REPORTAJ Vrancea: Un student din Adjud a lansat o platformă online pentru recrutarea muncitorilor zilieri

Un tânăr din Adjud, student în anul II la Facultatea Politehnică în Bucureşti, a lansat o platformă online pentru recrutarea muncitorilor sezonieri, eZilier, pe care a pus-o, gratuit, la dispoziţia persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă şi a angajatorilor care au nevoie de o persoană pentru numai câteva ore sau pentru câteva zile.
Aplicaţia a fost accesată încă de la lansare, zilnic, de câteva mii de utilizatori, iar unii angajatori au găsit deja zilierii de care aveau nevoie.
"Încă de la început am avut câteva mii de vizite zilnic. După prima săptămână, am avut deja primele cinci joburi postate, iar unii dintre cei care au postat anunţuri au găsit deja zilierii de care aveau nevoie. Am vorbit cu două dintre persoanele care au găsit zilieri cu ajutorul aplicaţiei. Una dintre persoanele care au postat anunţ deţine o firmă de decoraţiuni şi avea nevoie de o persoană doar într-o seară, să ajute efectiv la decoraţiunile interioare dintr-un proiect. Cealaltă persoană avea nevoie de zilieri în domeniul auto, mecanic auto, şi a găsit ceea ce căuta. Din feedback-ul pe care l-am primit până acum, ar fi necesară o platformă dedicată zilierilor în România. În străinătate există deja astfel de platforme şi au mare succes. Aplicaţia poate fi utilizată atât de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi de angajatori care au nevoie de zilieri. Poate fi utilizată şi de studenţi, elevi peste 16 ani şi persoanele necalificate care au nevoie de bani, dar pot să lucreze doar câteva ore pe zi. Platforma este complet funcţională şi este 100% gratuită, dar în viitorul apropiat vom avea unele moduri prin care poţi să îţi promovezi joburi şi cu siguranţă va avea un cost", a declarat, pentru AGERPRES, Andrei-Leonard Ilie.
eZilier nu este prima aplicaţie pe care Andrei o creează. Încă din ultimul an de liceu, Andrei a a lansat aplicaţia "Bac de 10", care are în prezent peste 95.000 de descărcări şi pe care se gândeşte să o dezvolte atunci când va avea un buget adecvat.
"Prin clasa a XII-a am reuşit să fac aplicaţia cu 'BAC de 10', care are 95.000 de descărcări în momentul de faţă şi în jur de 14.000 de conturi active. Adică 14.000 de persoane au instalaţia aplicată pe telefon. Este destul de ok. Vreau să dezvolt proiectul, însă este foarte greu din punct de vedere material, pentru că neavând un buget alocat pentru asta, este foarte greu să găseşti oameni care să facă voluntariat. Am făcut şi o aplicaţie pentru Evaluarea Naţională, pe acelaşi principiu, care a avut, de asemenea, foarte mare succes", spune Andrei.
Mai apoi, a venit rândul "Hărţii Producătorilor Locali", o altă platformă online sub forma unei hărţi, unde poţi vedea producătorii locali din zonă. Pentru această platformă a deschis şi un market online, unde producătorii care s-au înscris deja îşi pot promova şi vinde produsele.
Deşi este doar în anul II la facultate, Andrei are deja o firmă, un portofoliu destul de mare de clienţi şi recenzii bune, dar spune că dezvoltă, din pasiune, şi aplicaţii cu impact social, pe care le pune gratis la îndemâna utilizatorilor.
"Aplicaţiile pe care le-am făcut sunt cu impact social, nu generează profit. De exemplu 'BAC de 10' a ajutat circa 20.000 de elevi, în doi ani, să înveţe pentru bacalaureat, gratuit, fără internet, pentru că aplicaţia este gândită să nu aibă nevoie de internet după ce ai descărcat-o. Cu 'Harta Producătorii Locali' am avut aprecieri pozitive, mai ales în contextul pandemiei, când am reuşit să punem în contact producătorii cu persoane fizice şi producătorii cu persoane juridice care au nevoie de produse din apropierea lor, la un preţ mic, pentru că la producătorii locali ai şanse mai mari să negociezi şi chiar am primit feedback pozitiv. Iniţial, am mai gândit un motor pentru platforma cu producătorii locali care voia să automatizeze aprovizionarea zonei HORECA de la producătorii locali. Însă perioada în care ne aflăm nu este una destul de optimă pentru a dezvolta ideea, în condiţiile în care restaurantele se închid la ora 23,00. Este frustrant pentru restauratori, care nu sunt foarte deschişi momentan la idei noi", a fost de părere Andrei Ilie.
Acesta spune că aplicaţiile susţin legalitatea, încurajând producătorii să factureze şi angajatorii să plătească legal taxe pentru perioada în care angajează.
"Am încercat prin proiectele noastre să încurajăm cât mai multe partea de legalitate De exemplu, producătorilor locali le spuneam mereu şi îi rugăm să ofere factură şi bonuri, pentru a susţine cumva economia României. La fel şi cu platformă de zilieri, am creat un blog unde sunt informaţii despre cum să angajez legali zilieri şi vrem să scoatem în evidenţă faptul că este legal să angajez zilieri, în anumite condiţii. Este rentabil pentru patroni care pot economisi astfel nişte bani, pentru că probabil de unii angajaţi nu au nevoie tot timpul anului, ci doar în anumite momente", susţine tânărul.
O aplicaţie poate fi dezvoltată în câteva zile sau câteva luni, în funcţie de complexitatea ei. Andrei a ales să dezvolte aplicaţii simple, pentru că, spune el, nu are foarte mult timp la dispoziţie. Iar investiţia necesară variază în funcţie de aplicaţie, cei mai mulţi bani fiind utilizaţi pentru promovarea aplicaţiilor.
Chiar dacă aplicaţiile sale pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională şi-au dovedit utilitatea, Andrei spune, cu părere de rău, că nu a fost contactat de autorităţi în scopul unei colaborări, mai ales în actualul context pandemic, când se pune foarte mult accentul pe învăţarea în mediul online.
"În zona asta de învăţâmânt, nu am avut nici o colaborare şi nici măcar nu am primit vreun email de la autorităţi. Şi este păcat, având în vedere că se pune foarte mult accent pe studiul online. Pentru 'Harta Producătorilor Locali' avem deja un parteneriat cu Agenţia pentru Produse Montane, care au fost foarte deschişi la o colaborare continuă cu noi. Ştiu că şi la nivelul Ministerul Agriculturii a fost creată o platformă pentru producători, dar, din câte înţeleg, nu prea funcţionează, pentru că toată lumea se plânge din acest motiv. Puteau să ne contacteze pe noi şi le dădeam platforma gratuit, numai ca să o folosească producătorii, dar probabil este mai greu parteneriatul între stat şi o firmă", a fost de părere tânărul.
Andrei este decis să dovedească că şi în România se poate crea şi susţine o afacere şi spune că nu se gândeşte să plece din ţară.
"Nu mă gândesc să plec din ţară. Am deja această firmă, care merge destul de ok. Vreau să o dezvolt, să fac ceea ce îmi place, aplicaţii cu impact social. Vreau să rămân aici pentru că după cum am putut să demonstrez încă din anii de liceu, şi în România poţi face ceva. Prin muncă multă, dar poţi reuşi. La un moment dat te mai loveşti de stat şi de birocraţie, dar sper că până la urmă chestia aceasta va fi diluată într-o oarecare măsură. Deşi sunt din Adjud, deocamdată voi rămâne pentru o perioadă mai lungă în Bucureşti, până voi pune pe picioare un business care să meargă singur", mai spune Andrei. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)
Sursa foto: Andrei-Leonard Ilie / Facebook
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Prezidențiale2025/Cluj: UBB lansează busola pentru alegerile prezidențiale
Universitatea 'Babeș-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca lansează busola RefreshVote.ro pentru alegerile prezidențiale din luna mai. 'Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează, pentru al doilea an consecutiv, busola digitală pentru alegerile prezidențiale. RefreshVote.ro este o platformă digitală gratuită, cunoscută și ca '
Politehnica București organizează în perioada 9 - 11 mai ediția a III-a a SpaceFEST
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prin Facultatea de Inginerie Aerospațială, în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA), va organiza, în perioada 9 - 11 mai, cea de-a treia ediție a SpaceFEST 2025, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat explorării spațiului. Cam
Rectorul UPB: Memorandumul semnat cu instituții din Coreea de Sud - un pas înainte în inovații în industria de apărare
Memorandumul de înțelegere semnat miercuri de către Hanwha Aerospace România- o filială a Hanwha Aerospace - cu Universitatea Națională Pusan (PNU) și Universitatea Politehnica de Știință și Tehnologie București (UPB) este 'un pas înainte' în ceea ce privește inovațiile în industria de apărare, a afirmat rectorul UPB, Mihnea Cost
Cluj: Omul de afaceri Dorel Goia a înființat un afterschool gratuit pentru elevii din cartierul Mănăștur
Omul de afaceri clujean Dorel Goia a înființat, prin intermediul fundației sale 'Ioan și Maria', un centru afterschool în Cluj-Napoca, unde elevii de la școlile din cartierul Mănăștur, în special cei cu dificultăți materiale, vor putea, ajutați de profesori, să-și consolideze informațiile primite la cursuri și să desfășoare diverse alte acti
Reprezentanții Universității din București au transmis un apel pentru o Românie democratică și euroatlantică
Universitatea din București a transmis miercuri un Apel pentru o Românie democratică și euroatlantică, în contextul în care, susțin reprezentanții instituției de învățământ superior, libertatea obținută 'cu sânge' în 1989 și 1990 este amenințată de 'vectorii regimurilor antidemocratice, autoritariste și dictatoria
Cursurile se pot desfășura online în unitățile de învățământ care vor fi centre de examen la Bacalaureat
Cursurile se pot desfășura în format online asincron în unitățile de învățământ desemnate centre de examen sau din care provin resursele umane implicate în desfășurarea examenului de Bacalaureat, la cererea inspectorului școlar general, cu aprobarea Ministerului Educației și Cercetării, în zilele în care sunt programate probe
CONAF/Peste 100 de elevi din Buzău și Iași, participanți în semifinale ale Maratonului pentru Educație Antreprenorială
Peste 100 de elevi și-a expus viziunea asupra lumii de mâine în cadrul semifinalelor Maratonului pentru Educație Antreprenorială care au avut loc la Buzău și Iași. Potrivit unor comunicate transmise AGERPRES de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Maratonul pentru Educație Antreprenorială face parte din pro
Cea de-a IV-a ediție a Poli AutoFEST în perioada 16 - 18 mai, în Campusul Politehnicii București
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prin Facultatea de Transporturi, va organiza, în perioada 16 - 18 mai, cea de-a IV-a ediție a Poli AutoFEST, un eveniment care va aduna pasionați ai industriei auto, inovatori și profesioniști în domeniu. 'Poli AutoFEST 2025 va aduce în prim-plan nu d
Elevii intră în vacanță joi, după finalizarea cursurilor
Elevii vor intra de joi, după finalizarea cursurilor, în vacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale, urmând să se întoarcă la școală pe 28 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării. Vacanța de vară va începe pe 20 iunie, după terminarea cursurilor. Pentru clasa a VIII-a,
Tulcea: O adolescentă de 14 ani, prima sportivă calificată de cinci ori în finalele unui Campionat național de înot
O elevă de clasa a VI-a de la Școala generală 'Alexandru Ciucurencu', Cristiana Melnic, este prima înotătoare din județul Tulcea care s-a calificat în cinci finale ale unui campionat național organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRPNM), ea avându-l ca model pe David Popovici de la care încă nu a reușit să
Covasna: Polițiștii se alătură programului de transport școlar Pedibus
Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Covasna a încheiat un protocol de colaborare cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, prin care va susține programul Pedibus, lansat de către autoritățile locale în urmă cu aproape patru ani cu scopul de a determina elevii din clasele primare să meargă pe jos la școală. În baza acestei co
Cluj/ Daniel David: Dacă vrei performanță, trebuie să întărești resursa umană și infrastructura
Ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. Daniel David. a participat, luni, la inaugurarea noului sediu al Facultății de Drept a Universității ''Babeș-Bolyai'' (UBB) din Cluj-Napoca. El a amintit, în discursul său, că proiectul noului sediu al Facultății de Drept a început în timpul mandatului său de
Constanța: Universitatea Ovidius organizează o nouă ediție a evenimentului caritabil 'Gala Luminilor, dedicat tinerilor talentați
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Arte, anunță organizarea celei de-a doua ediții a evenimentului caritabil 'Gala Luminilor', dedicat tinerilor talentați, ce se va desfășura pe 24 mai. Reprezentanții Universității Ovidius au informat, luni, că prima ediție a Galei, organizată în 2024, s-a remarcat prin impactul său soc
REPORTAJ Harghita: Centrul Fabton din Miercurea-Ciuc - locul unde zeci de copii deprind tainele lego-roboticii
Centrul Fabton din Miercurea este locul unde zeci de copiii deprind tainele lego-roboticii, iar opt dintre ei se pregătesc intens, în această perioadă, pentru a participa la o prestigioasă competiție de profil în Australia, în cadrul First Lego League. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu, centrul Fabton par
Ministerul Educației și Cercetării: Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională
Șapte noi discipline opționale au fost incluse în oferta națională de studiu, potrivit unui ordin al ministrului Educației și Cercetării, publicat în Monitorul Oficial. Ordinul privind aprobarea unor programe școlare pentru discipline opționale din oferta națională, parte a curriculumului la decizia elevului din oferta școlii, prevede inclu