logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Camera Deputaților: Schimb de replici între reprezentații USR și cei ai puterii privind candidații la prezidențiale

Imagine din galeria Agerpres

Deputatul PSD Adrian Câciu a declarat, miercuri, în plenul Camerei, că dorește un audit la Primăria Capitalei, susținând că Nicușor Dan a distrus Bucureștiul și USR dorește să-l impună la Cotroceni, în replică reprezentantul USR Ionuț Moșteanu afirmând că 10 ani Crin Antonescu a trăit pe banii soției și nu a făcut nimic.

Discuțiile au pornit de la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr.32/2024 privind abrogarea art.III și IV din Legea nr.191/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr.672/2002 privind auditul public intern.

'Se vorbea mai devreme despre cât de prost funcționează instituțiile statului, bineînțeles cele care nu sunt ocupate de oameni simpatizați de colegii de la USR, dar aș vrea să se facă un audit intern, extern, mondial, universal, galactial, la Primăria Capitalei, care a pierdut 2 miliarde de euro legat de fonduri europene pentru termoficare, în exercițiul financiar 2014 -2020, care nu face nimic din perspectiva modului în care este administrat Bucureștiul și pretinde să fie președintele României. Auditul bunului simț ar trebui să nu lase un accident cum a fost pantalonaș roșu până aseară, dar nici un matematician de chirie care pretinde că va conduce o țară după ce a distrus o Capitală', a spus Câciu.

'Aveți un candidat pe unul care nu a făcut nimic, nimic 10 ani, Crin Antonescu, a trăit pe banii soției și vreți să-l băgați pe gâtul românilor, însă nu o să-i păcăliți', a replicat liderul deputaților USR Ionuț Moșteanu.

Deputatul PNL Andrei-Daniel Gheorghe a spus, la rândul său, că Antonescu este singura alternativă pentru o Românie pro-europeană și democratică.

'Crin Antonescu este singura alternativă pentru o Românie care să-și păstreze drumul european și să asigure acea coeziune de care are nevoie România. (...) Mai mult ca sigur, Crin Antonescu va pune capăt acestei atmosfere tulburi de dezbinare națională pe care o trăim astăzi. Vă recomand să aveți încredere că Crin Antonescu este nu doar soluția conservatoare sau liberală, este și soluția democratică', a adăugat liberalul.

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, i-a întrebat pe reprezentanții USR de ce nu pot să accepte că în anumite situații bărbatul poate să trăiască pe banii soției.

'Aș dori să-i întreb pe colegii de la USR: de ce este un păcat așa mare dacă un bărbat, în anumite ipostaze ale vieții, trăiește pe banii soției? De ce este asta o problemă? De ce nu putem accepta că pot exista situații în viață când soția câștigă mai mult decât bărbatul. Chiar la USR nu înțeleg de ce ar exista această problemă. Dacă ar accepta această idee, cred că ar fi o abordare progresistă, nu înțeleg poziția USR pe acest subiect', a obiectat deputatul UDMR.

Ionuț Moșteanu a replicat din nou, susținând că Antonescu nu va păcăli pe nimeni și de aceea PSD a pregătit 'candidatul de rezervă, pe Victor Ponta'.

'Problema nu este că o femeie câștigă mai mult decât bărbatul și este corect și firesc și sunt femei minunate care muncesc, câștigă mai mult decât bărbații și sunt mai bune decât noi la foarte multe lucruri. Problema este că 10 ani a stat ca un leneș, nu a făcut nimic, nu a scris o carte, nu poate să povestească ceva important din viața lui în ăștia 10 ani și voi vreți să ni-l puneți în fruntea nației, la Cotroceni. Asta nu o să se întâmple, nu o să păcăliți pe nimeni. PSD știe asta și de aceea a pregătit pregătit candidatul de rezervă, pe Victor Ponta', a adăugat Moșteanu.

Liderul deputaților minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a spus, la rândul său, că USR trebuie să înceteze să vină cu 'argumente puerile' împotriva lui Crin Antonescu.

'Vorbiți despre un om despre care habar nu aveți nimic. Nu știu cu ce vă jucați în țărână cât omul acesta era în fruntea politicii românești, nu știu dacă puteți să înțelegeți ce a făcut pentru România. Nu a fost progresist, nu a vrut să schimbe numele mamei și al tatălui în părinte numărul unu și părintele numărul doi, asta este o vină îngrozitoare pe care o are Crin Antonescu. Încetați să veniți cu argumente puerile pe care până și doctrina le contrazic. Spuneați că sunteți progresiști. Eu din câte știu că neo-marxismul acesta despre care spuneți că este progresism era cu rolul femeii... Nu putem să fim tot timpul altceva în funcție de cum ne convine', a arătat Pambuccian.

Liderul deputaților S.O.S. România, Dumitru Coarnă, a afirmat: 'Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Avem noi candidat la S.O.S. România, pe Diana Șoșoacă'. AGERPRES/(A - redactor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Afisari: 451

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Viata Parlamentara 17-04-2025 20:52

SOS România anunță o moțiune simplă, la Senat, împotriva ministrului Sănătății

Senatorii SOS România vor depune, săptămâna viitoare, la Parlament, o moțiune simplă prin care cer demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, din cauza 'gestionării iresponsabile a politicii de vaccinare din România', a anunțat joi Ninel Peia, chestor al Senatului din partea acestui partid. Potrivit senatorului

Viata Parlamentara 15-04-2025 17:04

Camera Deputaților/ Moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe - restituită inițiatorilor

Biroul permanent al Camerei Deputaților a restituit, marți, inițiatorilor o moțiune simplă depusă împotriva ministrului Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu. Moțiunea simplă inițiată de AUR și POT împotriva ministrului Emil Hurezeanu a fost depusă marți la Camera Deputaților, iar Biroul permanent a decis că textul nu respectă prevede

Viata Parlamentara 15-04-2025 15:55

Cazanciuc, după întâlnirea cu delegația SUA: Am discutat cu harta strategică pe masă rolul și locul României în Europa

Robert Cazanciuc (PSD), vicepreședinte al Senatului, a afirmat marți că a prezentat delegației de congresmeni din SUA prezentă la București o hartă cu rolul și locul României în Europa și că discuțiile au avut loc cu harta strategică pe masă. El a explicat, după întâlnirea de la Parlament cu cei opt membri ai Congresulu

Viata Parlamentara 15-04-2025 15:14

Suciu, după întâlnirea cu delegația SUA: Anularea alegerilor, ca o discuție liberă despre situația politică

Discuțiile senatorilor și deputaților români cu delegații Congresului SUA au vizat aspecte ale diplomației parlamentare, iar tema anulării alegerilor prezidențiale de anul trecut a fost abordată ca 'o discuție liberă despre situația politică din România', a declarat la finalul discuțiilor vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu.

Viata Parlamentara 15-04-2025 15:08

Cameră/ Comisia pentru cultură: Anul 2027 se instituie ca 'Anul Ion I.C. Brătianu'

Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților a dat, marți, cu unanimitate de voturi, raport de adoptare unui proiect de lege care prevede instituirea anului 2027 ca 'Anul Ion I.C. Brătianu'. 'Se instituie anul 2027 ca 'Anul Ion I.C. Brătianu' în România. Cu prilejul sărbătoririi 'Anului Ion I.C. Brătianu'

Viata Parlamentara 14-04-2025 18:58

Senat: Legea privind pedepsirea șoferilor drogați, adoptată

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă privind pedepsirea celor care conduc vehicule după ce au consumat droguri sau alte substanțe psihoactive, medicamentele pe baza unei prescripții medicale fiind excluse. Au fost înregistrate 85 de voturi ''pentru'', 3 ''împotrivă''

Viata Parlamentara 14-04-2025 18:18

Centrele de plasament au obligația să instaleze sisteme de supraveghere video - proiect adoptat de Senat

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect legislativ inițiat de parlamentari de la USR care vizează protecția și promovarea drepturilor copilului, în sensul instituirii în sarcina serviciilor de tip rezidențial și a furnizorilor de servicii sociale a obligației de a instala sisteme de supraveghere video și de menținere a acestora în stare de func

Viata Parlamentara 14-04-2025 17:37

Senat: Emanuel-Gabriel Botnariu, numit președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități

Plenul Senatului l-a numit, luni, pe Emanuel-Gabriel Botnariu președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități începând din 27 aprilie, pentru un mandat de patru ani. S-au înregistrat 89 de voturi ''pentru'' și 21 ''împotrivă'

Viata Parlamentara 14-04-2025 16:59

Senat/ Abrudean, în vizită oficială în Azerbaidjan: Țările noastre, unite printr-un Parteneriat strategic

Președintele interimar al Senatului, Mircea Abrudean, a efectuat, în perioada 12-14 aprilie, o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația președintei Sahiba Gafarova a Parlamentului azer (Milli Majlis). Potrivit unui comunicat al Senatului, Abrudean a abordat, în cadrul întrevederii oficiale cu Sahiba Gafaro

Viata Parlamentara 14-04-2025 15:02

Cazanciuc: Vizita congresmenilor americani în România - un mesaj de parteneriat strategic între cele două țări

Vizita în România a unei delegații a Congresului SUA reprezintă un mesaj de ''parteneriat strategic'' între cele două țări, a declarat, luni, vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc, care a susținut că Statele Unite s-au bazat ''întotdeauna'', în Europa, ''pe doi piloni strategici - Polonia și

Viata Parlamentara 14-04-2025 14:13

Ștefan Pălărie: USR solicită reînființarea comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea cazului Nordis

USR propune reînființarea comisiei parlamentare de anchetă care să se ocupe de cazul Nordis, în condițiile în care cea aprobată anul trecut în luna noiembrie nu a lucrat ''nici măcar o dată''. Liderul senatorilor USR, Ștefan Pălărie, a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că se vor relua toate proced

Viata Parlamentara 14-04-2025 13:46

Senat/Comisii: Raport de admitere pentru legea privind pedepsirea șoferilor drogați

Comisiile juridică și de sănătate din Senat au acordat, luni, raport de admitere cu amendamente propunerii legislative privind pedepsirea celor care conduc vehicule după ce au consumat droguri sau alte substanțe psihoactive, medicamentele pe baza unei prescripții medicale fiind excluse. Proiectul a fost amânat de două ori în Comisia juridică pentru

Viata Parlamentara 11-04-2025 12:24

Camera Deputaților/ Institutul Național de Formare în Sectorul Public va fi înființat prin comasarea a patru instituții (proiect)

Deputatul PSD Mihai Ghigiu a depus la Parlament un proiect de lege care propune înființarea Institutului Național de Formare în Sectorul Public, prin comasarea a patru instituții publice. ''Se înființează Institutul Național de Formare în Sectorul Public, instituție publică de interes național, cu personalitate

Viata Parlamentara 10-04-2025 14:01

Parlament/ Sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, obligatorie (proiect)

Sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, dacă patrupedele nu au acte de pedigree, va fi obligatorie, prevede o propunere legislativă pentru modificarea și completarea OUG nr.155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, depusă la Parlament. 'Este obligatorie sterilizarea câinilo

Viata Parlamentara 08-04-2025 17:14

Diana Buzoianu (USR): Calitatea aerului va fi trecută ca un criteriu specific când se calculează prejudiciile infracțiunilor de mediu

Președintele Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, Diana Buzoianu (USR), a declarat marți că, în sfârșit, calitatea aerului va fi trecută ca un criteriu specific care poate să fie luat în considerare de procurori atunci când calculează prejudiciile infracțiunilor de mediu. 'Eu am atras atenția că, în legea inițială, &i