VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Rata de vaccinare anti-COVID-19 la populaţia adultă este de 50,5%
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi, că rata de vaccinare anti-COVID-19 la populaţia adultă este de 50,5%.
În ceea ce priveşte evoluţia campaniei de la debutul din 27 decembrie 2020 până la acest moment, sunt peste 8.091.000 de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin, ceea ce înseamnă un procent de vaccinare din populaţia adultă de aproximativ 50,5%, iar din populaţia generală vaccinarea cu cel puţin o doză reprezintă un procent de aproximativ 42%.
El a arătat că cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează la grupa de vârstă 50-59 de ani, fiind de aproape 58%, la grupele de la 40 până la 79 de ani rata de vaccinare medie fiind de 53,6%.
"Rămânem cu o rată de vaccinare în continuare insuficientă la persoanele de peste 80 de ani, este de 30,8% şi la grupele mici de vârstă, 12-15 ani, este în momentul de faţă la 11,3%", a spus Gheorghiţă.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 a arătat că până în prezent peste 2.450.000 de persoane care au primit doza booster, ceea ce reprezintă aproximativ 54% din cei eligibili care au mai mult de patru luni de la prima schemă de vaccinare.
Gheorghiţă a menţionat că la categoria 5-11 ani aproximativ 7.300 de copii au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în cele 341 de cabinete de vaccinare din centre. El a arătat că sunt 37 de cabinete de medicină de familie care au solicitat doze pediatrice. Gheorghiţă a mai precizat că au fost recepţionate 760 de doze pediatrice şi au fost administrate până la acest moment 95 de doze.
El a afirmat că la nivelul cabinetelor de medicină de familie sunt 3.446 de contracte încheiate, fiind administrate doze pentru vaccinarea a 1.073.000 de pacienţi cu cel puţin o doză.
Gheorghiţă a menţionat că în spitalele publice care au activitate de vaccinare au fost imunizate peste 50.495 de persoane, iar în cele 26 de spitale private aproximativ 7.884 de pacienţi.
El a spus că săptămâna trecută, prin intermediul echipelor mobile, au fost vaccinate aproximativ 2.000 de persoane.
Valeriu Gheorghiţă a arătat că aproximativ 21,5% din judeţe au o rată de vaccinare de peste 50%, municipiul Bucureşti având peste 67% rata de vaccinare din populaţia eligibilă. 57% dintre judeţe au o rată de vaccinare între 40 şi 50% şi aproximativ 21% de judeţe au o rată de vaccinare între 30 şi 40%.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că România a recepţionat 31.800.000 de doze de vaccin şi au fost administrate peste 16.568.000 de doze, stocul fiind de 7.200.000 de doze.
El a anunţat că, vineri, România va primi aproximativ 177.600 de doze de vaccin de la compania Moderna, iar pe 18 februarie alte 176.400 de doze. De asemenea, el a precizat că pe 14 şi 15 februarie România va recepţiona de la compania Pfizer aproximativ 639.000 de doze, din care peste 216.000 sunt doze standard, iar aproximativ 423.000 de doze vor fi doze ready to use, fără a mai fi nevoie de reconstituire cu ser fiziologic. Gheorghiţă a precizat că aceste doze ready to use vor fi distribuite în cabinetele de medicină de familie pentru a trece într-o etapă de regândire a campaniei de vaccinare, în sensul în care să fie acest program preluat în integralitate în cabinetele de medicină de familie.
Coordonatorul campaniei de vaccinare a arătat că România a recepţionat 330.000 de vaccin pediatric şi mai are de recepţionat o tranşă de aproximativ 216.000 de doze, care pe moment a fost amânată pentru a se evita ieşirea din termenul de valabilitate.
"De la compania Astra Zenecca şi Johnson pentru moment sunt sistate livrările", a mai adăugat el.
Gheorghiţă a afirmat şi că Registrului Electronic Naţional de Vaccinare va fi optimizat începând de luni, astfel încât să poată fi înregistrate şi persoanele fără documente.
"Un alt element important este legat de optimizarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinare tocmai pentru a permite să înregistrăm persoanele fără acte de identitate, pentru că aveam o problemă la persoanele fără adăpost, unde în mod obişnuit direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor se ocupă de eliberarea şi de actele de identitate, de a sprijini aceste persoane pentru eliberarea actelor de identitate, însă mulţi dintre ei migrează dintr-o regiune în alta sau dintr-un judeţ în altul şi din acest punct de vedere au probleme şi atunci, pentru a facilita procesul de vaccinare, începând de luni, 14 (n.r. februarie) s-a optimizat Registrul Electronic Naţional de Vaccinare şi pot să fie înregistrate şi aceste persoane tocmai pentru a exista o evidenţă clară a acestor persoane. Practic, se va bifa, se va selecta o categorie de persoană fără adăpost, fără documente de identitate şi vor fi introduse", a spus Gheorghiţă. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)
Citeşte şi:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Medicii specialiști cu practică independentă - nemulțumiți de valoarea punctului per serviciu medical
Patronatul Medicilor Specialiști cu Practică Independentă și-a manifestat nemulțumirea, vineri, față de valoarea punctului per serviciu medical prevăzută în proiectul de buget pus în transparență decizională pe site-ul Ministerului de Finanțe. 'Patronatul Medicilor Specialiști cu Practică Independentă a examinat proiectul de buget pus în
Guvern: Pentru medicina de familie, valoarea punctului rămâne la același nivel ca în trimestrul IV 2024
Guvernul a aprobat vineri Contractul-cadru ce stabilește detaliile privind condițiile de acordare a serviciilor de sănătate în 2025. Potrivit unui comunicat al Executivului, pentru medicina de familie, valoarea punctului per capita va rămâne la același nivel ca în trimestrul IV al anului 2024, respectiv 12 lei, iar pentru un serviciu medical
Tulcea: Anchetă în Spitalul Județean în cazul unei reclamații privind modul de îngrijire a unui pacient
Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Tulcea și Direcția de Sănătate Publică fac anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat în cazul unei paciente, în vârstă de 89 de ani, ale cărei rude au sesizat presa cu privire la modul în care a fost îngrijită. Directorul din cadrul SJU, Victoria Gheba, a declarat
Prahova: A fost inaugurat Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte din cadrul Spitalului Municipal Ploiești
Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte din cadrul Spitalului Municipal Ploiești a fost inaugurat, vineri, la finalul unor demersuri care, potrivit conducerii spitalului, au durat circa 15 ani de la momentul inițierii ideii, lucrările fiind demarate în anul 2020. Construcția laboratorului a avut o valoare totală de 13.537.948
Prahova: Program de vizită redus, triaj și echipament de protecție obligatoriu la SJU Ploiești
Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești a dispus o serie de măsuri, între care reducerea programului de vizită și triaj epidemiologic, în contextul stării de alertă epidemiologică anunțată de către Ministerul Sănătății. Directorul medical al spitalului, Andrei Ilinca, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că program
Vâlcea: Anchetă la Spitalul Județean după ce un copil s-ar fi infectat la o mână de la o branulă neschimbată
Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea a declanșat o anchetă și cercetează disciplinar toate cadrele medicale care au îngrijit un copil de doi ani care s-ar fi infectat la o mână din cauza unei branule neschimbate cât timp a fost internat. Ancheta a fost dispusă în urma unei postări pe Facebook făcută de părinții c
UPDATE/Ministerul Sănătății: Se introduce starea de alertă epidemiologică pentru limitarea răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv a gripei
Ministerul Sănătății a anunțat, joi, introducerea stării de alertă epidemiologică pentru limitarea răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv a gripei. 'Având în vedere evoluția rapid crescătoare a infecțiilor gripale din ultimele trei săpt
Olt: Niciun cardiolog înscris pentru posturile de la Slatina, unde deficitul a dus la suspendarea CTI Coronarieni
Cele patru posturi de medici cardiologi scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, unde deficitul de cardiologi a dus la suspendarea activității Compartimentului Terapie Intensivă Coronarieni, rămân în continuare neocupate și procedurile de recrutare vor fi reluate, după ce în termenul de depunere a dosarelor nu s-a înscris niciu
Covasna: Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe continuă programul ''Shadow''
Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe va continua și anul acesta programul 'Shadow', prin care le oferă elevilor de liceu interesați să urmeze o carieră în domeniul medicinei posibilitatea de a se familiariza cu activitatea acestei instituții. Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat joi, pent
INSP: 133.635 de cazuri de infecții respiratorii în perioada 20 - 26 ianuarie; încă opt decese confirmate cu gripă
Un număr de 133.635 de cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii) au fost raportate în săptămâna 20 - 26 ianuarie, fiind comunicate opt noi decese cu virus gripal, a informat, joi, Institutul Național de Sănătate Publică. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon a ajuns la 22.
Bihor: Premieră națională în cardiologia intervențională, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea
Un pacient, de 46 de ani, cu trombembolism pulmonar, după un accident vascular ischemic în urma căruia a făcut edem cerebral, a beneficiat, în 16 ianuarie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, de o procedură medicală, în premieră națională, anume trombectomie pe cateter la nivelul arterelor pulmonare, restabilind astfel permeabilitatea
Arad: Deficitul de personal este de 20% la Spitalul Județean, iar la Lipova se fac restructurări de posturi vacante
Sute de posturi din schema de personal a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad sunt neocupate, iar deficitul de personal este de aproximativ 20% în ultimii doi ani, în timp ce la Spitalul Orășenesc Lipova, unde doar jumătate din posturi sunt ocupate, organigrama va fi restructurată, fără a fi concediați oameni. Potrivit
Prahova: Un spital modular realizat la Ploiești cu bani europeni, nefuncțional la aproape doi ani de la finalizare
Un spital modular realizat din fonduri europene și amplasat în curtea Secției de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) este încă nefuncțional la aproape doi ani de la finalizare, președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Virgiliu Nanu (PSD), arătând că de vină pentru această întârziere sunt 'probleme biro
Arad: Numărul virozelor a crescut cu 57%; la Spitalul Județean sunt ocupate toate paturile pentru copii
Numărul infecțiilor respiratorii diagnosticate a crescut cu 57% în ultimele două săptămâni, în județul Arad, iar la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) sunt ocupate toate paturile pentru copii, unitatea luând decizia de reducere a programului de vizite. Datele transmise, miercuri, de Direcția de Sănătate Publică
Buzău: Două persoane decedate și trei internate la ATI din cauza gripei
Două persoane, în vârstă de 70 și 80 de ani, au murit și trei sunt internate în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău, după ce s-au îmbolnăvit de gripă. Potrivit datelor furnizate miercuri de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău în cadrul Colegiului Prefectural, la nivelul județului au fost &