CGMB a aprobat, de principiu, procedurile necesare pentru fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica Servicii
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect care prevede că se aprobă, de principiu, demararea procedurilor necesare în vederea fuziunii dintre companiile municipale Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA.
"Se aprobă, de principiu, demararea procedurilor necesare în vederea fuziunii dintre Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, în calitate de societate absorbantă, şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA, în calitate de societate absorbită (...) Data de referinţă a începutului fuziunii este data primelor situaţii financiare întocmite de ambele societăţi după eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dată care va sta la baza întocmirii proiectului de fuziune", prevede proiectul de hotărâre adoptat.
Potrivit sursei citate, se aprobă, după eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca Termoenergetica Bucureşti SA să contacteze o societate specializată în vederea întocmirii testului investitorului privat prudent în economia de piaţă, iar cheltuielile aferente urmează a fi suportate de Termoenergetica Bucureşti SA.
Proiectul mai prevede că se aprobă, după eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca Termoenergetica Bucureşti SA să contacteze o societate specializată în vederea întocmirii proiectului de fuziune, iar cheltuielile aferente urmează a fi suportate de Termoenergetica.
După finalizarea proiectului de fuziune, acesta se va supune dezbaterilor şi aprobării CGMB.
Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA, în maxim 30 de zile de la eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vor convoca Adunările Generale ale Acţionarilor pentru aprobarea de principiu a demarării operaţiunii de fuziune prin absorbţie.
Potrivit referatului de aprobare al proiectului, fuziunea prin absorbţie dintre Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA ar avea avantaje multiple, constând în principal în: reducerea costurilor de funcţionare a companiilor existente; dinamizarea dezvoltării activităţilor specifice aflate în structura unui singur operator; consolidarea şi conservarea know-how-ului din domeniul de activitate deţinut în prezent de societatea ce urmează a fi absorbită; eficientizarea managementului companiilor prin desfăşurarea activităţilor sub o conducere unică; îmbunătăţirea timpilor de modernizare şi intervenţie în domeniul specific de activitate.
Se menţionează că societatea absorbantă va putea desfăşura activităţile specifice prin obţinerea de utilaje noi în urma fuziunii.
Referatul de aprobare a proiectului mai face referire la o mai bună alocare a resurselor la nivelul societăţii absorbante, creşterea nivelului calităţii serviciilor, a puterii de negociere a societăţii absorbante cu furnizorii şi cu instituţiile financiare şi de credit, a eficienţei economice.
Referatul de aprobare aminteşte că, prin hotărârea CGMB nr. 145 din 11 martie 2019, a fost aprobată înfiinţarea Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA. Scopul constituirii Termoenergetica l-a reprezentat prestarea şi furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica - producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, societate având drept obiect principal de activitate furnizarea de abur şi aer condiţionat.
Termoenergetica este operatorul serviciului de utilitate publică căruia Municipiul Bucureşti i-a atribuit în mod direct, prin hotărârea CGMB nr. 625 din 14 noiembrie 2019, contractul de delegare a gestiunii serviciului de utilitate publică. În calitate de delegat, societatea desfăşoară exclusiv activităţi din sfera furnizării/prestării de servicii de utilitate publică destinate satisfacerii nevoilor de interes public general ale utilizatorilor pe raza de competenţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica.
Scopul constituirii Energetica Servicii Bucureşti SA l-a reprezentat prestarea activităţilor şi serviciilor ce nu sunt conexe activităţii de producere, transport, distribuţie şi furnizare a serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti-Ilfov, societatea respectivă având drept obiect principal de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi aer condiţionat, mai aminteşte referatul. AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Brașov: Facilități la transportul pe cablu în Poiană, în condițiile reducerii umărului de schiori față de anii anteriori
Primăria Brașov introduce, pentru săptămâna viitoare, o serie de facilități financiare la transportul pe cablu din Poiana Brașov pentru toți turiștii, în condițiile în care, în actualul sezon de schi, nu a fost atins, deocamdată, numărul de turiști din perioadele similare ale anilor trecuți. Astfel, conform anunțului de
Nicușor Dan: Peste 7.800 de corpuri de iluminat, înlocuite până în vară
Peste 7.800 de corpuri de iluminat de pe 34 de bulevarde urmează să fie înlocuite până în vară, anunță primarul Capitalei, Nicușor Dan. Edilul general menționează că până în prezent au fost reînnoite 4.830 de surse de iluminat public, cu ajutorul fondurilor de la Administrația Fondului pentru Mediu. De aseme
Iași: Municipalitatea reintroduce taxa de protecție civilă, pentru refacerea adăposturilor
Municipalitatea ieșeană a reintrodus în acest an taxa de protecție civilă, banii colectați de la persoanele fizice sau juridice urmând a fi folosiți doar pentru refacerea adăposturilor de protecție civilă din oraș. Primarul Mihai Chirica a declarat că această taxă specială este introdusă pe baza Legii protecției civile din 2004 și
Maramureș: Serviciul Salvamont, unul dintre cele mai performante din țară; CJ va continua dotarea salvatorilor
Maramureșul este județul cu unul dintre cele mai performante servicii Salvamont din România, iar administrația va continua să susțină financiar dotarea salvatorilor montani, a transmis joi președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea, într-o
Arad: Orașul Pecica a scăzut principalele taxe și impozite plătite de populație, cu până la 49%
Administrația locală din Pecica este singura din județul Arad care a decis scăderea principalelor taxe și impozite locale plătite de populație din acest an, cu până la 49% în cazul locuințelor, sau cu 37% în cazul curților, operând doar două indexări impuse de legislație, la mijloacele de transport și terenurile extravilane.
Arad: Autoritățile locale au finalizat autorizarea construirii celui mai mare parc fotovoltaic din Europa
Primăriile comunelor arădene Pilu și Grăniceri au finalizat toate procedurile și au emis toate autorizațiile necesare pentru construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, o investiție privată estimată la 800 de milioane de euro ce se va face pe o suprafață totală de peste 1.000 de hectare. Primarul comunei Grăniceri, Petru Claudiu Bătrînuț, a d
Buzău: Varză decorativă în loc de flori, în parcurile și spațiile verzi din municipiu, pe timp de iarnă
Zeci de fire de varză decorativă au fost plantate în parcurile și spațiile verzi din municipiul Buzău, soiul ornamental luând locul florilor, pe timp de iarnă, datorită rezistenței la frig și coloritului care se intensifică, pe măsură ce vremea devine mai rece. Varza decorativă (Brassica oleracea) provine din aceeași familie cu varza comestibilă, &
Dolj: Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova a redeschis Secția ATI, pregătită și pentru o eventuală pandemie
Spitalul de Boli Infecțioase 'Victor Babeș' din Craiova a deschis, miercuri, oficial, Secția de terapie intensivă, complet renovată și utilată cu echipamente moderne pentru a oferi îngrijire medicală la cele mai înalte standarde, dar și pentru o eventuală pandemie.
Sibiu: Primarul Fodor a anunțat că excedentul de 320 de milioane de lei nu ajunge pentru tot ce și-a propus
Consilierii municipali sibieni au aprobat miercuri folosirea excedentului bugetar al municipiului Sibiului, de peste 320 de milioane de lei, sumă care este insuficientă pentru toate proiectele pe care și le-a propus primarul Astrid Fodor. 'Legat de excedent, vreau să fac o precizare (...), avem un excedent de 62 de milioane de euro. Din ac
Tulcea: Realizarea unei noi șosele de centură a municipiului, prioritate a autorității locale în 2025
Realizarea unei noi șosele de centură a orașului este una din prioritățile administrației locale pentru acest an, care dorește să finalizeze în 2025 și lucrările de reabilitare termică a blocurilor și unităților de învățământ demarate în ultimii ani. Prin construirea noii șosele care va ocoli municipiul Tulcea, autorita
Bihor: Pistele de biciclete ce vor fi construite de ABA Crișuri pe diguri au intrat în licitație publică
Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri a anunțat licitația publică pentru realizarea pistelor de biciclete construite pe diguri, o investiție prin PNRR pentru reabilitarea digurilor și trasee cicloturistice de 79,5 milioane de lei, pe o lungime totală de 191 de km. 'ABA Crișuri va avea cele mai multe trasee de piste de biciclete, din
Încasări de peste 14 milioane de lei din impozitele și taxele plătite de contribuabili anul acesta în Sectoarele 2 și 3
Autoritățile locale din Sectoarele 2 și 3 au încasat, anul acesta, peste 14 milioane de lei din impozitele și taxele locale plătite de contribuabili. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 2 transmis miercuri, autoritatea locală a încasat peste 5,4 milioane de lei, prin Direcția Generală Venituri Buget Local (DGVBL) Sector
Galați: Păduri urbane, amenajate în municipiul reședință pe o suprafață de peste 65.000 de metri pătrați
Primăria Galați informează, miercuri, că a fost lansat în licitație contractul pentru lucrările de amenajare a peste 65.000 de metri pătrați de păduri urbane în municipiu, investiție în valoare de peste 2,1 milioane de lei realizată cu fonduri obținute prin PNRR. 'Este încă un proiect care contribuie la protejarea mediului și a sănă
Nicuşor Dan: Aproape 20 de locuri de joacă şi de fitness, înlocuite în parcuri anul trecut
Aproape 20 de locuri de joacă şi de fitness au fost înlocuite, în 2024, în parcurile Floreasca, Regele Mihai I, Izvor, Băneasa, Carol, Tineretului şi Circului, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El a scris, marţi, pe Facebook, că aceste 17 locuri de joacă şi de fitness înlocuite să află în parcurile: Floreasca -
Nicuşor Dan: Continuă lucrările de conservare şi protejare la Hanul Solacolu
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că lucrările de conservare şi protejare la Hanul Solacolu continuă, fiind ridicată structura la nivelul etajului 1 aferentă corpului principal de clădire şi a început montajul primelor grinzi pe care se va rezema acoperişul provizoriu. "Continuă lucrările de conservare şi protej