logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Complexul Educaţional Lauder-Reut şi-a deschis porţile pentru cel de-al 26-lea an de activitate de excelenţă

Imagine din galeria Agerpres

Liceul Lauder-Reut, instituţie dedicată excelenţei educaţionale, şi-a deschis luni porţile, pentru a 26-a oară, în prezenţa ambasadorului Statului Israel în România, Reuven Azar, şi a numeroşi participanţi - elevi, absolvenţi şi invitaţi.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor de stat ale României şi Statului Israel.

În deschidere, Rafael Shaffer, Prim Rabin al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a subliniat că Şcoala Lauder este una dintre acele instituţii în care toţi înţeleg că scopul este educaţia elevilor, iar cadrele didactice îşi îndeplinesc sarcina sacră de a ajuta elevii întâi de toate să-şi îndeplinească sarcinile generale şi totodată să dea posibilitatea fiecăruia să îşi găsească acea cale care i se potriveşte şi în care va putea excela.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO



"În cinci zile va fi Anul Nou evreiesc. În Anul Nou evreiesc suflăm în şofar (corn de berbec care simbolizează o chemare către oameni - n.r.). Nu e un instrument muzical, nu are tonalităţi, este doar un sunet care răscoleşte sufletul pentru a dezvălui din el acele lucruri minunate, dar adânc ascunse, pentru a le scoate la iveală. Deci să ascultăm cu toţii sunetul şofarului şi vă transmit urările de bine din partea conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti cu care Şcoala Laude-Reut are o înţelegere, o colaborare de mulţi, mulţi ani", a transmis Rabinul Rafael Shaffer, care a suflat apoi, în mod simbolic, în şofar.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO



Acest sunet ajunge din inima Lauder-Reut la Ierusalim, a adăugat Tova Ben Nun Cherbis, preşedinte şi fondator al Complexului Educaţional Laude-Reut, care a subliniat că instituţia intră acum în cel de-al 26-lea an de activitate de excelenţă.

"Trebuie de la trei ani să începem pregătirea ca să ajungem la acest model. Noi ne atingem scopurile datorită faptului că voi sunteţi nişte elevi care sunteţi doritori să schimbaţi să schimbaţi lumea, să fie o lume mai bună şi mă bucur mult că alături de noi sunt şi nişte absolvenţi. (...) Şcoala noastră e o şcoală care şi-a propus să pregătească viitorul pe business-media-comunicare şi diplomaţie şi suntem mândri şi bucuroşi că Ministerul Afacerilor Externe menţine de 15 ani acest parteneriat solid cu Complexul Educaţional Lauder-Reut", a arătat Tova Ben Nun Cherbis.

Mesajul ministrului de Externe a fost adresat, în cadrul evenimentului, de secretarul de stat din MAE Traian Laurenţiu Hristea.

"Este o bucurie să fiu alături de dumneavoastră la început de nou an şcolar, într-o instituţie parteneră a Ministerului Afacerilor Externe - Liceul Lauder-Reut, ale cărei standarde de calitate au devenit deja un reper pentru sistemul educaţional din România. Este un liceu care are un corp didactic profesionist şi dedicat şi o generaţie de elevi la care am văzut o dorinţă reală de a face diferenţa în bine, în lume, prin aprofundarea printre numeroasele discipline a strategiilor şi instrumentelor diplomaţiei şi relaţiilor internaţionale. Profit de această ocazie de a transmite mesajul doamnei ministru, de felicitare, liceului dumneavoastră, care nu numai că oferă elevilor cunoştinţe şi abilităţi esenţiale, dar şi pentru faptul că promovează valori perene, precum toleranţa, performanţa, inovaţia şi respectul", a subliniat oficialul MAE.

El a adăugat că pentru Ministerul Afacerilor Externe promovarea absolvenţilor cu rezultate remarcabile a reprezentat un obiectiv permanent, aşa cum ar trebui să fie practic pentru orice instituţie publică.

"Avem nevoie de tineri foarte bine pregătiţi, avem nevoie de perspectiva lor pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor şi, până la urmă, pentru dezvoltarea României. După cum ştiţi, situaţia geo-politică din regiune este una fragilă. Avem un război la graniţele noastre şi acest război impune ca diplomaţii să aibă pregătirea şi abilităţile necesare gestionării cu atenţie a unor astfel de provocări complexe. De aceea, obţinerea acestei pregătiri este un proces de durată care este foarte greu de parcurs în absenţa unei disponibilităţi sporite de a depune efort, în absenţa pasiunii, în absenţa unor deschideri culturale şi în absenţa în general unei vocaţii pentru acest efort, a transmis Traian Laurenţiu Hristea.

Reuven Azar, ambasadorul Statului Israel în România, s-a arătat sigur că Lauder-Reut este o uşă foarte importantă în lume.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO



"Şi uşa din Lauder-Reut este o uşă mare, pentru că este un liceu excelent şi excelenţa este foarte importantă pentru a contribui la societate. Vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor din acest liceu şi sunt sigur că în viitor absolvenţii din Lauder-Reut vor contribui la securitatea şi la afacerile externe din România. Suntem la începutul Anului Nou evreiesc şi vreau să vă urez "Shana Tova" şi mult succes Laud-Reut în anul viitor!", a subliniat E.S. Reuven Azar.

Evenimentul a continuat cu înmânarea trofeului "Magna cum Laude" celor 13 elevi cu medii de peste 9,50 la bacalaureatul acestui an, recunoscându-le excelenţa şi dedicarea în educaţie. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Afisari: 49

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Educatie - Stiinta 12-05-2025 15:09

Începe Evaluarea Națională la clasa a II-a; marți - prima probă

Elevii de clasa a II-a susțin în această săptămână Evaluarea Națională, prima probă având loc marți. Potrivit Ministerului Educației, calendarul Evaluării Naționale la clasa a II-a este următorul: * 13 mai - Limbă și comunicare (scris) - Limba română * 13 mai - Limbă și comunicare (scris) -

Educatie - Stiinta 12-05-2025 12:53

Tulcea: Elevi din nouă licee din județ participă la Maratonul de educație antreprenorială

Elevi din nouă licee din județul Tulcea participă, luni, la Teatrul 'Jean Bart' din municipiu, la Maratonul educației antreprenoriale, eveniment organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Educației și Universitatea de Vest din Timișoara. În cele două ediții anterioare ale evenimen

Educatie - Stiinta 11-05-2025 19:27

MEC: Șapte medalii pentru România la Olimpiada Asiatică de Fizică 2025

Olimpicii români participanți la Olimpiada Asiatică de Fizică 2025, desfășurată în Arabia Saudită, au reușit performanța obținerii a șapte medalii - două de aur, două de argint și trei de bronz, precum și o mențiune de onoare, țara noastră având statut de invitat la această competiție, informează, duminică, Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Educatie - Stiinta 10-05-2025 17:37

Prezidențiale2025/ Ministerul Educației: Politica este interzisă în școală

Ministerul Educației și Cercetării subliniază că politica este interzisă în școli, în contextul campaniei electorale aflată în desfășurare pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. 'Fiind în perioada campaniei electorale pentru poziția de președinte al României, trebuie să reamintim f

Educatie - Stiinta 10-05-2025 16:10

Iași: EUROINVENT - Expoziția Europeană a Creativității și Inovării și-a desemnat câștigătorii

Cele mai impresionante invenții din domeniul medicinei, automotive, tehnologiei avansate au fost premiate, sâmbătă, în ultima zi a celei de-a XVII-a ediții EUROINVENT - Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, eveniment care s-a desfășurat la Palatul Culturii din Iași.

Educatie - Stiinta 10-05-2025 09:30

Iași: Studenții la Bioinginerie Medicală arată la Euroinvent că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte

Un grup de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T.Popa' Iași demonstrează că o imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte, iar cu ajutorul unei imprimante 3D se poate schimba modul în care tratăm cazurile medicale dificile și, mai mult decât atât, se pot salva vieți încă din perioada intrauterină.

Educatie - Stiinta 09-05-2025 15:52

Program pilot pentru elevi despre protecția medicului, lansat de 'Let's Do It, Romania'

Programul pilot '#Doers School', dedicat școlilor care vor să educe elevii despre protecția mediului prin acțiuni concrete, creativitate și implicare civică, a fost lansat de asociația 'Let's Do It, Romania'. Potrivit unui comunicat remis vineri presei de asociație, proiectul pilot debutează cu un număr limitat de 20 de școli din toată țara

Educatie - Stiinta 09-05-2025 12:24

Timiș: Peste 800 de elevi au cântat Imnul Europei, dirijați de primarul Dominic Fritz

Peste 800 de elevi au cântat Imnul Europei - creația beethoveniană 'Odă Bucuriei', dirijați de primarul municipiului Timișoara, în deschiderea Olimpiadei Naționale a Corurilor, care se desfășoară pentru prima dată în orașul de pe Bega. 'Le mulțumesc pentru invitația de a veni alături de ei și a dirija. Azi, de Ziu

Educatie - Stiinta 09-05-2025 10:32

Bihor: Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, va susține conferința 'Niceea 1700', la Oradea

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, va susține pe 15 mai, la Oradea, conferința 'Niceea 1700', eveniment cuprins în calendarul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor. Potrivit informării transmise vineri de conducerea muzeului, conferința are ca scop să exploreze contextul istoric, originile, influențele juridice și r

Educatie - Stiinta 09-05-2025 06:00

Astronauți celebri, prezenți la SpaceFEST 2025 - Politehnica București

SpaceFEST - ediția a treia, la care și-au anunțat prezența și astronauți cunoscuți la nivel mondial, va avea loc, de vineri până duminică, în campusul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București. Evenimentul este organizat de Politehnica, prin Facultatea de Inginerie Aerospațială, în colaborare cu A

Educatie - Stiinta 09-05-2025 06:00

Universitatea din București organizează, vineri și sâmbătă, primul FestivALL dedicat elevilor

Universitatea din București (UB) va organiza, vineri și sâmbătă, primul FestivALL UB dedicat elevilor care își doresc să descopere viața de student în București, eveniment care va avea loc în Grădina Botanică. Accesul este gratuit și se va realiza în baza brățării de acces care poate fi obținută după accesarea lin

Educatie - Stiinta 08-05-2025 14:26

Ministrul Educației va prezenta, luni, 'Raportul de diagnostic al educației și cercetării din România'

Ministrul Daniel David va prezenta, luni, un raport cu privire la educația și cercetarea din România, despre realizări și noi reforme în domeniu. Conform unui comunicat de presă al ministerului transmis joi, documentul este intitulat 'Raportul de diagnostic al educației și cercetării din România. Realizările prezente și i

Educatie - Stiinta 08-05-2025 08:48

Buzău: Consiliul Județean al Elevilor a lansat campania de conștientizare 'Când nu votezi, iei o absență nemotivabilă de la viitor!'

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Buzău a lansat o campanie de informare și conștientizare cu privire la necesitatea tinerilor de a-și exprima votul în turul II al alegerilor prezidențiale, în contextul în care, la primul tur, mai puțin de 10% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au mers la urne.

Educatie - Stiinta 07-05-2025 15:52

Ministerul Educației și Cercetării: 10.362 de elevi vor participa la Studiul PISA

Un număr de 10.362 de elevi de 15 ani din 321 de unități de învățământ din România vor participa la Faza principală a studiului PISA 2025 care este administrată de Institutul de Științe ale Educației în perioada 12 mai - 9 iunie. PISA (Programme for International Student Assessment) reprezintă Programul pentru Evaluarea

Educatie - Stiinta 07-05-2025 14:30

Cluj: USAMV îi învață pe elevi despre biotehnologii în artă, falsuri alimentare, comportamentul și bunăstarea animalelor

Reprezentanții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca îi vor învăța pe elevi despre biotehnologii în artă, falsuri alimentare, biotopul acvacol, comportamentul și bunăstarea animalelor sau viața albinelor și a viermilor de mătase, în cadrul unui eveniment care va fi organizat pe 10 mai, cu denumirea 'Green