logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Camera Deputaţilor - achiziţii pentru Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor: sistem detecţie drone şi persoane

Imagine din galeria Agerpres

Camera Deputaţilor face mai multe achiziţii în vederea organizării Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, printre care şi un sistem de detecţie perimetrală, pentru detectarea oricăror aparate de zbor (drone) sau persoane care ar reprezenta ameninţări la adresa securităţii persoanelor şi bunurilor prezente în Palatul Parlamentului.

Potrivit www.e-licitatie.ro, instituţia cumpără un sistem detecţie perimetrală în valoare estimată de 2.000.000 lei cu TVA, respectiv 1.680.672,27 lei fără TVA.

"În perioada 26.09 - 14.10.2022, Camera Deputaţilor va găzdui Conferinţa Plenipotenţiarilor a Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. În acest context, Camera Deputaţilor achiziţionează un set "Sistem detecţie perimetrală" pentru o mai bună detecţie a perimetrului Palatului Parlamentului. Prin achiziţionarea "Sistemului Detecţie Perimetrală", se vor putea detecta orice intruziune a oricărui aparat de zbor (dronă) şi persoane care ar reprezenta ameninţări la adresa securităţii persoanelor şi bunurilor prezente în Palatul Parlamentului, precum şi o mai bună gestionare a sistemului integrat de securitate", se precizează în anunţul publicat.

Conform condiţiilor precizate, furnizorul va furniza sistemul, îl va instala, configura şi îl va pune în funcţiune până cel târziu în data de 23 septembrie, în caz contrar vor fi percepute penalităţi până în 25 septembrie, după care va fi reziliat contractul.

Atribuirea contractului de achiziţii publice se va face online, prin licitaţie deschisă, iar criteriul este cel mai bun raport calitate - preţ.

Camera Deputaţilor mai achiziţionează echipamente de afişare, respectiv un fundal podium modular şi un ecran signalistică în valoare totală estimată de 2.756.302,52 lei.

Termenul de livrare este de cel târziu data de 20 septembrie. Pentru depăşirea acestui termen, achizitorul va percepe penalităţi în conformitate cu prevederile contractuale până cel târziu la data de 23 septembrie, dată după care nu mai poate fi acceptată livrarea.

"Termenul de livrare este condiţionat ca urmare a faptului că produsele sunt necesare pentru buna desfăşurare a celei de a 21-a ediţii a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor", se mai precizează în anunţ.

De asemenea, forul Legislativ cumpără şi servicii de instalare instalaţii electrice de distribuţie şi alimentare cu energie electrică pentru spaţiile ITU în valoare totală estimată de 3.361.344,54 lei. Achiziţia se va face în vederea încheierii unui contract de servicii, valabil până la data de 30 noiembrie. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate - preţ.

Camera Deputaţilor achiziţionează şi 12 instalaţii de conferinţă, elemente de compartimentare de tip expoziţional, precum şi extinderea sistem unificat pentru comunicaţii telefonice IP, digitale şi analogice.

"Furnizarea instalaţiilor de conferinţă se va face până la data de 01.09.2022. Montajul şi recepţia calitativă a acestora se va realiza în cel mult 10 zile lucrătoare de la furnizare, dar nu mai târziu de 15.09.2022. Pentru depăşirea acestui termen, achizitorul va percepe penalităţi in conformitate cu prevederile contractuale până cel târziu la data de 20.09.2022, dată după care nu mai poate fi acceptată livrarea", se menţionează în anunţ.

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.472.268,9 lei.

În cazul achiziţiei de elemente de compartimentare de tip expoziţional, valoarea totală estimată este de 3.000.000 lei, iar termenul de furnizare inclusiv montaj este de maxim 20 de zile calendaristice, dar nu mai târziu de 23.09.2022, de la data semnării contractului.

"Achiziţia constă în furnizarea unor elemente prefabricate pentru realizarea de incinte fonoizolante închise. Incintele fonoizolante rezultate vor fi autoportante şi vor avea pardoseală, pereţi (inclusiv pereţi parţial şi/sau total vitraţi), uşi, plafoane şi vor fi dotate cu instalaţie electrică, sistem de ventilaţie, instalaţie de iluminat. Pe plafoane se vor monta corpurile de iluminat şi sistemele de ventilaţie. Pentru realizarea incintelor fonoizolante închise din elemente de compartimentare de tip expoziţional, furnizorul va elabora proiecte de montaj, proiecte pentru instalaţia electrică - de iluminat şi de ventilaţie", se mai menţionează în anunţ.

Valoarea totală estimată a contractului pentru extinderea sistemului unificat pentru comunicaţii telefonice IP, digitale şi analogice este de 838.655,46 lei, iar termenul de livrare al echipamentelor nu va depăşi 90 de zile de la încheierea contractului.

Alte achiziţii ale Camerei sunt: 50 de agregate de climatizare, inclusiv cu montaj şi un sistem climatizare mobil, în valoare totală estimată de 790.756,3 lei.

Procedura de atribuire a contractului de achiziţii publice este prin licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Pe 21 aprilie, Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, alocarea sumei de 88 milioane de lei pentru a asigura finanţarea cheltuielilor aferente pregătirii, organizării şi desfăşurării Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Acordul dintre Guvernul României şi Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) privind găzduirea, organizarea şi finanţarea acestui eveniment a fost semnat la Geneva la 30 iunie 2021 şi ratificat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 88/2021.

La eveniment vor fi prezenţi peste 2.000 de delegaţi din cele 193 de state membre ale Uniunii.

"Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este cea mai mare organizaţie din lume din domeniu şi cea mai veche dintre agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite. ITU alocă resursele globale de spectru radio şi orbitele pentru sateliţi, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea reţelelor şi tehnologiilor şi acţionează în vederea creşterii nivelului de acces la servicii de telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei la nivel global", a precizat Guvernul. AGERPRES/(AS - autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Afisari: 15

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Viata Parlamentara 01-04-2025 17:55

Mircea Abrudean: Educația profesională trebuie să devină o prioritate

Educația profesională trebuie să devină o prioritate, pentru că investind în formare sunt oferite șanse reale pentru viitorul tinerilor, a evidențiat, marți, președintele interimar al Senatului, Mircea Abrudean, la o întâlnire avută la Ambasada României din Franța cu echipa țării noastre care a participat la World Butchers Challenge.

Viata Parlamentara 01-04-2025 16:12

Oana Țoiu (USR): Simona Bucura Oprescu, chemată să dea explicații la Parlament pe tema siguranței copiilor

Grupul parlamentar al USR o cheamă pe Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, la 'Ora Guvernului', pe 7 aprilie, pentru a prezenta planul de măsuri pe care ministerul l-a luat pentru a asigura protecția și siguranța copiilor și adulților cu dizabilități din centrele rezidențiale, a anunțat deputata Oana Țoiu. 'A fost semnalat rece

Viata Parlamentara 31-03-2025 20:24

Senat/Moțiunea simplă/Pălărie: Dincolo de moțiune, domnul Burduja are niște probleme grave pe domeniul energiei

Liderul grupului senatorilor USR, Ștefan Pălărie, consideră că este atributul opoziției să semnalizeze și să depuncteze 'orice decizie greșită sau comportament greșit' al celor din Guvern și afirmă că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, are 'niște probleme grave' în modul în care a condus lucrurile pe acest domeniu.

Viata Parlamentara 31-03-2025 17:23

Mihail Neamțu: Nu știu de ce să-mi dau demisia; am propus o analogie și o echivalență între calomnie și prostituție morală

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Mihail Neamțu, a declarat, luni, că nu are de ce să demisioneze din funcție, așa cum au solicitat parlamentarii USR, el susținând că a reacționat la o serie de calomnii, iar despre președinta Comisiei Europene a făcut o glumă. 'Nu știu de ce să-mi dau demisia. (...) Nu este com

Viata Parlamentara 31-03-2025 16:24

Coarnă și-a dat demisia din grupul S.O.S. România din cauza blestemelor Dianei Șoșoacă

Liderul deputaților S.O.S. România, Dumitru Coarnă, a anunțat luni că își dă demisia din grupul parlamentar 'din cauza injuriilor, blestemelor' pe care președintele S.O.S. România, Diana Șoșoacă, le-a adresat electoratului suveranist. 'O să fac un anunț care o să facă într-un fel sau altul deliciul sălii. Vr

Viata Parlamentara 31-03-2025 16:21

Senat: A început dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Energiei

Plenul Senatului a început, luni, dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Energiei, Sebastian Burduja, prin care se cere demisia acestuia. Moțiunea intitulată 'Ministrul Energiei - un lider fără direcție, între promisiuni verzi și realități gri' a fost depusă săptămâna trecută de liderul senatorilor AUR

Viata Parlamentara 31-03-2025 15:29

Camera Deputaților/Președintele Comisiei de turism: În stațiunile de pe litoral trebuie doar construcții pentru turiști

În stațiunile de pe litoralul românesc trebuie să existe construcții care se adresează doar turiștilor, a declarat luni președintele Comisiei de antreprenoriat și turism din Camera Deputaților, Mohammad Murad, care a anunțat o propunere legislativă în acest sens. 'Este e nevoie de un semnal care mi se pare și mă doare foa

Viata Parlamentara 27-03-2025 16:24

Parlament/ Anul 2026 - instituit ca 'Anul Nadia Comăneci' (proiect)

București, 27 mar /Agerpres/ - Anul 2026 ar putea fi instituit ca 'Anul Nadia Comăneci', în cazul în care va fi adoptat de Parlament un proiect inițiat de deputatul PSD Elisabeta Lipă. Majoritatea parlamentarilor PSD și câțiva de la USR, PNL, AUR și S.O.S. au semnat proiectul de lege inițiat de Elisabeta Lipă, care propune instituirea

Viata Parlamentara 27-03-2025 15:35

Camera Deputaților/ Primarii își pot delega atribuțiile și funcționarilor de la serviciile publice de interes local (proiect)

Primarul își poate delega atribuțiile și funcționarilor din cadrul instituțiilor și serviciilor publice de interes local și angajații compartimentelor de evidență a populației preiau atribuții de ofițeri de stare civilă - sunt reglementările pe care le propun trei deputați liberali într-un proiect de lege aflat în dezbatere publică la Camera Deputaților.

Viata Parlamentara 26-03-2025 12:35

Senat: Moțiune simplă a AUR împotriva ministrului Energiei, depusă în plen; dezbaterea - pe 31 martie

Liderul grupului senatorilor AUR, Petrișor Peiu, a depus, miercuri, în plen, o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Sebastian Burduja. El a precizat că moțiunea este semnată de 45 de senatori, iar președintele de ședință, Laurențiu Plăeșu (AUR), a constatat legalitatea demersului și a anunțat că moțiunea va fi dezbătută l

Viata Parlamentara 26-03-2025 12:28

Deputatul PSD Florin Manole - numit chestor al Camerei Deputaților

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, numirea în funcția de chestor al forului legislativ a social-democratului Florin Manole. În urmă cu câteva zile, Costel Neculai Dunava și-a dat demisia din funcția de chestor, urmând să fie numit președinte al Comisiei pentru politică economică în locul lui Victor Po

Viata Parlamentara 26-03-2025 12:07

Csoma Botond nu exclude discuții în coaliție despre atitudinea ministrului de Externe în contextul suspendării Visa Waiver

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, nu exclude discuții în coaliție despre atitudinea ministrului de Externe în contextul suspendării Programului Visa Waiver, în opinia sa fiind nevoie 'de o altă abordare în diplomația românească'. 'Eu am un respect deosebit pentru domnul Hurezeanu, dar, în a

Viata Parlamentara 26-03-2025 11:19

Senat: A început dezbaterea 'Ora Guvernului'; invitat ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan, participă, miercuri, în plenul Senatului, la dezbaterea 'Ora Guvernului', la invitația grupului USR. Inițial, invitația adresată de USR pentru a cere explicații ministrului Economiei referitor la industria românească de apărare era pentru 12

Viata Parlamentara 25-03-2025 13:31

Cristina Prună (USR): Penalizarea parlamentarilor pentru absențele de la ședințe - un lucru cât se poate de normal

Deputatul USR Cristina Prună a declarat marți că absențele parlamentarilor de la muncă trebuie penalizate, dar proiectul care prevede înăsprirea sancțiunilor pentru chiul nu este suficient. 'Într-adevăr, prea multă dezbatere pentru un lucru extrem de banal. De fapt, proiectul pe care îl avem astăzi în față noastră s

Viata Parlamentara 24-03-2025 13:52

Petrișor Peiu (AUR): Vom depune o moțiune simplă, la Senat, pentru demiterea ministrului Energiei

Alianța pentru Unirea Românilor va depune, la Senat, o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Sebastian Burduja, din cauza continuării politicii sale 'incompetente, lipsite de viziune, care a lipsit țara de o producție suficientă a energiei electrice', a declarat luni liderul grupului parlamentar AUR din Camera superioară a Parlamentului,