VIDEO ''Race for the Cure'' - ediţia a opta, pe Stadionul ''Iolanda Balaş Soter''

Fundaţia Renaşterea a organizat, duminică, a opta ediţie a evenimentului "Race for the Cure" - cea mai mare cursă caritabilă din lume, pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter" din Capitală.
După ce în 2020 şi 2021, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost organizată digital, anul acesta cursa a revenit în format fizic chiar în 5 iunie, când este marcată Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, evenimentul reprezentând atât o sărbătoare a învingătoarelor în lupta cu această maladie, cât şi o amplă acţiune de promovare a prevenţiei şi de strângere de fonduri în acest scop.
Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
Pe Stadionul "Iolanda Balaş Soter" se aflau instalate, de la ora 8,00, numeroase corturi şi standuri pentru înscrierea participanţilor şi distribuirea tricourilor şi a numerelor de concurs, dar şi pentru hidratare şi prim-ajutor oferit de Crucea Roşie Română.
Organizatorii au pregătit jocuri educative şi activităţi distractive pentru copii, dar şi un studio Photo fun booth.
Ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, Andreea Esca, a mulţumit participanţilor pentru înscrierea la cursă şi pentru implicare, amintind că şi ediţia din acest an aduce, pe lângă prezenţa la cursa fizică din Bucureşti, posibilitatea locuitorilor din alte oraşe din ţară sau din diaspora să susţină şi să doneze pentru femeile din România pentru prevenţia şi combaterea cancerului de sân şi de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro.
Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
După încălzirea concurenţilor în ritmul unor melodii antrenante, alături de traineri, Andreea Esca a dat startul cursei de alergare pentru adulţi, de 5 km. Traseul cursei, marcat prin panglici inscripţionate cu roz, a fost: Stadionul "Iolanda Balaş Soter" - o tură de stadion, apoi ieşire pe Aleea Primo Nebiolo - Bd. Regele Mihai I, până la Arcul de Triumf, cu întoarcere la Arc - Piaţa Presei Libere, cu întoarcere spre Aleea Primo Nebiolo - revenire în Stadionul "Iolanda Balaş Soter". Acelaşi traseu a fost şi pentru cursa de plimbare 5 km.
A urmat startul cursei de alergare pentru copii şi al celei pentru învingătoarele în lupta cu cancerul - 0,5 km, adică o tură de stadion.
"Ne bucurăm că anul acesta linia de start a evenimentului 'Race for the Cure' este din nou fizică, pentru a sărbători sănătatea alături de familie, prieteni, colegi, dar şi de învingătoarele în lupta cu cancerul. Totodată, românii de pretutindeni îşi pot arăta solidaritatea faţă de femeile vulnerabile din ţara noastră. Astfel, suntem alături de femeile din România, în scopul nostru care înseamnă combaterea cancerului - prin prevenţie, stil de viaţă sănătos şi acces la investigaţii medicale. Acest eveniment reprezintă, în egală măsură, un bun prilej de a reaminti femeilor că tratamentul cel mai bun este prevenţia, iar informarea corectă, sportul şi optimismul sunt reţeta propriei noastre sănătăţi", a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Fundaţiei Renaşterea.
Ea a adăugat că fiecare înscriere la cursă este transformată de Fundaţia Renaşterea în analize medicale gratuite pentru femeile defavorizate, aceste analize putând să le salveze viaţa. "O înscriere înseamnă un test Babeş Papanicolau, patru înscrieri înseamnă o mamografie", a precizat Mihaela Geoană.
Ca şi în anii precedenţi în care cursa a avut loc fizic, la competiţie s-au înscris echipe ale Ambasadelor Italiei, Statelor Unite, Franţei, Estoniei, ale companiilor, ale şcolilor sau liceelor, precum şi echipe ale voluntarilor. Au participat la cursă peste 40 de echipe.
Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
La sosire, fiecare participant a primit o medalie. După încheierea competiţiei, a urmat festivitatea de premiere, pe categorii: adulţi - alergare; copii - alergare; învingătoarele în lupta cu cancerul de sân; echipe.
După festivitatea de premiere, a urmat extragerea numerelor de concurs câştigătoare ale tombolei organizate, premiile fiind oferite de sponsorii evenimentului.
La final, au urcat pe scena amenajată în Stadionul "Iolanda Balaş Soter" învingătoarele în lupta cu cancerul, care au dat drumul spre cer unor mănunchiuri de baloane roz - culoarea care simbolizează speranţa în lupta cu cancerul de sân.
Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
La cursa caritabilă "Race for the Cure" de duminică au participat, pe lângă membre ale board-ului Fundaţiei Renaşterea - Andreea Esca, Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Amalia Năstase, Adriana Cazacu, numeroase femei învingătoare în lupta cu cancerul. Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai sponsorilor, ai partenerilor şi ai susţinătorilor Fundaţiei Renaşterea, dar şi politicieni, ambasadori, medici, persoane publice din sport - Elisabeta Lipă, Ana Maria Popescu (Brânză), din muzică - Nicola, Sanda Ladoşi, jurnalişti, bloggeri.
A opta ediţie a evenimentului "Race for the Cure" s-a desfăşurat sub egida Administraţiei Prezidenţiale, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, având ca parteneri instituţionali Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, cu susţinerea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.
Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
"Race for the Cure" reprezintă cel mai important eveniment global de conştientizare, educare şi strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Inaugurată în 1983, "Komen Race for the Cure" a evoluat de la o cursă cu 800 de participanţi în Dallas, la peste 150 de curse, pe patru continente, cu peste 1,6 milioane de participanţi în întreaga lume.
Fundaţia Renaşterea a fost inclusă în 2015 în amplul eveniment internaţional ''Race for the Cure'', care sărbătoreşte femeile învingătoare în lupta cu cancerul de sân, dar, în acelaşi timp, este un prilej de informare şi de strângere de fonduri. Precedentele cinci ediţii desfăşurate în format fizic în România (în perioada 2015 - 2019) s-au bucurat de participarea a peste 15.000 de persoane, dintre care peste 300 de învingătoare în lupta cu cancerul.
La ediţiile digitale ale cursei "Race for the Cure" din România, în 2020 şi 2021, s-au înscris peste 2.460 de participanţi, ceea ce a însemnat tot atâtea teste medicale gratuite oferite femeilor vulnerabile, la Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea din Bucureşti şi prin intermediul Unităţii Medicale Mobile Renaşterea. AGERPRES/(A, AS - autor: Marina Bădulescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)
Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Suceava: Un autoturism a fost lovit de trenul Timișoara - Iași
Un autoturism a fost lovit, joi dimineață, de trenul Timișoara - Iași, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava. Potrivit ISU, accidentul feroviar a avut loc pe raza localității Păltinoasa, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe drumul național DN 2E. 'La fața locului s-au
Cod galben de instabilitate atmosferică și vijelii în 21 de județe, joi
Instabilitatea atmosferică se va accentua joi și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial în Maramureș, Crișana, Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona de munte, potrivit unei atenționări Cod galben emise de Administrația Națională de Meteorologie. În 21 de județe din aceste regiuni, cantitățile de apă vo
Silvicultorii, feroviarii și rezerviștii militari protestează joi, în Piața Victoriei
Federația Silva va susține, joi, în intervalul 12:00 - 15:00, împreună cu sindicatele din transporturi feroviare și cele ale rezerviștilor militari din cadrul Confederației Sindicale Naționale Meridian, un miting de protest, la sediul Guvernului României, în Piața Victoriei. 'Prin această acțiune de protest, sindica
Tulcea: Începe Festivalul Piraților, la Sulina
Festivalul Piraților, eveniment care a luat amploare în Delta Dunării în ultimii ani, începe joi, 15 mai, la Sulina, singurul oraș din rezervație, organizatorii anunțându-i pe participanți că duminică vor putea și vota în secția amenajată la Liceul teoretic 'Jean Bart'. Potrivit unui comunicat transmis de
MApN: 13 pacienți pediatrici și aparținători ai lor din Gaza, aduși în România cu o aeronavă militară
O aeronavă militară C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române a decolat miercuri către aeroportul Ramon din Israel pentru repatrierea a 13 pacienți pediatrici și 20 aparținători, în contextul deteriorării situației de securitate din Fâșia Gaza, transmite MApN. Potrivit sursei citate, aeronava a aterizat în Baza
Alba: Tururi ghidate gratuite prin Cetatea Alba Carolina
Turiștii care vizitează Cetatea Alba Carolina beneficiază din nou, de vineri, la fiecare sfârșit de săptămână, până în 28 septembrie, de tururi ghidate gratuite, serviciu oferit prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia. 'Unul dintre cele mai apreciate servicii turistice oferite de Centrul
Dolj: Accident naval pe fluviul Dunărea, în localitatea Rast; două ambarcațiuni mici și o barjă implicate
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au fost solicitați să intervină, miercuri după-amiază, la un accident naval produs pe fluviul Dunărea, în dreptul localității Rast, în care ar fi fost implicate două ambarcațiuni mici și o barjă. Potrivit ISU Dolj, din primele informații, este posibil ca trei perso
Alertă de călătorie MAE: Libia - cetățenii români sunt sfătuiți să părăsească imediat această țară
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește cetățenilor români, în contextul celor mai recente evoluții ale situației de securitate din Libia, că pentru această țară este în vigoare o alertă de călătorie de nivel maxim - 'Părăsiți imediat țara!'. Situația de securitate din Libia a cunoscut o deteriorare accentuată
Prahova: Penalități de 500.000 de euro pe lună, plătite de Primăria Ploiești din cauza stației de epurare vechi
Primăria Ploiești plătește penalități de 500.000 de euro pe lună din cauza stației de epurare vechi care a fost construită în perioada 1965-1970, lucrările la noua stație de epurare fiind sistate de 12 ani, a afirmat, miercuri, edilul Mihai Polițeanu. 'La acest moment, plătim penalități în valoare de 500.000 de euro pe lună pen
Vâlcea: Bărbat căzut într-o fântână din comuna Ștefănești, salvat de alpiniștii ISU
Un bărbat de 58 de ani din comuna Ștefănești a ajuns, miercuri după-amiază, la spital cu răni la cap și hipotermie după ce a căzut într-o fântână adâncă de 12 metri și cu un diametru de 90 de centimetri din localitate, el fiind salvat de alpiniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea după o intervenție contracronometr
REPORTAJ Zeci de elevi fac practică la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Focșani
Un parteneriat între Colegiul Economic 'Mihail Kogălniceanu' și Primăria Municipiului Focșani, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, oferă o experiență inedită pentru elevii din clasele terminale cu specializarea turism: practică reală, interacțiune directă cu turiștii și posibilitatea finalizării atestatelor de tehnician în t
Mureș: Grupul Milvus caută voluntari pentru realizarea Atlasului Păsărilor din Brașov
Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus din Târgu Mureș a anunțat, miercuri, că inițiază documentarea pentru realizarea Atlasului Păsărilor care cuibăresc în orașul Brașov, după experiența acumulată pentru realizarea atlaselor din Târgu Mureș și Odorheiu Secuiesc, astfel că se caută voluntari care să participe la culegerea da
Prima ediție 'Strada Armenească Pop-Up: All That Jazz' - pe 24 și 25 mai, în Cartierul Armenesc
Prima ediție 'Strada Armenească Pop-Up: All That Jazz', un eveniment ce aduce în prim-plan moștenirea culturală a comunității armene din România și din diaspora, cu un focus special pe contribuția esențială a jazzmanilor armeni la conturarea scenei românești de jazz, va avea loc pe 24 și 25 mai, în Cartierul Armenesc din Capitală.
Tulcea: Concursul internațional pentru regenerarea urbană a centrului municipiului, lansat oficial
Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Primăria municipiului Tulcea au anunțat, miercuri, lansarea concursului internațional de soluții pentru regenerarea urbană a centrului orașului, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 8 milioane de euro. Concursul, anunțat deja în urmă cu o săptămână, a atras atenția speciali
Harghita: A fost inaugurată baza sportivă din Borsec; ministrul Cseke și Ladislau Boloni - printre invitați
Baza sportivă din stațiunea Borsec, renovată, modernizată și extinsă cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI) a fost inaugurată miercuri, în prezența ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a președintelui UDMR Kelemen Hunor, dar și a fostului mare fotbalist Ladislau Boloni, la eveniment fiind prezenți și parlam