logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

REPORTAJ Tulcea: Pensiunile din județ, rezervate de sărbătorile pascale (GALERIE FOTO)

Image

Aproximativ 80% din unitățile de cazare din Delta Dunării sunt deja rezervate în perioada sărbătorilor pascale, ofertele pentru trei nopți plecând de la 1.700 de lei și oferind oaspeților atât gastronomie locală specifică zonei, cât și activități în aer liber.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Unitățile de cazare cu prețurile cele mai accesibile au fost rezervate integral de mai mult timp, în timp ce altele îi așteaptă pe vizitatori cu pachete flexibile care oferă oaspeților posibilitatea de a explora zona.

''Anul acesta nu avem un pachet special pentru Paște. Avem cazare cu mic dejun inclus și diferite pachete cu preparate tradiționale de Paște, dar și produse culinare specifice zonei. Practic, sunt pachete mai mici care le oferă turiștilor flexibilitate și care pot fi adăugate la cazarea cu mic dejun. Am preferat să facem așa, pentru că unii oaspeți nu vor să fie constrânși de un program prestabilit'', a declarat, pentru AGERPRES, managerul unui hotel din orașul Sulina, Giani Suru.

El a mai spus că, acum, gradul de rezervare a unității hoteliere este de 70%, prețul practicat pentru un pachet de patru nopți pentru două persoane fiind de 1.820 de lei.

''Prețul unei excursii în Deltă pleacă de la 70 de lei de persoană'', a mai spus Giani Suru.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Alte unități de cazare din orașul Sulina au prețuri mai mici, 1.700 de lei pentru un pachet de trei nopți, dar au fost rezervate integral de mai multă vreme, iar aceeași situație se regăsește și în Jurilovca, zonă din Rezervația Biosferei Delta Dunării în care se poate ajunge doar cu mașina.

''Noi avem pensiunea rezervată în perioada sărbătorilor pascale de câteva luni bune, iar oferta noastră a pornit de la 3.750 de lei pentru o cameră dublă, pentru trei nopți. Pachetul include mese în regim de pensiune completă, masa festivă în ziua de Paște, un moment artistic alături de un ansamblu folcloric din localitate, acces la saună, plimbări cu caiacul sau cu șalupa, dar și o excursie la cetatea Enisala'', a menționat managerul unei pensiuni din comuna Jurilovca, Marius Potolea.

Prețurile practicate de unele unități de cazare din Deltă pot fi considerate ridicate, dar anumite proprietăți includ în acestea costul perceput pentru un ghidaj profesionist.

''Lacul Razim era inițial doar o zonă de uscat. Acum 12.000 de ani, aici era lacul Pontic care cu lacul Caspic erau doar rămășițe ale Mării Sarmatice, de acum milioane de ani. După ultima eră glaciară, lacul Pontic a fost inundat, Mediterana a crescut, a spart Bosforul și a inundat lacul Pontic. Atunci a ajuns apa până aici, iar atunci era doar Marea Neagră. Nu mai vorbim că acum sute de ani, zona era un golf al Mării Negre'', a prezentat Marius Potolea complexul lagunar Razim-Sinoe unui grup de turiști.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Atracțiile județului sunt la doi pași - cetăți istorice, preparate culinare bazate pe pește și plimbări cu caiacul.

''În fiecare an am trasee noi pentru că în fiecare an îmi dau seama că lucrurile pot fi reconfigurate în așa fel încât să potențez experiența vizitatorilor. Chiar dacă abat traseul cu 200 de metri, o jumătate de kilometru într-o direcție sau alta, o fac pentru a crește satisfacția experienței lor. De fiecare dată când merg prin anumite zone observ ce se întâmplă, într-un an găsești păsări într-un anumit loc, în alt an nu mai sunt acolo, și-mi adaptez traseele în așa fel încât cei care vin cu mine în excursii să vadă cât mai multe lucruri interesante'', a afirmat Ștefan Constantin, organizator de excursii cu caiacul.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Aflați între Deltă, ''noul'' teritoriu al Europei și Dunărea Veche, Munții Măcinului oferă altfel de modalități de petrecere a timpului liber. Traseele amenajate de Administrația Parcului Național Munții Măcinului (APNMM) au, în general, o dificultate medie, dar surprizele îi așteaptă pe oaspeți la tot pasul.

''Toate traseele sunt spectaculoase. Cel din jurul orașului Măcin, Culmea Pricopanului, este spectaculos datorită monoliților care au luat diverse forme. La Greci, avem un traseu interesant pe care ajungem pe cel mai înalt vârf al Munților Măcin, Țuțuiatu, care are 467 de metri. În funcție de anotimp, pe trasee putem întâlni bujori, brândușe, broasca țestoasă'', a afirmat consilierul din cadrul Centrului de informare turistică din orașul Măcin, Dan Staicu.

Conducerea APNMM amintește că cele 19 trasee care pot fi parcurse la pas și cele 10 trasee de cicloturism din parc sunt complementare, iar oaspeții pot vedea oriunde urme ale fenomenelor naturale de acum peste 325 de milioane de ani.

''Toate cele 19 trasee din Munții Măcinului sunt de vizitat, pentru că sunt complementare. Țuțuiatu este cel mai înalt miez de granit ieșit din ocean acum milioane de ani. Este impresionant atât prin formă, cât și prin peisajul încântător. Pe traseu se pot vedea bujori, cărpinițe, dimineața, popândăii ies să stea de vorbă cu vizitatorii, dar sunt și ulii, șerpari și acvile'', a menționat directorul APNMM, Viorel Roșca.

Referindu-se la informațiile recente privind existența urșilor în Munții Măcin, el a precizat că acestea au fost ''o alarmă falsă''.

''Activitățile de silvicultură, agricultură și turism durabil pot continua fără probleme, pentru că a fost o plantare de așa-zise urme de urs. Probabil că s-a jucat cineva'', a precizat Viorel Roșca.

Foto: (c) LUISIANA BÎGEA / AGERPRES FOTO


Cu o suprafață de peste 8.000 de kilometri pătrați, județul Tulcea le oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea atât cel mai tânăr pământ al Europei, Delta Dunării, cât și urme ale celor mai vechi munți din România.

Tariful de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării este de 5 lei pe zi, iar cel perceput de APNMM este de 10 lei pentru două zile. AGERPRES/(A, AS - redactor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 

Afisari: 873

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 16-05-2025 19:03

Cluj: Sute de persoane au manifestat pentru democrație și pentru drumul european al țării

Câteva sute de persoane au participat, vineri, pe ploaie, la un 'marș pentru democrație', prin zona centrală a Clujului. Organizatorii i-au invitat pe clujeni să participe la un marș pașnic prin oraș, prin care să se transmită un mesaj clar: 'democrația depinde de fiecare dintre noi'. 'Nu mai e timp de

Administratie 16-05-2025 16:50

PMB: Cursuri gratuite de înot pentru 1.500 de elevi de gimnaziu

Un număr de 1.500 de elevi de gimnaziu vor putea urma cursuri gratuite de înot în cadrul proiectului 'Academia Sportului', desfășurat în perioada 7 - 29 iunie, a informat, vineri, Primăria Capitalei. Proiectul lansat de PROEDUS se adresează elevilor din clasele V - VIII, înscriși în unitățile de învă

Social 16-05-2025 16:28

REPORTAJ Covasna: Pedibus - pașii care unesc oamenii și schimbă orașul

În timp ce alte orașe se mișcă amețitor, într-un vacarm de mașini și claxoane, municipiul Sfântu Gheorghe încearcă să trăiască într-un alt ritm: mai lent, mai sănătos și mai prietenos cu mediul înconjurător. Aici, zeci de copii merg în fiecare dimineață pe jos la școală, printr-un program susținut de către autoritățile locale

Social 16-05-2025 16:20

Calcar din Albești la monumentul simbolic Crucea Europei amplasat pe vârful Alberfeldkogel din Austria

România participă cu o rocă emblematică pentru patrimoniul geologic național, calcarul din Albești, la monumentul simbolic Crucea Europei amplasat pe vârful Alberfeldkogel din Austria. Autoritatea Națională pentru Cercetare a anunțat vineri participarea României la această inițiativă simbolică derulată de Guvernul Landului Au

Administratie 16-05-2025 16:10

Prahova: Primăria Ploiești a renunțat la proiecte cu fonduri UE de 77 milioane euro; în implementare - proiecte de 150 milioane euro

Primăria Ploiești a renunțat în anul 2023 la proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de 77 de milioane de euro și are acum în implementare proiecte în valoare totală de circa 150 de milioane de euro, a declarat, vineri, primarul Mihai Polițeanu. 'În 2023 au fost 21 de proiecte cu finanțare europeană

Social 16-05-2025 15:57

Programul a trei tramvaie va fi prelungit luni seara pentru preluarea spectatorilor la meciul Rapid - CFR Cluj

Tramvaiele 11, 41 și 44 vor avea un program de circulație prelungit luni seara pentru a asigura transportul spectatorilor ce vor asista la meciul de fotbal Rapid București - CFR Cluj, programat de la ora 20:30, pe Stadionul 'Giulești', anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI). Astf

Social 16-05-2025 15:54

Alba: Înghețul târziu a afectat peste 130 de hectare de livezi

Peste 130 de hectare de livezi au fost afectate de înghețul târziu din primăvara acestui an în județul Alba, a informat vineri Instituția Prefectului. 'Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba s-a reunit vineri, 16 mai 2025, în ședință extraordinară, pentru a analiza și aproba Raportul de sinteză privind p

Social 16-05-2025 15:37

MApN: Un camion al unei coloane militare franceze s-a răsturnat în Vâlcea; doi militari au fost răniți

Un camion care făcea parte dintr-o coloană militară franceză aflată în tranzit pe ruta Cincu - Smârdan s-a răsturnat vineri în zona podului peste calea ferată din localitatea Jiblea Nouă, pe centura ocolitoare a orașului Călimănești, județul Vâlcea, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN). Coloana era escortată d

Social 16-05-2025 14:52

Prahova: Depășiri ale concentrației maxim admise de hidrogen sulfurat în zona rafinăriilor; amenzi de 300.000 de lei

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Prahova au aplicat amenzi de 300.000 de lei rafinăriilor din arealul municipiului Ploiești, după ce stațiile automate de monitorizare de la limita amplasamentelor industriale au indicat depășiri ale concentrației maxime admise pentru indicatorul hidrogenului sulfurat (H2S).

Social 16-05-2025 14:39

Galați: Explozie de la o butelie într-un imobil din localitatea Liești; două persoane cu arsuri

Pompierii militari au intervenit, vineri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un imobil din localitatea Liești, după ce o butelie a explodat, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați Potrivit sursei citate vineri, jurul orelor 13:45, ISU Galați a înregistrat un apel 112 cu privire l

Social 16-05-2025 14:32

Brăila: Două rezervoare îngropate, încărcate cu păcură amestecată cu apă, descoperite în timpul unor lucrări de construire

Două rezervoare încărcate cu păcură amestecată cu apă au fost descoperite într-un cartier din municipiul Brăila, în timpul unor lucrări de modernizare a spațiilor publice, în acest caz Garda de Mediu dispunând măsuri de decontaminare și transport a deșeurilor periculoase provenite din cele două rezervoare subterane.

Social 16-05-2025 14:26

TPBI: Șapte autobuze vor opri, de sâmbătă, în noua stație 'Luterană'; stația 'Știrbei Vodă', suspendată

Autobuzele liniilor 122, 137, 168, 226, 311, 368 și N121 vor opri, de sâmbătă, în noua stație 'Luterană', iar stația 'Știrbei Vodă' a fost suspendată, informează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public (TPBI). Astfel, autobuzele vor circula pe noul culoar unic dedicat transportului public cre

Social 16-05-2025 14:21

DGPMB: Femeie de 56 de ani căzută în fața metroului într-o stație din Sectorul 2

Echipaje de pompieri din cadrul ISUBIF, precum și echipaje de prim-ajutor intervin, vineri, pentru salvarea unei femei în vârstă de 56 de ani, căzută în fața unui tren de metrou într-o stație din Sectorul 2 al Capitalei, când acesta intra în stație. 'În prezent activitățile sunt în dinamică&#

Administratie 16-05-2025 14:13

Producția de gaze a scăzut cu 1,3% în primul trimestru din 2025; importurile s-au majorat cu 107,5% (INS)

Producția de gaze naturale utilizabile a României a fost, în primele trei luni din 2025, de 1,918 milioane tone echivalent petrol, cu 24.900 tep sub cea din perioada similară a anului trecut (minus 1,3%), conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS). Pe de altă parte, în primul trimestru din acest a

Administratie 16-05-2025 14:05

O delegație de consilieri municipali PAS de la Chișinău - în vizită la Brașov

O delegație de consilieri municipali de la Chișinău vizitează, în aceste zile, Brașovul, ei întâlnindu-se vineri, la Primărie, cu primarul Brașovului, George Scripcaru, și cu președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea. Delegația este condusă de președinta Fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa.