Moțiune simplă - dezbateri/ Predoiu: Acuzațiile la adresa mea sunt stupide și absurde

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, la Parlament, că acuzațiile aduse de parlamentarii AUR în textul moțiunii de cenzură sunt 'stupide' și 'absurde' și i-a trimis pe deputații POT să studieze mai bine legile de organizare a Poliției Române.
Parlamentarii AUR au depus o moțiune simplă împotriva lui Predoiu, în care îi reproșează ministrului de Interne mai multe declarații despre 'vicierea' rezultatului alegerilor prezidențiale de anul trecut, precum și măsurile în forță luate de autorități împotriva susținătorilor lui Călin Georgescu.
În timpul dezbaterilor, Predoiu a fost întrerupt de mai multe ori de lidera POT, Anamaria Gavrilă, care a țipat minute în șir, fiind chemată la ordine de președintele Camerei Deputaților.
În replică, Predoiu i-a transmis liderei POT să citească legea: 'Citiți legile de organizare a Poliției, aplecați-vă asupra lor până depășiți CV-ul ăla mai mult de jumătate de pagină'.
Predoiu a făcut referiri și la o postare a lui George Simion de acum câteva zile, în care liderul AUR spunea că îi va 'potcovi' pe miniștrii de Interne și Energie, dacă nu vor veni la dezbaterile din Parlament.
'Nu ne deranjează, potcoavele aduc noroc, dar puteți să regretați faptul că ne dați aceste potcoave. Și vă mai spun ceva legat de potcoave, au făcut diferența, să știți, în istoria militară a lumii. Colegul dumneavoastră, domnul Chelaru, vă poate confirma acest lucru. Pentru că cei care au inventat potcoavele au putut să se deplaseze mai ușor pe câmpul de luptă', a spus ironic Predoiu.
În legătură cu anchetele penale care îi vizează pe susținătorii lui Georgescu, Predoiu a explicat că ministrul de Interne nu are nicio atribuție operativă în legătură cu procedurile de urmărire penală derulare de Poliția Română.
'Citind moțiunea dumneavoastră înșirată pe cele șase pagini, ea poate fi rezumată la două acuzații și trei motivații. Cele două acuzații sunt în esență următoarele: că am orchestrat dosare penale și am transformat Poliția Română în poliție politică. Să lămurim un aspect prealabil. Dacă ați avut curiozitatea să citiți cu atenție Codul de procedură penală, legea de organizare a Poliției Judiciare, ordonanțele de organizare a MAI și toate procedurile de lucru ale Poliției Române, dacă ați fi făcut acest efort de verificare, ați fi constatat că nicăieri nu veți găsi nicio atribuție operativă a ministrului Afacerilor Interne. Prin urmare, susținerea dumneavoastră că ministrul Afacerilor Interne a orchestrat și a dispus măsuri abuzive de percheziții, de verificări, de anchete, de fabricarea de dosare penale este pe cât de stupidă, pe atât de absurdă. În orice caz, este nefundamentată din punct de vedere al prevederilor legale în vigoare și nu este dovedită de niciun fapt sau act, pe care subsemnatul să-l fi comis', a spus Predoiu.
După ce a fost întrerupt de Anamaria Gavrilă, Predoiu a trimis-o pe lidera POT să studieze legile de organizare a Poliției Române.
'Lumea pentru dumneavoastră e mică, doamnă, se pare. De aia spuneți că e întreagă. Deschideți-vă puțin orizontul și vedeți că e mai mare. Citiți Codul de procedură penală, citiți legile de organizare a Poliției, de organizare a Ministerului de Interne, cercetați aceste legi, aplecați-vă asupra lor până depășiți CV-ul ăla mai mult de jumătate de pagină. Veți realiza că nu există nicio legătură între ceea ce face zi de zi un ministru de Interne și ceea ce se întâmplă într-o anchetă penală. Nu acesta este rolul unui ministru. Poate într-o bună zi, nu cred că prea curând, veți ajunge și dumneavoastră să faceți această demnitate importantă și onorabilă. Și veți constata că nu are nicio legătură ceea ce trebuie să facă un ministru cu ceea ce pretindeți dumneavoastră. Deci e complet neprofesionist din start tot demersul pe care îl faceți. În plus, este de-a dreptul absurd să invocați trei declarații, în care îmi manifest deschiderea spre dialog cu cetățenii, cu adversarii politici, în legătură cu acuzația de poliție politică. (...) Citiți Codul de procedură penală și Codul penal, citiți legi, faceți un efort, munciți puțin, extindeți-vă puțin domeniul de cunoaștere și după aceea puteți să țipați', i s-a adresat Predoiu liderei POT. AGERPRES/(AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Senat: 15 august - Ziua Maramureșului, proiect adoptat
Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru instituirea zilei de 15 august ca Ziua Maramureșului pentru recunoașterea identității și valorilor acestui ținut. ''Cu prilejul Zilei Maramureșului, autoritățile publice centrale și locale, instituțiile publice de cultură din țară și străinătate, precum și organizați
Senat: Proiectul de ratificare a Acordului cu Republica Moldova privind controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Galați - Giurgiulești, adoptat
Senatul a adoptat, luni, în unanimitate, proiectul de lege de ratificare a Acordului între Guvernele României și Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Galați (România) - Giurgiulești (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în țara noastră.
Senat - moțiune/ Plenul a adoptat moțiunea simplă privind sistemul de pensii
Moțiunea simplă privind sistemul de pensii a fost aprobată, luni, de plenul Senatului, cu 61 de voturi ''pentru'' și 59 de voturi ''împotrivă''.
Senat - moțiune/ Fenechiu (PNL): Moțiunea simplă a opoziției privind pensiile este neîntemeiată
PNL consideră că moțiunea simplă a opoziției privind pensiile este neîntemeiată, a declarat, luni, senatorul liberal Daniel Fenechiu, susținând că în anul 2024 pensiile au crescut în medie cu 40%.
Senat - moțiune/ Cerva (S.O.S. România), critici la adresa ministrului Muncii
Senatoarea S.O.S. România Nadia-Cosmina Cerva a susținut luni că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ''batjocorește pensionarii români'', nevoiți să meargă la ''sute de kilometri'' de casă pentru a obține adeverințe de recalculare a pensiilor, care conțin informații existente deja la dosare. Lun
Senat - moțiune/ Kondor Agota (UDMR): Respingem caracterizarea tendențioasă a guvernării de dispreț față de pensionari
Senatoarea UDMR Kondor Agota a declarat, luni, la dezbaterea asupra moțiunii simple împotriva ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, că măsurile adoptate de Guvern au obiectivul de a garanta predictibilitatea pensiilor, echitatea între generații, respectarea angajamentelor internaționale, menționând că Uniunea respinge ''caracterizarea t
Senat - moțiune/ Votul împotriva ministrului Muncii - secret cu bile
Plenul Senatului a decis, luni, ca votul asupra moțiunii simple împotriva ministrului Muncii să fie secret cu bile. Înainte de votul asupra moțiunii simple, senatorii au avut o dispută privind procedura de vot, după ce senatoarea S.O.S. România Nadia Cerva a propus ca votul să se facă cu bile și nu electronic, argumentâ
Senat - moțiune/ Stelea: Cei ce au condus destinele României doresc probabil să fim un copac fără rădăcini
Senatoarea AUR Niculina Stelea a declarat luni că pensionarii sunt buni pentru guvernanți atunci când votează, dar sunt și mai buni între ciclurile electorale, 'dacă nu încasează pensia prea mult timp'.
Senat - moțiune/ Vela (POT): Pensii mărite, praf aruncat în ochi
Pensiile nu s-au majorat pentru că puterea de cumpărare a scăzut, iar pensionarii au sărăcit, a afirmat luni liderul grupului senatorilor POT, Gheorghe Vela, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple p
Senat - moțiune/ Păun (USR): Puterea refuză să desființeze pensiile speciale și să facă dreptate
Senatoarea USR Ana-Cynthia-Ioana Păun a declarat, luni, la dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Muncii, că în Parlament s-au dat legi timp de 35 de ani pentru privilegierea unor pensionari
VIDEO Senat: A început dezbaterea moțiunii simple privind sistemul de pensii
Plenul Senatului a început, luni, dezbaterea moțiunii simple privind sistemul de pensii, la care participă ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.
Senat/ Comisia de muncă: Raportul pentru proiectul privind pensiile magistraților, amânat două săptămâni
Comisia pentru muncă a amânat, luni, pentru două săptămâni, raportul pentru proiectul privind pensiile magistraților inițiat de liderii coaliției de guvernare. În calitate de for legislativ decizional, Senatul se va pronunța asupra acestui proiect amendat în Camera Deputaților, unde au fost eliminate tabelele prin care se eșalona p&acir
Proiectul privind pensiile magistraților - luni, în plenul Senatului
Plenul Senatului va dezbate, luni, în calitate de for legislativ decizional, proiectul privind pensiile magistraților inițiat de liderii coaliției de guvernare. Raportul Comisiei de muncă, sesizată pe fond, va fi acordat luni dimineață, după ce vineri Comisia juridică a Senatului s-a pronunțat prin aviz asupra proiectului. Camera Deputațil
Senat: Se dezbate moțiunea simplă privind sistemul de pensii semnată de AUR, S.O.S. România și POT
Plenul Senatului va dezbate și vota luni moțiunea simplă privind sistemul de pensii, informează site-ul forului legislativ. Liderul grupului senatorial al AUR, Petrișor Peiu, a depus, săptămâna trecută, în plen, moțiunea simplă intitulată 'Sistemul de pensii - un joc de-a alba-neagra cu viețile părinților și bunicilor noștri', semnată de 45
Camera Deputaților: Reglementări noi în privința cabinetelor medicale
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 9/2025 care reglementează formele de organizare, înființare, funcționare și control ale cabinetelor medicale. S-au înregistrat 220 de voturi 'pentru', două 'împotrivă' și 75 de abțineri. Cabinetul medical este unitatea,