REPORTAJ Tulcea: Pensiunile din județ, rezervate de sărbătorile pascale (GALERIE FOTO)

Aproximativ 80% din unitățile de cazare din Delta Dunării sunt deja rezervate în perioada sărbătorilor pascale, ofertele pentru trei nopți plecând de la 1.700 de lei și oferind oaspeților atât gastronomie locală specifică zonei, cât și activități în aer liber.
Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO
Unitățile de cazare cu prețurile cele mai accesibile au fost rezervate integral de mai mult timp, în timp ce altele îi așteaptă pe vizitatori cu pachete flexibile care oferă oaspeților posibilitatea de a explora zona.
''Anul acesta nu avem un pachet special pentru Paște. Avem cazare cu mic dejun inclus și diferite pachete cu preparate tradiționale de Paște, dar și produse culinare specifice zonei. Practic, sunt pachete mai mici care le oferă turiștilor flexibilitate și care pot fi adăugate la cazarea cu mic dejun. Am preferat să facem așa, pentru că unii oaspeți nu vor să fie constrânși de un program prestabilit'', a declarat, pentru AGERPRES, managerul unui hotel din orașul Sulina, Giani Suru.
El a mai spus că, acum, gradul de rezervare a unității hoteliere este de 70%, prețul practicat pentru un pachet de patru nopți pentru două persoane fiind de 1.820 de lei.
''Prețul unei excursii în Deltă pleacă de la 70 de lei de persoană'', a mai spus Giani Suru.
Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO
Alte unități de cazare din orașul Sulina au prețuri mai mici, 1.700 de lei pentru un pachet de trei nopți, dar au fost rezervate integral de mai multă vreme, iar aceeași situație se regăsește și în Jurilovca, zonă din Rezervația Biosferei Delta Dunării în care se poate ajunge doar cu mașina.
''Noi avem pensiunea rezervată în perioada sărbătorilor pascale de câteva luni bune, iar oferta noastră a pornit de la 3.750 de lei pentru o cameră dublă, pentru trei nopți. Pachetul include mese în regim de pensiune completă, masa festivă în ziua de Paște, un moment artistic alături de un ansamblu folcloric din localitate, acces la saună, plimbări cu caiacul sau cu șalupa, dar și o excursie la cetatea Enisala'', a menționat managerul unei pensiuni din comuna Jurilovca, Marius Potolea.
Prețurile practicate de unele unități de cazare din Deltă pot fi considerate ridicate, dar anumite proprietăți includ în acestea costul perceput pentru un ghidaj profesionist.
''Lacul Razim era inițial doar o zonă de uscat. Acum 12.000 de ani, aici era lacul Pontic care cu lacul Caspic erau doar rămășițe ale Mării Sarmatice, de acum milioane de ani. După ultima eră glaciară, lacul Pontic a fost inundat, Mediterana a crescut, a spart Bosforul și a inundat lacul Pontic. Atunci a ajuns apa până aici, iar atunci era doar Marea Neagră. Nu mai vorbim că acum sute de ani, zona era un golf al Mării Negre'', a prezentat Marius Potolea complexul lagunar Razim-Sinoe unui grup de turiști.
Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO
Atracțiile județului sunt la doi pași - cetăți istorice, preparate culinare bazate pe pește și plimbări cu caiacul.
''În fiecare an am trasee noi pentru că în fiecare an îmi dau seama că lucrurile pot fi reconfigurate în așa fel încât să potențez experiența vizitatorilor. Chiar dacă abat traseul cu 200 de metri, o jumătate de kilometru într-o direcție sau alta, o fac pentru a crește satisfacția experienței lor. De fiecare dată când merg prin anumite zone observ ce se întâmplă, într-un an găsești păsări într-un anumit loc, în alt an nu mai sunt acolo, și-mi adaptez traseele în așa fel încât cei care vin cu mine în excursii să vadă cât mai multe lucruri interesante'', a afirmat Ștefan Constantin, organizator de excursii cu caiacul.
Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO
Aflați între Deltă, ''noul'' teritoriu al Europei și Dunărea Veche, Munții Măcinului oferă altfel de modalități de petrecere a timpului liber. Traseele amenajate de Administrația Parcului Național Munții Măcinului (APNMM) au, în general, o dificultate medie, dar surprizele îi așteaptă pe oaspeți la tot pasul.
''Toate traseele sunt spectaculoase. Cel din jurul orașului Măcin, Culmea Pricopanului, este spectaculos datorită monoliților care au luat diverse forme. La Greci, avem un traseu interesant pe care ajungem pe cel mai înalt vârf al Munților Măcin, Țuțuiatu, care are 467 de metri. În funcție de anotimp, pe trasee putem întâlni bujori, brândușe, broasca țestoasă'', a afirmat consilierul din cadrul Centrului de informare turistică din orașul Măcin, Dan Staicu.
Conducerea APNMM amintește că cele 19 trasee care pot fi parcurse la pas și cele 10 trasee de cicloturism din parc sunt complementare, iar oaspeții pot vedea oriunde urme ale fenomenelor naturale de acum peste 325 de milioane de ani.
''Toate cele 19 trasee din Munții Măcinului sunt de vizitat, pentru că sunt complementare. Țuțuiatu este cel mai înalt miez de granit ieșit din ocean acum milioane de ani. Este impresionant atât prin formă, cât și prin peisajul încântător. Pe traseu se pot vedea bujori, cărpinițe, dimineața, popândăii ies să stea de vorbă cu vizitatorii, dar sunt și ulii, șerpari și acvile'', a menționat directorul APNMM, Viorel Roșca.
Referindu-se la informațiile recente privind existența urșilor în Munții Măcin, el a precizat că acestea au fost ''o alarmă falsă''.
''Activitățile de silvicultură, agricultură și turism durabil pot continua fără probleme, pentru că a fost o plantare de așa-zise urme de urs. Probabil că s-a jucat cineva'', a precizat Viorel Roșca.
Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO
Cu o suprafață de peste 8.000 de kilometri pătrați, județul Tulcea le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea atât cel mai tânăr pământ al Europei, Delta Dunării, cât și urme ale celor mai vechi munți din România.
Tariful de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării este de 5 lei pe zi, iar cel perceput de APNMM este de 10 lei pentru două zile. AGERPRES/(A, AS - redactor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
IGSU: Incendiu de vegetație într-o zonă greu accesibilă din Argeș; circa 10 hectare afectate
Aproximativ 10 hectare de vegetație uscată sunt afectate de un incendiu izbucnit vineri, într-o zonă greu accesibilă din localitatea Cetățeni din județul Argeș, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Potrivit IGSU, un elicopter Black Hawk aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI a efectuat prima ar
Neamț: Mesaj RO-Alert după apariția unui urs lângă o cabană din Bicaz Chei
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a emis, vineri după-amiază, un mesaj RO-Alert privind prezența unui urs lângă o cabană din localitatea Bicaz Chei. 'În jurul orei 15:55, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicaz Chei, în apropierea unei cabane. ISU Neamț a transmis mesaj RO-Alert cetățenilor din zon
Timiș: Mieii sunt căutați mai ales la export, pentru carnea lor fragedă și gustul natural
În satele Banatului, odată cu venirea primăverii, începe sezonul pastoral, bogat în activități zilnice susținute, care înseamnă scosul mioarelor la pășunat, mulsul lor la stâne, pregătirea cașului dulce și al savuroaselor brânzeturi de oaie, numai bune pentru masa de Paști. Transhumanța i-a adus în ultimii ani
Hunedoara: Un cetățean italian a murit într-un accident rutier pe DN7, la Șoimuș
Un cetățean italian, în vârstă de 74 de ani, cu reședința în județul Hunedoara, a murit vineri într-un accident rutier care a avut loc pe DN76, în comuna Șoimuș, după ce dubița pe care o conducea a intrat pe contrasens și s-a lovit de un autotren, a informat Inspectoratul de Poliție Județean. 'Un bărbat în vârstă d
Prognoză meteo București: Maxime de 20 de grade, înnorări și vânt moderat până sâmbătă dimineața
Meteorologii prognozează că valorile termice vor scădea ușor pe parcursul zilei de vineri în zona Capitalei, astfel că maxima va fi în jurul a 20 de grade, iar minima de 6-8 grade. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 18 aprilie, ora 10:00 - 19 aprilie, ora 9:00, în zona Municipiului București, cerul va
Caraș-Severin: Accident pe DN6, la Topleț; o persoană a murit carbonizată, două au suferit răni grave
O persoană a murit carbonizată, iar alte două au suferit răni grave, în urma unui accident de circulație care a avut loc, în cursul nopții de joi spre vineri, pe DN6, în afara localității Topleț din județul Caraș-Severin, autoturismul în care se aflau victimele luând foc în urma impactului cu un ansamblu de vehicule condus de un șofer turc
Atenționare de călătorie MAE - Bulgaria: Timp de așteptare crescut la trecerea prin punctele de trecere a frontierei
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat către Grecia sau Turcia asupra faptului că, în perioada minivacanței de Paște, a celei de 1 Mai, dar și în perioada sezonului turistic estival, timpul de așteptare va fi crescut la trecerea prin punctele de
REPORTAJ/Șimleu Silvaniei, orașul în care bugetul de dezvoltare a crescut de patru ori în ultimii patru ani
Șimleu Silvaniei, al doilea oraș ca mărime al Sălajului, a înregistrat, în ultimii patru ani, o creștere a bugetului de dezvoltare de aproape patru ori, evoluție reflectată în numeroase proiecte prin care administrația locală și-a dorit să schimbe fața orașului, majoritate dintre ele fiind finanțare din fonduri europene. Primarul orașului Șim
Cod galben de vânt cea mai mare parte a Moldovei, vineri; informare de vreme instabilă, în rest
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în cea mai mare parte a Moldovei, precum și o informare de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei, precum ș
VIDEO/ANPC: Amendă de 35.000 de lei pentru o societate de transport persoane din sectorul 4
Comisarii pentru protecția consumatorilor din sectorul 4 au desfășurat joi o acțiune de control la SC Mototolea Com Serv SNC - Autogara Mototolea Berceni, în vederea verificării respectării prevederilor legale privind serviciile de transport persoane, societatea fiind amendată cu 35.000 de lei. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a
Termoenergetica București anunță reducerea treptată a temperaturii agentului termic și pregătirea instalațiilor pentru sezonul cald
Compania Municipală Termoenergetica București informează joi că, având în vedere prognoza meteo și tendința de încălzire a vremii, precum și numărul asociațiilor care au închis vanele din subsol, a inițiat un proces gradual de tranziție către finalul sezonului de încălzire, prin reducerea treptată a temperaturii agentului termic și pregă
Prefectul județului Hunedoara despre barajul Valea de Pești: Nu se pune problema ca populația să fie în pericol
Prefectul județului Hunedoara, Constantin Fulga, a dat declarat, joi, că barajul de la Valea de Pești este în siguranță și că populația nu este în pericol, precizând, totodată, că fisurile care au apărut la fața locului sunt prezente în masca de asfalt a barajului și nu în structura acestuia. 'Este exclus să s
Vâlcea: Festival de mâncăruri de post, la Prundeni; elevi din 11 localități s-au întrecut în a găti rețetele străbunicilor (GALERIE FOTO)
Zeci de elevi și cadre didactice din 11 localități din sudul județului Vâlcea s-au întrecut în Joia Mare, zi cu semnificație aparte pentru creștinii ortodocși din această veche zonă viticolă, să gătească bucate de post, în cadrul festivalului-concurs 'Rețeta străbunicii', care este găzduit de Școala Gimnazială din comuna Prundeni.
Mureș: Au înflorit primii bujori de stepă în Rezervația din Zau de Câmpie; sezonul de vizitare - deschis oficial
Custodele Rezervației de Bujori de Stepă de la Zau de Câmpie, Ciprian Cenan, a anunțat, joi, înflorirea primilor bujori, sezonul oficial de vizitare fiind astfel deschis. 'Cu o oarecare întârziere față de anii trecuți, dar totuși în grafic, azi dimineață am avut bucuria să găsesc trei bujori înfloriți, i
Tulcea: Cursuri gratuite de dezvoltare a competențelor digitale, organizate în satele Deltei
Câteva zeci de persoane au participat, zilele trecute, în trei sate din Delta Dunării, la primele cursuri gratuite de dezvoltare a competențelor digitale organizate în cadrul proiectului '5G Connect Danube Delta'. Proiectul este derulat de fundația Orange România, asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 și fundația