LIVE UPDATE VIDEO Vaccinarea anti-COVID-19 se extinde în ţară
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală sigură, eficientă şi rapidă prin care se poate reveni la normalitate.
"Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti", a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.
Conform unui comunicat transmis AGERPRES, vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare. Introducerea lichidului în fiola de vaccin conduce la creşterea presiunii, iar pentru a compensa acest lucru, procedura prevede ca, utilizând aceeaşi seringă de volum mare, să fie extraşi din fiolă 1,8 mililitri de aer. Cu seringa de volum mare este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii, precizează sursa citată.
UPDATE ORA 18.12 Campania de vaccinare anti-COVID/ 16.101 de persoane - imunizate în ultimele 24 de ore
Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 16.101 persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, până în prezent, au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 41.609 de persoane.
UPDATE ORA 17.58 VIDEO Dr. Gheorghiţă: La transportul vaccinului anti-COVID este important să se respecte lanţul de frig
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că important la transportul dozelor de vaccin este să se respecte lanţul de frig.
Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă ştie despre situaţia de la Slobozia unde presa locală a relatat că vaccinul ar fi ajuns în cutii de pizza, Gheorghiţă a răspuns: "Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate. Practic, un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze".
UPDATE ORA 17.32 VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri; numărul este foarte mic - 87
Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri, dar numărul este foarte mic, respectiv 87 de doze, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă.
"Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri, având în vedere că sunt vaccinuri multidoză, având în vedere că au o stabilitate limitată, şi acest risc practic este asumat din motive absolut neimputabile. Se pot sparge anumite flacoane, din momentul în care le reconstitui, se pot întâmpla evenimente care nu ţin neapărat de managementul activităţilor dintr-un centru de vaccinare", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
UPDATE ORA 16.38 VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, de la începutul lunii aprilie
Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, ar putea începe din luna aprilie, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă.
"În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social. În 251 de centre astăzi se vaccinează", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă susţinută la Palatul Victoria.
UPDATE ORA 16.03 VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Miercuri urmează să vină a doua tranşă importantă de 150.000 de vaccinuri anti-COVID
A doua tranşă importantă de vaccinuri anti-COVID, de 150.000 de doze, urmează să vină miercuri în România, urmând ca în toată luna ianuarie ţara noastră să primească 600.000 de vaccinuri, a anunţat, într-o conferinţă de presă, dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
El a amintit că pe 26 decembrie 2020 au ajuns la Institutul 'Cantacuzino' aproape 10.000 de vaccinuri, care au reprezentat rata simbolică distribuită simultan în ţările membre ale Uniunii Europene.
UPDATE ORA 16.00 Galaţi: 289 de persoane vaccinate împotriva COVID-19, după prima zi de campanie
Un număr de 289 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în judeţul Galaţi după prima zi de campanie, informează, marţi, Prefectura Galaţi.
UPDATE ORA 15.27 Vrancea: Peste 50% din personalul secţiei de Boli Infecţioase a SJU Focşani s-a vaccinat împotriva COVID-19
Peste 50% din personalul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani s-a vaccinat împotriva COVID-19, au informat, marţi, reprezentanţii unităţii medicale.
UPDATE ORA 13.09 Neamţ: 140 de cadre medicale vaccinate în prima zi a campaniei de imunizare
În prima zi de vaccinare împotriva COVID-19, în judeţul Neamţ au fost imunizate cu 40% mai multe cadre medicale decât erau înscrise pe lista iniţială, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, Radu Firăstrău.
Astfel, luni erau programate 105 persoane şi au fost vaccinate până la sfârşitul zilei 140 de cadre medicale.
Majoritatea celor vaccinaţi - 85 - a fost de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, iar ceilalţi, de la spitalele din Roman, Târgu Neamţ, Bicaz şi Bisericani.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 12.31 Vrancea: Aproximativ 370 de cadre medicale din Spitalul Judeţean şi-au dat acordul pentru vaccinare
Aproximativ 370 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani şi-au exprimat acordul pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar numărul acestora este în creştere, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.
"Până luni, aproximativ 370 de cadre medicale din Spitalul Judeţean şi-au exprimat acordul pentru vaccinare, din circa 1.400 de angajaţi, dar solicitările au început să crească. Sperăm într-o rată de imunizare la nivelul SJU Focşani de circa 70%", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.
Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 12.19 Harghita:173 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19 în prima zi;imunizarea începe în alte două centre
Un număr de 173 de cadre medicale din Harghita s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi de lansare a campaniei, în cursul zilei de marţi urmând să înceapă imunizarea în alte două centre din judeţ.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, în cursul zilei de luni s-au vaccinat 128 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, 40 de la spitalul din Gheorgheni şi doar cinci la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc, care este unitate suport COVID-19.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat, pentru AGERPRES, că aproximativ 31% din personalul medical din judeţ s-a înscris până în prezent pentru vaccinare, iar după prima zi de administrare a vaccinului nu au fost semnalate reacţii adverse.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 11.45 Buzău: 55 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, vaccinate anti-COVID-19; imunizarea continuă
Un număr de 55 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au fost vaccinate până în prezent împotriva noului coronavirus, informează, marţi, conducerea instituţiei.
Potrivit sursei citate, în prima etapă de vaccinare anti-COVID-19 s-au înscris 341 de cadre medicale din totalul de 1.180, iar vaccinarea a început în cursul zilei de luni cu personalul de la secţia Boli Infecţioase şi va continua cu cei de la Pneumologie, ATI, UPU şi Dializă, apoi cu celelalte secţii.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 11.35 Cluj: Spitalul Militar a început vaccinarea împotriva COVID-19
Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca a început vaccinarea anti-COVID-19 prin imunizarea celor 85 de cade medicale.
UPDATE ORA 11.29 Wiener (USR Arad), după ce s-a imunizat: Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea
Sursa foto: Adrian Wiener / facebook.com
Deputatul Adrian Wiener (USR Arad) a anunţat, marţi, că s-a imunizat împotriva COVID-19 şi a explicat, într-o postare pe Facebook, că serul este unul eficient şi sigur, produs fără să se sară etapele de testare, iar "riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea".
UPDATE ORA 11.06 Suceava: 475 de persoane imunizate împotriva COVID-19 în prima zi de vaccinare; o singură reacţie adversă minoră
Un număr de 475 de angajaţi din sistemul sanitar din judeţ au fost vaccinaţi în prima zi de imunizare anti-COVID din acest an, fiind înregistrată o singură reacţie adversă minoră, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă.
Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
Potrivit acesteia, pe 4 ianuarie, în cadrul fazei I de vaccinare anti-COVID, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au fost vaccinate 195 de cadre medicale, alte 15 la Spitalul Municipal Rădăuţi, câte 70 la spitalele municipale din Fălticeni şi Vatra Dornei, 25 la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, 55 la Spitalul Municipal Câmpulung şi 45 la Spitalul Orăşenesc Siret, unde s-a raportat şi o reacţie adversă minoră la una din persoanele vaccinate.
UPDATE ORA 11.04 Dr. Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare a început în condiţii normale, nu s-au înregistrat evenimente deosebite
Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în condiţii normale, nu s-au înregistrat evenimente deosebite şi au fost respectate procedurile, a declarat, marţi, la Spitalul Militar Central, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.
UPDATE ORA 10.29 Florentina Ioniţă Radu: Aproximativ 80% din personalul Spitalului Militar şi-a exprimat dorinţa de a fi vaccinat
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu, a declarat marţi că aproximativ 80% din personal şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina anti-COVID.
Medicul militar a spus că este foarte important să fie respectate procedurile şi mult mai important este ca oamenii să fie informaţi.
UPDATE ORA 10.18 Botoşani: Prefectul anunţă constituirea a două noi centre de vaccinare pentru cadrele medicale
Două noi centre de vaccinare pentru cadrele medicale din judeţul Botoşani vor fi deschise în această săptămână în oraşele Darabani şi Săveni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.
Potrivit acestuia, măsura va fi luată pentru a veni în întâmpinarea cadrelor medicale de la secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", astfel încât acestea să nu fie nevoite să se deplaseze în municipiul Botoşani pentru a se vaccina.
UPDATE ORA 10.13 Tulcea: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 se încheie în oraşul Măcin
Campania de vaccinare anti-COVID-19 în oraşul Măcin se va încheia marţi, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Tulcea, Carmen Caloianu, care a adăugat că imunizarea în centrele din municipiul reşedinţă va continua până vineri.
În oraşul Măcin, campania a început luni, atunci când s-au vaccinat 65 de persoane, dintr-un total de 110 programate.
UPDATE ORA 10.03 Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea reprezintă măsura corectă, eficientă şi rapidă prin care putem reveni la normalitate
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală sigură, eficientă şi rapidă prin care se poate reveni la normalitate.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Medicul primar de boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" s-a vaccinat marţi la Centrul de vaccinare amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC Bucureşti.
ORA 9.44 Vrancea: Peste 100 de cadre medicale imunizate împotriva COVID-19 dupã prima zi de campanie
Peste 100 de cadre medicale au fost imunizate împotriva COVID-19 după prima zi de vaccinare în judeţul Vrancea, dintre care 80 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sfântul Pantelimon" Focşani şi alte 25 la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu", a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
AGERPRES
* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.
Citeşte şi:
Evoluţia COVID-19 în România şi în lume până la 4 ianuarie 2021
INSP: Definiţiile de caz pentru COVID-19 - actualizate
VIDEO Arafat: În România noi am zis că nu vom aplica discriminări pentru cei care nu s-au vaccinat
RETROSPECTIVĂ/ Cod roşu în Sănătate; pandemia de COVID-19 - marea provocare a sistemului sanitar
LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
VIDEO Mureș: Aproape 30 de persoane, la CPU Reghin cu toxiinfecție alimentară, după Balul Însuraților
Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a anunțat, sâmbătă seara, că la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Reghin s-au prezentat 29 de persoane care au participat la Balul Însuraților, cu simptome de toxiinfecție alimentară. 'Până în acest moment, știu că la Spital
Neamț: O ambulanță a luat foc în garajul unității din Târgu Neamț
O ambulanță a luat foc, sâmbătă, în garajul unității din orașul Târgu Neamț, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț. 'Până la sosirea pompierilor, autospeciala a fost evacuată din garaj de către personalul de la locul de muncă, ce a și acționat pentru localizarea incendiului. Pompierii au intervenit pentru s
Vaslui: Creștere cu 20% a numărului de bolnavi de cancer la nivelul județului, în cursul anului 2024
Numărul bolnavilor înregistrați de cancer a crescut la nivelul județului Vaslui cu circa 20% în cursul anului 2024, comparativ cu cifra înregistrată în anul anterior, conform datelor prezentate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Potrivit autorităților sanitare, dintre cazurile noi de cancer &i
Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate va fi indisponibilă vineri seară
Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) va fi indisponibilă vineri seară în vederea efectuării unor lucrări de mentenanță, a informat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). 'În data de 7 februarie 2025, între orele 18,00 - 21,00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) va fi indisp
Vaslui: 21 de medici de familie din județ au vârsta de peste 70 de ani
Un număr de 21 de medici de familie, dintre cei 132 care își desfășoară activitatea la nivelul județului Vaslui, au vârsta de peste 70 de ani continuând să lucreze cu avizul Colegiului Medicilor și al Direcției de Sănătate Publică, potrivit datelor centralizate de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui.
SJU Piatra-Neamț, premiu internațional pentru rezultatele obținute în tratarea pacienților cu accident vascular cerebral
Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț a fost premiat, la nivel internațional, pentru rezultatele obținute în tratarea pacienților cu accident vascular cerebral (AVC), a informat, vineri, Consiliul Județean (CJ) Neamț. 'Iată că accidentele vascular cerebrale nu doar că sunt tratate acum, la noi, ca în orice alte clinic
Mureș: Asistenta interzisă la donare, după ce a donat 63 de litri de sânge, invitată la CRTS pentru clarificarea situației
Asistenta de laborator Camelia Săbădean, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, care a donat de 140 de ori, aproape 63 de litri de sânge, dar care a fost interzisă la donare la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Mureș din motive nemedicale, a fost invitată la sediul CRTS ''pentru clarificarea situației'
Brăila: Sute de participanți la o campanie de măsurare a densității osoase organizată de Fundația ''Ana Aslan''
Sute de persoane din Brăila au participat la o campanie gratuită de măsurare a densității minerale osoase, organizată de Fundația ''Ana Aslan'', în perioada 5-6 februarie, în Casa Memorială Ana Aslan din municipiul Brăila. Potrivit președintelui Fundației ''Ana Aslan'', Speranța Prada, prezența brăil
VIDEO Rafila: Monitorizăm în permanență stocurile de medicamente din întreaga țară
Autoritățile monitorizează în permanență stocurile de medicamente din întreaga țară și urmează ca, în curând, să publice o listă emisă de Ministerul Sănătății împreună cu Agenția Națională a Medicamentului cu medicamente critice, care să beneficieze de condiții preferențiale și care să nu dispară de pe piața farmaceutică, a declarat, joi
VIDEO Rafila: Trend ascendent al cazurilor de viroză și gripă; peste 170.000 - înregistrate într-o săptămână
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, un număr ''record'' de cazuri de viroze respiratorii și gripă, care au ajuns la un total de peste 170.000, în perioada 27 ianuarie - 2 februarie.
București: 3.000 de persoane vor fi testate gratuit pentru HIV, hepatită B și C (GALERIE FOTO)
Un număr de 3.000 de persoane din București se vor putea testa voluntar, gratuit, pentru HIV, hepatită B și hepatită C, în trei spitale din Capitală, până la finalul lunii aprilie. Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Mureș: Spitalul Oncologic, primul tratament brahiterapeutic din județ cu un echipament unic în țară
Conducerea Spitalului Oncologic din Târgu Mureș a anunțat, joi, efectuarea primului tratament brahiterapeutic din județul Mureș cu sistemul Bravos, un echipament de ultimă generație, unic în România. ''Spitalul Oncologic Medex anunță că marți, 4 februarie, a avut loc prima ședință de tratament brahiterapeutic din jude
Harghita: Tânăr de 22 ani, cu o boală cardiacă necunoscută, salvat printr-un efort comun al specialiștilor SAJ și SJU
Un tânăr de 22 de ani, cu o boală cardiacă necunoscută, a fost salvat printr-un efort comun al specialiștilor Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) și al celor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea-Ciuc, după ce i s-a făcut rău la volan și a fost resuscitat timp de două ore. Potrivit informațiilor furnizate AGE
Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor care asigură evaluarea medicală ambulatorie în cazul virozelor și gripei
Ministerul Sănătății a publicat, joi, pe site-ul instituției, lista centrelor care asigură evaluarea medicală ambulatorie în cazul virozelor respiratorii și gripei. &Icir
INSP: 172.877 de cazuri de infecții respiratorii în perioada 27 ianuarie - 2 februarie; încă 13 decese confirmate cu gripă
Un număr de 172.877 de cazuri de infecții respiratorii (gripă clinică, IACRS și pneumonii) au fost raportate în săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie, fiind comunicate 13 noi decese cu virus gripal, a informat, joi, Institutul Național de Sănătate Publică. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei în acest sezon a ajuns la 35.