmonicii din Târgu Mureș la Berlin va fi un eveniment cu totul deosebit

Directorul Institutului Cultural Român (ICR) din Berlin, Cristian Niculescu, susține că participarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la concertul din luna noiembrie, de la Berlin Philharmonie - Main Auditorium, va fi un moment 'cu totul deosebit', fiind inclus de Ambasada României din Republica Federală Germania pe agenda anului

Culte 30-04-2025 14:22

Patriarhul Daniel: Mamele creștine de astăzi pot vedea în femeile mironosițe adevărate modele care le inspiră

Femeile, mai ales mamele creștine de astăzi, pot vedea în femeile mironosițe adevărate modele care le inspiră să ducă o viață de sfințenie și dăruire de sine, afirmă Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un mesaj dedicat Duminicii Mironosițelor. 'Duminica Mironosițelor le cheamă pe toate femeile să devină 

Culte 30-04-2025 14:16

Patriarhul Daniel: Valeriu Tabără - eminent om de știință, profesor și slujitor devotat al binelui comun

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis miercuri un mesaj de condoleanțe la moartea prof. univ. ing. dr. Valeriu Tabără, despre care afirmă că a fost un 'eminent om de știință, profesor și slujitor devotat al binelui comun, care și-a închinat întreaga viață formării și promovării agriculturii românești'.

Cultura - Media 30-04-2025 13:38

Harghita: 38 de biblioteci publice, transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale

Aproximativ 40 de biblioteci publice din Harghita sunt incluse într-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ce vizează transformarea acestora în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Biroul de Presă al Consiliului Județean (CJ) Harghita a anunțat, miercuri, că a fost semnat contractul de finan

Cultura - Media 30-04-2025 13:32

Filmul 'Kontinental '25' de Radu Jude - premieră în cinematografele din România pe 20 iunie

Filmul 'Kontinental '25', în regia lui Radu Jude, va avea premiera în cinematografele din România pe 20 iunie, informează un comunicat transmis AGERPRES. 'Kontinental '25' urmărește povestea Orsolyei, un executor judecătoresc din Cluj, care, după evacuarea unui om fără adăpost, este aruncată într-o criză morală p

Culte 30-04-2025 12:56

PF Daniel - întâlnire cu Patriarhul Copt al Alexandriei; au fost subliniate bunele relații dintre cele două Biserici

Patriarhul Daniel l-a primit, miercuri, pe Patriarhul Copt al Alexandriei, Preafericitul Părinte Tawadros al II-lea, prilej cu care Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat bunele relații dintre cele două Biserici. 'Relațiile între Biserica Coptă și Biserica Ortodoxă Română s-au intensificat mai ales prin prieteni