logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

INTERVIU/Camelia Potec: Competiţiile de juniori au fost un test în vederea organizării Europenelor în bazin scurt din 2023

Imagine din galeria Agerpres

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că organizarea excelentă a campionatelor europene pentru juniori de la Otopeni, la înot şi sărituri, a garantat şi găzduirea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori în decembrie 2023.

Camelia Potec a dezvăluit că la Campionatele Europenele de înot pentru seniori de la Roma (11-17 august), şansele noastre de medalie se bazează doar pe David Popovici, în absenţa neaşteptată a lui Robert Glinţă, clasat pe locul cinci în finala de 50 m spate la Mondialele de la Budapesta.

În ceea ce-l priveşte pe David Popovici, Jocurile Olimpice de la Paris sunt obiectivul său major, afirmă Potec: ''Parisul va fi obiectivul principal din acest ciclu olimpic. Acum el îşi doreşte progres în fiecare an, ceea ce îşi doresc toţi sportivii de performanţă. Dar eu îi doresc să rămână sănătos, vedem foarte bine că sănătatea este cea mai importantă şi fără ea nu putem realiza absolut nimic. Îmi doresc să rămână focusat pe ceea ce îşi stabileşte ca obiectiv şi să se pregătească pentru a-şi atinge obiectivul''.

David Popovici, care a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta (100 m liber şi 200 m liber), a fost vedeta Campionatelor Europene de juniori de la Otopeni, câştigând cinci medalii, patru de aur (50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4x100 m liber) şi una de argint (ştafeta combinată de 4x100 m liber).

Delegaţia României a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii, cinci de aur şi patru de argint.

România nu a obţinut nicio medalie la Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori de la Otopeni, cel mai bun rezultat fiind locul patru ocupat în concursul pe echipe (Jump Event). Potec a declarat că nu este dezamăgită de acest lucru, deoarece se aştepta să nu luăm medalie.

''Am avut 12 sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European şi chiar dacă am câştigat doar 4 medalii, am avut aproape şanse duble să zic aşa la câştigarea de aproape 8 medalii, dar din păcate fără experienţă pentru cei mici în marile competiţii, ei au fost un pic prea emoţionaţi în finale şi nu au reuşit să urce pe podium'', a mai spus fosta campioană olimpică.

La Festivalul Olimpic al Tineretului Europen de la Banska Bystrica, înotătorii români au câştigat patru medalii, trei de argint, prin Aissia Claudia Prisecariu (înot - 200 m spate şi 100 m spate), ştafeta combinată 4x100 m mixt (Darius Ştefan Coman, Alexandru Constantinescu, Eva Maria Paraschiv, Aissia Claudia Prisecariu) şi una de bronz, prin ştafeta feminină 4x100 m mixt (Aissia Claudia Prisecariu, Brigitta Vass, Eva Maria Paraschiv, Irina Preda, Ana Maria Sibişeanu).

''Avem o generaţie tânără, de viitor, şi care ne va surprinde plăcut cu rezultate bune în anii care urmează. Nu mă refer doar la anumiţi sportivi, mă refer la o echipă întreagă, pentru că avem două ştafete care au fost medaliate, ştafete care pot aduce rezultate bune la următoarele competiţii pentru ţara noastră'', a subliniat preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.
 

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



AGERPRES: În ultimele patru săptămâni s-au concentrat trei competiţii importante, Europenele înot şi de sărituri în apă pentru juniori şi FOTE 2022 la Banska Bystrica. În ce priveşte rezultatele sportive sunteţi mulţumită de performanţa sportivilor români?
Camelia Potec: Nu trag o concluzie finală, pentru că noi suntem în plină perioadă competiţională, mai avem încă două competiţii majore şi am hotărât să tragem linie după ce se termină toate cele cinci competiţii majore de obiectiv din această vară. Până în momentul de faţă putem spune că am depăşit cu mult obiectivele pe care le-am avut, dar nu ne îmbătăm cu apă rece şi ne dorim să rămânem focusaţi pe ce urmează şi bineînţeles să-i sprijinim şi să fim alături de cei care încă mai au de de concurat în perioada următoare. Acum, bineînţeles, fiecare competiţie contează şi, să zicem, la finalul fiecărei competiţii vedem ce a mers bine şi ce a mers mai puţin bine. Important este că până în momentul de faţă suntem mândri de ceea ce am reuşit să facem în aceste trei competiţii şi din punct de vedere organizatoric, dar mai ales din punct de vedere al rezultatelor, iar sportivii noştri au demonstrat încă o dată că au muncit pentru acest lucru şi că îşi reprezintă ţara cu cu cinste.

AGERPRES: Dacă la înot rezultatele au fost excepţionale, sunteţi dezamăgită de absenţa unei medalii la sărituri?
Camelia Potec: Nu, pentru că ne aşteptam la la acest lucru, cu toate că bineînţeles ne doream să avem şi o medalie la sărituri în în apă, dar noi suntem nişte persoane realiste şi ne dăm seama de eforturile care s-au făcut şi se fac de către sportivi şi întregul staff de la sărituri în apă pentru pregătire. Putem spune că în ultima perioadă ne-am chinuit cu toţii şi din punct de vedere financiar, dar şi din punct de vedere organizatoric ca sportivii noştri să reuşească să se pregătească în condiţii normale şi aici mă refer la un singur bazin de sărituri în apă. Pentru că până acum acest bazin era şi este la Bacău.

AGERPRES: Care sunt primele reacţii, în ce priveşte organizarea celor două competiţii continentale la Otopeni, de la oficiali, Federaţia europeană de nataţie (LEN), participanţi?
Camelia Potec: Da, feedback-ul a fost foarte bun, chiar excelent, dar am fi dorit să vorbim despre acest lucru la finalul verii. Avem şi câteva mesaje, să zic de mulţumire, pentru toate condiţiile şi tot efortul pe care l-am depus pentru ţările participante, dar şi pentru ai noştri, bineînţeles, de a se simţi confortabil, de a avea tot ce au nevoie pentru a reuşi să câştige medalii pentru ţările lor. Pot spune acest lucru, că datorită organizării acestor două competiţii, vom organiza şi Campionatul European de înot pentru seniori în bazin de 25 de metri în decembrie 2023. Aceste competiţii de juniori au fost un test în vederea organizării unei competiţii mai mari. Nicio ţară nu primeşte o competiţie de seniori înainte să demonstreze că poate organiza o competiţie de juniori. Noi asta am făcut, iar faptul că am primit organizarea acestor Campionate Europene de seniori fără alte condiţii, fără alte lucruri în plus pe care noi trebuie să le realizăm şi care nu s-au găsit la aceste Europene de de juniori, asta ne arată că am organizat la cel mai înalt nivel.

AGERPRES: Cu alte cuvinte organizarea acelor Europene de înot pentru seniori în bazin scurt este garantată, nu mai sunt alte condiţii sau cerinţe?
Camelia Potec: Din partea Federaţiei europene de nataţie da, acum, bineînţeles, aşteptăm şi sperăm să avem OK-ul şi din partea autorităţilor naţionale să zic aşa. Pentru că sunt nişte demersuri care trebuie făcute, demersuri pe care le vom începe în luna luna septembrie.

AGERPRES: Fiind o competiţie de seniori, vor fi provocări mai mari decât la cele întâmpinate la competiţiile de juniori?
Camelia Potec: Da, vor fi provocări mult mai mari, mai ales că vorbim de o competiţie în bazin de 25 de metri cu un număr mai mare de locuri în tribune, cu spaţiu mai numeros pentru tot ce înseamnă presă internaţională şi alte condiţii care sunt prevăzute în contractul pe care îl vom semna, după ce facem aceste demersuri la nivel naţional.

AGERPRES: Au mai apărut alte probleme la Europenele de juniori, după depăşirea problemelor de finanţare?
Camelia Potec: Au mai fost lucruri, dar nu unele majore pe care nu am putut să le gestionăm. Important este că am reuşit să gestionăm totul într-un timp foarte, foarte scurt, pentru că sportivii nu au simţit lipsa vreunui lucru sau a unei comunicări, pentru că într-adevăr partea de comunicare a fost un pic mai mai grea. Tot ce însemna comunicarea din partea noastră se făcea către Federaţia europeană de nataţie şi apoi Federaţia europeană trebuia să facă o comunicare către ţările participante, dar uşor-uşor aceste aceste lucruri s-au reglat timp. Noi am arătat că suntem deschişi faţă de cei care au venit aici în în România şi au ştiut unde să ne găsească dacă aveau orice fel de întrebare sau dacă le lipsea ceva, pentru că pur şi simplu pe perioada Campionatelor Europene noi ne-am mutat fizic acolo în bazin, stăteam până seara târziu şi veneam foarte devreme dimineaţa.

AGERPRES: În ce priveşte măsurile de siguranţă, anti-Covid, au fost eficiente, s-au înregistrat cazuri pozitive în rândul sportivilor sau oficialilor?
Camelia Potec: Toată lumea în care a participat la acest campionat european a fost testată la venire cu teste rapide. Este adevărat că au existat nişte cazuri, din păcate nu pot să spun nici numărul lor şi bineînţeles nici ţările sau numele acestor acestor persoane. Dar în aceeaşi măsură, pentru că au existat aceste cazuri, după câteva zile de concurs s-a impus din partea Federaţiei Europene purtarea măştii în bazin, dar doar pentru cei care au participat, sportivi, antrenori, staff şi nu pentru public.

AGERPRES: Aţi avut discuţii cu reprezentanţi guvernamentali, ce promisiuni aţi primit că se vor demara investiţii pentru construirea mai multor bazine în ţară?
Camelia Potec: Am auzit acest lucru şi în presa, pentru că multă lume a spus asta în faţa presei. Este adevărat că i s-au promis mai multe baze sportive lui David Popovici, la întâlnirile pe care pe care le-a avut şi la Guvern şi la Preşedinţie. Ne bucură foarte mult speech-ul domnului preşedinte Klaus Iohannis, care a spus ca sportul trebuie să devină o prioritate naţionala şi că avem nevoie de acest lucru. Şi da, ştiu că din partea Companiei Naţionale de Investiţii lucrurile funcţionează şi mai bine, se tot semnează contracte sau se dau curs cererilor din partea autorităţilor locale de a avea un bazin didactic sau un bazin olimpic. Ştiu că sunt în jur de 500 de cereri din ţară în momentul de faţă, dar n-am purtat discuţii mai amănunţite, pentru că şi noi suntem acum mai mult plecaţi din ţară. Cu siguranţă în luna septembrie o să avem mai multe detalii şi sperăm să în următorul an sau următorii ani vom vedea mai multe bazine deschise. Iar din câte am înţeles, luni, s-a inaugurat şi bazinul de la Târgu Mureş, care este un bazin olimpic. Pot să vă spun că bazinul este omologat de federaţia pe care o conduc, omologare pe care a primit-o anul anul trecut. Noi l-am măsurat, am văzut că totul corespunde criteriilor de omologare pe care le avem şi bazinul poate susţine organizarea unor campionate internaţionale. Deci este al treilea bazin olimpic omologat din România, după cele de la Dinamo şi Otopeni.

AGERPRES: Peste puţin timp, pe 11 august, debutează o nouă competiţie de mare importanţă, Europenele de nataţie de la Roma. Cu ce aşteptări, obiective abordaţi această competiţie?
Camelia Potec: În primul rând, noi aveam ca obiectiv câştigarea a două medalii acum, bineînţeles. Din păcate, sportivul Robert Glinţă nu va mai putea participa la această la această competiţie şi n-aş vrea ca această presiune să fie doar pe umerii lui David Popovici. Aşa că vom rămâne cu obiectiv de o singură medalie. Este şi a fost o perioadă încărcată pentru David şi în primul rând ne dorim să rămână sănătos şi să reuşească câştigarea unei medalii la acest Campionat European de seniori.

AGERPRES: Ce s-a întâmplat cu Robert Glinţă, de ce nu poate participa la Roma?
Camelia Potec: Momentan, nu poate să participe. O să avem un comunicat oficial săptămâna viitoare înainte de plecare. Momentan nu am un răspuns pe care să-l dau, nu pentru că nu vreau, dar este clar că nu poate participa.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO



AGERPRES: David Popovici a obţinut rezultate extraordinare încă de la 17 ani, devenind dublu campion mondial de seniori, dar când credeţi ca va ajunge la deplina maturitate sportiva, la cel mai înalt nivel al său?
Camelia Potec: Este greu de spus. Ceea ce avem în momentul de faţă sunt rezultatele pe care el le-a reuşit. Bineînţeles că Parisul va fi obiectivul principal din acest ciclu olimpic. Acum el îşi doreşte progres în fiecare an, ceea ce îşi doresc toţi sportivii de performanţă. Dar eu îi doresc să rămână sănătos, vedem foarte bine că sănătatea este cea mai importantă şi fără ea nu putem realiza absolut nimic. Îmi doresc să rămână focusat pe ceea ce îşi stabileşte ca obiectiv şi să se pregătească pentru a-şi atinge obiectivul. Presiunea este bineînţeles foarte mare, acum el este încă tânăr, se recuperează uşor, îşi doreşte, pare, şi într-adevăr aşa şi este, că se joacă la marile competiţii şi îmi doresc ca până la Paris să se simtă la fel, că se joacă la competiţii şi să nu simtă această presiune, nu numai mediatică, dar chiar şi de la oamenii dragi de lângă el. Să nu simtă pe spate că trebuie să aducă medalii sau medalii de aur de la toate competiţiile. Este totuşi sportiv de de performanţă şi ştim cu toţii că în competiţie nu câştigi întotdeauna, mai şi pierzi şi va trebuie să gestioneze acest lucru, pentru că va veni cu siguranţă.

AGERPRES: Cum credeţi că face faţă David Popovici expunerii mediatice de care are tot mai mare parte în ultima perioadă?
Camelia Potec: Momentan foarte, foarte bine. Pentru că lucrurile sunt foarte clare şi din partea părinţilor, din partea noastră, ca Federaţie, momentul în care oboseşte să mai dea interviuri, să mai meargă la tot felul de emisiuni sau să răspundă la tot felul de de întrebări, ne spune şi noi încercăm să-i oferim confortul de care are nevoie şi să nu mai iasă în public. Totdeauna el ştie exact ce are de de făcut, iar noi suntem aici ca să îl ajutăm şi să oferim tot ce are nevoie pentru a face performanţă. Iar în momentul în care are nevoie de linişte, noi încercăm să i-o oferim şi sperăm din tot sufletul ca şi toţi cei implicaţi să înţeleagă acest lucru. Iar vara aceasta fiind foarte plină, şi el are nevoie de linişte ca să se pregătească, pentru că medaliile nu sunt câştigate.

AGERPRES: În perspectiva Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, pe cine mai contăm în afară de David Popovici?
Camelia Potec: Toate la timpul lor. Momentan aţi văzut că avem o generaţie tânără de de sportivi. Avem ştafete preţioase şi valoroase la nivel internaţional. Am avut 12 sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European şi chiar dacă am câştigat doar 4 medalii, am avut aproape şanse duble să zic aşa la câştigarea de aproape 8 medalii, dar din păcate fără experienţă pentru cei mici în marile competiţii, ei au fost un pic prea emoţionaţi în finale şi nu au reuşit să urce pe podium. Dar avem o generaţie viitoare tânără şi care ne va surprinde plăcut cu rezultate bune în anii care urmează. Nu mă refer doar la anumiţi sportivi, mă refer la o echipă întreagă, pentru că avem două ştafete care au fost medaliate, ştafete care pot aduce rezultate bune la următoarele competiţii, pentru ţara noastră.

AGERPRES: Care credeţi că sunt cele mai stringente nevoi pentru a se începe un reviriment, să spunem aşa, în sportul românesc?
Camelia Potec: Într-adevar, suntem departe de rezultatele pe care România reuşea să le aducă de la marile competiţii, cu toate ca dacă ne uităm mai atent anul acesta, mai bine zis după Jocurile Olimpice de la Tokyo, au început sa apară rezultate şi pare ca ne îndreptam către o generaţie care ne va aduce multe medalii la mai multe sporturi decât sau la sporturile care erau deja cunoscute şi de la care aşteptam înainte un număr foarte mare de medalii şi nu acceptam altceva. Dar, într-adevăr, ne confruntam cu multe probleme. Eu sunt o persoană foarte realistă. Nu mă îmbăt cu apă rece, îmi place să ştiu exact, chiar dacă situaţia este este dură sau neplăcută. Îmi place să văd exact care este situaţia, chiar dacă îmi convine, chiar dacă nu-mi convine, ca să pot să ştiu care sunt paşii de făcut pentru progres. Bineînţeles că asta consumă foarte mult, nervi, viaţă profesională şi viaţă privată, dar eu cred că un campion se construieşte, nu este deja format. Da, am avut probleme cu infrastructură, am avut probleme cu bugetele, am avut probleme cu găsirea persoanelor adecvate, în anumite momente lucrurile n-au fost foarte clare. Cred că lucrurile se pot rezolva doar dacă sportul va deveni prioritate naţională. Cât timp nu este prioritate naţională şi nu suntem aşezaţi la masa mare, la masa deciziilor, este foarte greu să rezolvăm într-un timp record toate lucrurile neplăcute pe care le întâmpinăm.

AGERPRES: Capacitatea dvs managerială nu trece neobservată, v-ar interesa, dacă vi s-ar propune, să conduceţi sportul romanesc din rolul de ministru la un moment dat?
Camelia Potec: Cred că este o discuţie mult prea înaintată să zic aşa. În momentul de faţă, chiar dacă am mai auzit discuţii, nu în ceea ce priveşte ministerul, dar în ceea ce priveşte alte cluburi sportive sau alte instituţii sportive, eu am spus încă de acum nouă ani de zile că vin la federaţie pentru a schimba ceva şi pentru a face performanţă aici. Iar cel mai scurt termen a fost cel de 12 ani în care am spus că pot apărea rezultatele şi obiectivele. 12 ani a fost primul termen în care am spus că voi face performanţă. Înainte de aceşti 12 ani nu pot să am nicio altă discuţie, pentru că îmi doresc să rămân la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon. Este cumva răsplata către sportul care m-a consacrat, care mi-a adus atâtea lucruri frumoase şi căruia mi s-a părut normal, ca o datorie, să vin cu o răsplată.

Camelia Potec, campioană olimpică la Atena 2004 la 200 m liber, a devenit la 31 ani cel mai tânăr preşedinte al unei federaţii sportive din România, după alegerile de la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern din octombrie 2013. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Afisari: 45

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Sport Intern 15-05-2025 00:02

Șah: Deac a remizat cu Vachier-Lagrave la turneul Superbet Chess Classic România 2025

Marele maestru român Bogdan Deac a remizat cu francezul Maxime Vachier-Lagrave, miercuri, în etapa a șaptea a turneului de șah Superbet Chess Classic România 2025, a doua etapă a circuitului Grand Chess Tour 2025, găzduită de Grand Hotel din București. Vachier-Lagrave s-a clasat pe locul al doilea în GCT 2023 și pe trei

Sport Intern 14-05-2025 23:40

Fotbal: Mohammed Kamara (CFR Cluj) - Ne simțim minunat că am câștigat Cupa României

Fotbalistul Mohammed Kamara, autorul primului gol al echipei CFR Cluj în finala Cupei României cu FC Hermannstadt, scor 3-2, a declarat după meci că el și colegii săi se simt minunat că au reușit să câștige un trofeu în acest sezon. 'Am pregătit bine meciul, i-am analizat pe cei de la Sibiu și am văzut cum putem să

Sport Intern 14-05-2025 23:38

Fotbal: Louis Munteanu (CFR Cluj) - De la începutul sezonului ne-am propus să câștigăm Cupa României

Atacantul Luis Munteanu a declarat, miercuri, după câștigarea Cupei României, 3-2 în finala cu FC Hermannstadt, că acest trofeu era un obiectiv stabilit de la începutul sezonului pentru echipa de fotbal CFR Cluj și că este mândru de această realizare. 'Suntem fericiți că am reușit să câștigăm, așa ne-am

Sport Intern 14-05-2025 23:33

Fotbal: Dan Petrescu (CFR Cluj) - Am fost un grup unit care a meritat acest trofeu

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, miercuri, după câștigarea Cupei României, 3-2 cu în finala cu FC Hermannstadt, că formația sa a demonstrat în acest sezon că este un grup unit care merita acest trofeu. 'E clar că era important să câștigăm Cupa, nu neapărat pentru trofeele mele, p

Sport Intern 14-05-2025 23:08

Fotbal: Măldărășanu (FC Hermannstadt) - Am pierdut finala din cauza greșelilor făcute de noi

Antrenorul echipei de fotbal FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a declarat, miercuri seara, că formația sa a pierdut finala Cupei României, 2-3 cu CFR Cluj, din cauza greșelilor făcute pe parcursul meciului și nu a tragerilor de timp ale adversarilor. 'Trebuie să învățăm toți din această finală, este o experiență pentru toată

Sport Intern 14-05-2025 23:02

Gimnastică artistică: România va participa cu nouă sportivi la Europenele de la Leipzig

România va participa cu un lot de nouă sportivi, cinci la feminin și patru la masculin, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Leipzig (Germania), a anunțat, miercuri, Federația Română de Gimnastică pe pagina sa de Facebook.

Sport Intern 14-05-2025 22:38

Fotbal: CFR Cluj a cucerit Cupa României, după 3-2 cu FC Hermannstadt în finală

CFR Cluj a cucerit Cupa României la fotbal, după ce a învins-o pe FC Hermannstadt cu scorul de 3-2 (2-1), în finala desfășurată miercuri seara, pe Arena ''Francisc Neuman'' din Arad. CFR a obținut trofeul pentru a cincea oară, după cele din 2008, 2009, 2010 și 2016. FC Hermannstadt a pierdut amb

Sport Intern 14-05-2025 21:33

Handbal feminin: Victorii în deplasare pentru Minaur și HC Zalău

CS Minaur Baia Mare și HC Zalău au obținut victorii în deplasare, miercuri, în meciuri din etapa a 25-a a Ligii Naționale de handbal feminin, penultima a sezonului. Minaur a dispus de SCM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 31-24, condusă de Magda-Alfredo Cazanga (8 goluri) și Amelia Lundbaeck (6). Portarul Yuliya Dumanska a re

Sport Intern 14-05-2025 20:26

Handbal masculin: CS Dinamo, la prima înfrângere în acest sezon intern

CS Dinamo București, care pe 2 mai a câștigat al 21-lea său titlu de campioană națională, a suferit prima sa înfrângere în actualul sezon intern, miercuri, când AHC Potaissa Turda s-a impus cu scorul de 36-30 (22-15), pe teren propriu, într-un meci restant din etapa a 12-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Sport Intern 14-05-2025 19:51

Rugby: Naționala României va juca meciuri test cu Chile, Uruguay și Argentina XV în turneul din America de Sud

Naționala de rugby a României va disputa trei meciuri de pregătire în luna iulie, cu Chile, Uruguay și Argentina XV, în cadrul turneului de vară World Rugby din America de Sud, potrivit unui comunicat al Federației Române de Rugby. Astfel, România va disputa primul meci pe 5 iulie, cu Chile, la Santiago de Chile,

Sport Intern 14-05-2025 12:52

'Anul Nadia Comăneci' - 2026, proiect adoptat de Senat

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect care are ca obiect instituirea anului 2026 ca 'Anul Nadia Comăneci', legendă a sportului național și mondial. Potrivit expunerii de motive, instituirea anului 2026 ca 'Anul Nadia Comăneci' va permite o vizibilitate mai mare a domeniului sportului și creșterea gradului de conștientizare cu

Sport Intern 14-05-2025 11:58

Nadia Comăneci: Dinamo, un club cu trecut uriaș și un viitor plin de promisiuni

Multipla campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci a transmis, miercuri, un mesaj de felicitare Clubului Sportiv Dinamo, la aniversarea a 77 de ani de existență, despre care a spus că are un trecut uriaș și un viitor plin de promisiuni. 'La mulți ani, Dinamo! 77 de ani de existență, 77 de ani de glorie. Un club sportiv cu un trecut u

Sport Intern 13-05-2025 21:51

Șah: Deac a remizat cu Caruana la turneul Superbet Chess Classic România 2025

Marele maestru român Bogdan Deac a remizat cu americanul Fabiano Caruana, numărul doi mondial, marți, în etapa a șasea a turneului de șah Superbet Chess Classic România 2025, a doua etapă a circuitului Grand Chess Tour 2025, găzduită de Grand Hotel din București. Francezul de origine iraniană Alireza Firouzja, dublu campion a

Sport Intern 13-05-2025 20:09

Fotbal: Dan Petrescu (CFR Cluj) - Sper ca băieții să se motiveze și să facă un joc mare mâine

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că speră ca jucătorii săi să fie motivați și să facă un joc mare în finala Cupei României în care o vor întâlni pe FC Hermannstadt. 'Nu știu dacă e potrivit să spunem că ne salvează sezonul, dar meciul ace

Sport Intern 13-05-2025 19:44

Fotbal: Camora (CFR Cluj) - E un meci foarte greu, dar sperăm ca la final să ridicăm noi trofeul

Căpitanul echipei CFR Cluj, Mario Camora, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că meciul cu FC Hermannstadt din finala Cupei României la fotbal va fi unul foarte greu, dar speră ca la final el și colegii săi să ridice trofeul. 'Emoții ai tot timpul. Urmează un meci foarte greu, cu un trofeu pe masă. Noi, cei cu mai mu