Vâlcea: Spectacol de hard enduro în centrul Râmnicului în cea de-a doua zi a Red Bull Romaniacs (GALERIE FOTO)

Cel mai dificil raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a ajuns joi, pentru al doilea an consecutiv, în Râmnicu Vâlcea, pentru etapa de maraton, cea mai lungă și grea probă din cadrul acestei competiții ce se organizează de 22 de ani la Sibiu.
Peste 500 de rideri profesioniști și amatori au plecat în această cursă al cărei start s-a dat dimineața devreme, la Sibiu și, după ce au parcurs un traseu prin munți de mai bine de 200 de kilometri în cazul unora dintre participanți, au ajuns în centrul capitalei județului Vâlcea, pe malul râului Olănești, unde a fost amenajat un circuit spectaculos cu bolovani, trunchiuri de copaci, roți imense, beton și apă.
Foto: (c) RAMONA DINCĂ / AGERPRES
''Riderii de top care vin la noi în fiecare an cataloghează această cursă drept cea mai mare și cea mai grea din lume, targetul lor fiind să câștige de fiecare dată când vin aici sau cel puțin să termine, unii dintre ei. Red Bull Romaniacs a pus România pe harta sportului internațional. Avem o prezență record de națiuni la start, peste 60 de națiuni, de la Japonia la Australia, Noua Zeelandă, din America de Sud, America de Nord, care deja vin an de an. Ne bucurăm că avem această participare internațională extraordinară de pe toate continentele și asta a reușit să pună România pe hartă și ne bucurăm'', a precizat directorul sportiv al acestei competiții, Cristina Badiu.
Printre zecile de piloți de top prezenți care au trecut printre primii linia de finiș s-a aflat cvintuplu câștigător al acestei competiții, germanul Manuel Lettenbichler, care se menține astfel, după două zile de concurs, pe primul loc la clasa Gold.
Foto: (c) RAMONA DINCĂ / AGERPRES
''A fost o zi lungă, să fiu sincer. Am început la 06:55 și acum la final e 14:30. A fost o zi foarte lungă și sunt foarte fericit că s-a terminat. Cred că nu am făcut atât de multe greșeli. Cu toții am fost la un nivel foarte ridicat și am încercat să ne descurcăm cât de bine am putut fiecare'', a declarat pilotul german la terminarea cursei.
Lung și obositor i s-a părut acest traseu și celui mai titrat pilot român când vine vorba de cursele în afara asfaltului, Emanuel (Mani) Gyenes, unul dintre veteranii acestei competiții, precum și câștigător de mai multe ori al Raliului Dakar.
Foto: (c) RAMONA DINCĂ / AGERPRES
''A fost un traseu lung astăzi, peste 200 de kilometri în ziua a doua de la Romaniacs. Mult praf... În prima parte a traseului a fost uscat, dar când am ajuns în zona Voineasa - Malaia, zona era umedă, totul era ud pe acolo și rădăcini, adică acolo a fost o secțiune mai tehnică, iar aici la sfârșitul probei, iarăși foarte mult praf, zonă de viteză. Astea îmi plac, doar că am stat destule ore pe motocicletă, așa că nu prea am mai avut așa mult chef să mă dau, dar m-am simțit bine. Am avut o problemă, undeva a fost un dop, concurenții de la clasa Bronz n-au putut să treacă și au fost foarte mulți și atunci am încercat să caut o trasă mai rapidă, dar am căzut și mi-am îndoit radiatorul, protecția de la radiator. Din fericire nu s-a spart și am putut să-mi continui cursa și să ajung aici. Am fost și anul trecut la această etapă maraton și deci știam ce mă așteaptă, dar căldura a făcut să fie și mai grea cursa. Căldura la Dakar este mai suportabilă. Aerul este mult mai uscat decât aici așa că nu transpiri așa de tare și poți să reziști mult mai bine, plus că la Dakar avem viteze mult mai mari și nu avem porțiuni așa tehnice cum sunt aici'', a declarat Mani Gyenes, aflat pe locul 19 la clasa Silver după cea de-a doua zi de concurs.
Foto: (c) RAMONA DINCĂ / AGERPRES
Anul acesta, pe lângă deja consacratele clase Gold, Silver, Bronze, Iron și Atom, competiția are și patru clase noi - două pentru motociclete din categoria adventure, numite Ultimate și Lite, și două pentru motocicletele electrice, numite Expert și Hobby, astfel că și numărul riderilor care provin din alte zone ale sporturilor cu motor a crescut, printre aceștia numărându-se și românul Julian Răduță, o prezență constantă în Campionatul Național de Viteză în Coastă.
Foto: (c) RAMONA DINCĂ / AGERPRES
''Ieri a fost o zi tehnică și rapidă, astăzi a fost o zi lungă și rapidă. Toți piloții au spus că este un traseu rapid și toți au mers tare așa că a trebuit să țin ritmul cu ei. Am avut ceva probleme tehnice, a început să-mi patineze ambreiajul pe o urcare mai grea și a trebuit să mă opresc. Am pierdut ceva timp acolo ca să reglez ambreiajul, dar sunt mulțumit de parcursul de astăzi. Este prima oară când vin la o etapă de genul acesta, așa că mi se pare cam cea mai grea probă pe care am avut-o de-a lungul timpului pe două roți'', a spus pilotul român, aflat acum pe locul 7 la clasa Adventure Ultimate.
Foto: (c) RAMONA DINCĂ / AGERPRES
După o noapte petrecută în Râmnicu Vâlcea, vineri dimineață concurenții vor lua startul în cursa de întoarcere la Sibiu, pe un traseu paralel cu Valea Oltului, urmând ca sâmbătă să aibă loc marele finiș în Dealul Gușteriței. AGERPRES/ (AS -redactor: Ramona Dincă, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Prahova: Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Filipeștii de Târg
Pompierii Gărzii de Intervenție Băicoi, cu sprijinul unui echipaj de la Detașamentul Câmpina, acționează pentru localizarea și lichidarea unui alt incendiu de vegetație uscată și miriște pe raza localității Filipeștii de Târg. Se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, potrivit ISU Prahova.
Teleorman: Incendiu de vegetație uscată, extins la patru case nelocuite
Un incendiu de vegetație uscată în localitatea teleormăneană Negrenii de Sus s-a extins la patru case nelocuite, a informat ISU Teleorman. Pompierii acționează cu efective mărite pentru stingerea focului, potrivit sursei citate. 'În localitatea Negrenii de Sus, comuna Tătărăștii de Jos, un incendiu de vegetație u
Prahova: Trafic restricționat pe DN1B în zona Bucov din cauza unui incendiu de vegetație
Circulația rutieră pe DN1B, în zona localității Bucov, a fost deviată duminică după-amiaza pe DC57, în condițiile în care vizibilitatea este îngreunată de fumul dens degajat în urma unui incendiu de vegetație uscată ce se manifestă pe un teren agricol din apropiere, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Pra
Vâlcea: Accident cu cinci victime pe DN 67, la Bărbătești; traficul în zonă e blocat pe un sens de mers
Cinci persoane au fost rănite, duminică după-amiaza, în urma accident produs pe DN 67, la Negrulești, în comuna Bărbătești, traficul în zonă fiind parțial blocat. Potrivit reprezentanților Poliței Vâlcea, în eveniment sunt implicate două autoturisme, șoferul unuia dintre ele fiind în stare gravă.
UPDATE Prahova: Incendiu de vegetație cu propagare violentă, din cauza vântului puternic, la Bucov
Incendiul de vegetație uscată izbucnit duminică în satul Chițorani din comuna Bucov, ce se manifestă pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, în condiții de vânt puternic, s-a propagat la două clădiri dezafectate, iar forțele de intervenție au fost suplimentate și a fost dispusă măsura creșterii capacității operaționale la Detașamentul 1 și Detașamentul
Sibiu: Circulație îngreunată pe Transfăgărășan din cauza fluxului mare de turiști
Traficul rutier pe DN7C - Transfăgărășan înregistrează duminică după-amiază valori mari iar circulația este îngreunată din cauza fluxului mare de turiști, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Sursa citată menționează că în această vară, în special în weekend, pe Transfăgărășan s-au în
CNPP: 11.685 de beneficiari de pensii de serviciu, în iunie 2025
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în iunie 2025, de 11.685 persoane, în creștere cu 24 persoane comparativ cu luna anterioară, din care 7.849 de beneficiari cu pensie din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat - BASS (contributivitate), conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Cei mai mulți p
UPDATE Dâmbovița: Incendiul de vegetație uscată de la Săbiești a fost lichidat
Incendiul de vegetație uscată extins pe o suprafață de 25 de hectare în localitatea dâmbovițeană Săbiești a fost lichidat, informează, duminică, ISU Dâmbovița. ORA 12.39 Dâmbovița: Incendiu de vegetație uscată pe 25 de hectare în Săbiești, a fost emis RO-Alert Pompierii intervin, duminică, pe
CFR SA: Circulația trenurilor de călători a fost perturbată semnificativ ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme
Circulația trenurilor de călători a fost perturbată semnificativ ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme înregistrate la nivel național în intervalul 26-27 iulie, care au afectat infrastructura feroviară pe mai multe secții de circulație. 'Evenimentele meteo, caracterizate prin rafale puternice de vânt, ploi torențiale și instabilit
Hunedoara: Doi copii de 6 și 7 ani și mama lor, transportați la spital în urma unui accident pe autostrada A1
Doi copii în vârstă de 6 și 7 ani împreună cu mama lor au fost transportați la spital duminică dimineața în urma unui accident rutier care s-a produs pe autostrada A1, pe sensul de mers Simeria - Orăștie, a informat ISU Hunedoara. Pentru misiune au fost alocate o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD C1 cu medic, o ambulanță S
Cod portocaliu de caniculă în șapte județe și în București, luni
Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, noi avertizări de caniculă, valabile de luni dimineața în 15 județe și în Municipiul București. O avertizare Cod portocaliu vizează, în intervalul 28 iulie, ora 10:00 - 29 iulie, ora 10:00, Capitala și județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați și Ilfov, precum și zona contin
Sâmbătă, 26 iulie, a fost cea mai caldă zi din această vară (Mateescu, ANM)
Dimineața de duminică, 27 iulie, a adus recorduri ale temperaturilor minime la 50 de stații meteorologice, după ce ziua de sâmbătă, 26 iulie, a fost cea mai caldă din această vară, a anunțat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, la Digi24. 'Ziua de ieri, 26 iulie, cea mai caldă zi din această vară de p&
ANM: Mai mult de jumătate de țară, sub avertizări de averse torențiale și vijelii, duminică
Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabile pe parcursul zilei de duminică în mai mult de jumătate de țară. Astfel, în intervalul orar 15:00 - 23:00, este Cod portocaliu în Oltenia, local în Transilvania, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidental
Suceava: Un bărbat care participa la un concurs de alergare montană a murit după ce un copac a căzut peste el
Un bărbat care participa, sâmbătă, la concursul de alergare montană 'Bucovina Ultra Rocks' din Câmpulung Moldovenesc a murit, după ce un copac s-a prăbușit peste el, în urma furtunii, au anunțat, duminică, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava. Potrivit acestora, incidentul s-a produs pe un traseu de
Timiș: 11 persoane au fost rănite ușor în timpul Festivalului Forza Zu, din cauza unei furtuni
Un număr de 11 persoane au fost rănite, duminică seara, în timpul Festivalului Forza Zu, organizat de Consiliul Județean Timiș la Aeroportul Internațional Timișoara, din cauza unei furtuni puternice. O parte a scenei s-a prăbușit, iar în momentul în care forța naturii s-a dezlănțuit, s-a creat panică, publicul a încercat să iasă din ter